Jump to content
Dogomania

~''~Batman vel. JAZZ~''~ od 3.11.06 grzeje juz dupke w swoim domu

Recommended Posts

Posted

SERDECZNIE DZIEKUJE PANI DYREKTOR ZA POMOC PRZY ADOPCJI:Rose:

wiekszosci odwiedzajacych Batmiska dziekuje za cieple slowa a szczegolnie Tobie MagYa za zrozumienie sytuacji :beerchug:

osobom ktore nie potrafia czytac i sieja zamet serdecznie dziekuje za kazde utrudnienie w adopcji-mozecie byc dumni...na przyszlosc proponuje omijac watki zakladane przeze mnie lub nie pisanie w nich glupot

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

INFORMACJE O RASIE BASENJI

Te starożytne psy wywodzą się od starożytnych pariasów. Jest to bardzo cichy pies, ceniony w mieszkaniach właśnie z tego powodu (rzadko szczeka), niemniej jednak jest dosyć czujny i sygnalizuje niezadowolenie warczeniem.
Przedstawiciele tej rasy mają w sobie coś z kota - czystość, wylizują się w taki sam sposób. Basenji są to uważne, energiczne, dociekliwe ale i bardzo uczuciowe psy.

INFORMACJE O DZIKICH PSACH DINGO

Zdziczały pies domowy, jedyny przedstawiciel ssaków drapieżnych w Australii. Najprawdopodobniej około 3 tys. lat p.n.e. zawleczony tam przez człowieka pierwotnego z Azji. Poluje na zwierzęta, m.in. na owce powodując szkody. Także padlinożerny; obecnie nieliczny. Dingo zachowują się podobnie jak wilki i tak samo porozumiewają się - głośno zawodząc. Są przyjazne i łatwo się oswajają.

INFORMACJE O BATMANIE

Batman NR 1767/05 jest pięknym rudym psiakiem przypominającym miks Basenji. Ma około 3 lat.
Przebywa w schronisku na warszawskim Paluchu, które nie jest miejscem dla żadnego psiaka a szczególnie dla takiego zrównoważonego i kochanego. Batman został już wielokrotnie pogryziony przez sąsiadów kiedyś przebywał w boksie ze swoją siostrą, lecz ta niestety nie przeżyła zimy. Teraz psiak został zupełnie sam z dnia na dzień traci nadzieję.
Jest przemiły uwielbia się bawić, pięknie chodzi na smyczy i co najważniejsze nie wykazuje agresji do innych zwierząt ani do ludzi. Jeśli tylko ma okazje od razu wskakuje na kolana i trąca swoim lisim pyszczkiem,aby tylko ludzka ręka,chociaż raz musnęła go po rudym, lisim łebku.

TYLKO SPOJRZ W JEGO OCZY CZY NIE SA PIEKNE???
KIEDYS SIEDZIALEM W TAKIEJ MALEJ KLATECZCE Z MOJA SIOSTRA TERAZ JUZ ZOSTALEM SAM...

BATMAN...

O JEJ A JA TAKI NIE UCZESANY...

A CO TAM MASZ???

OJ WSTYDZEM SIE...

KONTAKT ZE MNA 504-226-339

• Replies 673
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na stronach Palucha znalazłam zdjecie:

Ten jeden to tez taki trochę Basenji. Jest napisane, że pieski sa w klatce nr 219. Czy to te same, czy jakieś inne iż na Twoich zdjęciach, bo numer klatki jest inny.

Posted

[quote name='arima']Dziewczyny one cały czas siedzą w tej klatce :o :x ?????????

arima w czasie przebudowy wiele psiakow zostalo przeniesionych właśnie do takich klatek :( Kiedyś były to klatki dla psów po pogryzieniu ludzi - siedziały w nich na obserwacji. :-?

Posted

rudasek to pan a czarno-szara to pani :D
sa przesliczne dzisiaj juz ich nie bylo w klatce 265 ale nie wiem gdzie sa teraz w piatek sprobuje wziac przesliczne lobuziaki na spacerek

• 2 weeks later...
Posted

daj znać co i jak z piechami ja w tej chwili nie mogę wziąć drugiego psa, ale jak się wyprowadzę za parę lat z domu to napewno postaram się przygarnąc jaikegoś psiaka
Powodzenia

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...