Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ronja w okolicy jest sporo lasów :cool3:
Generalnie chodzi o ul.Różańską w Ostrowi,która dojeżdża się do wiaduktu nad trasą W-wa-Białystok. Zaraz za wiaduktem skręca się w lewo i na rozwidleniu znowu w lewo. Dalej jest tak, jak pisze ronja.
Czekamy na zdjęcia szczeniaka Muni.
Aha. Nie trzeba się specjalnie zapowiadać wcześniej, bo właściciel regularnie czyta dogomanię.
Dobrze być jednak w godzinach pracy schroniska, a najlepiej między 11 a 13.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

a wpuszczą mnie tam..?nie wiem czy to dobry pomysł ale może jeśli Colin zobaczyłby kogoś kogo zna i nie boi się..to byłoby łatwiej do niego dotrzeć:|

Posted

Czy skoro zaginęła książeczka Gumisi w lecznicy, a sunia wszystkie szczepienia przeszła jeszcze podczas pobytu w schronisku, to jest możliwość uzyskania ze schroniska duplikatu książeczki? Czy była już taka sytuacja wcześniej, czy to pierwszy taki przypadek? Kto przywiózł (i kiedy dokładnie) Gumisię ze schroniska? Czy ona jest zaczipowana? Pytam o to wszystko, bo chcę poprosić w schronisku o duplikat książeczki i warto byłoby, nim zadzwonię, poznać choć numer psa i inne podstawowe dane, które ułatwią Panom w schronisku odtworzenie potrzebnych faktów.

Posted

[quote name='cosmyk']a wpuszczą mnie tam..?nie wiem czy to dobry pomysł ale może jeśli Colin zobaczyłby kogoś kogo zna i nie boi się..to byłoby łatwiej do niego dotrzeć:|[/quote]
wpuszczą. w przyszłym tygodniu wybiera się gdgt i ja. mozesz umówić się z nami jak chcesz

Posted

[quote name='cosmyk']a wpuszczą mnie tam..?nie wiem czy to dobry pomysł ale może jeśli Colin zobaczyłby kogoś kogo zna i nie boi się..to byłoby łatwiej do niego dotrzeć:|[/quote]

Wpuszczą Cię bez problemu, jeśli tylko przyjedziesz w godzinach pracy schroniska. Colinowi dobrze zrobi Twoja wizyta. Warto, żebyś zrobiła mu dobre zdjęcia. Dla nas było to trudne, bo nikogo z nas nie znał i bał się podejść na tyle blisko, żeby wyszły dobre fotki. Próbowałam dwa razy zrobić mu zdjęcia, ale wyszły kiepsko, bo pies cały czas uciekał. Kiedy się tam wybierasz?

Posted

[quote name='esperanza']Lika to pierwszy taki przypadek i wybacz, ale się uśmiałam.
Gorzkie mam dziś przemyślenia.[/quote]

A można wiedzieć, co Cię rozbawiło?

Posted

Dziewczyny,a kiedy dokladniej jedziecie w przyszlym tygodniu? Ja wyjezdzam i jesli juz to bede w czwartek (potem w piatem znow mnie nie ma do poniedzialku), a u mnie czeka karma ktora trzeba zawiezc do schronu (to jest kilka pudel).

Posted

na razie dzień wyjazdu jest otwarty. na pewno nie w poniedziałek i nie we wtorek, bo samochodzik będzie w warsztacie... Mogę przyjechać po tę karmę w weekend.

Posted

Wczoraj pewna miła pani z Krakowa, która wylicytowała 2 koszulki na Allegro, wpłaciła nam 500zł :multi:
Proponuję wykorzystać te pieniądze na leczenie Kapitana lub Colina.

Karmy mamy całkiem sporo, bo pani Nonia- Ania kupiła ponad 30kg karmy Chapi oraz nowe koce. Jeśli ktoś będzie potrzebował dla tymczasowych kocyki, proszę zgłaszajcie się. Rzeczy odebrała p.Danusia i są u niej.

Posted

Trochę z innej beczki...
Właśnie dzwoniłam do lecznicy, w której robiłam futrzakom między innymi badanie EKG. Usłyszałam, że w poniedziałek będę mogła odebrać wyniki z opisami...

Posted

[quote name='KingaW']Halo, pamiętacie kto deklarował (chyba tu na tym wątku), że posiada psie posłanka?Nie Olimia, przez przypadek?[/quote]

Olimpia deklarowała, a ja też mam świeżo kupione posłanie na dużego psa. Dla Figi się nie przydało, więc jeździ w moim bagażniku...

Posted

Mam poslania w roznych rozmiarach i kolorach, a czesc karmy powinna pojechac do schronu bo traci waznosc (wprawdzie to suche wiec nie zepsuje si eale traci np witaminy)... :mad:

Posted

Juz niestety nie. Mam dla psow z wczesnymi objawami chorob serca i dla jamnikow (ta nadawalaby sie dla psiaka z problemami stawowymi ale musi byc nieduzy, bo jamniki maja sklonnosci do problemow z kregoslupem, a tam tez o chrzastki chodzi tak mniej wiecej).

Posted

Gumisia potrzebuje karmę Royal Canin VD Intestinal - najlepiej w puszkach. Czy mamy taką karmę? Może być też jej odpowiednik innej firmy.

Posted

Dzwoniłam dziś do schroniska. Są cztery nowe szczeniaki - same dziewczyny. Wszystkie zostały podrzucone (dwie są prawdopodobnie siostrami). Maluszki są bez mam, ale jedzą już same. Jeśli więc trafi się nowy domek dla szczeniaka, to pamiętajcie o naszych sierotkach.

Posted

Zobaczcie program pomocy dla schronisk, zorganizowany przez sklepzoo.pl Podobne do akcji Krakvetu, choć kwoty zapewne mniejsze ale za to sukcesywnie otrzymywane. Do zastanowienia. Może warto się zgłosić?

[URL]http://www.sklepzoo.pl/program_pomocy.html[/URL]