mrowka Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Siostra napisał(a):To muszą być jakieś specjalne szmaty, bo jak widać Ozziemu służą znakomicie. Może wysokobiałkowe?:thinkerg: ;) :hmmmm: to my chyba zrezygnujemy z barfa i przejdziemy na szmatki, jezeli po zjedzeniu przescieradla tak sie wyglada :cool3: Alu to ile na miesiac przescieradel Wam idzie? :evil_lol: :evil_lol: Quote
Alicja Posted January 24, 2006 Author Posted January 24, 2006 mrowka napisał(a)::hmmmm: to my chyba zrezygnujemy z barfa i przejdziemy na szmatki, jezeli po zjedzeniu przescieradla tak sie wyglada :cool3: Alu to ile na miesiac przescieradel Wam idzie? :evil_lol: :evil_lol::eviltong:nie powiem :evil_lol: Quote
aga1215 Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Alicjarydzewska napisał(a)::eviltong:nie powiem :evil_lol: DLACZEGO:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: rozumiem, że w tajemnicy utrzymujesz ich źródło i skład chemiczny :cool1: ale co Ci szkodzi powiedzieć ile??? :evil_lol: Quote
mmbbaj Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Noooo! Alicjo! powiedz mi co takiego pysznego popijałaś w święta!:cool3: Quote
mmbbaj Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']Mamy jeszcze kilka fotek :p seria ze szmatką :evil_lol: Zdjęcia ze szmatką ukochaną mniamuśne!:loveu:, a mnie zachwyciły poduszeczki w łapkach Ozzinkowych! takie wielkie! :iloveyou:, jak u misia! :lol: Quote
mrowka Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 aga1215 napisał(a):DLACZEGO:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: rozumiem, że w tajemnicy utrzymujesz ich źródło i skład chemiczny :cool1: ale co Ci szkodzi powiedzieć ile??? :evil_lol: A to JĘDZA! nie chce powiedzieć :shake: :evil_lol: Quote
madzia20sosnowiec Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 [quote name='Alicjarydzewska'] ja wam mówie, następne zdjęcia będą z kubę bez głowy :eviltong: a ozzy jak zwykle piekny :loveu: Quote
Patka Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Mój słodki szczeniaczek w końcu Ala odkryła jeog prawdziwą naturę oj gdyby Lili mogłaby mu pomóc w tej zabawie ... Quote
PiotrekJ Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Patka napisał(a):Mój słodki szczeniaczek w końcu Ala odkryła jeog prawdziwą naturę oj gdyby Lili mogłaby mu pomóc w tej zabawie ... To Lilitka też szmatkami jest karmiona? :shake: :roll: ;) Quote
PIKA Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Ala jak Ozzi to robi, że szmatka jest cała? :roll: u as po 3 minutach szmatka jest w strzepach :mad: Quote
Alicja Posted January 24, 2006 Author Posted January 24, 2006 PIKA napisał(a):Ala jak Ozzi to robi, że szmatka jest cała? :roll: u as po 3 minutach szmatka jest w strzepach :mad:bo mimo wyglądu Ozzy jest bardzo delikatny :razz: :evil_lol: a Kuba jeszcze głowę ma ;) Patko Ozzy chętnie przyjmie Lilith do pomocy ;) Quote
Alicja Posted January 24, 2006 Author Posted January 24, 2006 [quote name='mmbbaj']Noooo! Alicjo! powiedz mi co takiego pysznego popijałaś w święta!:cool3:Małgosiu nie wiem , dużo popijałam .Jeśli idzie o trunek to min orzechówkę na śliwowicy , wiśnióweczkę :roll: A może pytasz o ,, moczkę '':-o Quote
Pysia Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 PIKA napisał(a):Ala jak Ozzi to robi, że szmatka jest cała? :roll: u as po 3 minutach szmatka jest w strzepach :mad: Bo Was jest o 8 osób teraz więcej...W tym rzecz :eviltong: Quote
mmbbaj Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 [quote name='Alicjarydzewska'] A może pytasz o ,, moczkę '':-o Tak, tak! :Cool!: właśnie o "moczkę"! więc co to jest?:roll: Quote
Alicja Posted January 24, 2006 Author Posted January 24, 2006 [quote name='mmbbaj']Tak, tak! :Cool!: właśnie o "moczkę"! więc co to jest?:roll:Moczka to potrawa z gotowanego piernika z dużym dodatkiem wszelkich bakalii . A robi się ją tak ..... Piernik moczy się w wodzie , później ja uzupełnia i gotuje , dodajemy bakalie , cukier do smaku , sok z cytryny , kompot lub agrest w sosie własnym , czasem dodaję też czekoladę , suszone sliweczki .Jest pyszna chociaż nieciekawie wygląda ;) Quote
mmbbaj Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']Moczka to potrawa z gotowanego piernika z dużym dodatkiem wszelkich bakalii . A robi się ją tak ..... Piernik moczy się w wodzie , później ja uzupełnia i gotuje , dodajemy bakalie , cukier do smaku , sok z cytryny , kompot lub agrest w sosie własnym , czasem dodaję też czekoladę , suszone sliweczki .Jest pyszna chociaż nieciekawie wygląda ;) Hhmmm...no to się ją chyba je, a nie pije?;) Quote
PiotrekJ Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Alicjarydzewska napisał(a):Moczka to potrawa z gotowanego piernika z dużym dodatkiem wszelkich bakalii . A robi się ją tak ..... Piernik moczy się w wodzie , później ja uzupełnia i gotuje , dodajemy bakalie , cukier do smaku , sok z cytryny , kompot lub agrest w sosie własnym , czasem dodaję też czekoladę , suszone sliweczki .Jest pyszna chociaż nieciekawie wygląda ;) Napiłbym się czegoś :roll: ... Quote
Vogue Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 No i nie bede mogla zasnac z ciekawosci:placz:Czy moczke sie je czy pije?? Quote
Alicja Posted January 25, 2006 Author Posted January 25, 2006 Vogue napisał(a):No i nie bede mogla zasnac z ciekawosci:placz:Czy moczke sie je czy pije??;) można jeść lub pić , to zależy jak bardzo będą posiekane bakalie i jakiej konsystencji będzie .Ja robię taką że je się łyżeczką , bo mi się nie chce za bardzo siekać bakalii:oops: Quote
BoJa2 Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Alicjarydzewska napisał(a):;) można jeść lub pić , to zależy jak bardzo będą posiekane bakalie i jakiej konsystencji będzie .Ja robię taką że je się łyżeczką , bo mi się nie chce za bardzo siekać bakalii:oops: Ale narobiliście mi smaka! Otwieram ten ostatni słoik z moczką,MNIAM<MNIAM.Pychota.:sabber: :sabber: Quote
Alicja Posted January 25, 2006 Author Posted January 25, 2006 Hugo-Kochaś napisał(a):Ale narobiliście mi smaka! Otwieram ten ostatni słoik z moczką,MNIAM<MNIAM.Pychota.:sabber: :sabber::evil_lol: ciągnie misia do miodu ;).Nam się już zapasik skończył w niedzielę :-( Quote
Pysia Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 A ja Wam podam przepis na coś dobrego w zimowe mroźne wieczory :) Na rozgrzanie dobre :) Krupnik ( ten %) nalać do kubka. Wsypać kilka goździków i plaster pomarańczy. Wszystko zalacpołowągorącej wody :) Mówię Wam!! Rozgrzewa super!! Quote
Alka Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Alicjarydzewska napisał(a)::evil_lol: ciągnie misia do miodu ;).Nam się już zapasik skończył w niedzielę :-( ale chomiki z Was ! :evil_lol: zapasiki porobili ... Quote
dbsst Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 o jeżu ooooo jeżu oooooo jeżu moje malenstwo :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts