Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj wieczorem 06/06/2009 przy ulicy Szygetyńskiej wyrwała się z szelek mała Sasza. Pobiegła w stronę lasku przy Lindego. Nie miala obroży ani adresatki ( wszystko zostało w szelkach). Sunia nadal jest lekko dzika, więc może uciekać przed ludźmi...

Jest niska, prawie czarna, ma dłuższą sierść i duuże nietoperzowate uszy.

ALARM ODWOŁANY - SUNIA SIĘ ODNALAZLA, UUUUUUUF !

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

beka napisał(a):
Matko kochana, co jest temu szkielecikowi?? To nawet Boni był grubszy..

No wlasnie cholera nie wiadomo, będą w poniedziałek pobierać znowu krew. jak na razie to lekkko wątroba i lekko mniej czerwonych krwinek i problemy w wypróżnianiem.
Tyle wiem.:roll:

Posted

Pisałam wyżej o 5 małych balbinkowo- malwinkowych..zostały tylko 4, przyjechały wczoraj do Lecznicy. Mają robale,tasmienca i są odwodnione.

Oto maluchy - 3 psiaki i 1 sunia ( ta z najciemniejszym grzbietem)

w schronie:

i w lecznicy:

Posted

malawaszka napisał(a):
tylko te dwie fotki? :oops: tej pierwszej nie widać zupełnie :placz: do kolanka głową czy kłębem?

Zaraz bedzie wiecej ;) obrabiam.

Do kolana z głową, no może z głowa to z 10 cm więcej.

Posted

i pozostałe asty a może raczej astopodobne....

dziewczyna, bardzo miła, dogaduje się z innymi psami:

inna dziewczyna ( chyba), nieśmiała bardzo

i chłopaki:

bardzo fajny, akceptuje inne psiaki

i coś na kształt : asto - boksero- dogo de bordeoux :roll:( bardzo przerażone, nie chciało wyjść z budy, nastepnego dnia wyszlo na chwilę..)
Ma ogon i wyglada i zachowuje się jak sierota totalna...:-(

Posted

i maluchy, które zostały:

Czarne misiowate, będą duże, zostały 4 - same chłopaki ( 1 poszedł w sobotę do adopcji). 2 z nich mają przepuklinę- bedą operowane.

3 białe z ciapkami, trochę dzikie, boją się człowieka. Same chłopaki:

Posted

To znaczy że psiak żyje, bo już się przestraszyłam, bo kilka stron wcześniej wieści o nim były niedobre.
Był jeszcze taki drugi szczeniaczek. Też podobno w niezbyt dobrym stanie.
Rozumiem, że pieski te są w schronisku w Ostródzie, bo coś wcześniej pisało, że w lecznicy. Albo ja już coś źle doczytałam. Akurat znalazłam się na końcu wątku. No i poźno już jest.

Posted

Dogo07 napisał(a):
To znaczy że psiak żyje, bo już się przestraszyłam, bo kilka stron wcześniej wieści o nim były niedobre.
Był jeszcze taki drugi szczeniaczek. Też podobno w niezbyt dobrym stanie.
Rozumiem, że pieski te są w schronisku w Ostródzie, bo coś wcześniej pisało, że w lecznicy. Albo ja już coś źle doczytałam. Akurat znalazłam się na końcu wątku. No i poźno już jest.

jestes na wątku schroniska w Ostrowi Mazowieckiej ;)

Negra- mała szczeniorka ma się dobrze, jutro zostanie wypisana do domku.

A Szkielecik - bedzie miał jutro kolejne badania, stan ciężki ale stabilny na razie.

Posted

Nie, Negra wychodzi jutro z lecznicy, domku nie ma ...:shake: Sunai juz czuje się dobrze, nie ma żadnego wirusa, została nawodniona, odżywiona i nie ma gorączki ani biegunki

oto nowe zdjęcia Kapitana, który ma się wyraźnie lepiej, po zastosowaniu kropli do oczu: jedne przeciwbólowe, drugie przeciwzapalne. Dziadek garnie się do ludzi, do miziania

wątek Kapitana z Ostrowi Mazowieckiej

Posted

A bo napisałaś że Negra do domku jest wypisana i ja myślałam że ma domek a ona wraca do schroniska.

A Kapitan i jego Kapitanka dalej razem.
A co to za lek dla Kapitana, można go dla niego więcej zdobyć i już cały czas podawać ?
Nie wiem jakie są warunki dla starszych psiaków w Ostrowii, ale czytałam na dogomanii że jest jakaś "skarbonka" na ulepszenie warunków schroniskowych.

Posted

Nieeee, Negra nie wróci do schroniska :shake:, potrzebny jej DT....dzisiaj - jezeli wyjdzie, pewnie pojedzie do jakiegoś ( ale szczegóły zna Fela i gosiaa ) albo do hoteliku.

Posted

[quote name='idusiek']i

3 białe z ciapkami, trochę dzikie, boją się człowieka. Same chłopaki:

Idusiek - w jakim wieku są te szczeniory i kiedy trafiły do schronu?

ps. musiałam zacytować zdjęcie - nie umiem zamienić na linka :oops: