Kostek Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 SERDECZNIE DZIEKUJE PANI DYREKTOR ZA POMOC PRZY ADOPCJI:Rose: wiekszosci odwiedzajacych Batmiska dziekuje za cieple slowa a szczegolnie Tobie MagYa za zrozumienie sytuacji :beerchug: osobom ktore nie potrafia czytac i sieja zamet serdecznie dziekuje za kazde utrudnienie w adopcji-mozecie byc dumni...na przyszlosc proponuje omijac watki zakladane przeze mnie lub nie pisanie w nich glupot ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ INFORMACJE O RASIE BASENJI Te starożytne psy wywodzą się od starożytnych pariasów. Jest to bardzo cichy pies, ceniony w mieszkaniach właśnie z tego powodu (rzadko szczeka), niemniej jednak jest dosyć czujny i sygnalizuje niezadowolenie warczeniem. Przedstawiciele tej rasy mają w sobie coś z kota - czystość, wylizują się w taki sam sposób. Basenji są to uważne, energiczne, dociekliwe ale i bardzo uczuciowe psy. INFORMACJE O DZIKICH PSACH DINGO Zdziczały pies domowy, jedyny przedstawiciel ssaków drapieżnych w Australii. Najprawdopodobniej około 3 tys. lat p.n.e. zawleczony tam przez człowieka pierwotnego z Azji. Poluje na zwierzęta, m.in. na owce powodując szkody. Także padlinożerny; obecnie nieliczny. Dingo zachowują się podobnie jak wilki i tak samo porozumiewają się - głośno zawodząc. Są przyjazne i łatwo się oswajają. INFORMACJE O BATMANIE Batman NR 1767/05 jest pięknym rudym psiakiem przypominającym miks Basenji. Ma około 3 lat. Przebywa w schronisku na warszawskim Paluchu, które nie jest miejscem dla żadnego psiaka a szczególnie dla takiego zrównoważonego i kochanego. Batman został już wielokrotnie pogryziony przez sąsiadów kiedyś przebywał w boksie ze swoją siostrą, lecz ta niestety nie przeżyła zimy. Teraz psiak został zupełnie sam z dnia na dzień traci nadzieję. Jest przemiły uwielbia się bawić, pięknie chodzi na smyczy i co najważniejsze nie wykazuje agresji do innych zwierząt ani do ludzi. Jeśli tylko ma okazje od razu wskakuje na kolana i trąca swoim lisim pyszczkiem,aby tylko ludzka ręka,chociaż raz musnęła go po rudym, lisim łebku. TYLKO SPOJRZ W JEGO OCZY CZY NIE SA PIEKNE??? KIEDYS SIEDZIALEM W TAKIEJ MALEJ KLATECZCE Z MOJA SIOSTRA TERAZ JUZ ZOSTALEM SAM... BATMAN... O JEJ A JA TAKI NIE UCZESANY... A CO TAM MASZ??? OJ WSTYDZEM SIE... KONTAKT ZE MNA 504-226-339 Quote
Paulina87 Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 Jakie one piękne... i rzeczywiście podobne do basenji.... a ta klatka :o a w sumie to klateczka... przeczeż one tam nawet pożądnie przeciągnąć sięnie mogły :( Quote
CoolCaty Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Na stronach Palucha znalazłam zdjecie: Ten jeden to tez taki trochę Basenji. Jest napisane, że pieski sa w klatce nr 219. Czy to te same, czy jakieś inne iż na Twoich zdjęciach, bo numer klatki jest inny. Quote
Kostek Posted July 31, 2005 Author Posted July 31, 2005 zupelnie inne pieski ale i tych szkoda zeby tam gnily :evil: Quote
CoolCaty Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 No! Szkoda to mało powiedziane! A jak się patrzy na tę klatkę i "przestrzeń" jaką mają w niej psy to już się w ogóle nic powiedzieć... Quote
agabass Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 biedactwa piękne i takie smutne oby znalazły dobry dom Quote
Kostek Posted August 1, 2005 Author Posted August 1, 2005 rudasek ma numer 1767/05 czarno-szary ma numer 1768/05 niech ktos je przygarnie jutro jade do nich w odwiedziny Quote
arima Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 Dziewczyny one cały czas siedzą w tej klatce :o :x ????????? Quote
Ciapa Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 [quote name='arima']Dziewczyny one cały czas siedzą w tej klatce :o :x ????????? arima w czasie przebudowy wiele psiakow zostalo przeniesionych właśnie do takich klatek :( Kiedyś były to klatki dla psów po pogryzieniu ludzi - siedziały w nich na obserwacji. :-? Quote
Kostek Posted August 2, 2005 Author Posted August 2, 2005 psu sa przecudowne przemile i nie wiem co jeszcze biedne gniezdza sie w tej malej klatce :( BLAGAM NIECH KTOS JE ZABIERZE Quote
Kostek Posted August 3, 2005 Author Posted August 3, 2005 rudasek to pan a czarno-szara to pani :D sa przesliczne dzisiaj juz ich nie bylo w klatce 265 ale nie wiem gdzie sa teraz w piatek sprobuje wziac przesliczne lobuziaki na spacerek Quote
malagos Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Trzymam kciuki, zeby znalazl szybko dobry domek :) Quote
agabass Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 daj znać co i jak z piechami ja w tej chwili nie mogę wziąć drugiego psa, ale jak się wyprowadzę za parę lat z domu to napewno postaram się przygarnąc jaikegoś psiaka Powodzenia Quote
kociabanda Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 One są przepiękne. :loveu: Jak dla mnie to tak właśnie wygląda idealny pies. :lol: Biedactwa straszne - w takiej klatce. Mocno trzymam kciuki za domek. :thumbs: :thumbs: :thumbs: Quote
kociabanda Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Do góry pięknoty. :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
malawaszka Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 super, że psiak ma już domek, ale jednocześnie bardzo miałam nadzieję, że razem pójdą - tak ślicznie razem wyglądali - trzymam :kciuki: za domek dla suni Quote
malawaszka Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 jak to obydwa??? pies wrócił, czy wogóle nie był wyadoptowany? :( Quote
Recommended Posts