Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

byłam u Sombry na tatarkiewicza. jest już po sterylce. nadal wystraszona, nawet jeść przy mnie nie chciała. :roll: będzie do zabrania za 9 dni, czyli w przyszłą środę. my najprawdopodobniej wyjedziemy na 4 dni od pon. czy ktoś mógłby zabrać sunie z Tatarkiewicza i przechować do piątku?w piątek zawizołabym ją do schronu, chyba, że ktoś jechałby i mógłby ją zabrać.
i brakuje 60zł do sterylki. jeśli ktoś mógłby wspomóc, to bardzo proszę. każdy grosik się liczy.:oops:

Posted

[quote name='esperanza']Cały czas pamiętam o naszym Leonie, tylko nie wiedziałam kiedy Agata wyjeżdza.
Pomocy!
Maćka, Magdarynka, Lara, Owieczka mogłaby któraś z Was go przyjąć?[/quote]
Przykro mi, ale ze względu na charakterek mojego psa, mogę gościć u siebie jedynie suczki.

Posted

Msiowi zrobilam aukcje na allegro proszac o jakakolwiek pomoc
[URL="http://www.allegro.pl/item118586001_misio_pilnie_potrzebuje_pomocy.html"]http://www.allegro.pl/item118586001_misio_pilnie_potrzebuje_pomocy.html[/URL]

oraz jak narazie umiescilam na forum zwierzakow, pomysle jeszcze gdzie go umiescic, powiedzcie co sadzicie o umieszczeniu Miska na kundlu polskim prowadzonym przez psi los ??

Posted

Miś ma swoją wirtualną opiekunkę - będziemy dostawać dla niego 30 zł miesięcznie. Ale w jego stanie potrzeby są niestety większe. Maćka, dzięki!

Jutro zajrzy do niego pani Dorota - osoba z Ostrowi, która chce pomagać psom w schronisku. Przemyje oczy, poda krople, nakarmi.

Posted

Wlasnie odpowiedziala mi jedna osoba ze zwierzakow, ze Mis prawdopodobnie ma chore serducho, jej pies tez tak wygladal a p 7 dniach ..... nie zyl. Ja jednak wierze w cuda i wierze, ze Misio wyzdrowieje, znajdzie sie osoba ktora go pokocha i jeszcze dlugie lata bedzie zyl szczesliwie.

Posted

[quote name='esperanza']Cały czas pamiętam o naszym Leonie, tylko nie wiedziałam kiedy Agata wyjeżdza.
Pomocy!
Maćka, Magdarynka, Lara, Owieczka mogłaby któraś z Was go przyjąć?[/quote]

Gadalam dlugo z Agata, niestety na psa nie moge sobie pozwolic... ja moge tylko sunie i to male... zreszta teraz to juz nic nie moge :-( Przykro mi :-( Czy na te 2 tygodnie ewentualnie hotelik, taki po przyjacielsku tanszy wchodzilby w rachube? :oops: Ronja?

Posted

A ja znowu w sprawie psów przywiezionych wczoraj do schroniska z Ostrowi od faceta, który "zbierał" psy, rozmnażał je i głodził. Są tam dwa szczeniaki w tragicznym stanie. Załatwiamy im lecznicę, a potem dom tymczasowy. i znów gwałtownie potrzebny jest transport z Ostrowi do Warszawy. Kochani, zlitujcie się!
Udało się w tej sprawie interweniować, uda się szczeniaki uratować, ale potrzebna pomoc.
Wklejam to, co napisałam na wątku zbieracza, bo może nie każdy czyta.

"Ludzie! A zwłaszcza ludzie zmotoryzowani, proszę! Pomóżcie uratować te dwa maleństwa! :modla: Załatwimy lecznicę, bardzo dobry człowiek znajdzie im dom tymczasowy na kurowanie u innego bardzo dobrego człowieka, potrzebny tylko transport Ostrów Mazowiecka - Warszawa !!!!

Dwa małe szczeniaki, które wyglądają jak chodzące kościotrupy. Główki mają osiemnaście razy większe od reszty ciała - tak są wychudzone! Mają szanse na życie, na rautunek! Potrzeba już tak niewiele.... I nic? Cisza? Zlitujcie się. Tu naprawdę już zaczyna sie liczyć każdy dzień, a nawet godzina".

Posted

Czesc ciocie ostrowianki. Jesli ktos moze to prosze o szybka odpowiedz- niczego nie obiecuje, bo u mnie w pracy juz nie jest fajnie i nie wiem czy uda mi sie- gdzie trzeba i o ktorej dowiezc szczeniaki, czy w schronie jest ten usmiechniety pan i czy wie ktore to szczeniaczki trzeba wziac.
Jezeli nie dzis to moze jutro sprobuje wziac dzien na opieke i pojechac po nie, ale to sa na razie moje gdybania.

Posted

Elu pizzz dam mi na pw kontakt a najlepiej nr. konta do osoby gdzie moga byc wplacane pieniazki na leczenie Miska, jest odzew z allegro, odezwala sie Pani ktora niestety nie moze wziac do siebie Miska, ale moze wspomoc jego leczenie. Czy mam jej napisac o wirtualnej adopcji czy podac odrazu nr. konta z danymi ?? Tylko wlasnie jakie konto ewentualnie ?

Posted

Dorota, jak ja się cieszę, że Cie widzę. Kochana, Ty ciagle z nami jesteś :loveu:ino sie tajniaczysz :mad:.
Tak, w schronisku nadal jest uśmiechnięty ;-) Janusz i wszystko będzie wiedział. Jeśli byś mogła, byłoby super. Jeśli nie, trudno, coś musi się innego znaleźć.

Maćka, wirtualna opiekunka Miska już jest, ale na jego leczenie i karmienie wyjdzie dużo więcej niż 30 zeta. Zaraz Ci piszę PW. Dzięki.

Posted

PW do Maćki juz poszło :cool3:
Jo37 na wątku zbieracza także oferuje transport dla szczeniaków na jutro o 6 rano. Kto chętny pojechać? :cool3:
Miejsce na Tatarkiewicza jest.

Posted

Mail do pani ktora oferuje pomoc finansowa na Miska juz poszedl, dane dalam Esperanzy bo Wy obie jestescie tam najczesciej i najwiecej mozecie wskorac w jego sprawie ;) Szukam nowych miejsc gdzie jeszcze go moge dac, opiesalam cala sytucaje tej pani, ze Misio ma wirtualnego opiekuna ale te 30 zl to kropla w morzu potrzeb, napislaam ze kupilas mu troche puszek lepszego jedzonka, ale wierze ze znajdzie sie tez ktos kto bedzie chcial wziac Misia do siebie chcociaz na tymczas a najlepiej na stale, umieszczam go wszedzie gdzie to mozliwe. Potem tez zaloze mu watek tutaj na dogo bo teraz musze wyjsc na chwilke z domu.

Posted

;) Fela, pewnie ze jestem z wami, tylko moje pole do pomocy sie ograniczylo.
Moze, jesli transport Jo37 jest pewny w 100%, ja pojade innym razem. Musze wiedziec dzis czy napewno Jo37 zabierze pieski rano.
A potajniaczyc sie starym zwyczajem zawsze fajnie:cool1:

Posted

potrzebna mała suczka do domu na bródnie. dałam Calineczkę. mamy coś jeszcze?ja nie mam zdjęć
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28785"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28785[/URL]

Posted

Jest jeszcze Czarnuszka- zdjęcie możesz ściągnąć ze strony schroniska.

Jo37 może jutro wcześnie rano pojechać do schroniska po szczeniaki od zbieracza. [COLOR=Red]Kto z nią pojedzie?
[COLOR=Black]Powrót do Warszawy musi być na 9 rano. Jeśli nikt się nie zdecyduje, pzepadnie nam okazja. [/COLOR][/COLOR]

Posted

Ronja, jeszcze Wąska, Wąska, Wąska! Wą
ska jest niewąskja, idealna do domu na Bródnie, bardzo z niej słodka sunieczka i dobrze wychowana.

Posted

[quote name='Fela']Ronja, jeszcze Wąska, Wąska, Wąska! Wą
ska jest niewąskja, idealna do domu na Bródnie, bardzo z niej słodka sunieczka i dobrze wychowana.[/quote]

Waska ja tam wkleilam:lol:
jest pierwsza w tym watku
tez uwazam ze slodzika z niej:loveu:

Posted

[quote name='Lara']Gadalam dlugo z Agata, niestety na psa nie moge sobie pozwolic... ja moge tylko sunie i to male... zreszta teraz to juz nic nie moge :-( Przykro mi :-( Czy na te 2 tygodnie ewentualnie hotelik, taki po przyjacielsku tanszy wchodzilby w rachube? :oops: Ronja?[/quote]
Hotelik chyba będzie ostatecznym rozwiązaniem:roll: , tylko skąd wziąć kasę?
I do jakiego hoteliku?Masz jakiś konkretny zaprzyjaźniony?
Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Agata już trzyma Leona ze 3 miesiące

Posted

Szczeniaki pojadą dziś z dorotą412 do kliniki na Tatarkiewicza. Poczekają na nią w schronisku. Potem, po ewentualnym podleczeniu, trafią do domu tymczasowego.
Dorota, no co tu dużo gadać, po prostu wielkie dzięki:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='ronja']Hotelik chyba będzie ostatecznym rozwiązaniem:roll: , tylko skąd wziąć kasę?
I do jakiego hoteliku?Masz jakiś konkretny zaprzyjaźniony?
Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Agata już trzyma Leona ze 3 miesiące[/quote]

Zaprzyjazniony mam... ale nie bezplatny :shake: moze 10 zl utarguje za dobe jesli dam karme, ale kurcze w kojcu by mieszkal, i jesli oczywiscie byloby miejsce... wiadomo wakacje :-(

Posted

[quote name='Lara']Zaprzyjazniony mam... ale nie bezplatny :shake: moze 10 zl utarguje za dobe jesli dam karme, ale kurcze w kojcu by mieszkal, i jesli oczywiscie byloby miejsce... wiadomo wakacje :-([/quote]
jeśli nie ma innego wyjścia:cool1:
to wychodzi 140zł. skąd tyle kasy wziąć? Agata powiedziała mi, ze jedzenie dla niego zostawi.

Posted

[quote name='ronja']jeśli nie ma innego wyjścia:cool1:
to wychodzi 140zł. skąd tyle kasy wziąć? Agata powiedziała mi, ze jedzenie dla niego zostawi.[/quote]

poki co jest to jedyne wyjscie ale niemozliwe do wykonania z powodow finansowych... :-(