Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ludwa napisał(a):
czekam aż lecznica się odezwie i może ustali coś więcej. W każdym razie głupia sytuacja i nie lubię "strugać wariata z siebie" a przecież zależy nam na lecznicach całodobowych, tym bardziej, że mieli przyjąć szczeniaki z parwo a jak wiemy nie jest łatwo takie lecznice znaleźć:cool3:

jesli maja komputer to i historie znajda - bedzie wiadomo, za co wisimy.
A fakture da sie odnalezc?

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

To na 100% chodzi o pobyt Kory w klinice wet. "Anda". Kora przyjechała do mnie bezpośrednio z Tatarkiewicza i odrazu nocy miała krwotok-gigant.
Nie było czasu na jeżdżenie do W-wy i w porozumieniu z chyba KingąW/ale nie jestem pewna/ zawiozłam Korę do Andy. Tam była przez conajmniej dobę na leczeniu i obserwacji. Zapłaciłam tylko jakąś niewielką kwotę za
badanie krwi /lub jakiś lek. Za usługę miała być wystawiona i wysłana faktura na Stowarzyszenie.

Posted

Zobaczcie, jakiego maila dziś dostalam w sprawie terierki walijskiej - ja osobiście Panią odrzucilam juz rozmowie telefonicznej, jak powiedziała, że suczki nie będzie sterylizować, bo chce ją "dla siebie do domu a jak nie bedzie się lubila z kotami, to ją gdzieś zamknie, bo ma duzo pomieszczeń"
- a Wy po mailu co sądzicie?

"MAM JESZCZE JEDNO PYTANIE PANI STWIERDZIŁA , ŻE SUCZKĘ NALEŻAŁO BY WYSTERELIZOWAĆ A CZY MOGŁA BY ONA SŁUŻYĆ MNIE DO HODOWLI BYM DOKUPIŁA JEJ PIESKA JA BARDZO DOBRZE TRAKTUJE ZWIERZĘTA MAJĄ ZAPEWNIONE CIEPŁY POSIŁEK I SCHRONIENIE .HODOWLĄ KOTÓW ZAJMUJE SIĘ OD 5 LAT KOTY SĄ W DOMU NIE WYCHODZĄ NA DWÓR NIE MAJĄ KONTAKTU Z INNYMI ZWIERZĘTAMI TAKŻE MI BARDZO ZALEŻY NA SUCZCE NIGDY ZWIERZE NIE ZAZNAŁO U MNIE Z MOJEJ STRONY ZŁA PRZEMOCY LUB GŁODU .JA ROZUMIEM ,ŻE PEWNIE PANI NIE UFA LUDZIOM I DLA TEGO PANI CHCE BY SUCZKA BYŁA WYSTERELIZOWANA .PONIEWAŻ PSEŁDO HODOWLE JAK SIĘ NIERAZ SŁYSZY ,ŻE MAJĄ SUKĘ DO ROZMNAŻANIA A POTEM WYŻUCAJĄ NA ULICE .JA NIE NALEŻE DO TAKICH OSÓB BARDZO KOCHAM ZWIERZĘTA .W SZKOLE PODSTAWOWEJ NALEŻAŁAM KIEDYŚ DO LIGI OCHRONY ZWIERZĄT MIAŁAM LEGITYMACJĘ .TAKŻE PANIĄ ZAPEWNIAM ,ŻE JESTEM OSOBĄ W POŻĄDKU PROSZĘ O ODP POZDRAWIAM."

ja już nie skomentuję ...:angryy:

Posted

idusiek napisał(a):

W SZKOLE PODSTAWOWEJ NALEŻAŁAM KIEDYŚ DO LIGI OCHRONY ZWIERZĄT MIAŁAM LEGITYMACJĘ .TAKŻE PANIĄ ZAPEWNIAM ,ŻE JESTEM OSOBĄ W POŻĄDKU PROSZĘ O ODP POZDRAWIAM."

ja już nie skomentuję ...:angryy:

a ja nie bylam w lidze ohrony zwieżąt, ale nalerzalam do Szkolnej Kasy Oszczednosci - czy to wystarczy, proże Pani ? :cool3:

Posted

idusiek napisał(a):
SKO sie nie liczy:eviltong:

Kurdę z jakim tupetem ta baba ...:angryy: i błędach i czcionce nie wspomnę

tu nawet nie ma złej woli, ludzie myśla inaczej niz my... Bo co szkodzi, ze sunia będzie miała dzieci, znajdą dobre domy, itp? Ja bym delikatnie wytłumaczyła pani problem bezdomnosci, a suni bym oczywiscie nie dala.
A do sKO to chyba wszyscy należeliśmy, ale o co chodziło w tym oszczędzaniu, to niedwano z siostrą próbowałysmy sobie przypomnieć...

Posted

GameBoy - Nora jest w Ostrowi w schronisku.
Cichnięta nie jest - chyba ze ja to jakoś mogę poznac, to dokladnie sprawdzę- ale tu jej jeszcze nie ciachali.

Jest superowa, zna podstawowe komendy, bardzo lgnie do człowieka, ma ponad rok ale nie wiecej. Młoda zabawowa a jednoczesnie juz ułożona..dogaduje się z innymi psiakami, ale widać, że jest kanapowcem i wcale nie jest jej tam dobrze....:roll:

Sunia naprawdę jest miluśna i nadaje się do domku od zaraz.:cool3: Oczywiscie jako terier jest energiczna i skora do zabaw. Na smyczy jej nie prowadzałam, ale myślę, że umie, biorąc pod uwagę, że jest taka mądra i wychowana.

Posted

mam dom zainteresowany Nora tu w Wawie
ludzie byli u mnie ogladac szczeniaka i pogadac, ale byli przed urlopem i mala znalazla dom zanim wrocili
Nore znalezli na gumtree
isc do nich na przedadopcyjna? wydacie ja do Wawy jakby co? bylby mozliwy dowoz?

Posted

:loveu: Z notatnika szczęśliwych zakończeń :loveu:

a oto Miętus juz w nowym domku - z opowiadań wiem, że: pilnuje się Pani, bardzo ładnie chodzi na smyczy, preferuje chrupki do jedzenia, byl juz na szczepieniach, szczeka na Ojca swojej Pani :evil_lol: i przychodzi rano do łóżka na mizianie :loveu:a i na dobranoc czyta Urodę, żeby dbać o linię i wygląd ;)

...............................

W piątek do domku prawie w gorach pojechał Gryf - a oto Gryf przed tuż przed podrożą:

Podczas jazdy zachowywał się bardzo dobrze, w nowym domku dostał na pierszą noc kocyk z podrózy...zaciągnał więc go sobie na kanapę i tak zadomowił się u swoich właścicieli :evil_lol: Gryf bardzo ładnie chodzi na smyczy, zna podstawowe komendy- wszyscy zaskoczeni i zachwyceni :)

......................

Mam też wiadomości od Pani Snow'iego - jak widać na załączonym obrazku, psiak ma się baaardzo dobrze :multi: