ludwa Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Wyjaśniam: Suńka oglądana w Ostrowii, na Gagarina, na potockich, na Śreniawitów. Nie siedziałam i nie czekałam aż łapa jej odpadnie. Zabrałyśmy ją ze schroniska decydując, ze inny szczeniak nie pojedzie po dom.... Jej zachowanie po naszym wejściu na teren schroniska absolutnie nie wskazywało na to, że cokolwiek dzieje się z łapą...Skakała, normalnie się na niej opierała, dopiero właściewie kątem oka zauważyłam że coś jest nie tak, dlatego ją zabrałyśmy. Mam na mailu opinię lekarza, który twierdził, że można spróbować coś z łapą zrobić (jeden na czterech weterynarzy,zresztą ani na wizycie ani w mailu nie było doisku: sprawa pilna). Inni lekarze twierdzili, że lepiej to zostawić, suńka radzi sobie świetnie a łapa, jeśli już zacznie się coś dziać, to do amputacji wysokiej!!! Dlatego zwlekałyśmy z decyzją i szukałyśmy innych możliwości. Zresztą, we wtorek była na ostatniej konsultacji i wszystko było bez zmian!!! Nie przywiozłyśmy jej do Wawy po to żeby zostawić samą sobie. A ja nie jestem specjalistą chirurgiem, ani wróżką. Opieram się na opinii lekarzy (nie pierwszych lepszych napotkanych na drodze, tylko sprawdzonych) Quote
beka Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Ludwa nie złość się ale to przeczyłam w poście Ewusek zabrzmiało złowieszczo cyt " Zdjęcie rtg zrobione 9 lutego wykazało ewidentne złamanie i każda kosteczka jest osobno... Przez prawie 2 tygodnie nikt nie podjął decyzji co dalej z ta nogą zrobić - czy składać czy amputować." Quote
ludwa Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Wiem, ze tak zabrzmiało. Ale nie po to przywozimy tutaj psy żeby je zaniedbywać, gdyby działo się coś pilnego, to przecież nie siedziałybyśmy z założonymi rękami... Dobra. Zostawmy ten temat. Szkoda na to czasu. Pozdrawiam Quote
Ewusek Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Nie chodzi mi o Was ale o lekarzy - ilu specjalistow tyle opinii, dziwne... Dzisiaj bylam u suni, nadal ma sraczke, dzisiaj zostala wykapana. Ok. 20 mam dzwonic i dowiem sie czegos wiecej. Quote
esperanza Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Ewusek dodzwoniłaś się? Mnie się nie udało :roll: Quote
Ewusek Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 tak, Monika nie mogla rozmawiac, ma do mnie zadzwonic jak bedzie po konsultacji z Igorem... on niestety jest tam w soboty a w dnie powszednie czasami nie jest w stanie tam doterzec, moze byc pozno... zaraz wstawie zdjecia suni. Czy ona ma watek ? Zolka z Bisiem z Krzyczek: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images30.fotosik.pl/163/367aede646551e08.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/152/81cd355725ca49e9.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/152/5fdfe247065c1cf4.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/162/cbe52e28853dc6cd.jpg[/IMG][/URL] co moge o suni powiedziec... ma napewno ADHD :-) nawet jak jest na smyczy to nie jestem jej w stanie zrobic fotki :-( W lecznicy zostala z moją syczą !!! Quote
esperanza Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 To co robimy? Suczka zostaje tam do soboty? Dziewczyny, a może któraś mogłaby pojechać do schroniska w ten wekend, by obejrzeć sukę z guzem, zrobić więcej zdjęć szczeniakom i może dobkę Bonę do W-wy przywieźć? Quote
malagos Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 [quote name='beam6']No to trza będzie się rozedrzeć na dwie ekipy :evil_lol: Zostałyśmy zaproszone na Dzień Dziecka przez władze Dzielnicy Wilanów na festyn pod Pałacem Wilanowskim i wstępnie potwierdziłyśmy przybycie :lol:. Jesteśmy w trakcie dogadywania szczegółów ale już wiemy, że dostaniemy za frico miejscówkę na głównej alei od ulicy do Pałacu i wszelką pomoc więc szkoda by było zrezygnować :shake: Nic to - musimy coś wymyśleć, całe szczęście jest jeszcze chwila czasu :razz:[/quote] u nas o tyle gorzej, ze na wsi nikt sie niezainteresuje adopcją psa, ale o tyle lepiej, ze uswiadomi się ludziom potrzebę dbania o psy, zrobimy loterię, rozdamy ulotki o sterylizacji... Ja o tym mówie, ale jak ktoś z Warszawy przykedzie, to inaczej wyglada. Tym bardziej, ze wiem, ze dziewczyny mają ulotki, zdjecia i gadżety do sprzedania. U nas nigdy jeszcze takiego festynu nie było i nie wiem, jak i czy wypali, ale trzeba sprobować. Damy jedzonko i stoisko, i piekne mazowieckie krajobrazy :cool3: Quote
beam6 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 [quote name='malagos']u Tym bardziej, ze wiem, ze dziewczyny mają ulotki, zdjecia i gadżety do sprzedania. [COLOR=blue]Tiiia, nawet wiem ile - są u mnie w piwnicy :evil_lol:[/COLOR] U nas nigdy jeszcze takiego festynu nie było i nie wiem, jak i czy wypali, ale trzeba sprobować. Damy jedzonko i stoisko, i piekne mazowieckie krajobrazy :cool3: [COLOR=blue]Brzmi baaardzo zachęcająco - szczególnie jestem ciekawa tych krajobrazów :razz:[/COLOR] [/quote] A tak na serio - planujemy niedługo spotkanie robocze i temat przegadamy :lol:. Myślę, że naprawdę warto spróbować - choćby tylko ktoś jeden zdecydował się wysterylizować 1 suczkę to warto :lol: Quote
malagos Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Dziekuję w imieniu organizatorów (czyli w 1/3 mnie samej). nasz Krasnosielc leży 100 km od Warszawy, za Makowem Maz. Czy jest ładnie, zapytajcie TŻ Feli :cool3: postaram sie choć o zwrot kosztów przyjazdu. a tak przypadkiem wspmnę, ze obok będzie degustacja dań przygotowanych przez kobiet na konkurs kulinarny :cool3: Quote
esperanza Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 Bez rezultatów jak na razie, ale wytrwale poszukuje imprez w W-wie i nie tylko, w których moglibyśmy wziąć udział wiosną i latem. Jeśli wiecie coś o takich imprezach (Dzień Dziecka w Wilanowie i Krasnosielcu mam w pamięci) dajcie mi znać. Czekam teraz na odpowiedź organizatorów "Dnia Ziemi" Quote
Ewusek Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Dzwonił do mnie wet Bissenik, jutro dokładnie zdiagnozuje suczkę - on jest tam w soboty. Na razie Zolka jest na antybiotykach i straja sie opanowac sraczke. Jutro po dokladnej diagnozie wet do mnie zadrynda i da mi znac. Quote
esperanza Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Przedstawiam Wam Larego, adoptowanego przez p.Martę dwa tygodnie temu z ostrowskiego schroniska :p [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img101.imageshack.us/img101/5530/lary3ix2.png[/IMG][/URL] Pani Marta napisała: "[I][FONT=Arial][SIZE=2]Już lepiej. Został zaszczepiony i odrobaczony, wygląd sierści poprawia się z każdym dniem, i problemy z brzuszkiem juz minęły.Sam Lary niesamowicie sie ośmielił :) nadal uwielbia wylegiwać się, ale w drugim tygodniu zaczął wreszcie zachowywać się jak szczeniak - biega radośnie po całym domu i zaczepia domowników :)mMło patrzeć jak gania za piłką, kiedy jeszcze tydzień temu nie wiedział do czego służy. Zrobił się strasznie ciekawski i jest ciągle głodny - powoli przybiera na wadze choć nadal jest chudzinką."[/SIZE][/FONT][/I] Kolejnych 5 maluchów w wieku 6-7 tygodni mieszka w małym pomieszczeniu przy toalecie. gdyby tylko było gdzie je zabrać, nie musiałyby tam przebywać. :roll: Quote
beam6 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 [quote name='esperanza'] Jeśli wiecie coś o takich imprezach (Dzień Dziecka w Wilanowie i Krasnosielcu mam w pamięci) dajcie mi znać. [/quote] Melduję skompletowaną ekipę do Krasnosielska ( o ile ktoś przejmie Wilanów). Ja mogę pojechać (moim TZ-em) z Agnieszkadoyl i Jej koleżanką - zadeklarowały pomoc :multi:. Jeżeli Malagos zabezpieczy stoisko to w czwórkę damy radę. Do Wilanowa łatwiej będzie dojechać - wystarczy jeden samochód do przewiezienia stolika, daszku i fantów a niezmotoryzowani mogą użyć komunikacji miejscowej :lol:. Kiedy jest planowany Dzień Ziemi ? I Dzień Ostrowii ?- tu musimy być KONIECZNIE !!!! Quote
malagos Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 O, cieszę sie z ekipy niezmiernie :multi: :loveu: Stoisko będzie zapewnione, chyba że macie namiocik "firmowy" ? Jest jeszcze trochę czasu, pomyslimy o wszystkim :cool3: A na Dniach Ostrowi ja też kiedyś byłam z ciastem i chlebkiem ze smalcem...eh, stare dobre czasy, kiedy człowiek czuł sie potrzebny :roll: Quote
beam6 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Z tego wniosek, że musisz przyjechać na Dni Ostrowi - coby się "poczuć potrzebną" :evil_lol: Firmowego namiociku nie mamy - tylko banerki :razz: Quote
esperanza Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 Dni Ostrowi w tym roku odbędą się w dniach 6-8 czerwca. 20 lipca jest jest Festyn rodzinny "Lato, lato..." Quote
beam6 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Czyli będziemy miały intensywny czerwiec :evil_lol: Quote
Fusica Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 [COLOR=red][B]Hmmm... Ciotki mogę prosić o pomoc w głosowaniu Krakvetu ? Pomocy potrzebuje Greven i jej Pro Equo[/B][/COLOR] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105760[/URL] Quote
beam6 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Czuję się jakaś taka osamotniona :shake: Hej Ciotki - gdzie się podziałyście ? Quote
esperanza Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 Ja tu jestem :cool3: Nowych wieści niewiele, tyle że weźmiemy udział w Dniu Ziemie 27 kwietnia. Drogie Ciotki czekam na informację, kto zasili nasze stoisko... Czas zacząć przygotowania, a więc robimy gadżety i o prawo do organizowania zbiórek publicznych się staramy. Kto dzisiaj nada ogłoszenia do GW piątkowej? Quote
Kasia Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Prosimy o pomoc!!! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105760[/URL] Kto jeszcze nie oddał swego głosu a che pomóc Sandrze i Jej zwierzakom bardzo prosimy o ich oddanie :modla: Zostały ostatnie 3 dni a my przegrywamy :placz::placz: Potrzebujemy Waszej pomocy!!! Quote
Recommended Posts