Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Fela']
W korytarzu jest zamontowana koza, a druga w zielonym budynku ze szczeniakami (działały!).[/quote]

Dla takich chwil warto żyć :lilangel: :cool2: , [SIZE=1]heh :) jak sobie przypomne poszukiwania tej jednej kozy ;)[/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Zapraszam na watek małego Cypiska
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3258196#post3258196[/URL]

[IMG]http://img164.imageshack.us/img164/5064/cypisek2bv1.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='jayo']Lara, Felka miala w planie, ale nie potwierdzila jeszcze..
[/quote]
Ano jadę. Tym razem Lika mnie zabierze, bo moje autko nadal dętka. Po Warszawie jakoś je zarzynam, ale dalej się boję, bo kto mnie spod Wyszkowa na ten przykład zciągnie...

A może ktoś jeszcze ma chęć się wybrać? W planach dodatkowe atrakcje, kulig, ognisko :lol: hę, są chętni?

Acha, jutro jeszcze jedna atrakcja. Jejmość KingaW godnie będzie reprezentować Stowarzyszenie na Wielkiej Gali bussienes Centre Clubu w Teatrze Wielkim. Poza Kingą będą tam ministry, prezydenty, prezesi i prezesowe. Psów nie będzie :shake:

Posted

[quote name='Fela']Ano jadę. Tym razem Lika mnie zabierze, bo moje autko nadal dętka. Po Warszawie jakoś je zarzynam, ale dalej się boję, bo kto mnie spod Wyszkowa na ten przykład zciągnie...

A może ktoś jeszcze ma chęć się wybrać? W planach dodatkowe atrakcje, kulig, ognisko :lol: hę, są chętni?

Acha, jutro jeszcze jedna atrakcja. Jejmość KingaW godnie będzie reprezentować Stowarzyszenie na Wielkiej Gali bussienes Centre Clubu w Teatrze Wielkim. Poza Kingą będą tam ministry, prezydenty, prezesi i prezesowe. Psów nie będzie :shake:[/quote]

Waw, pogoda na kulig i ognisko dzis rewelacyjna, z jazda uwazajcie bo slisko :p Wracajcie bezpiecznie.

Czy mamy gdziesz szukac relacji z gali z udzialem naszej Miss KW? :loveu: prasa, teve? :cool3: Trzymam kciuki osobiscie za nasza reprezentacje :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

No to mają farta te wszystkie ministry i prezesy - nie na każdej imprezie można spotkać naszą reprezentantkę KingęW :evil_lol:
Fotki z Prezydentem będą ? :razz:

Posted

Kochane Cioteczki, znalazł sie domek dla Lili. Z Allegro - Maćka, Twoja zasługa. Przez telefon-ok. Dwie dorosłe osoby, 11-letnia córka, Pani niepełnosprawna i nie bardzo moze chodzić, będzie z psem cały czas. W bloku, małym mieszkaniu. Pytali o wszystko, co je, co lubi, itp. Mieli psa, mają 4 różne gryzonie. Mam zaraz dzwonić i umówić się "wpół drogi", za Szczytnem - domek jest w Węgorzewie. Jaką umowę mam spisać? Na kogo? Macie doświadczenie, poradźcie (dodam dla ułatwienia, Fela to tylko poczta głosowa :mad: )..
Czekam!!

Posted

[quote name='malagos']Co nagle, to po diable.:shake:
Teraz pan mówi, ze jeszcze nie wie, że może weźmie pieska z bliska, ze...
Do środy ma dać odpowiedź :-?[/quote]

Hmmm, tak na zapas to na stronie [URL="http://www.niczyje.org"]www.niczyje.org[/URL] jest wzór naszej umowy :)

Posted

A może się zdecydują? Trzymajmy kciuki. Jak tylko dostanę jutro zdjęcia małej wampirzycy z Wawra od Agi (beżowa szczeniorka rudej suni), to w końcu wstawię. Niech wszyscy zobaczą, co ona wyprawia. Hehehe. A'propos, czy wiadomo co z ostatnim z rodzeństwa Luki, Kubusiem?

Posted

[quote name='Wilejkaros'] A'propos, czy wiadomo co z ostatnim z rodzeństwa Luki, Kubusiem?[/quote]

przyjechal na SGGW, ale pewnie Fela napisze wiecej szczegolow.

Posted

Faktycznie Kubus przyjechał na SGGW.
[B][COLOR=DarkRed]Pilnie potrzebujemy tymczasu[/COLOR][/B][B][COLOR=DarkRed] dla Kubusia.
[/COLOR][/B][COLOR=DarkRed][COLOR=Black]Nie mamy gdzie go umieścić, a klinika to nie jest najlepsze miejsce dla takiego malucha.

Łaciatej suni został tylko jeden szczeniak-chłopak, a oprócz malucha Delicji ze szczeniąt mamy jeszcze tylko jedno maleństwo z matką i dwóch czarnych muszkieterów.
Dwa rottki są zasmarkane, trzeci wrócił do właściciela.
Cypisek z nosówką takze wkrótce będzie potrzebował tymczasu.
W nocy w okolicach schroniska było -18...
[/COLOR][/COLOR]

Posted

Na gali udało się zebrać raptem 70 zł.
Co z kasą ze z naszej skarbonki, która stoi w Wega Barze stanowi 160 zł.
Rozdałam trochę naszych ulotek z 1%...

[B][SIZE="5"][COLOR="Red"]PRZY OKAZJI A PROPOS 1% - WAŻNA INFORMACJA[/COLOR][/SIZE]:
[/B]PRZESŁANY PRZEZE MNIE PIĄTKOWY MAIL ZAWIERAŁ BŁĄD (Zwróciła mi na to uwagę Ania z VIVY! , a jak wiecie to na ich konto kasa będzie wpłacana, więc nie wypada dyskutować, tylko trzeba się podporządkować).

MAGDARYNKA JUŻ POPRAWIŁA I ZARAZ ROZEŚLĘ.
CHODZI O TO, ŻE ZE WZGLĘDU NA US LEPIEJ, ŻEBY NAZWA NASZEGO STOWARZYSZENIA POJAWIŁA SIĘ W TYTULE PRZELEWU NIE W PEŁNYM BRZMIENIU, TYLKO JAKO DOPISEK: (Niczyje - ot tak poprostu, a nie, że dla Stowarzyszenia Niczyje) tzn. [COLOR="#ff0000"]tytuł przelewu powinien wyglądać o tak:

[SIZE="4"][SIZE="6"]„1% podatku zgodnie z art. 27d ustawy - NICZYJE”[/SIZE][/SIZE][/COLOR]

Magdarynka juz poprawiła na naszej stronie...

Posted

[quote name='esperanza']Faktycznie Kubus przyjechał na SGGW.
[B][COLOR=darkred]Pilnie potrzebujemy tymczasu[/COLOR][/B][B][COLOR=darkred] dla Kubusia.[/COLOR][/B]
[COLOR=darkred][COLOR=black]Nie mamy gdzie go umieścić, a klinika to nie jest najlepsze miejsce dla takiego malucha.[/COLOR]
[/COLOR][/quote]

czy Kubus jest zdrowy?? czy moze przebywac z innymi zwierzakami?
to samo pytanie tyczy Cypiska?

Posted

[quote name='Igusia']Kubus nie jest zdrowy ma swierzba a moze i grzyba.Ponadto w schronie panuje klaszel kenelowy:cool3: Dominek i Cynek go maja.I nasz Frodo sie od Cynka zarazil...[/quote]

Kubuś będzie miał dzisiaj robioną zeskrobine i najwcześniej jutro wyniki

Posted

[URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1070f89d458be00e"][IMG]http://images13.fotosik.pl/43/1070f89d458be00em.jpg[/IMG][/URL] zapraszamy do tematu Cypiska - nowe zdjecia :razz:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=44081&page=2[/URL]

Posted

Jeszcze nie wiadomo, czy Kubuś ma chorą skórę, czy to tylko efekt ogólnego stanu. Wiozłam go z Ostrowi, był ze mną przez ponad 4 godziny, ani razu się nie podrapał. A świerzb wywołuje intensytwny świąd skóry. Wilejkaros, czy siostra Kubusia, która z nim była, ma świerzba?
Oglądało go dokładnie dwóch doświadczonych lekarzy z SGGW, obydwoje mówili, że stan jego skóry nie wskazuje na świerzba ani na grzybicę, jest spowodowany długim przyjmowaniem antybiotyku, niedożywieniem, osłabieniem. Mimo wszystko poprosiłam o zrobienie zeskrobiny, była pobrana dziś (czy to jest świerzb, okaże się od razu). Obejrzy go także dzisiaj dr Dembele. I pewnie już bedziemy coś wiedzieć. Na wszelki jednak słuczaj poszukujemy domu bez zwierzaków. Ja proszę, błagam (a za chwilę starym zwyczajem zacznę krzyczeć, że się zastrzelę) - niech ktoś go weżmie!. On jest taki słodki i taki biedny w tej klatce! Auuuuu ;-(

PS. Kubuś także nie kaszle (a był szczepiony, chyba już 3 tygodnie temu, więc kaszel kenelowy już powinien wyleźć).

Posted

[quote name='Fela']Uwaga, uwaga, WCALE NIE WIADOMO, CZY KUBUŚ MA ŚWIERZBA I GRZYBA! A tym bardziej kaszel kenelowy. Wiozłam go z Ostrowi, był ze mną przez ponad 4 godziny, ani razu się nie podrapał! Jak wiadomo świerzb wywołuje intensytwny świąd skóry. Wilejkaros, czy siostra Kubusia, która z nim była, ma świerzba?
Oglądało go dokładnie dwóch doświadczonych lekarzy z SGGW, obydwoje mówili, że stan jego skóry nie wskazuje na świerzba ani na grzybicę, jest spowodowany długim przyjmowaniem antybiotyku, niedożywieniem, osłabieniem. Mimo wszystko poprosiłam o zrobienie dziś zeskrobiny (czy to jest świerzb, okaże się od razu). Obejrzy go także dr Dembele.
Kubuś także nie kaszle (był szczepiony, chyba już 3 tygodnie temu).

:roll: [SIZE=1]Błagam ciotki, nie piszcie, że na pewno jest chory, jak na razie to tylko i wyłącznie podejrzenia, a lekarze mówią coś wręcz przeciwnego. [/SIZE][/quote]
A to przepraszam bo ja zrozumialam ze on taki lysy jest od swierzba.To ja moze skasuje to co napisalam powyżej?
Ps zadzwonilam do malagos.dzieki za numer tel

Posted

Strasznie mi przypkro z powodu tego kaszlu, Igusiu i Malagos. Na szczęście to jest do wyleczenia.

Proszę, zajrzyjcie na wątek Kubusia i podrzućcie go czasem.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3317246#post3317246[/url]

Odwiedziny też mile widziane. Wczoraj była Lika (dzięki :loveu:) i ja wieczorem. I Owieczka. A kto dziś? Kto go zabierze stamtąd? :placz:

Za godzinę powinnam się czegoś dowiedzieć na temat jego skóry.