Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tomo 2']Witam w ten piękny słoneczny poranek.
BEA 1-00 nie martw się Żanetką jakoś damy sobie radę dziś powinno wyjść od biglusi 50 zł Sandrownia/Basia za licytację pięknej orginalnej akwarelki , ja dołorze 50 zł/wplacę w poniedziałek
Pozdrowionka :lol:[/quote]
[COLOR=blue]Tomo2: :multi: cudnie, to mamy 320 :loveu: Podziękuj ślicznie (no i dla Ciebie wielkie dzięki- tak wiele robisz dla Żaneci!!!)[/COLOR]
[COLOR=blue]Naprawdę -poprawiłeś mi nastrój- w ten piekny słoneczny poranek (dzięki Ci za to :loveu: ).[/COLOR]
[COLOR=blue]Rozmawiałam wczoraj z Krysią-Emir. Nie wiem co się dzieje takiego, bo inna pieski jakoś znajdują domy a o Żanetę (ani o jej dzieci- Żelki) nikt nie zapytał nawet. Idą ogłoszenia wszędzie (cały czas na też Allegro-najbardziej chodliwym portalu- wystawia je Ulka18). Został podany mój telefon do ogłoszeń. Nikt nie dzwoni :shake: A nasza sunia? Żanecia jest bardzo spokojną i niekłopotliwą zupełnie sunią- często wręcz udaje, że jej nie widać;) Odnajduje się z trudem w zamieszaniu/w dużym stadzie Krysi- czas najwyższy by znalazła swój kącik w czyimś sercu- bardzo tego potrzebuje. Potrzebuje czyjejś wyłącznej uwagi i własnego domu. Żelki są fajne i wesołe podrostki ( i ładne- mimo, że ,,czarne"). Też powinny szybko znależć domy- a tu-NIC :-( [/COLOR]
[COLOR=blue][/COLOR]

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tomo 2']Jeszce jedno widziałem tego drugiego ogarka niestety nie moglem pogadać z właścicielami jechałem samochodem i nie miałem gdzie stanąć .
Różni się od tego pierwszego /suni / jest ciemniejszy na karku ale po zatym widać dobrze mu się wiedzie fajnie płynął po chodniku i pięknie świeciła mu się sierść.Zmartwiony jestem że właściciele sunie nie dali znaku życia a miały być zdjęcia itp.Ale co się odwlecze to nie uciecze.
[COLOR=blue]Jasne- czekamy na wszelkie ogarkowe wieści[/COLOR] :lol:

Posted

Żanetka z poniedziałku
[IMG]http://img238.imageshack.us/img238/5088/380aneta1bp5.jpg[/IMG]

[IMG]http://img88.imageshack.us/img88/6462/380aneta2qt0.jpg[/IMG]

[IMG]http://img258.imageshack.us/img258/3446/380anetkaul6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img163.imageshack.us/img163/9950/380261neta3ca4.jpg[/IMG]

Posted

[COLOR=blue]Witaski, zaganiana bo ciasto piekę od porannej nocy- takiego orzechowego przekładańca- nie jestem mistrzem pieczenia i dlatego podpieram się gotowcami z torebki (kupiłam dwa różne kremy i wymysliłam sobie ciasto typu snikers :cool3: )- chyba nie bardzo się uda bo jak się chce to wtedy właśnie nie bardzo się udaje- będzie jakie będzie i trudno :razz: - no to stawiam mocną kawkę w dużych ilościach :kaffee_2: - lecę potem do roboty- wczoraj Tomo a dzisiaj ja stawiam wieczorkiem szampana:p [/COLOR]
[SIZE=1][COLOR=#0000ff]Tomo2 to pewnie z miłą chęcią zaklinuje po wczorajszej balandze;) [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue]Ciepło dzisiaj i ogród mi sie podsuszył z błota- to mnie cieszy (moje suczki-też :lol: ).[/COLOR]
[COLOR=blue]Czy ktos wie co się dzieje z Dogają? Tutaj się szykuje prywatka a jej ani widu ani słychu...:shake: [/COLOR]

Posted

Będzie dobre ciasto.na samą myśl ślinka leci .
Życzenia na stronce sanatorium .Ale tu i tak całuski :buzi: z okazji imienin jeżeli mnie wzrok nie myli .
Pozdrowionka :lol:

Posted

[quote name='Tomo 2']Będzie dobre ciasto.na samą myśl ślinka leci .
Życzenia na stronce sanatorium .Ale tu i tak całuski :buzi: z okazji imienin jeżeli mnie wzrok nie myli .
BEATKO , ja Cie pozdrowiłam ÓSMOMARCOWO, ale nie załapałam, że dziś TWOJE IMIENINY.
Beciu, badź dziś uśmiechnięta!!!
Przyjmij uściski od ANI,:calus:
która czasem nie pamięta
kogo, kiedy , jakie święta!!!

Życzę byś szczęśliwa była,
długo, długo sobie żyła
w zdrowiu!!! Psiaki ratowała
bez problemów. Kasę miała!!!

[CENTER]TO DLA CIEBIE GOŹDZIKI:
(pierwszy w wersji drinkowej- ze świeżych goździków)
[IMG]http://krakownightlife.com/photos/thumbs/845t.jpg[/IMG]

I CZERWONY GOŹDZIK, nie byle jaki:
[IMG]http://www.kwiaciarnialesna.pl/assets/images/buk13_maly.jpg[/IMG][/CENTER]

Posted

Wszystkim kobitkom wszystkiego naj. Solenizantkom podwójnie ;-)
Wklejam wierszyk J. L. Kerna. Moim zdaniem jest fantastyczny i chyba hodowcy od razu zrozumieją jego przesłanie ;-)
Ja wprawdzie nie hodowca, ale też łapię ;-). Zwłaszcza po tym , jak przez mój dom przeszła 5 szczeniaków (teraz już wszystkie szczęśliwe w domach :-)). Długo nie były ale i tak rozumiem co poeta miał na myśli ;-) Z resztą wiersz ten przesłała mi nowa pani jednej z suniek ...

[B]Mieliśmy młode.

Mieliśmy młode.
Cztery.
Coś dla Sztamma,
Same boksery.
Po tacie i po mamie
Przejęły całą urodę –
Daję słowo, nie kłamię,
Mieliśmy młode ...

Mieliśmy dywan.
Perski.
I to był ten ring
Bokserski.
Dziś moja żona święta
Swą rudą głową kiwa:
- Mieliśmy dywan, pamiętasz?
Mieliśmy dywan ...

Mieliśmy fotel.
Ze skóry.
W sam raz, by próbować
Pazury.
Teraz jego wspomnienie
Powoduje tęsknotę.
- Kiedyś – mówimy z drżeniem –
Mieliśmy fotel ...

Mieliśmy parkiet.
Gładki.
Zasiusiały go nam
Gagatki.
Dziś żona, patrząc na plamy,
Klnie całkiem jak jaka markiet* -
A potem oboje łkamy:
- Mieliśmy parkiet ...

No nic, było nie było,
Nie wolno rąk opuszczać.
Fotel się wyrzuciło,
Parkiet się czymś tam natłuszcza,
Psiaki poszły do innych,
Im teraz robią szkodę –
A my ze smutkiem mruczymy:
- Mieliśmy, mieliśmy młode ...
__________________[/B]

Posted

[quote name='Ania W']Wszystkim kobitkom wszystkiego naj. Solenizantkom podwójnie ;-)
Wklejam wierszyk J. L. Kerna. Moim zdaniem jest fantastyczny i chyba hodowcy od razu zrozumieją jego przesłanie ;-)
Ja wprawdzie nie hodowca, ale też łapię ;-). Zwłaszcza po tym , jak przez mój dom przeszła 5 szczeniaków (teraz już wszystkie szczęśliwe w domach :-)). Długo nie były ale i tak rozumiem co poeta miał na myśli ;-) Z resztą wiersz ten przesłała mi nowa pani jednej z suniek ...

[B]Mieliśmy młode.[/B]

[B]Mieliśmy młode.[/B]
[B]Cztery.[/B]
[B]Coś dla Sztamma,[/B]
[B]Same boksery.[/B]
[B]Po tacie i po mamie[/B]
[B]Przejęły całą urodę –[/B]
[B]Daję słowo, nie kłamię,[/B]
[B]Mieliśmy młode ...[/B]

[B]Mieliśmy dywan.[/B]
[B]Perski.[/B]
[B]I to był ten ring[/B]
[B]Bokserski.[/B]
[B]Dziś moja żona święta[/B]
[B]Swą rudą głową kiwa:[/B]
[B]- Mieliśmy dywan, pamiętasz?[/B]
[B]Mieliśmy dywan ...[/B]

[B]Mieliśmy fotel.[/B]
[B]Ze skóry.[/B]
[B]W sam raz, by próbować[/B]
[B]Pazury.[/B]
[B]Teraz jego wspomnienie[/B]
[B]Powoduje tęsknotę.[/B]
[B]- Kiedyś – mówimy z drżeniem – [/B]
[B]Mieliśmy fotel ...[/B]

[B]Mieliśmy parkiet.[/B]
[B]Gładki.[/B]
[B]Zasiusiały go nam[/B]
[B]Gagatki.[/B]
[B]Dziś żona, patrząc na plamy,[/B]
[B]Klnie całkiem jak jaka markiet* -[/B]
[B]A potem oboje łkamy:[/B]
[B]- Mieliśmy parkiet ...[/B]

[B]No nic, było nie było,[/B]
[B]Nie wolno rąk opuszczać.[/B]
[B]Fotel się wyrzuciło,[/B]
[B]Parkiet się czymś tam natłuszcza,[/B]
[B]Psiaki poszły do innych,[/B]
[B]Im teraz robią szkodę –[/B]
[B]A my ze smutkiem mruczymy:[/B]
[B]- Mieliśmy, mieliśmy młode ...[/B]
[B]__________________[/B][/quote]
ALE ŚWIETNY WIERSZ .... mieliśmy młode i będziemy mieć młode i kiedyś (włąściewie już) wspominać nasz kanapy , szuflady, wykładziny, piloty do telewizora, czajniki, poduszki, ubrania.... i duzo innych rzeczy - cudowne wspomnienia:loveu: :loveu:

Posted

[quote name='Ania W']...Wklejam wierszyk J. L. Kerna. Moim zdaniem jest fantastyczny i chyba hodowcy od razu zrozumieją jego przesłanie ;-)

[B]Mieliśmy młode.[/B]

[B]Mieliśmy młode.[/B]
[B]Cztery.[/B]
[B]Coś dla Sztamma,[/B]
[B]Same boksery.[/B]
[B]Po tacie i po mamie[/B]
[B]Przejęły całą urodę –[/B]
[B]Daję słowo, nie kłamię,[/B]
[B]Mieliśmy młode ...[/B]

[B]Mieliśmy dywan.[/B]
[B]Perski.[/B]
[B]I to był ten ring[/B]
[B]Bokserski.[/B]
[B]Dziś moja żona święta[/B]
[B]Swą rudą głową kiwa:[/B]
[B]- Mieliśmy dywan, pamiętasz?[/B]
[B]Mieliśmy dywan ...[/B]

[B]Mieliśmy fotel.[/B]
[B]Ze skóry.[/B]
[B]W sam raz, by próbować[/B]
[B]Pazury.[/B]
[B]Teraz jego wspomnienie[/B]
[B]Powoduje tęsknotę.[/B]
[B]- Kiedyś – mówimy z drżeniem – [/B]
[B]Mieliśmy fotel ...[/B]

[B]Mieliśmy parkiet.[/B]
[B]Gładki.[/B]
[B]Zasiusiały go nam[/B]
[B]Gagatki.[/B]
[B]Dziś żona, patrząc na plamy,[/B]
[B]Klnie całkiem jak jaka markiet* -[/B]
[B]A potem oboje łkamy:[/B]
[B]- Mieliśmy parkiet ...[/B]

[B]No nic, było nie było,[/B]
[B]Nie wolno rąk opuszczać.[/B]
[B]Fotel się wyrzuciło,[/B]
[B]Parkiet się czymś tam natłuszcza,[/B]
[B]Psiaki poszły do innych,[/B]
[B]Im teraz robią szkodę –[/B]
[B]A my ze smutkiem mruczymy:[/B]
[B]- Mieliśmy, mieliśmy młode ...[/B]
[B]__________________[/B][/quote]

[COLOR=blue]Furda parkiet,[/COLOR]
[COLOR=blue]Furda fotel,[/COLOR]
[COLOR=blue]...[/COLOR]
[COLOR=blue]Chcę mieć młode.[/COLOR]
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Dziękuję kochani za życzenia imieninowe :loveu: [/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Posprzatałam po gościach (niezapowiedzianych). Stawiam wszystkim Darz Bór i padam na ( za przeproszeniem) pysk :evil_lol: [/COLOR]
[COLOR=blue][/COLOR]

Posted

[COLOR=blue]Kochani, na forum Beagielków Ariska prowadzi od wczoraj aukcję srebrnego Beagielka (przywieszki) na opłacenie (reszty) za marzec za naszą Żanecię i mamy już na teraz wylicytowane 55 zł :multi:[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Nasz Tomo2 tez tam się zamieszał i licytuje :lol: [/COLOR]
[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue]BRAWO FORUM BEAGLI, BRAWO BEAGLOMANIACY- popatrzcie jak się zaangażowali i jak nam pomagają- DZIĘKUJEMY, są wspaniali :loveu: [/COLOR]

Posted

Beatko pozwolisz, że wkleje u Ciebie dla TOMO, zaprosznie, może wklei na forum bigielków:
[CENTER][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img260.imageshack.us/img260/4458/zaproszeniedlabiglusiyo8.jpg[/IMG][/URL][/CENTER]

Posted

[COLOR=blue]O, jesteś Tomo2, to dobrze. Ja już kombinowałam jak to ogłoszenie Samograjki wrzucić na beaglowe forum ;) [/COLOR]
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Ciekawa jestem, czy doczekamy się kiedyś takiego ogarkowego spotkania z okazji wydania ( wznowienia) książki Anny Miłek :loveu: [/COLOR]

Posted

Myślę że prędzej niż później .Niech tylko pokona swoje dolegliwości oraz zabawi się na weselu .
Chyba jest jeszcze jeden ogarek w Poznaniu trochę chyba starszy i z moich informacji /nie widziałem go niestety/ jest zapasiony i nie zabardzo widać że to on , nawet wet.nie rozpoznał go .Niestety nic więcej nie wiem ale się postaram coś wywiedzieć.Może to pomyłka i facetowi /właścicielowi/ ktoś przy sprzedaży namieszam i sprzedał psa w rasie a nie ogara .
Przepraszam że tak od poniedziałku.

Posted

[COLOR=blue]Tomo2: a za co przepraszasz? :p Od poniedziałku słyszymy o nowym Ogarze w Poznaniu...to bardzo ciekawe...hmmm...macie pomysły jaki to mógłby byc pies?[/COLOR]

Posted

[B][COLOR=blue]WIELKA PROŚBA:[/COLOR][/B]
[COLOR=blue][B]prosze o dopisanie wpłat (kwot i od kogo poszło- nick) które zostały fizycznie już wysłane do azylu Emir na Żanetkę-za marzec[/B] (musimy to podsumować a sama nie potrafię), Tomo2, Puz- dopisujcie kwoty o których wiecie plizzzzzzzz (pogubiłam się już:shake: ).[/COLOR]
[SIZE=1][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=blue]Cały czas trwa aukcja przywieszki srebrnej na Beaglach- Żaneta za marzec- mamy 55 zł na dzisiaj- tego nie dopisuję bo nie znam docelowej kwoty tej licytacji a kończy się za tydzień.[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue]WPŁACONO:[/COLOR]
[COLOR=blue]1. 135 zł za aukcje moich płyt (poszło z AFN)[/COLOR]

Posted

[COLOR=blue]Dzięki Tomo2- policz to co wiesz, że po aukcjach zostało wpłacone i wiem, że sam wpłacałeś i Twoja córcia, wogóle- musimy policzyć marzec a bez Was kochani nie dam rady. Proszę tylko o WPŁATY (dokonane a nie te spodziewane). To czekam...[/COLOR]
[COLOR=blue]Puz-?[/COLOR]

Posted

[quote name='bea100'][COLOR=blue]Dzięki Tomo2- policz to co wiesz, że po aukcjach zostało wpłacone i wiem, że sam wpłacałeś i Twoja córcia, wogóle- musimy policzyć marzec a bez Was kochani nie dam rady. Proszę tylko o WPŁATY (dokonane a nie te spodziewane). To czekam...[/COLOR]
[COLOR=blue]Puz-?[/COLOR][/quote]
W ubiegłym tygodniu, chyba w piątek przelalismy 100 zł na konto fundacji Emir z dopiskiem "dla Żanety", pozdrawiamy
Korzystając z wejscia na "wizję" pozdrowienia dla naszych szczeniaczków -dzieciaczków; Galena, Homera, Amiga,Flory, Fugi i Fridy - wiem że spora część z ich "rodziców" tutaj zagląda, może spotkamy się w Legionowie ?:multi: , chociaz towarzysko, to miła propozycja ze strony Galena, do zobaczenia!:loveu:
Aha, Ogary będą 31.03, czy 01.04.2007?

Posted

[quote name='JogaGalicyjskaSfora']W ubiegłym tygodniu, chyba w piątek przelalismy 100 zł na konto fundacji Emir z dopiskiem "dla Żanety", pozdrawiamy
Korzystając z wejscia na "wizję" pozdrowienia dla naszych szczeniaczków -dzieciaczków; Galena, Homera, Amiga,Flory, Fugi i Fridy - wiem że spora część z ich "rodziców" tutaj zagląda, może spotkamy się w Legionowie ?:multi: , chociaz towarzysko, to miła propozycja ze strony Galena, do zobaczenia!:loveu:
Aha, Ogary będą 31.03, czy 01.04.2007?[/quote]

Witam,

bardzo się cieszymy na rodzinne spotkanie na wystawie W Nowym Dworze (czyli legionowskiej):multi: Ogary będą w sobotę 31 III

Pozdrawiamy i do zobaczenia

Paulina, Paweł i Rożek