Wiola.od.Gacka Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 To dodaje mi wiary w ludzi. Wiem teraz, że facet nie ściemnia tylko naprawdę Zuzię lubi i byle czego by jej nie polecił. Bardzo dziękuję za opinię o tej karmie. Jakiego koloru opakowanie jadł BF Twojej siostry? Moja Zuzia je z białego opakowanka Pozdrawiam ANKA Quote
Wiola.od.Gacka Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Jasne, że siostry pies to bokser pokiciała mi się przepraszam Anka Quote
misiaczek Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Bokser siostry,jak i moje bąble jedzą acanę premium (niebieskie worki). Biała jest dla ras małych.Sotek(waży 5kg) też wcina niebieską.Biała jakoś mu nie podeszła,bo kulki za małe były i on chciał tą co Misia.Bo oni wszystko małpują po sobie.No i tak już zostało.Białą wzięłam tylko na próbę 1,5 kilo,więc Misia zjadła za Sotka :). Ania,podaję Ci linka do stronki acany.Tam wszystko pisze o tej karmie. http://www.acana.com.pl/www/index.php Quote
Wiola.od.Gacka Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Bardzo pięknie dziękuję, poczytałam . Już wiem więcej na ten temat. Ja się tak trochę przyjaźnię z ludźmi, ze zwierzackiego w dwóch sklepikach. Oni kochają autentycznie Zuzię i Gacka traktują ich jak swoje psiaki i mają na uwadze, że są to BF. Quote
Viris Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 Chefrenek napisał(a):Wiem, że można przez internet ale najpierw chciałam je wypróbować Ja jak chcialam wyprobowac hilsa to kupilam najmniejszy worek ;) Chyba kilogramowy, nie pamietam nawet. Owszem nie za bardzo cenowo sie oplacalo, ale za to mialam worek "wyjazdowy". Opakowanie starczalo nam na krotkie wyjazdy i karma byla dobrze zabezpieczona. (wsypywana potem z 15 kilowego wora). Quote
Viris Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 Wiola.od.Gacka napisał(a):Na jednym ze zlotów podsłuchałam jak mówili ludzie, że dają BF Nutrę czerwoną dla alergików dokładnie składu nie podam bo na wagę kupuję ale w zwierzackim pewnie podadzą lub w necie poczytać. Jagnięcina jest podstawą tej karmy. Gacuś wcina ją już długo. Dostaje również karmę dla buldogów 24 taką pofalowaną kupiłam tego 3 kg bo nie rozważali jeśli ktoś chce próbkę to mogę poczęstować. Gacek z Zuzią to nie wiem kiedy to zjedzą bo wolą gotowane. Zuzi daję acanę w białym opakowaniu mogę próbkę uszykować tylko gdzie przekazać ja z Ochoty jestem. Musimy degustację zrobić Anka O to mi wlasnie chodzilo. Jagniecinka. No nic, my na razie pobuszujemy z probkami. Ale z tego co widze to mamy jednak pokarmówke. I co najlepsze wychodzi z obserwacji ze Klara jest uczulona na kurczaka, idnyka, jagniecine i ryż. Czy mozna byc uczulonym na ryz??? Przetestowalismy ryze od chyba 10 producentow plus karmy oparte na ryzu jako wypelniaczu.... i Klara dostawala wysypki. Kiedys na wyjezdzie Klara nie chciala nic jesc, miala biegunke i wymiotowala, nie bylo nigdzie w okolicy weta wiec zeszlam z gor do wioski i ublagalam jakas kobite zeby mi ryzu z marchwia ugotowala. No i Klara nawet po tym dostala wysypki. (pozniej zrobilam jej glodowke i wysypka zeszla, wiec nie mogla to byc roslina czy jakis zewnetrzny alergen). Quote
Viris Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 Jezu, nie moge zedytowac posta, wiesza mi sie mozilla za kazdym razem :angryy: Prosze moda o polaczenie ostatnich moich postow, z gory przepraszam. Misiaczek - wielkie dzieki za linka. Widze ze maja karme z ryb i ziemniakow (łosos). Mysle ze zdecydujemy sie teraz na te acane. Nie wiem czy od razu na 15 kilo, ale to jeszcze pomyslimy. Na razie mamy jeszcze troche eukanuby, ale po 40 kilogramach tej karmy to ja chetniej bym ja zjadla niz Klara. Dlatego kombinuje ze zmianami, ale z tego co widze to jednak na zwykla bytowke chyba nie da rady sie przerzucic. Quote
Chefrenek Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Viris napisał(a): Czy mozna byc uczulonym na ryz?? Napewno można nie tolerować. Mojemu po ryżu strasznie w brzuchu piszczy, aż w całym domu słychać. Quote
_beatka_ Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 no to ladnie:evil_lol: bajtowi za to burczy jak sie obeżre ze wygląda jak napompowany balon:cool3: Quote
misiaczek Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Viris,podobno ta karma z acany łosoś+ziemniaki jest rewelacyjna dla alergików. U nas dystrybutorką karmy acana jest pani,która ma hodowlę mastifa hiszpańskiego i prowadzi hotelik dla psów.Jej psy mają na acanie przepiękną sierść (zresztą wyniki wystawowe mówią same za siebie).Już kilka razy dostałam gratisy w postaci ciasteczek z acany.A teraz pod choinkę dostałam widro + duże świąteczne opakowanie ciasteczek.Zawsze brałam worki 4 kilowe co starczało im na prawie miesiąc przy żywieniu mieszanym (śniadanie suche,kolacja gotowane) ale acana zmieniła 4kg worki na 3kg,co dla mnie było ni w pięć ni w dziesięć i wzięłam 15kg.Dlatego dostałam to wiadro gratis. Dobrze znaleźć w swoim rejonie dystrybutora (w Warszawie są na bank) to wtedy macie dowóz gratis i ceny takie jak na stronce acany. Bo podejrzewam Ania,że w sklepie kupujesz drożej. Ale tak jak już mówiłam,jednemu służy hills innemu eukanuba innemu acana.Trzeba próbować żeby dogodzić pupilowi.A nuż się trafi i kłopoty się skończą.Moja siostra omało mnie w d... nie całuje,bo naprawdę kłopoty Fredka skończyły się po acanie jak ręką odjął.A ostatnio już były nie przelewki.W nocy dostał takiej sraczki,bryzgało z niego jak z fontanny.W przedpokoju miała taką fajną wiklinową szafkę,która tak prześmierdła po tym bryznięciu,że od razu ją wyrzuciła.Wiecie jak wiklina chłonie.Takie powtórki były coraz częściej,włącznie z rzygankiem.Robiła wszystkie możliwe badania,z krwi z moczu,usg (wszystko w normie).Nawet chciała zrobić endoskopię.Wtedy jej poradziłam,żeby jeszcze spróbowała zmienić karmę na acanę.I jak już pisałm przeszło jak ręką odjął.Od przeszło miesiąca nie było rozwolnienia ani wymiotów.A Fredzio nigdy tak dobrze nie wyglądał jak teraz. Quote
Viris Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 U nas nie ma problemow po eukanubie, z wetka to sie tak cieszylysmy jak glupki ze Klare tak udalo sie wyprowadzic. Przypominam sobie jak przez mgle strupy do krwi pod paszkami, sypiaca sie siersc drapanie 24 h na dobe:placz: Teraz tego nie ma, ale Klara zawsze krecila nosem na jednostajne jedzonko. Dziwie sie ze jeszcze mi gardla nie poderznela w nocy za ten piaty wor eukanuby. Od czasu do czasu dostaje puszke tez eukanuby dermatosis, ale nie za czesto bo po puszkach bączy :razz: Chcemy kupic inna karme dlatego ze Klara juz nas nienawidzi za kolejny worek Eukanuby ;) Tylko sie zastanawiam czy kupic 3 kilo czy 15.. Przedstawiciela mamy w Inowrocławiu. Quote
Hebulka Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 U nas po Hillsie jest rewelacyjnie.A royal mnie totalnie zaskoczył.Napisałam im co się działo,o brzydkich kupach itd i poprosili o przysłanie im karmy którą przesla do analizy do Francji.Mam wypisac wszystko co sie po niej dzialo itp,dolacze jeszcze wyniki kupkow i bedziemy czekac na wyniki-ktorych szczerze mowiac jestem bardzo ciekawa. Quote
Wiola.od.Gacka Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Powiedzcie dziewczynki Ani czy wiecie jak dokładnie odbywa się endoskopia czy psinę na ten czas usypiają i czy najlepiej mają to zrobić patrząc na to, że to B F będzie poddany takiemu zabiegowi. Ktoś wie może coś więcej na temat endoskopii, przeszdł już coś takiego. Czy to do przeżycia jest , czy to jest kocieczne przy domniemanym przeroście podniebienia czy to jedyne miarodajne badanie w tym wypadku? Szykujemy się do tego badania ale mam stracha. Zuzia dostaje scanamune w masełku dobrze, że kupiłam i przeczytałam o tym na forum Pozdrawiam Anka Quote
Hebulka Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Musi być narkoza,nie ma innej opcji. Zuzia ma to mieć ?? Quote
misiaczek Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Viris napisał(a):U nas nie ma problemow po eukanubie, z wetka to sie tak cieszylysmy jak glupki ze Klare tak udalo sie wyprowadzic. Chcemy kupic inna karme dlatego ze Klara juz nas nienawidzi za kolejny worek Eukanuby ;) Tylko sie zastanawiam czy kupic 3 kilo czy 15.. Przedstawiciela mamy w Inowrocławiu. Dlatego ja myślę,że nie ma co nad jedną karmą się zachwycać a na inną psioczyć ;).Jeśli służy zwierzakowi,to jest ok. To tak jak z ludźmi,jednemu po ogórku może być niedobrze a drugiemu po pomidorze a trzeci zdziwiony,bo mu i ogórek i pomidor służy ;) :lol:. Weź może na początek 3 kilo,żeby sprawdzić czy Klarze smakuje.Ja dostałam też próbki tej karmy od mojej dystrybutorki i połknęli migusiem. Albo jak masz jeszcze trochę eukanuby i nie spieszy ci się z zakupem nowej,napisz do acany i poproś o próbki.Gdzieś na forum czytałam,ze wysyłają. Quote
Chefrenek Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Aniu jak możesz to skontaktuj się z tym lekarzem o którym ci kiedyś pisałam. Może uda się zrobić usg w tej klinice i nie trzeba będzie Zuzi usypiać. Mogadaj z tym lekarzem, on się zna na buldożkach i coś ci doradzi. Ps. a jak chcesz to ja tam będę w poniedziałek po wyniki wymazu to się zapytam czy koniecznie trzeba endoskopię czy dało by się tylko usg. W tej klinice przyjmuje najlepszy weterynarz od usg w Warszawie i on napewno by poznał czy coś siedzi w tym gardle. Quote
Viris Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 misiaczek napisał(a):Dlatego ja myślę,że nie ma co nad jedną karmą się zachwycać a na inną psioczyć ;).Jeśli służy zwierzakowi,to jest ok. To tak jak z ludźmi,jednemu po ogórku może być niedobrze a drugiemu po pomidorze a trzeci zdziwiony,bo mu i ogórek i pomidor służy ;) :lol:. Weź może na początek 3 kilo,żeby sprawdzić czy Klarze smakuje.Ja dostałam też próbki tej karmy od mojej dystrybutorki i połknęli migusiem. Albo jak masz jeszcze trochę eukanuby i nie spieszy ci się z zakupem nowej,napisz do acany i poproś o próbki.Gdzieś na forum czytałam,ze wysyłają. Na razie kupilam w sklepie Pro Plana 0.8 kg. Zlapalam worek zachwycona napisem Salomon :angryy: nie doczytalam & rice :wallbash::grab::flaming: Nie bede robic szop ( w sumie mowilam ze Klara nie toleruje ryzu, wiec sprzedawczyni mogla mi zwrocic uwage ze chyba nie za bardzo ta karma), dobrze ze nie wzielam wiekszego wora:razz: A do Acany napisze o probki, w sumie sie wlasnie zastanawialam czy by nie napisac, dzieki za info, teraz nie bede robic przyczajki ;D Quote
Basia&Safi Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 powiedzcie mi kochane jakie kosteczki moge kupowac Safi ? Quote
Hebulka Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 "My" jemy takie : http://bravo.net.pl/www/ i nieodzowne plastikowe kosteczki Karlie o smaku waniliowym i czekoladowy :eviltong: Quote
Chefrenek Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Hebulko a masz jakiś link do tych słodkich kostek Quote
Wiola.od.Gacka Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Zapytaj kochana o to usg i czy by Zuzię oblukał kiedy mogę przyjść i ile kasy szykować. Będę wdzieczna Anka Quote
Hebulka Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Chefrenek napisał(a):Hebulko a masz jakiś link do tych słodkich kostek No własnie nie mogę ich znależc w necie :shake: Ale są w większości sklepow zoo,w dwoch chyba rozmiarach,brązowe i kremowe z zieloną tekturką Karlie po środku.Jak cos znajde to zaraz wstawie. Quote
Chefrenek Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Wiola.od.Gacka napisał(a):Zapytaj kochana o to usg i czy by Zuzię oblukał kiedy mogę przyjść i ile kasy szykować. Będę wdzieczna Anka Zapytam przy okazji wyników. W przyszłym tyg. może w poniedziałek będą. Na usg są zapisy, ale jeśli można byłoby zrobić takowe to napewno nie bęzie z tym problemu. A ty z której dzielnicy jesteś. Z Bemowa? Quote
Recommended Posts