Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Czy ktos jedzie jutro do amstaffki? Widze, ze nazwaliscie ja Elza, wiec niech bedzie.
Jak mamy ja przejac to od jutro jedziemy do niej. Jezeli ktos jeszcze chetny do odwiedzin, zapraszamy.

Co do karmy na razie kupcie jej 3kg.
My kupimy duzy worek.

Posted

to załóz, ja dołożę dzisiejsze

mogę kupić jej worek 3 kg w sklepie, bo do hurtowni nie mam jak pojechać. i jak to jest z przejęciem jej przez ASTy?w lecznicy my mamy zniżkę jako Niczyje.

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8015541#post8015541[/URL]

Co do Kliniki - jest w niej na Was. My takze bedziemy zbierac na nia fundusze.
Po wyleczeniu ja zabierzemy a w miedzy czasie bedziemy pilnowac pod wzgledem weterynaryjnym i codziennym tj. karmy, dodatkowych badan itp.
Bedziemy jej szukac domu oczywiscie, robic allegro itd.

Posted

[quote name='doddy'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8015541#post8015541[/URL]

Co do Kliniki - jest w niej na Was. My takze bedziemy zbierac na nia fundusze.
Po wyleczeniu ja zabierzemy a w miedzy czasie bedziemy pilnowac pod wzgledem weterynaryjnym i codziennym tj. karmy, dodatkowych badan itp.
Bedziemy jej szukac domu oczywiscie, robic allegro itd.[/quote]

Ustalalas to z Fela?

Posted

Do adopcji poszedł dziś szczeniak od Klaudyny.
Beam6 to był ten kontakt od Ciebie. :razz:
Zostały 3 suczki (kolor jaki latte, brązowa i czarna-podpalana) oraz podpalany piesek.

Posted

Ustalala wszystko, nie bojta sie ;)

Chyba, ze nie chcecie pomocy to my sie zajmiemy innymi bidami.
Tylko od razu uprzedzcie, by byla jasnosc.
Bo nam potrzebne konkrety!

Posted

[quote name='doddy']Ustalala wszystko, nie bojta sie ;)

Chyba, ze nie chcecie pomocy to my sie zajmiemy innymi bidami.
Tylko od razu uprzedzcie, by byla jasnosc.
Bo nam potrzebne konkrety![/quote]

bo szefowej trza sie bac ;-)
bo kase trzyma - jakby co - nie zaplaci :)
i my tez lubimy konkrety :-)

Posted

to ja chcę konkrety - czy ktoś kupi karmę w hurtowni czy ja mam wieczorem jechać ze sklepową?szczerze mówiąc jutro wcale mi nie pasuje, bo mam oglądaczy mieszkania wieczorem i muszę poupychać wszystko i zamaskować, ze mam psy i nie bedę miała głowy do latania do sklepach

Posted

[quote name='ronja']to ja chcę konkrety - czy ktoś kupi karmę w hurtowni czy ja mam wieczorem jechać ze sklepową?szczerze mówiąc jutro wcale mi nie pasuje, bo mam oglądaczy mieszkania wieczorem i muszę poupychać wszystko i zamaskować, ze mam psy i nie bedę miała głowy do latania do sklepach[/quote]

a karma na jutro ma byc jakas specjalna?
a u weta nie ma malych workow?

Posted

[quote name='esperanza']Beam6 to był ten kontakt od Ciebie. :razz:
[/quote]
:multi::multi::multi:
Nie ode mnie tylko od Mikruska/Porkiego :evil_lol:. Ciekawa jestem tylko który ? Mam trzy "w obróbce" i nie chcę molestować bez potrzeby :cool3:

Posted

[quote name='KingaW']Słuchajcie, moze macie coś czym by można obić dachy boksów w Teresinie?
[/quote]

Mogę mieć blachę ocynkowaną ( kilkanaście arkuszy) i blachodachówkę (kilka kawałków) i papę ( dużo bo z odzysku) i co najważniejsze być może z dowozem :multi:.
Współpraca na dłużej :evil_lol:

A w Otrębusach czegoś nie potrzeba ? Bo Darczyńca "robi" w Otrębusach i mógby od razu podrzucić :multi:

Posted

[quote name='beam6']Mogę mieć blachę ocynkowaną ( kilkanaście arkuszy) i blachodachówkę (kilka kawałków) i papę ( dużo bo z odzysku) i co najważniejsze być może z dowozem :multi:.
Współpraca na dłużej :evil_lol:
[/quote]

Chyba może być (nie żebym nie chciała, tylko, że się nie znam).
A kiedy by to mogło trafić do Teresina?
Jeśli by było więcej niż trochę to resztę do schronu.
Tam też się pewnie by przydało.
Jak będziesz wiedziłą kiedy może i czy moze ten darczyńca podrzucić te rzeczy taj mi cynk, pls.

Do zadaszenia na cito są w tej chwili 2 boksy (suczek i Seda).
Jest jeszcze jeden duży w którym pomieszkuje w ciągu dnia suczka właściceli i jest jeden mały, pusty, ale przecież nie wiemy czy za chwilę tam jakiegoś bidaka nie umieścimy....

Posted

[quote name='jayo']
Fela, warto by bylo wrocic do zwyczaju zamieszczania informacji na watku o przywiezionych psach po ich przywiezieniu zaraz/chwile pozniej, niezaleznie od tego, kto je przywozi.
Po to ten zbiorczy Ostrowski watek jest.
[/quote]

Sorry za dygresję, ale czuję się wezwana do wytłumaczenia,
dostęp do netu mam teraz sporadyczny, a czasu wcale. w sobotę psy przywoziłam z Owieczką i poinformowałam o tym od razu. Przyjechał ślepy i bardzo chory pies podejrzany o babeszię, 4 szczeniaki, w tym jeden od razu poszedł do domu, 3 do Cl. W środę przyjechała chora Astka na Siemiatycką, pozostałe dwa szczeniaki do Cl (jeden adoptpowany w schronie) i Luna na sterylkę do radości (sfinansowaną przez sponsorkę z pobytem) i ewentualny powrót do schronu. O tym także pisałam.
Stowarzyszenie zostało powołane do pomocy w pierwszej kolejności psom z Ostrowi (tak stoi w statucie, który wszyscy zaakceptowali), pieniądze na koncie są przez darczyńców przeznaczone na te właśnie psy. Dlatego m.in. podjęłyśmy z Owieczką decyzję o zabraniu ciężko chorych psów (astki i ślepego).
W ostatnich miesiącach z przyczyn osobistych wycofałam się z bezpośredniej działalności, nie czuję się odpowiedzialna za chaos informacyjny.
Jeśli powinnam się z czegoś jeszcze wytłumaczyć, proszę o informację, bo nie jestem w stanie śledzić wątku - ani tego ani poboczych - na bieżąco.

Posted

Ślepy psiak jest na Tatarku, chociaż nie jest to rozwiazanie rewelacyjnie (ale lepszego nie było), bo nie ma do srody lub czwartku p. Moniki.
Nie wiadomo co mu konkretnie jest, czy ta ślepota to babeszja, czy cholera wie co....

Posted

Fela,
nie martw się. Byłam na Siemiatyckiej w dniu przyjazdu astki i szczeniaków do Klaudyny i te 2 godziny wystarczyły mi, żeby się przekonać, że czasami nie da sie wszystkiego ogarnąć. Po prostu się nie da. Przyczyny niezależne, podobne lub wykluczające się. Bera została wyadoptowana chyba 2 tygodnie temu przez gdgt, o czym nas informowała, a mnie to uciekło. Czytałam, nawet gratulowałam, a później umieściłam jej zdjęcie w wątku szczeniaków do adopcji (sorrki!).

Jayo,
myślę, że jak najbardziej pomysł aktualizowania przywożonych psiaków na miejscu. Tylko czy lepiej, żeby każdy zgłaszał co przywozi osobiście na forum czy może jedna osoba informowana o wszystkich przywożonych bidach i zamieszczająca je na wątku? Może to też kwestia do poruszenia na walnym?

Jest piątek, 17.30, idę z powrotem do pracy...

Posted

Jednak zabrakło podstawowych informacji tutaj. Resztę kwestii związanych z tym tematem powinniśmy poruszyć na spotkaniu.

Dziś do schroniska przybyło 8 psów z Łap, w tym 2 szczeniaki-suczki około 2-miesięczne. Ich matka była nieduża (około 7-8kg).