Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Z nowinek> [/B]planuję za zgodą i wiedzą, (a także raportując do) Pani Prezes podłączyć nas do kontynuacji akcji Wybierz Miśka wspólnie z Fundacją Viva.
Celem akcji ma być pokazanie społeczeństwu, że pies ze schroniska to nie konieczność wynikająca np. z biedy (że niby jak kogoś nie stać na kupnego to sobie bierze kundla), że skojarzenie kundla z wsia, budą, szarzyzna i babą w gieźle jest mylne, że kundelki ma sporo osób bardziej, powiedzmy [I]sofisticated[/I]...Że jest pewna moda na kundla, albo chociaż psa lub kota ze schronu czy znajdę i tyle.
Mam w związku z tym do Was prośbę>
zastanówcie się, b. proszę czy któraś z Was wyadoptowała psa osobie>
A) względnie wyględnej (no bo fotki mają być...)
B) o profesji powszechnie uważanej za szanowaną lub/i nobilitującą (podpowiem>nie polityk :eviltong:)
C) o luzackim, lub zaangażowanym podejściu (no bo się musi zgodzić na fotę,. parę słów o sobie i pupilu powiedzieć, etc)

Oczywiście jakieś typy swoje mam spośród osób, które pamiętam...
Ale przejrzyjcie, pls, zakamarki swej pamięci.
Jeśli kogoś sobie przypomnicie, to podeślijcie namiar na taką osobę do mnie (wraz z jakimś opisem kto zacz). Chyba, że będziecie w stanie zadzwonic i podpytać czy taka osoba jest skłonna wziąć udział w akcji.
Początkowo potrzebna będzie w miare dobra fotka z ulubieńcem na stronę Wybierzmiskową (i naszą jeśli Pani Prezes zechce to umieścic ;))-moze być taka zwykła domowa fotka i kilka słów dlaczego taki wybór, jaki to zwierzak jest (oczywiście cuuudowny ma byc).
Póżniej wybierzemy kilka osób, z którymi będziemy chcieli zrobić sesje do plakatów, prasy, etc. Sesja (tak ja to przynajmniej widzę) będzie nie tam w żadnych jeansach tylko na elegancko z kokiem w bok i w garniaku.
Inaczej niż do tej pory.
Szukacie też dla mnie eleganckiej lokalizacji sesji.
Moze ktoś ma jakieś (w)chody w jakiś Łazienkach czy innych pałacach.

[B]Z przypominajek[/B], to Pan Maciek się przypomina wraz z lecznicą w Radości i Państwem Paróweczki... Czekają na nowe dziewczyny do sterylizacji. Negocjacje przy cenie możliwe! P. Maciek jest tam już 3 dni w tyg. (pon. śr. i pt.) a może też podjechać na życzenie więc w sumie dzień przywozu suczki lub suczek dowolny.

Posted

okazuje się, że nie mamy żadnych fot psów, których mogłyby iść stróżować. Facet prosił o fotki. Justyna, może coś ze schroniskowej strony?
Wilejkaros, sorry, ale Grubi sie nie nadaje. Jest za stary. Tam jest już jeden psi emeryt, drugiego nie potrzeba...
Co do Miśka, to ja miałabym młodą parkę która zaadoptowała Tusię na 3 łapkach - to coś mieć niepełnosprawnego psa!

Posted

[quote name='gdgt']okazuje się, że nie mamy żadnych fot psów, których mogłyby iść stróżować. Facet prosił o fotki. Justyna, może coś ze schroniskowej strony?
Wilejkaros, sorry, ale Grubi sie nie nadaje. Jest za stary. Tam jest już jeden psi emeryt, drugiego nie potrzeba...
Co do Miśka, to ja miałabym młodą parkę która zaadoptowała Tusię na 3 łapkach - to coś mieć niepełnosprawnego psa![/quote]

mam pare typów do stróżowania i jutro ci podeśle , nie mam żadnej suczki :shake: najwczesniej będą w sobotę ( jak obfocę resztę towarzystwa) :razz:

Posted

[quote name='Wilejkaros']Owieczka,
umawiaj się na transport psów na środę do 16-17. Później mogę dopiero po 21, a to może już za późno? Ja we czwartek nie dam rady. Pani Beata już czeka na maluchy.[/quote]

:evil_lol: coś mi się zdaje , że maluchy chyba nie dojadą do pani Beaty :razz: ale wszystko wyjdzie po drodze czyli jutro. :eviltong:

Posted

Ciotki, Zuzia - sunia szczeniorka ze zlamana lapa jest jutro lub w srode do odbioru. Czy mozemy ja gdzies wrzucic na DT? moze do pani Beaty tez?
Babeszia czesciowo opanowana, lapka w gipsie.
Mala nie powinna sie za bardzo ruszac, za jakas chwile musi byc odrobaczona i najpozniej po 10 dniach szczepiona.

No i Lucek, tu mozemy pomoc - Pati-c szuka jakiegos DT albo zawiezie o do Otrebusow. Jesli macie jakis pomysl - mile widziany. Lucek nie moze sie nadmienie ruszac przez 3 tygodnie, nie bedzie operacji. Ma problemy skorne leczone - nie do konca wiadomo co to - podejrzewana grzybica)

Posted

Pamiętajmy, że oprócz szczeniaków Norki tam jeszcze 3- miesięczne maluchy są.
Nad dt dla Zuzi zastanawia się auraa, tyle że dużym problemem są schody w domu. Szansa na zostawienia małej np na dole jest nikła i trzeba by ja było nosić, do tego schody są kręcone.

Posted

Napisałam już na wątku suni, że Fela miała się zorientować czy DT na Bródnie jest wolny. U pani Beaty za 2 tygodnie remont, to wtedy trzeba byłoby ją zabrać stamtąd (Owieczka coś wspominała, że mogą się kroić jakieś domki dla maluchów Norki - tfu, tfu, na psa urok). No i Otrębusy chyba wolne.

Posted

[quote name='KingaW'][B]Z nowinek...[/B][/quote]
Szkoda, że olałaś nasze niedzielne spotkanie u Beaty...
Omawialiśmy tam wczoraj sporo spraw...
Mogliśmy również przedyskutować i te, ale niestety żadne z nas nie jest jasnowidzem...

Co do Twoich wymagań odnośnie osób, które wyadoptowały od nas psy...
Czy do umowy adopcyjnej mamy dodać rubryki "wykształcenie" i "zawód"? ;)
Wątpię, czy znajdziemy luzacką miss polonia z tytułem profesora o zaangażowanym podejściu...

Posted

A i owszem, znajdziemy. Miss polonia albo i lepiej :). Wydaje mi się, że propagowanie mody na kundle to jeden z bardziej sensownych pomysłów. Tym bardziej, że taka moda zaczyna kiełkować, trzeba ją podsycić, wypielęgnować. A modę można kreować, że się wyrażę, tylko aspiracyjnie. Z całym szacunkiem dla ciężkiej pracy rolnika, nikt nie aspiruje do wiejskiej kumoszki. Mi osobiście przychodzi do głowy co najmniej kilka osób. Państwo, którzy adoptowali Zuzię (dawno, dawno temu), obydwoje prawnicy, pan przy adopcji powiedział, że nie ma kompleksów, więc nie musiich leczyć posiadanim rasowego psa, albo rodzniina, która adoptowała ostatnio Wierę (Basia jest właściicleką znanej i miłej kawiarni na starówce - oni od razu wyszli z założenia, że tylko pies ze schroniska, żaden rasowy. Takich domów jest dużo, fajnie by było pokazywać je na naszej stronie, coby ludzie się nie wstydzili, ze mają schroniskowca, tylko mówili z dumą: stać mnie na przygarnięcie bidy.

[SIZE=1]PS[/SIZE]
[SIZE=1]może dajmy już spokój ze złośliwościami na forum... :roll:[/SIZE]

Posted

[quote name='Wilejkaros'] no i nasza Beam6 wariatka z Lolkiem. Mogą być na Wielkanoc, to Lolek będzie jako kurczaczek ;)[/quote]

No dziekuję Ci bardzo - wariatka, też coś. Najwyżej zakręcona pozytywnie :evil_lol:
Co do "znanych twarzy" mogę pogadać z Emilianem Kamińskim - kiedyś mi obiecał "bycie" na stoisku plenerowym - może się zgodzi. W telewizorze był, ma ładne otoczenie. Gadać ? :razz:

Posted

[quote name='Magdarynka']Szkoda, że olałaś nasze niedzielne spotkanie u Beaty...
Omawialiśmy tam wczoraj sporo spraw...
Mogliśmy również przedyskutować i te, ale niestety żadne z nas nie jest jasnowidzem...

Co do Twoich wymagań odnośnie osób, które wyadoptowały od nas psy...
Czy do umowy adopcyjnej mamy dodać rubryki "wykształcenie" i "zawód"? ;)
Wątpię, czy znajdziemy luzacką miss polonia z tytułem profesora o zaangażowanym podejściu...[/quote]

Magda>
[LIST=1]
[*] nie wiedziałam o spotkaniu u Beaty. Tzn. wiedziałam, że miało być w zeszły weekend i że sie nie odbyło i że (podobno) zostało przeniesione na ten weekedn co był. Ale jak z Felą gadałam z zeszłym tygodniu powiedziała. że chyba nie będzie mogła w nim uczestniczyć. A, z całym szacunkiem, jak dla mnie takie spotkanie bez Feli nie miałoby sensu. A ponieważ poprzednio Beata do mnie zadzwoniła z info, że spokanie ma być sądziłam że tak będzie i tym razem. Zresztą wszystkie macie do mnie nr albo i 2 i żadna nei zadzwoniła, ani sms-a nei wysłała. To kto tu kogo olał, pytam się...A kompa w domu mam popsutego i na Dogo w weekend nie miałam możliwosci wejśc.
[*]Nie uważam, żeby dotychczasowa praktyka pytania wszystkich o wszystko miała sens i się sprawdzała. Magda, w każdej organizacji jest jakiś podział i nigdy nie decyduje sie o wszystkim pytając wszystkich, od tego są władze, żeby decydowały i do tego powinien służyć podział obowiązków. Ja od 7 lat pracuję w marketingu, wiec mam chyba, z całym szacunkiem, większe predyspozycje do planowania jakichkolwiek akcji marketingowych czy kampanii niż np. Ty. To tak jakbyśmy wszyscy razem wtrącali sie i udzielali Ci porad odnosnie strony technicznej np naszej strony internetowej. Tak więc, uważam, ze dyskusja w tym przypadku nie jest wskazana, bo każdy powie swoje, i nic z tego nie wyniknie. Z Felą sprawę umówiłam i to wystarczy.
[*]W tym przypadku akurat podłączamy sie do jakiejś już isniejącej akcji. Za darmo. Wiec nie ma sensu wybrzydzać, tylko może....pomóc? Zamiast podcinać skrzydła.
[*]przepraszam, że po raz wtóry, i ponownie całkiem nieświadomie, uderzyłam w Twoje kompleksy. W całej akcji chodzi o to, zeby pozyskać nowych ludzi z innych środowisk, nie tylko typowych psiarzy czy środowiska vege, ale też ludzi, którzy zwyczajowo kupowali super drogie rasowce, więc pokazanie na plakacie kolejnej hippi w dżinach nie ma sensu, bo inny ma być przekaz całej kampanii.
[*]nie chodzi o wyższe wykształcenei tylko o ogólny image. Wśród naszych rodzin adopcyjnych mamy np. panią która jest malarką, a przy okazji jest śliczna (piękna szczupła nie banalnej urody blondyna). No to chyba logiczne. że do niej uderzę z prosbą o współpracę w pierwszym rzędzie. Ludzie wola oglądać ładnych ludzi, czy to nam się podoba czy nie. I wolą ciągnąć w górę nie w dół.[/LIST]

Posted

[quote name='beam6']No dziekuję Ci bardzo - wariatka, też coś. Najwyżej zakręcona pozytywnie :evil_lol:
Co do "znanych twarzy" mogę pogadać z Emilianem Kamińskim - kiedyś mi obiecał "bycie" na stoisku plenerowym - może się zgodzi. W telewizorze był, ma ładne otoczenie. Gadać ? :razz:[/quote]
Nie chodzi o znane twarze w tym przypadku a o osoby, które by mogły kupić super rasowca a tego nie zrobiły, a za to mają super kochanego kundla (ze schronu, ulicy, łoteweer). Jak p. Kamiński kundla ma to sie wpisuje. Moze by żonę namówił też? To taka ładna kobita. Ale jakbyś mogła uprzedzć, ze chodzi o elegancką sesję (póki co wystrczy nam zdjęcie prywatne z psem i kilka słów dlaczego taki a nie super rasowy z hodowli i ogólnie o psie pare zdań).

Posted

Ma kundla :))) Tylko może faktycznie będzie jakaś bardziej podchodząca okazja.
A'propos spotkania - przez cały poprzedni tydzień kilkakrotnie pisałam na wątku o terminie i przypominałam. Widziałam (na innych wątkach) że wchodzisz na Dogo i poprostu nie pomyślałam że przegapisz tą informację :oops:.
Naprawdę szkoda że Ciebie nie było, wg mnie obrady były bardzo owocne :multi:. Powinniśmy takie spotkania organizować conajmniej raz na dwa miesiące. Łatwiej jest wtedy o dyskusję, dogranie pomysłów, rozdzielenie zadań, przekazanie informacji.
Jednym słowem - następne robocze na początku grudnia - jeżeli wszystkim wygodnie dojechać zapraszam na Gocław.
Acha jeszcze jedno - chyba jesteśmy Zespołem a nie pojedyńczymi członkami + władze. Przynajmniej mnie się tak wydaje :razz:

Posted

Ponieważ mój znajomy z Lolka jest chwilowo poza krajem, rozmawiam na razie z innym Panem od rezerwacji. No i zadał mi dosyć podchwytliwe pytanie: czy wszyscy uczestnicy spotkania mają ukończone 22 lata?
Więc się pytam...

Posted

[quote name='Wilejkaros']Ponieważ mój znajomy z Lolka jest chwilowo poza krajem, rozmawiam na razie z innym Panem od rezerwacji. No i zadał mi dosyć podchwytliwe pytanie: czy wszyscy uczestnicy spotkania mają ukończone 22 lata?
Więc się pytam...[/quote]
Oczywiście , ze tak

Posted

[quote name='Wilejkaros']Owieczka,
jak już Cię tu złapałam, to pytam o transport. Bedzie jutro? Pani Beata musi mieć info, bo ma jutro umówioną wizytę.[/quote]
Nie wiem , musze dograć odbiór szczeniaków więc raczej do niej nie dojadą ...
chyba że cos innegoweźmie ;)