Light of Shin-Ra Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Agama napisał(a):hm to znaczy ,ze u mnie nigdy nie urodzil sie semik-choc i tak sa do golenia Chwila to znaczy, że nie każdy do golenia to semi. Mam tu na myśli golenie a nie podgalanie nielicznych pojedynczych włosków. To ja już zupełnie głupia jestem. Niedługo zwariuję, golone pp, golone łyski. :placz:
flashka-g Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Han Sharn napisał(a):Chwila to znaczy, że nie każdy do golenia to semi. Mam tu na myśli golenie a nie podgalanie nielicznych pojedynczych włosków. To ja już zupełnie głupia jestem. Niedługo zwariuję, golone pp, golone łyski. :placz: bo wlasnie wprowadzenie terminu w obieg- semi robi ludzi z wariata..jak juz mowilam albo jest hairless albo powder i nie ma nic innego:) a jak ktos juz goli powdery i wystawia jako hairless to juz jego problem.. do momentu az jakis normalny sedzia nie bedzie sedziowac co sie nie da nabrac na takie bayery...a raczej bedzie odpowiednio dokształcony;)
miniaga Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 A ja myślę że jeden sędzia tu niczego nie zmieni. Łatwo jest czepiać sie Irinki i jej właścicielki, bo jest daleko. Na naszym podwórku tez jest jakoś parę golonych pp i co? Nic sie głośno na ten temat nie mówi. A szkoda. Najgorsze że owa dziwna moda zaczyna być tolerowana przez ludzi, którzy są dobrymi hodowcami. Szczeniak rodzi się zarośnięty w 80 procentach i nagle mamy efektownego nagusa....
Agama Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Han jesli chodzi Ci o konkret to wlosy z tulowia u Smoka/jesli wlos ma 2 cm/moge wyskubac w ciagu 10 minut-zreszta ta metode polecila mi P MALGOSIA S -ze wzgledu na lojotok u Smonia i kazde golenie dodatkowo podraznia skore i prowadzi do infekcji-pisze o piesku z mojego avatarku co do semi w pelni zgadzam sie z Flaszi-widzialam juz takich sedziow ktorzy przez lupe ogladali skore nagusa,i robili ta zaraz po sprawdzeniu zgryzu a dopiero po tej selekcji dopuszczali psy do prezentacji na ringu
Marta Chmielewska Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Flashka Pola kryta El Nero :cool3: Agamo, czarnulkę będzie można zobaczyć w Opolu w przyszłym roku. I staficzki też :cool3: :loveu:
flashka-g Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='miniaga']A ja myślę że jeden sędzia tu niczego nie zmieni. Łatwo jest czepiać sie Irinki i jej właścicielki, bo jest daleko. Na naszym podwórku tez jest jakoś parę golonych pp i co? Nic sie głośno na ten temat nie mówi. A szkoda. Najgorsze że owa dziwna moda zaczyna być tolerowana przez ludzi, którzy są dobrymi hodowcami. Szczeniak rodzi się zarośnięty w 80 procentach i nagle mamy efektownego nagusa.... Irinki to mysle ze juz nie ma co sie czepiac bo to juz nudne. ale bedzie kilka nowych gwiazd tego typu:loveu: No wlasnie najbardziej mnie dziwi jak coniektorzy hodowcy ktorzy uznajasie za znawców rasy toleruja takie anomalie:diabloti: Marta to zycze powodzenia i sprawnego rozwiazania:) A ja moze tez wejde z czyms nowym w przyszlym sezonie na ringi.. ale narazie jeszcze nie zapeszam poki nie wejde:) co do semi w pelni zgadzam sie z Flaszi-widzialam juz takich sedziow ktorzy przez lupe ogladali skore nagusa,i robili ta zaraz po sprawdzeniu zgryzu a dopiero po tej selekcji dopuszczali psy do prezentacji na ringu niestety takich sedziow co ogladaja skore przez lupe to wlasnie mozna szukac przez sama nią:roll: Ja pamietam ze kiedys w Opolu sedziowala Włoszka i praktycznie kazdego semi zwalala z bdb,a skore ogladala tak dokladnie jak nikt inny. Po prostu chyba uwazala ze hairless to hairless, a sem to tylko lewy wymysl czlowieka. Co do skubania to zalezy kto jak lubi, ale skora o wiele lepsza po depilacji niz po goleniu. No i wlasnie nie pojawiaja sie tak syfki.
Light of Shin-Ra Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Serio skubiecie biedne psy? A jak depilować to kremem jak rozumiem. Możecie mi poradzić jaki najmniej szkodzi. Prawdę mówiąc to zrobiłam próbę generalną z goleniem Inuyashy no i jeszcze muszę nad tym popracować bo wyszło nie do końca tak jak chciałam. To znaczy nie był jeszcze całkiem gładziutki. No i jak depilator to już tylko przed wystawą . No i co po takiej depilacji , jakiś środek łagodzący? Ja na razie do skórki urzywam oliwki Johnson Baby bo jak gdzieś czytałam kosmetyki dla niemowląt mają neutralne ph.
Agama Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Han nie chodzi o depilacje kremem-to sa silne srodki
Light of Shin-Ra Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 No dobrze to ja już nic nie rozumiem. Można depilować depilatorem mechanicznym, przecież to psa będzie strasznie bolało (ja sobie depiluję nogi to wiem a Inuyasha ma więcej włosów), nie wyobrażam sobie tego. Agamo proszę, wytłumacz mi bo naprawdę już się pogubiłam.
Agama Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 to co Ty nazywasz skubaniem to wlasnie depilacja-ale nie sprawdza sie w przypadku semikow,za duzo wlosow,jesli moje maja tylko pojedyncze wlosy na ciele,to ta metoda sie sprawdza np.szczeniaczek Bartus ma pas szerokosci 4 cm od grzywy go ogona,zostawiajac mu dluga grzywe to praktycznie do skubania niewiele zostaje
ajcka Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 A to moje SKARBY - 2 tygodnie: CALABRIA , , ,
flashka-g Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 W zyciu nie depilowalabym kremem psa:shake: Prosciej juz trymerem albo depilatorem. Podczas skubania grzbietu jeszcze zaden pies mi nie zapisnal z bólu i sie nie wiercil zeby go to denerwowalo. Oczywiscie to musi byc hairless.. a nie powder puff:lol: Po debilacji skore mozna nawilzyc jak po goleniu. Chociaz juz wszystko robia tym posm, jak nawet łysielce na solarke dają albo smaruja samoopalaczem..badz fluidem;) A wracajac do tych semi... ja juz mialam kontakt naprawde z bardzoooo zarastajacymi hairlessami- np Grenadier naprawde jest max zarastajacy- ale klatke i brzuch ma łyse... a wracajac do iriny ostatnio widzialam jej zdjecie i sama zapytalam siebie.. gdzie ona jest łysa- i na jakiej podstawie jest okreslana hairlessem? Przeciez tez widzielismy zdjecia chociazby Tasminki albo Hani od Ress.. i efekt byl zupelnie podobny- ale to zapewne zbieg okolicznosci?? bo cóz innego skoro tyle osob broni np. Irine ze jest hairless mimo tego ze ma double coat?
flashka-g Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Carmen juz podbiła moje serce:loveu: :loveu: dziubuś słodki.
Light of Shin-Ra Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 A mnie się Campanilla najbardziej podoba.:loveu: Śliczne kluseczki.
maga18 Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Ajcka oj rosna te Twoje maluszki :) Są juz jakies zamowione?? :cool3: Marta Ch. trzyma kciuki za Polcie!! A jak Sisi?? :cool3: Mialy byc fotki :mad: :placz:
AiK Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 To my się pochwalimy... portrecikami wykonanymi przez Murkę :D \
Light of Shin-Ra Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Śliczne te portrety. Czym to malowane temperą czy pastelą?
malawaszka Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='AiK']To my się pochwalimy... portrecikami wykonanymi przez Murkę :D \ wowww ale piękne!!!!! :loveu: nie wiedziałam, że Kasia tak super maluje :oops:
AiK Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Han Sharn napisał(a):A mnie się Campanilla najbardziej podoba.:loveu: Śliczne kluseczki. mi też prawdziwy golasek :loveu:
AiK Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Han Sharn napisał(a):Śliczne te portrety. Czym to malowane temperą czy pastelą? nie wiem musisz spytać autorkę
Recommended Posts