Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Madallena']Czy ta kwota jest na dwójkę psiaków?

Rzucę info po znajomych, obrobię bank, sprzedam wszystko co mam w chałupie, jak będzie trzeba sprzedam mieszkanie:) ale znajdę pieniadze!
Poproszę tylko o zrobienie wątku dla tych psiaków i wrzucenie linka. Potrzebny, żeby puścić go dalej. I zdjęcia, dużo zdjęć!

Na Ak.Północ (to niedaleko mnie) jest najlepszy psi okulista w całej Polsce! Przejdę się tam i zapytam za ile, po ile i jak.

Obiecałam i mam :

benek nr 1 - nie tsaki leciwy, max 4 lata, ale bardzo zaniedbany, chyba bedzie go czekało strzyżenie po całości... no i przede wszystkim operacja oczu

2. drugi benek, wiek ok 2 lat.

innych zdjęc nie mamy :oops: bo to bylo bardzo na szybko, przy okazji zabierania Morki, w niedzielę, kiedy schronisko nieczynne.

Zdjecia 1 benka na wnyku, bo został przeniesiony do innego boksu, wyrposiłyśmy dla niego indywidualne lokum, bo nie wyglada za ciekawie...:-( Zmarnowany przez życie strasznie,ech...

Posted

idusiek napisał(a):
sonikowa- nie strachaj się, dobrze będzie - co to jeden pies bez jajek po ulicy chodzi uśmiechniety ? ;)

Straszne!
Jednak masz coś do tych jajek :crazyeye::crazyeye:

Ale na poważnie.
Założyłem konto na portalu ogłoszeniowym, więc jakby coś to dawaj znać i będziemy zamieszczać kolejne ogłoszenia.
Nie weszłaś na wątek Aurora, skierowałem tam do ciebie prośbę słoneczko dogomanii.
Z ogłoszeniami zawsze możesz na mnie liczyć.
Co do budzenia porannego - bateryjki wymiennie :evil_lol:
Buziak na dobranoc idusiek :kiss_2: i nie wiem co ... dla chłopaka, moze go pogłaszcz czule?

Mnie już dziś nie ma, spadam :sleep2:

:bye:

Posted

[quote name='beka']

Biedulka..
a jak z stosunkiem do innych zwierzaków?( bo były jakies wątpliwosci..)

ona jest ok w stosunku do innyvh. pamietasz opowiadałam ci jak się na nią przy mnie rzuciła inna sunia....:oops:dziewczyny sie porózniły, ale akurat Heidi nie była winna :-(

Ona jest bardzo fajna i kontaktowa. Szkoda, ze nie ma domku :-(:-(

Posted

oj a ja tą dziewczynkę dzisiaj głaskałam... do mnie troszku niepewnie podeszła ale jak już się poznała, że ja też dobrze drapie za uchem to przylepa :) a przywiozłyśmy dzisiaj ze schronu oprócz Benka, Wyciorka i 3 szczeniaki bidy okrutne!!!!!! więcej mi nie pozwoliły i został tam piesio z glutem strasznym i oczkiem zaropiałym :(:(:( Benka chciał zjeść taki nieduży rudzielec i nogi mi się ugieły jak to widziałam ale przeżyłam... idę się zaraz kąpać bo czuje, że dalej smierdze po tej wyprawie... Nie widzialam tego 2 benka ale może Zuzia widziała ja się starałam nie zaglądać wszędzie, żeby przeżyć :) Ale jest jeszcze jeden nowy Bencio śliczniasty!! Strasznie się zestresował jak Benedykt I- Benek był wyciągany... taki wielki piecho a tak pierdołka... potem schował się za budą i udawał, że go nie ma. Jest śliczna rotka... strasznie też zagubiona na razie, z duszą na ramieniu wlazłam jej do budy i mam kilka zdjęć, obwąchała mi rękę i zrobiła minkę idź już sobie... postaram się tu wkleić zdjęcia... i mam jakiś straszny słowotok dzisiaj więc teraz daje upust na dogo... nawet wątek znalazłam :)

Posted

idusiek napisał(a):
boszzz, coz tymi benkami ?! ja nie rozumiem, nagle 3 sie zrobiły :crazyeye:

Widziałam drugiego Benka. Ma się dobrze. Wszedł w spółę z jednym prześladowanym psiakiem i razem dają sobie radę :)

Posted

a jak ma sie Benedykt i reszta ferajny szczenięcej?

Dzwonilam do Pani Ani - powiedziała, że Wyciorek jest przesliczny, ze umie się bawić psimi zabawkami ( to jej pierwszy psiak ze schronu, co umie się bawić ), że jest bardzo pocieszny i ma słodką mordkę:loveu:, został wczoraj wykapany, ale nadal trochę...heh, no śmierdzi ( bo on ze Śmierdziela wyciągniety był...to nie ma sie co dziwić ).

Z mniej fajnych rzeczy: nie umie absolutnie chodzic na smyczy :roll: i nie sikał wcale wczoraj.... :shake: Jeszcze nie wiem jak dzisiaj.

Posted

idusiek napisał(a):
a jak ma sie Benedykt i reszta ferajny szczenięcej?

Dzwonilam do Pani Ani - powiedziała, że Wyciorek jest przesliczny, ze umie się bawić psimi zabawkami ( to jej pierwszy psiak ze schronu, co umie się bawić ), że jest bardzo pocieszny i ma słodką mordkę:loveu:, został wczoraj wykapany, ale nadal trochę...heh, no śmierdzi ( bo on ze Śmierdziela wyciągniety był...to nie ma sie co dziwić ).

Z mniej fajnych rzeczy: nie umie absolutnie chodzic na smyczy :roll: i nie sikał wcale wczoraj.... :shake: Jeszcze nie wiem jak dzisiaj.

Nie sika może ze stresu bo w schronie wczoraj normalnie się załatwiał

Posted

Rotka strasznie wystraszona, dupka chuda... gadalam do niej z pół godziny ale tylko przewracała oczetami na mnie, jak wlazłam do boksu to wsadziłam jej ręke do budy to ja troszke wąchneła ale minke miała taka na granicy pokazanai zębów... jak dla mnie, ze strachu a nie ze agresywna...
widzialam ją jak tylko przyjechałyśmy dosyć z daleka, że chwile chodziła po boksie ale jakos nie byłam w stanie ja zarejestrować czy bardzo chuda... w budzie wyglądała, że dosyć... siedzi razem z grubą Tundra, która jest dokładnie jak Morka mojej mamy i nie moglam do niej mowić Tundra tylko ciągle mi się Morka cisnęło i drugą suczką i one przyjazne więc nie jest jakos zdominowana... może się podpasie troszkę...

Posted

Benedykt podobno niezwykle przyjacielski i spokojny pies. Na zewnątrz czuje się dobrze, ale do szpitala za cholerę wracać nie chce. Nie je. Czekamy na wyniki badań, o 16 ma jego ślipka oglądać chirurg.

A z Tundry to jest kawał dominanta niestety, mam nadzieję, że rottka się nie da.

Posted

no to moze Tundra chciala zrobic na mnie dobre wrazenie :) bo nawet jak wlazlam do boksu to bylo tak, ze moglam poglaskac ja i druga suczke... nie tak jak niektore zazdrosniki: jego nie glaszcz tylko mnie...

Posted

Lulka, zaraz po świętach zrobimy szczegółowy wywiad. Sunia jest w schronisku niedawno, nie jest sterylizoana i na razie przerażona - tyle wiemy :-( Jest z inną suczką w boksie, a nawet z dwiema.

Gameta - bardzo dziękujemy za życzenia - w imieniu wszytskich psiaków ostrowskich. I w ich imieniu poproszę o życzenia nowych, dobrych domów - dla wszystkich!