Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Qrcze, o labkowatych nic nie wiem, ale dostałam o Owieczki maila o 4-miesięcznej dalmatynce w schronie w Józefowie k. Legionowa i wczoraj o szczeniaczkach-wyżłach niemieckich. Mam zdjęcia na mailu, ale pewnie mamy te same info.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

To jest off.
Nie wiem gdzie o tym napisać więc piszę przynajmniej na naszym wątku.
Zadzwonił dzisiaj do mnie Domek zainteresowany adopcją bo ... stracił po 14 latach członka rodziny - psa!
Pies został otruty. Z premedytacją. Na Muranowie, w rejonie: Miła - Smocza - JPII - Anielewicza.
Ktoś obserwuje gdzie siusiają "cieczkowe" suńki i spryskuje te miejsca trucizną, zabijającą inne psy!
UWAŻAJCIE - i przekażcie innym żeby uważali.
Przepraszam za offa.
Jak ktoś wie co zrobić żeby to ostrzeżenie dotarło do większej ilości Dogomaniaków - niech to zrobi, ja nie umiem :(

Posted

Wypowiedź dotyczyła posta hop, która odpowiedziała na pytanie Ludwy w sprawie labradorów. hop skasowała post. Po sieci krąży spam o labkach, które jeśli nie znajda domu zostaną uśpione.

Posted

[quote]Ktoś obserwuje gdzie siusiają "cieczkowe" suńki i spryskuje te miejsca trucizną, zabijającą inne psy!
UWAŻAJCIE - i przekażcie innym żeby uważali.
Przepraszam za offa.
[/quote]

ech.. u mnie na Woli mieszka sobie dziadzio stosujacy podobne metody!
w zeszlym roku usmiercil 4 psy..
kilka dni temu widzialam z okna jak spryskiwał!
musze zrobic zaczaje na dziada!

[QUOTE]ale dostałam o Owieczki maila o 4-miesięcznej dalmatynce w schronie w Józefowie k. Legionowa [/QUOTE]
Dalmatynka ma dom

Posted

[quote name='Chrupek']ech.. u mnie na Woli mieszka sobie dziadzio stosujacy podobne metody!
w zeszlym roku usmiercil 4 psy..
kilka dni temu widzialam z okna jak spryskiwał!
musze zrobic zaczaje na dziada!

[/quote]
Spryskać dziadzia!:mad:

Posted

Kanzaj właśnie wraca ze schroniska. Była z siostrą. Przywiozły bardzo chudego, wycieńczonego psiaka, który miał ewidentnie problemy z wypróżnianiem się (sorry za ten naturalizm), jakby był zatkany. W schronisku był od kilku dni. Pies jest teraz w lecznicy na Tatarkiewicza.
Wzięły też sunię, maleńkie maleństwo, choć dorosła, niemal mieści się na dłoni. Trzęsła się w budzie, stała na dwóch łapkach, bo na trzech za zimno, a na czteerech to w ogóle. Kilka dni może zostać u Kanzaj, ale biegiem trzeba maleńkiej domu szukać.
Szczegóły napiszą dziewczyny, jak odsapną.

Posted

Szaman został w szpitalu. Jeszcze dziś będzie miał operację. Około 23 będzie wiadomo, czy się udała.
P.Jadwiga w porę zauważyła, że coś niedobrego się z Szamanem dzieje. Decyzja o operowaniu została podjęta głównie dlatego, że to już drugi raz doszło do skrętu.
Czy jest ktoś, kto mógłby porozmawiać z właścicielami lecznicy o obniżeniu kosztów? Na dzień dobry p.Jadwiga zostawiła tam 300zł.

Posted

Ufff, dzisiaj to ja chyba za dużo nie napiszę, bo ledwo żyję...
Wyjęłyśmy dziś dwa psiaki:
- pierwszy Stefan chudyyyy przyraźliwie jest na Tatarkiewicza - CZY JUTRO KTOŚ MOŻE UGOTOWAĆ MU COŚ DO JEDZONKA I ZANIEŚĆ???
- druga Fifi wykąpana, najedzona, odpchlona i odkleszczona śpi:
[IMG]http://img504.imageshack.us/img504/7861/pict0782avg6.jpg[/IMG]

Oczywiście dla obojga domki potrzebne od zaraz....

Posted

Gdyby bylo wiadomo, co ze Stefanem i Szamanem, dajcie koniecznie znać!
[SIZE=1]
królewna była dziś testowana przez gemsi na bieganie w zaprzęgu, ale ona nie będzie biegać z jakimś gburem rudolfem. woli bardziej wyrafinowane zabawy, na przyklad friesbee, wyłącznie ze swoim państwem.[/SIZE]