Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 571
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE=2] rebellia napisała :

Wrócę na Dogo, jak tylko poukładam prywatny świat... Pozdrawiam wszystkich serdecznie, do zobaczenia w lipcu... Rebellia :sadCyber:

p
ozdrawiamy również i trzymamy kciuki za wszystkie sprawy w prywatnym swiecie i czekamy razem z rzesza stęsknionych psów :Dog_run::Dog_run::Dog_run:

Posted

No i sie nie dowiedzialam...
Ale mimo to - Wini hop!
Ona chyba już zwątpiła, ze znajdzie szczęście... Juz nie merda ogonkiem, kiedy ktos przychodzi ją odwiedzić. Stała się obojętna, ale z pewnością w głębi serca pragnie wspianalego domku...

Posted

A jakie leki pdrzeciwpadaczkowe Winiaczek beirze? Luminal może?

Co do ataków to kwestia "przyzywczajenia", poznania choroby. Jak już się ktoś oswoi z zachowaniem takiego psa w tarkcie i zaraz po ataku, wie jak postępować (a postępowanie jest proste - należy uważać, żeby pies w trakcie drgawek nie uderzył się o nic) to padaczka przestaje być aż tak straszna. Myślę, że wielu ludzi odstrasza samo słowo oraz niewiedza. A przecież wiele psów żyję z padaczką i ma się całkiem dobrze.
Mimo to chyba najlepsza byłaby osoba, która spędza sporo czasu w domu, żeby ewentualnie pomóc Wini w trakcie ataku i zaraz po.

Posted

A jak bierze leki to z jaką częstotliwością występują ataki? A może wogóle nie wystepują:cool3: ? Czy padaczka spowodowana jest jakimś urazem itp czy wzięła się nie wiadomo skąd?

Posted

Wini bierze Luminal.
Z tego co wiem, to Wini teraz rzadko ma ataki... Od czego to zależy? Nie wiem, jak bede w tygodniu w schronisku i będzie Pani Grażynka, to się jej zapytam.