ronja Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Dostałam od Fony:loveu: 3kg karmy purina pro plan dla seniorów. czy jakaś tymczasówka nie potrzebuje?mozna odebrać w centrum (pl. Bankowy lub Bemowo). jesli nie, karma razem z darami z mojej szkoły i budami pojedzie mam nadzieję już po 19 stycznia do schroniska Quote
OlimpiaK Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Dziewczynki,potrzebuje [U]zdjec szczeniakow[/U] (tak ok 2 miesiecznych)!!! Jest to pilne. Obiecalam znajomej wet ze pokaze jej zdjecie Szopa (obecnie juz Kacpra) bo mowila ze ma kogos znajomego kto chcial psiaka. :roll: Z racji ze Kacper ma juz swoj domek nie mam co pokazac wetce,a okazja niezla na zalatwienie kolejnego domku. ;-) Quote
malagos Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Melduję uprzejmie, ze Malinka jest na noc w Warszawie u Jo37, jutro przed 5 rano jedzie z doddy do Poznania- na razie- do Supergogi. Stad tylko kroczek do Wrocławia.... a tu u mnie tak pusto bez Malinki...tylko 4 psy i 3 koty po kuchni się szwendają :placz: :placz: Quote
AśkaK Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Malagos, wspaniale!!!!:multi: :lol: A jak Ci mało psich łapek tupoczących po domku to zaraz coś Ci podrzucimy!:cool3: ;) Quote
supergoga Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Tak właśnie myśle, że przeciez błyskiem możemy dopsic Malagos i nawet dokocić. Czekamy na Malinke, moja wielka sucz już wie, że spędzi najbliższe dni w pokoju osobnym, żeby nie pokazały się jakies starcia u panienek. Młoda pokój przygotowała i szeroki tapczan dla Malinki - :loveu: Quote
malagos Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Czekam na wiesci z Poznania....:cool3: I cały czas szukam połączenia Poznań-Wrocław.... W sumie to 2 godz. pociagiem, może to zasugerować pańci Malinki?:oops: Czekam tez na wiadomości od Jo37, bierze dzis udział w[I] pewnej[/I] akcji-przewozenia psów z [I]pewnego[/I] schroniska, Asia az sie bała, ze nie przejdzie obojętnie obok niektórych psów :placz: Quote
AśkaK Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 [quote name='malagos']Czekam na wiesci z Poznania....:cool3: I cały czas szukam połączenia Poznań-Wrocław.... W sumie to 2 godz. pociagiem, może to zasugerować pańci Malinki?:oops:[/quote] Malagos, pewnie że zasugerować!:cool3: Quote
supergoga Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Napisałam już na wątku Malinki. Jesli ktoś będzie w stanie odebrac jutro sunię z dworca PKP we Wrocławiu o uzgodnionej godzinie, to ja ją zawiozę pociągiem. Nie mam na jutro auta - TZ ma szkołę, więc zostaje PKP - ale nie chcę żeby ta kochana sunia przywiązywała się do nas - do mojej Agi, bo już za nią chodzi bardzo. Im szybciej będzie we własnym domku tym dla niej lepiej. A powiem Wam jedno - ta sunia to skarb istny. Jest cudowna, kochana, łagodna, subtelna, slicznie chodzi na smyczy, pilnuje sie, nie wybrzydza i kocha spać...na łóżeczku. Przytulona do człowieka. Quote
malagos Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Ba, w Ostrowi wszystkie takie :evil_lol: ... A powaznie, to było to bardzo zakompleksione, chude stworzonko, ale odrobina serca i szynevzki moze zdziałać cuda :loveu: Quote
malagos Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 [quote name='malagos']Czekam na wiesci z Poznania....:cool3: I cały czas szukam połączenia Poznań-Wrocław.... W sumie to 2 godz. pociagiem, może to zasugerować pańci Malinki?:oops: Czekam tez na wiadomości od Jo37, bierze dzis udział w[I] pewnej[/I] akcji-przewozenia psów z [I]pewnego[/I] schroniska, Asia az sie bała, ze nie przejdzie obojętnie obok niektórych psów :placz:[/quote] A propos Asi - nie przeszła :evil_lol: :evil_lol: Quote
AśkaK Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 A co to była za tajemnicza akcja..?:cool3: Quote
supergoga Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Zapraszam na wątek Malinki, - dzisiejsze fotki z Poznania! :evil_lol: Quote
malagos Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 ....a pamiętasz Felciu tę trzęsąca sie bidę?....te oczki, uśmieszek? Chyba nam Malinka wyładniała :loveu: Quote
supergoga Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Jaka tam bieda trzęsąca - Malagos ja sprowadziła na poziom super suńki - na spacerkach wywija pupinka i ogonkiem az miło. Jest sliczem wielkim. Quote
malagos Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Miałam telefon z Ciechanowa (50 km ode mnie :crazyeye: ) o Malinkę! Ale mam nr telefonu pani, moze zamiast Malinki adoptuje innego biedaka. Czy mamy na tymczasie sunię lub psa, młodego do 2 lat, małego, do domku, raczej gładkowłosego? Pani ma kota, więc kotolubnego....i małego wnuka, więc dzieciolubnego? Quote
ronja Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Malagos,a może Erwinka lub jej siostra?one obiesubtelne i delikatne Quote
supergoga Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 To trzymam paluchy żeby Malinka, która własnie wróciła ze spacerku ze mną, znalazła domek innej biedzie w potrzebie. Quote
Maćka Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 W schronisku są nowe psy, suka z trzema szczeniakami które nadają się juz do adopcji, suka wyglada jak miniatura amstaffa, śliczna i wiernie broni małych ( 2 pieski i jedna suczka ), matka bedzie w poniedziałek oddzielonabo atakuje resztę szczeniaków. Doszły tez dwa dorosłe psy, jeden to piekny i spokojny rottweiler, drugi w typie jużaka. Oba ze soba konkuruja i na naszą prośbe zostały rozdzielone bo walczą tez o karmę, była dzisiaj między nimi scysja ale to zdecydowanie jużak walczy o dominacje, narazie nie wiadomo co z nimi zrobic bo trafiły do schroniska po eksmisji ich właścicieli. Jedna suka na nasze oko jest zaciązona, jeden psiak chory, starszawy odizolowany w pomieszczeniu koło kibelka, nie ma gorączki ale taj jakby cięzko mu było oddychac, zjadł puszkowej karmy. Jest też nieudany spaniel, mocnej i większej budowy ale agresor, chciałysmy mu powycinać kołtuny ale bez kagańca się nie obyło a i też było cięzko więc zaniechałyśmy tego zabiegu, Fele dziabnął ale na szczęście kurtka ja uchroniła, ja chciałam mu przytrzymać nogą miskę aby mu się nie oddalała podczas jedzenia ale też o mało nie zarwałam zębami. Jest tez uroczy psiak, ale nie pamiętam czy to suczka czy pies, fajny szczotkowaty typ, wystraszony, wychodzi z budy nie panikuje ale np. z podaniem tabletki na robale było cięzko i wreszcie jej nie dostał. Delicji zostały dwa szczeniaki pieski, trzy padły, obok Delicji sunia z 4 szczeniakami dwa pieski, dwie suczki, zaczynają otwierać patrzałki. Reszta szczeniaków podrosła, jeden z czarnych kaszle. Ogólnie schrnisko przypomina wielkie bajoro. To tak pobieznie, napewno cos jeszcze skrobnie esperanza i Fela jak będzie miała chwilkę, fotki wstawię jutro bo image nawala. Quote
malagos Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 a Gumisia? Macie moze nowe fotki mojej szczoteczki?:oops: Quote
AśkaK Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Malagos, u mnie w podpisie jest link do wątku Mafijki - średnio-mała, gładkowłosa, śliczna suńka. Obecnie mamusia, karmi małe, ale za 5-6 tygodni gdy maluchy znajdą nowe domy ona też będzie bardzo potrzebować swojego miejsca.:oops: Może ta pani z Ciechanowa, jeśli nie wybierze innej psinki ze schroniska, chciałaby taką mądrą, łagodną i kochaną suczkę...?:oops: Charakter sprawdzony i poznany dobrze, z czystym sumieniem polecam suńcię do domu z dzieckiem.:p Quote
esperanza Posted January 13, 2007 Author Posted January 13, 2007 Ja zdjęć Gumisi ni emam, ale jednego jestem pewna, ze sterylka bardzo by jej sie przydala, bo pewnie "niespodzianki" w brzuchu ma... Oprócz niej sterylki potrzebuje Kama, rudo-brązowa nowa suka, a na zabieg u rudej z białą łatą na nosie już jest pewnie za późno, bo brzuch się opuścił. Quote
Fela Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 W schronisku jest wiele nowych psów, co najmniej 5 suk jest w ciąży, większość w ciąży trafiła do schroniska. Poza tym, co pisała Maćka i esperanza, wśród nowych są psy piękne i oryginalne, nakolnkowe maluchy i cudna suka w typie posokowca (w ciąży:-( ). Nie wiem, kiedy dziewczyny wkleją zdjęcia :roll: , więc będę ja w miarę wolnego czasu (kurde, nie mam go ani ciut ciut) zdawała fotorelację w odcinkach. Najpierw rzut oka ogólny. Tak wyglądało schronisko w sobotę. Psy topią się w błocie. [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img99.imageshack.us/img99/5276/bloto13013lj9.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img464.imageshack.us/img464/2869/bloto13012ia1.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img300.imageshack.us/img300/5174/bloto13011gx6.jpg[/IMG][/URL] Quote
supergoga Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 No cóż, nie wygląda to optymistycznie i pewnie niczym tych wybiegow wysypać się nie da. Biedaki. To niestety realia nasze. Quote
Maćka Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Staram się dodać i staram, ale zdjęcie nie chce się załadowaćw imagu nawet po 20 minutach :angryy: Quote
Magdarynka Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [URL="http://sp5.edu.pl/allegro/darmowe_serwery_obrazow/serwery_foto.htm"][COLOR=DarkOrchid][B][SIZE=3]Lista darmowych serwerów zdjęć[/SIZE][/B][/COLOR][/URL] Quote
Recommended Posts