malawaszka Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 [IMG]http://www.sznaucery.rix.pl/ippgallery/albums/6/1.jpg[/IMG] cy ten pies nadal jest tam? kurcze pogubiłam się przez te zmiany na dogo i nie wiem gdzie teraz można śledzić jakie psiaki są w schronie? są jeszcze jakieś sznaucerowate? Quote
Igusia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 [quote name='*Gajowa*']Sprawa szczeniorka aktualna tylko moja wetka sie rozchorowała i nie mam z nią kontaktu ale jutro rano ma juz być. Czy bedzie ktoś jechał do schronu w najbliższych dniach zeby ew. przywieźć Lutka ?[/quote] To znaczy ze bierzesz Lucia do siebie? Quote
Igusia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 [quote name='malawaszka'][IMG]http://www.sznaucery.rix.pl/ippgallery/albums/6/1.jpg[/IMG] cy ten pies nadal jest tam? kurcze pogubiłam się przez te zmiany na dogo i nie wiem gdzie teraz można śledzić jakie psiaki są w schronie? są jeszcze jakieś sznaucerowate?[/quote] Ten piesek juz jest adoptowany Ale za to w schronie jest Mopcia jej watek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30865&page=6&highlight=mopcia[/URL] Quote
malawaszka Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 znalazłam na stronie schronu takie cudo - jest jeszcze Mopcia? [URL]http://www.ostrow.schronisko.net/adopcja1939-2.html[/URL] i ten biedaczek? [URL]http://www.ostrow.schronisko.net/adopcja1813-2.html[/URL] Quote
Igusia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 O Mopci napisalam powyzej Ten Starszy sznaucerek tez jest, to bardzo mile psisko, tylko nie dowidzace... Quote
*Gajowa* Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Lutka nie zabieram ale bede jutro rozmawiała w sprawie jego ewentualnej adopcji i muszę wiedzieć czy i kiedy bedzie okazja, zeby go przywieżć. Quote
esperanza Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 Igusia Lucky czarny, o którego pyta Malawaszka tez jest do adopcji, bo jego właściciele się go pozbyli i obecnie przebywa w Milanówku. Wątek jest tu: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29290&highlight=lucky[/url] Quote
Igusia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Ale zanim napislam ze jest adoptowany najpierw zajrzalam na jego watek z Milanowka i tam jest napisane ze schronisko go wyadpotowalao do Grodziska:p Quote
ronja Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 ale w schronie w śmierdzielu na tyłach był identyczny jak Lucky czarny pies. czy on tam jest jeszcze? Quote
esperanza Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 Igusia faktycznie masz rację, to ja nie doczytałam wątku, bo od kiedy nie dostaje potwierdzeń i nowych postach na maila trudniej mi dotrzeć do niektórych tematów. Quote
Maćka Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Błagam, jutro znowu muszę być na kroplówce z Neską a bez samochodu i kierowcy to poprostu dla mnie niewykonalne :-( Czy byłaby jakaś ciocia wolna i chętna mi pomóc ? Ja moge jechac tak około 14:00 bo do 13:00 przyjmuje lekarz do którego ja muszę iść. Quote
malawaszka Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Dzięki za info dziewczyny :-) zatem Mopcię i staruszka wrzucam na stronę Quote
Igusia Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Potrzebuje zdjec Nadziej, moze bede miala dla niej naprawde suuuper domek.. Mam tez zamowienie na mlodego psiaka lub szczeniaka starszego, takiego sredniej wielkosci docelowo-ma byc taki za kolano, mnijeszy niz Onek Quote
_KanaR_ Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 [quote name='Igusia']Potrzebuje zdjec Nadziej, moze bede miala dla niej naprawde suuuper domek.. Mam tez zamowienie na mlodego psiaka lub szczeniaka starszego, takiego sredniej wielkosci docelowo-ma byc taki za kolano, mnijeszy niz Onek[/quote] Zajżyj na wątek Mopsika :) może ta bidula się spodoba :) wczoraj robiłem zdjęcia - można tak pwoiedzieć - bo po dwóch fotkach padły mi akumulatorki w aparacie :( Dzisiaj wrzucę je do wątku Mopsika :) Quote
Fela Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Widzę, że ze sznaucerami już doszliście do ładu, więc ja tylko tak podsumowująco: W schronisku są w tej chwili 3 sznaucerowate pieski: Mopcia, dziadek Szaman, który troszkę niedowidzi, ale odżył i ładnie sobie radzi oraz mniemalże kopia (tylko starsza troszkę) naszego Czarnego Luckyego, który trafił do Milanówka. Malawaszko, wieczorem podeślę Ci zdjęcia aktualne. [B]Przypominam, że w sobotę mamy szczepienia! [/B]Potrzebna pomoc, bo bedzie sporo pracy: zaszczepić, wpisać do książeczki i do ewidencji komputerowej. [B]Potrzebny jest zwłaszcza ktoś, kto może w sobotę rano pojechać do schronu samochodem i zabrać osobę niezmotoryzowaną! [/B] Quote
*Gajowa* Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Ja w sprawie szczeniaka. Rozmawiałam z pania zainteresową adopcją szczeniaka, który będzie małym psem. Dom w bloku w Konstancinie, dwoje dzieci w wieku szkolnym. Mieli jamniczke, którą zabił samochód. Obiecałam, ze prześlemy mailem fotki - myslałam o Gackach i Lutku ale sama nie umiem tego zrobić. Pani ma internet tylko w pracy. Komu mogę podesłać namiary na pw ? Quote
AśkaK Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 *Gajowa*, ja mogę tej pani przesłać zdjęcia, czekam na jej adres mailowy na pw.:p Acha, no i fotki mogę wysłać tylko te, co tu są, jak ktoś ma więcej to ja ładnie się o nie uśmiecham.;) Chętnie piszę się na szczepienie w sob. Nie mam auta, o czym wszyscy wiedzą.:eviltong: Igusia, może jeśli pani z Konstancina nie weźmie Lutka to ci chętni od Ciebie by chcieli?:cool3: No i są gacki, jest LEONEK. Ten rudy maluch co jest w schro też juz chyba niedługo dorośnie. Quote
Magdarynka Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 [quote name='Fela'][B]Przypominam, że w sobotę mamy szczepienia![/B] Potrzebna pomoc, bo bedzie sporo pracy: zaszczepić, wpisać do książeczki i do ewidencji komputerowej. [B]Potrzebny jest zwłaszcza ktoś, kto może w sobotę rano pojechać do schronu samochodem i zabrać osobę niezmotoryzowaną! [/B] [/quote] Drogie Panie! Rąk do pracy potrzeba! Psiaki trzeba zaszczepić... Proszę się nie pchać, roboty wystarczy dla każdego :p Niestety ja w tą sobotę nie mogę pojechać ze względu na Zirkę, którą jutro wieczorem odbieram z lecznicy po sterylce... Boję się ją samą zostawić na tyle godzin, w takim stanie. Przepraszam... Quote
AśkaK Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Magdarynka, a Ty z choinki się urwałaś z tymi przeprosinami?!:lol: ;) Przecież to jasne że Zirka będzie Cię potrzebować, lepiej sunię mieć na oku przez pierwsze dni po sterylce, żeby sobie brzuszka nie rozdrapała. Tak jak i Maćka ma chorutką Neskę...Dziewczyny, naprawdę już dość robicie dla tych psiaków!:p *Gajowa*, wysłałam pani zdjęcia szczeniaczków, razem ze swoim nr tel, jeśli któryś psiaczek jej się spodoba to pewnie zadzwoni. Jeśli nie zadzwoni, to ja będę ją łapać na komórkę w sobotę. Quote
esperanza Posted October 12, 2006 Author Posted October 12, 2006 Pozwole sobie zaśmiecić wątek. Małe bobo do mnie zawitało i szuka domu, o tu: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2275041#post2275041[/url] Quote
ronja Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 przykro mi, ja w sobotę tez nie mogę, jadę ze swoimi podopiecznymi - zresztą w strone Ostrowi - moze mnie odwiedzicie wracając:cool1: Quote
*Gajowa* Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Ja też tym razem nie mogę pomóc. Od wczoraj mam pod opieką zagłodzoną sunię tuż po operacji /zadawnione ropomacicze/. Jeszcze psa w takim stanie nie widziałam ale na szczescie juz zaczęła chodzić - trzeba karmić ją przymusowo i często tak, że wyrwać się nie mogę absolutnie. Quote
KingaW Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Wzorem Esperanzy też się tu wkręcę z małym off-topikiem: [B][url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2279962#post2279962[/url] [/B] Ciotki, nie bądźta wiśnie, troszkę tamuj pozaglądajta! U mnie wszystkie chore..... Ja i matka-przeziębione, Brave-zapalenie gruczołów okołodbytowych(Karolina - miałaś rację, to nie od robali saneczkował), Fergie się drapie jak najęta, a pchły nie widać, kołtuny ma jak cholera ([B]PYTANIE DO CIOTEK MĄDROTEK: FRYZJERA JAKIEGOŚ PSIEGO MACIE?[/B] Takiego co mnie nie wygoni i będę mogła być przy postrzyżynach, no i weźmie mało dieniek). Tylko Kota zdrowa, ale co z tego jak nieużyta jak skaranie boskie... ;) Quote
Igusia Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Nasze pieski nie potrzebuja fryzjera:lol: Ale za to jak chodzilam do weterynarza na Uniwersytecka, to tam byl fajny fryzjer i moglam sobie jak czekalam w kolejce popatrzec jak obcinaja psiaki.Mysle ze jak mnie nie wyrzucili jako widza tylko, to tym bardziej wlascicielowi psiaka pozwola byc przy zabiegu. Quote
AśkaK Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 KingaW, Lara na wątku Lary-Sary podawała chiba linka do salonu piękności.:cool3: A może to na priwa dostałam...Zaraz poszukam.:p Quote
Recommended Posts