ronja Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 [quote name='Igusia']A o której na tego woronicza go zawieźć trzeba? Duży ten Leon? Przetrzymać? <ułomna> Trochę jaśniej się da?[/quote] Igusia, Leon nieduzy, wielkości Mikrusa. Przetrzymać znaczy do powrotu Agaty z pracy gdzieś go upchnąć na te kilka godzin (Agata pracuje w szkole, więc koło 14 pewnie będzie już w domu) Quote
supergoga Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Mam domek w Międzylesiu na psiaka - raczej niewielkiego, akceptującego będącą już w domu suczke - ze schroniska w Celestynowie, spora, ale bardzo strachliwą. Chodzi o takiego ciętego psiaka - Państwo są emerytami, mają domek z ogrodem, zostali juz raz okradzeni - chcieliby miec psiaki, aby było im raźniej. Ponieważ sunia, wzięta 2 miesiące temu (ma 1,5roku) jest bardzo bojaźliwa - przydałby sie psiutek z charakterem, odwazny i szczekacz. Jeśli macie takiego psiaka - mogę Pani pokazać. Zresztą napiszę do Pani i podam Wam namiary. Quote
ronja Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 to może Leon?ma rozwinietą potrzebę patrolowania i obrony terytorium, łapie nawet za kostki. sęk w tym tylko, że jest mały i na odważnego nie wygląda... ale charakterek to on ma:mad: a czy sunia jest wysterylizowana? Quote
esperanza Posted September 19, 2006 Author Posted September 19, 2006 Ja myslę, że w tym przypadku Leon byłby idealny :cool3: Quote
razdwatrzy Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Witam ! MAm taki pomysł, otórz chętnie dokarmiłabym wam troszkę psiaki, suchą karmą albo na przykład serca wołowe albo policzki wołowe no i kości oczywiście. Co wy na to? bo widzicie jeśli nie macie lodówki to mieso surowe nei za bardzo się nada, za to sucha karma tak. Oczywiście nie mówię tu o obiadku dla całej sfory ale kilka na pewno by podjadło. Chciałabym przyjechać do was w sobote na przykład, z tym że ja mieszkam obok zambrowa, miedzy łomża a białymstokiem. Wiem gdzie jest ostrów mazowiecka, wszakże to nie daleko ale nie mam pojecia gdzie jest schronisko. Poza tym chciałbym zabrać swojego owczarka ze sobą bo on zawsze ze mną wszędzie jeździ, czy to nei byłby kłopot? Co o tym myślicie? Jeśli termin nie odpowiada to mogę na przykład za tydzień. Powiedzcie mi jeszcze ile wasze schronisko ma piesków? Quote
AśkaK Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Witamy serdecznie razdwatrzy!:p Bardzo fajnie że chcesz pomóc! Karmy nigdy za wiele, w schronisku jest ok 100 psiaków, niektóre straszne chudziny,więc jest kogo karmić. Odradzałabym Ci zabieranie swojego psiaka, musiałby zostać w samochodzie na czas, gdy Ty będziesz na terenie schroniska. Wejście z nim na teren nie wchodzi w rachubę, bo psy mogłyby się "spiknąć" czyli awantura gotowa.:oops: Quote
supergoga Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Napiszcie mi cos o Leonie - wiek, i takie ogólne cechy charakterku - i fotki - gdzie mogę znaleźć. Spytam tez o sterylkę suni, bo gdyby miała brać samca psiaka - to bezwarunkowo musi być ciachnięta. Jesli nie - to wchodzi w grę sunia. Ale może Leon byłby dobry. Jutro powinnam coś wiedzieć. Quote
Magdarynka Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Oto Leon [IMG]http://img447.imageshack.us/img447/844/klusio5ul5.jpg[/IMG] [IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/zdjecia-049.jpg[/IMG] wątek Leona: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24127[/URL] Tak wyglądał na początku kwietnia tego roku: [IMG]http://img110.imageshack.us/img110/2659/030420061400fh.jpg[/IMG] Quote
razdwatrzy Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Jako ze nadal zamierzam przyjechać do schroniska, mam pytanie, czy przyda wam się np. Pyoctanina 3% taka fioletowa (to jest na rany) data ważności 08/2007 i Fungidermin ( maść przeciwgrzybicza) termin 05/2007. mój owczarek jakiś czas temu nieco mi chorował i mam pewne rzeczy w tym stylu, chociażby np bandaże i strzykawki, to też może się przydać cio ? Quote
Magdarynka Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 [quote name='razdwatrzy']Jako ze nadal zamierzam przyjechać do schroniska, mam pytanie, czy przyda wam się np. Pyoctanina 3% taka fioletowa (to jest na rany) data ważności 08/2007 i Fungidermin ( maść przeciwgrzybicza) termin 05/2007. mój owczarek jakiś czas temu nieco mi chorował i mam pewne rzeczy w tym stylu, chociażby np bandaże i strzykawki, to też może się przydać cio ?[/quote] Myślę, że w schronisku wszystko się przyda :) Dzięki :) Quote
AśkaK Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Pewnie że tak!:multi: Dobrze jakbyś napisała na karteczkach do czego dany lek służy, jak ię stosuje itp i przykeiła te karteczki taśmą, wtedy każdy w razie potrzeby będzie wiedział.:p Leonek kochany...Z misia wyrósł lisek.:lol: Bardzo trzymam kciuki, by tym ludziom się spodobał! Quote
ronja Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 [quote name='razdwatrzy']Witam ! Poza tym chciałbym zabrać swojego owczarka ze sobą bo on zawsze ze mną wszędzie jeździ, czy to nei byłby kłopot? Co o tym myślicie? [/quote] do tego choroby zakaźne... zdecydowanie odradzamy Quote
razdwatrzy Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 oki, Eto zostaje wdomku ty razem. Mam pewną niespodziankę dla psiakow ale jak bedzie pewna na 100% to dam znać. Naklejki przykleję na każde z tych rzeczy(leki), ale jak byście czegoś pilnie poszukiwali dajcie znać, mam znajomego weta i można by bylo coś poradzić. Jekbyście mi jeszcze szepneli gdzie szukac schroniska to bylo by śwetnie. Ja bede jechała trasą z zambrowa do warszawy przez ostrów, skręce do centrum ostrowi i co dalej? Quote
Fela Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Witaj razdwatrzy! Jak ja się cieszę, że nam się grono ciotek ostrowskich powiększa :lol: . Wielkie dzięki za pomoc. Leki bardzo się przydadzą! Jeśli będziesz jechała od centrum Ostrowi do schroniska, to: 1. musisz wjechać w ulicę Różańską, droga na Ciechanów (tam po drodze będziesz miała dwa charakterystyczne sklepy, Lidl i Biedronka, każdy Ci drogę pokaże). 2. Jedziesz Różańską ok. 2 km, przejeżdżasz [B]wiaduktem nad nową obwodnicą Ostrowi[/B] (czyli nad drogą Warszawa-Białystok) i zaraz za wiaduktem skręcasz w lewo. 3. Potem na rozwidleniu jeszcze raz w lewo, kawałek taką drogą gruntową, dziurawą, 4. potem w prawo na wąską drogę asfaltową. Będzie ona prowadziła wzdłuż obwodnicy, obwodnicę będziesz widziała na dole po swojej lewej stronie. Jedź tą wąską asfaltową drogą w stronę lasu. 5. Zaraz przed lasem skręć w leśną drogę w prawo. Jedź nią ok, 500 m, trzymając się lewej strony (po drodze będą dwie drogi odbijające w prawo, ale trzymaj się lewej strony). Wyjedziesz na mur schroniska. Mam nadzieję, że niec nie pokręciłam :razz: . Bo u mnie z orientacją w terenie na bakier. Razdwatrzy, ja mam (my mamy właściwie) wielką, ogromną prośbę do Ciebie. W sprawie naszego Sabarka oczywiście. Napiszę ci PW. Quote
_KanaR_ Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Opis trasy bardzo szczegółowy :) każdy chyba trafi... szkoda, że nie bedę mógł obejrzeć programu. Quote
esperanza Posted September 20, 2006 Author Posted September 20, 2006 Fajnie Lenka, Tofik i Owieczka wypadli prawda? :cool3: Teraz wszyscy trzymajmy kciuki, by domki zadzwoniły :happy1: Quote
Lara Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 [B][COLOR=red]BRAWO OWIECZKO!!!! BRAWO LENKA i TOFFIK!!!! :loveu: Byliscie wspaniali!!!![/COLOR][/B] Prowadzacy bardzo ladnie poprowadzili rozmowe i widac, ze kochaja zwierzaki. Trzymam kciuki za adopcje Lenki i Tofficzka oraz za wszelaka pomoc dla naszego schroniska. Quote
ronja Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 rany, Lenka jaka wielka baba sie zrobiła:-o a Tofik też wygladał super!! Owieczka tez ładna:p Quote
Witokret Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 [SIZE=5][COLOR=red]POMOCY !!!! FELUŚ ZWIAŁ Z NOWEGO DOMU !!!! ON SOBIE SAM NIE PORADZI :placz: CO ROBIĆ ????[/COLOR][/SIZE] Quote
Lara Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 [quote name='ronja']rany, Lenka jaka wielka baba sie zrobiła:-o a Tofik też wygladał super!! Owieczka tez ładna:p[/quote] Noooo.... ŁADNA REPREZENTACJA nas reprezentowala, ja osobiscie jestem dumna :loveu: Owieczka caly czas ma telefony, oby to byly TE telefony :loveu: Quote
Lara Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 [quote name='Witokret'][SIZE=5][COLOR=red]POMOCY !!!! FELUŚ ZWIAŁ Z NOWEGO DOMU !!!! ON SOBIE SAM NIE PORADZI :placz: CO ROBIĆ ????[/COLOR][/SIZE][/quote] gdzie ten nowy dom?????:crazyeye: czy mial adresowke??? Quote
Witokret Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Nie miał - jeszcze nie zdążyli mu nowi państwo założyć :-( Qrcze no szlag by to trafił. Już zawiadomiłam Magdę u której był na tymczasie - może po południu uda się pojechać tam z jej bauceronką :-( Quote
monika-j Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Ciotki pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po Lenke się kupa ludzi zgłosiła!!!!!!!!!!!!!!!!! Komu mam ja dać wszyscy z bloków i z małymi dziećmi...... Żartuje dam jej tym co po nią sie pofatygują dziś wieczorem.:multi: A reszte spisałam coś im moze wepchniemy, czy ktoś ma czas zeby sie zając tematem????? Quote
monika-j Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 A czy ktoś nagrał program?????????????????? Bo chce moją małpiszonke zobaczyć.... Quote
Recommended Posts