Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ewusek']
Nie mozna toczyc takiej wojny na forum - spotkaj sie z Zarzadem i pogadaj na spokojnie.[/quote]

Rozumiem, że jesteś rzecznikiem Zarządu. Owszem, bardzo proszę o spotkanie z Zarządem, może rzecznik pomoże w jego organizacji.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='joaaa']
Szukam suczki długowłosej, bo mam dobry dom, ale tu nie widzę informacji
o psach już dawno.
[/quote]

mysle, ze na adopcjach owczarkow cos wiecej znajdziesz. Polecam tez spytac *Gajowej* i beam1 - one sa bierzaco w adopcjach onkow (tak mi sie wydaje :p). I jeszcze do glowy przyszla mi jedna osoba z dogo od ONkow - Ayshe - moze ona Ci pomoze znalezc ONka. No i jeszcze mi wpadka czarna_anda (chyba taki ma nick) - tez o ONkach do adopcji wie duzo.

Posted

Dziękuję za podpowiedzi, ale zaglądałam na te strony i nie znalazłam.
Myslałam, że może w Ostrowii coś się pojawiło od sierpnia(kiedy Idusiek ostatni raz mówiła o psach).
A suczka wcale nie ma/musi być onkowata, tylko długowłosa i duża.

Posted

[quote name='joaaa']Dziękuję za podpowiedzi, ale zaglądałam na te strony i nie znalazłam.
Myslałam, że może w Ostrowii coś się pojawiło od sierpnia(kiedy Idusiek ostatni raz mówiła o psach).
A suczka wcale nie ma/musi być onkowata, tylko długowłosa i duża.[/quote]

joaa- poszukam i dam Ci znac na PM.

Lara - duzo informacji na temat onkow ma beka;)

Posted

[quote name='Ewusek']nie, nie jestem rzecznikiem...

wyraziłam tylko swoje zdanie, jak ja to widze...

Mysle, ze najwyzszy czas zakonczyc ten spor... przeciez wszyscy mamy ten sam cel.[/quote]

Ewusek, po raz pierwszy mamy naprawdę to samo zdanie, pod którym się oficjalnie podpisuję.

Posted

Prawdopodobnie w ten sposób nigdy nie uda nam się ani udowodnić swoich racji, ani dojść do porozumienia.
Być może komuś zależy na podgrzewaniu atmosfery i jątrzeniu ([SIZE=1]jątrzenie trwa już bardzo długo, nie zaczęło się po walnym, a raczej zaczęło się już na pierwszym walnym założycielskim:roll:[/SIZE]), mnie nie.

Proponowałam rozwiązanie Stowarzyszeia i założenie fundacji, która kontynuowałaby działalność na rzecz Ostrowi – właśnie dlatego, aby takich sytuacji uniknąć. Niestety, propozycja nie przeszła - trudno, szanuję głosy Członków, także tych którym do Ostrowi nie po drodze.

Gołym okiem widać, że Członkom Stowarzyszenia razem także nie po drodze. Żeby zakończyć tę głupią szarpaninę, proponuję jak najszybciej ustalić (a przynajmniej próbować) coś konstruktywnego, podzielić się zabawkami i zmienić piaskownicę. I skupić się na tym, co ważne.

Beam6, esperanza, jayo - proponuję spotkanie. Jeśli chodzi o ustalenie terminu, jestem do dyspozycji pod mailem i telefonem (numerów nie zmieniłam), proszę o propozycje, tak, abym mogła je dostosować do swojego czasu pracy.

(Takie spotkanie miało być przed walnym, niestety, było zapowiedziane zbyt późno i nie doszło do niego. Szkoda.).

Posted

[quote name='Fela']Prawdopodobnie w ten sposób nigdy nie uda nam się ani udowodnić swoich racji, ani dojść do porozumienia.
Być może komuś zależy na podgrzewaniu atmosfery i jątrzeniu ([SIZE=1]jątrzenie trwa już bardzo długo, nie zaczęło się po walnym, a raczej zaczęło się już na pierwszym walnym założycielskim:roll:[/SIZE]), mnie nie.

Proponowałam rozwiązanie Stowarzyszeia i założenie fundacji, która kontynuowałaby działalność na rzecz Ostrowi – właśnie dlatego, aby takich sytuacji uniknąć. Niestety, propozycja nie przeszła - trudno, szanuję głosy Członków, także tych którym do Ostrowi nie po drodze.

Gołym okiem widać, że Członkom Stowarzyszenia razem także nie po drodze. Żeby zakończyć tę głupią szarpaninę, proponuję jak najszybciej ustalić (a przynajmniej próbować) coś konstruktywnego, podzielić się zabawkami i zmienić piaskownicę. I skupić się na tym, co ważne.

Beam6, esperanza, jayo - proponuję spotkanie. Jeśli chodzi o ustalenie terminu, jestem do dyspozycji pod mailem i telefonem (numerów nie zmieniłam), proszę o propozycje, tak, abym mogła je dostosować do swojego czasu pracy.

(Takie spotkanie miało być przed walnym, niestety, było zapowiedziane zbyt późno i nie doszło do niego. Szkoda.).[/quote]

:multi:

[quote name='joaaa']
A suczka wcale nie ma/musi być onkowata, tylko długowłosa i duża.[/quote]

joaaa, a czy ta rodzinka nie chcialaby pieska w typie leonka ?
U Gajowej w hoteliku przebywa piekny Zloty:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111071&page=28"]http://www.dogomania.pl/forum/showth...111071&page=28[/URL]

Posted

Idusiek, dzięki, to czekam na info.
Suczka ma być długowłosa i duża, ale nie gigant, bo będzie mieszkać w bloku.
Musi być łagodna i akceptować inne psy, oczywiście zachowanie w warunkach schroniskowych nie zawsze jest miarodajne.

Ewusek, tak to oni.
Ale Państwo chcieliby suczkę, więc Złoty odpada.

Posted

Idusiek wśród zdjeć które mi wysyłałaś jest zdjęcie ok 4-5 chyba suni - złoto beżowa z ciemną kufą. Ona jest taka kudłata i ma jedno uszko stojące a drugie klapniete.

Posted

a moze tak nie onkowato i zaproponuję Tajgę? Super spokojna psina, dogaduje się z sunią w boksie, nieśmiała, zagubiona i słodka...i gigantem nie jest i długi włos ma ;)

[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy32/190482/645684/18707980_dsc_0585.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy32/190482/645684/18708018_dsc_0597.jpg[/IMG]

reszte przedstawię pozniej. Ona mi w pamiętc zapadła i ją pierwszą pokazuję....słoooooooodka jest, naprawdę...

Posted

a tutaj juz sucha ;)

[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy32/190482/641581/18525964_dsc_0130.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy32/190482/641581/18526046_dsc_0134.jpg[/IMG]

Posted

Rozumiem Ewusku, doskonale rozumiem : ona jest i długowłosa i dodatkowo szorstkowłosa ;) i sliczna i zagubiona. Może jak nie joaa, to ktos inny ja przy okazji wypatrzy ..:roll:

Posted

Ida, jak dasz radę napisz kilka słów o tej suczce. (Jest strasznie podobna do mojej Gumisi). Mogę porobić jej odgłoszenia w necie. Tylko muszę wiedzieć do kogo podać kontakt w ogłoszeniach.

Posted

Lika, ona jest sporo większa od Gumisi. Trochę mniejsza od dużego sznaucera (wielkości mniej więcej Szamnka). Młoda, ma nie więcej niź dwa lata. Bardzo ufna i bardzo, bardzo zrównoważona. Moim zdaniem doskonale nadaje się do bloku, do dzieci, dla starszej osoby. Strasznie biedna jest w schronisku :-(. A taka cudna

Posted

Malawaszka, dzięki. Podaj kontakt do Idy i do mnie (wyślę Ci mailem, więcej zdjęć też Ci wyślę ja albo Ida). Nie znamy jej historii, niestety jak w przypadku większości psów ostrowskich. Ale wiele wskazuje na to, że to była sucz domowa. Jest naprawdę cudna.

Posted

Idusiek - poproszę o nr konta, zgodnie z umową telefoniczną :razz:, na pw. Bo nadal nie mam :shake:
Chciałabym rozliczyć się z transportu Perełki.
Moja wina, ja nawaliłam, ja obiecałam - chcę dokończyć rozliczenia.