Alicja Posted June 7, 2013 Author Posted June 7, 2013 [quote name='maciaszek']Oj, biednaś :(. Trzymam kciuki za planów realizację i lepsze samopoczucie![/QUOTE] ja sobie od kilku lat wmawiam , ze dobrze się czuję , ale to daleko nie prowadzi ;) co do planów to wszystko zależy od komisji w Sosnowcu ... [quote name='Ania!']To współczuję, ja mam rozwalone kolano to czasami boli jak diabli, a jak już się rozsypie to wyć można. Przez to o nartach musiałam zapomnieć :roll:[/QUOTE] zdobądź się na artroskopię , mój TZ , siostra , szwagier są po ... TZ funkcjonuje normalnie , siostra też , a szwagier śmiga na nartach na dodatek , warto dać sobie szansę [quote name='Tengusia']w sumie to sama nie wiem :hmmmm: , z jej fantazja i brakiem zahamowań może jakoś by się przepchnęła :diabloti:[/QUOTE] i zacumuje na balkonie :) [quote name='agaciaaa']Zdrówka Alu życzę ;) odpocznij, póki możesz ;)[/QUOTE] dzięki , do 19 siedzę w domu , potem na kilka dni do pracy i urlop , mogłabym w sumie ciągnąć L4 , ale dziecka cza pożegnać , robię im dyplomiki , kupiłam pamiąteczkę , no i sentyment do tych piranii mimo wszystko mam Quote
zuzolandia Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 No to juz blizej jak dalej do urlopiku ;-) Zdroweczka Kochana;-) Quote
Alicja Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 [quote name='zuzolandia']No to juz blizej jak dalej do urlopiku ;-) Zdroweczka Kochana;-)[/QUOTE] oj urlopik jak najbardziej wskazany , bo ten rok dał nam w pracy wszystkim w dupę i to solidnie Kto lubi remonty :diabloti: , Łazienkę cza zrobić , kabinę wstawić , kafelki położyć i te sprawy .Przyjmuję zgłoszenia :diabloti::evil_lol: Quote
agaciaaa Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Pewnie, że trzeba dzieciaki pożegnać :) a potem już błogie lenistwo... albo remont :lol: Quote
Alicja Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 [quote name='agaciaaa']Pewnie, że trzeba dzieciaki pożegnać :) a potem już błogie lenistwo... albo remont :lol:[/QUOTE] bosh ....remont łazienki :modla: toż to będzie armagedon :( ...umrę w progu :diabloti: a rok w pracy był bardzo ciężki ...oj ciężki Quote
Alicja Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 [quote name='agaciaaa']Ale jak fajnie będzie PO ;)[/QUOTE] to co wpadasz do pomocy :lol: Quote
agaciaaa Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 [quote name='Alicja']to co wpadasz do pomocy :lol:[/QUOTE] Chętnie, ale troszkę daleko :cool3: Quote
Luzia Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 haha ja pamiętam jak miałam jakieś 9-10 lat i mój tatuś uczył mnie układać płytki :evil_lol: Niezapomniane przeżycie :) A remontu szczerze współczuję - nienawidzę tego wszechobecnego syfu, pyłu i brudu. Szczególnie przy szpachlowaniu, kładzeniu płytek i malowaniu :roll: No i zdrówka, przede wszystkim. :) Quote
Kosmaty Gałganek Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 [quote name='Alicja']bosh ....remont łazienki :modla: toż to będzie armagedon :( ...umrę w progu :diabloti: [/QUOTE] O tak, nie ma nic lepszego od remontu w mieszkaniu :evil_lol: a remont łazienki ma dodatkowe zalety, w postaci specyficznych utrudnień :diabloti: Quote
Aleks89 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Najlepsze jest sprzątanie chaty po gładziach:loveu:na 3 ścianach mam tynk taki chropowaty ,a na jednej mam gładź (bo tynk odpadł:lol:) i z tej jednej zasranej ściany było w chacie tyle pyłu ,że przez 2tyg dzień w dzień podłoga była biała...:shake: Quote
Alicja Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 [quote name='Aleks89']Najlepsze jest sprzątanie chaty po gładziach:loveu:na 3 ścianach mam tynk taki chropowaty ,a na jednej mam gładź (bo tynk odpadł:lol:) i z tej jednej zasranej ściany było w chacie tyle pyłu ,że przez 2tyg dzień w dzień podłoga była biała...:shake:[/QUOTE] :lol: podniosłeś mnie na duchu że bywa gorzej ;) nigdy w życiu gładzi w domu , na blokach , u nas żeby dać gładź trzeba kłaść płyty a na to dopiero gładź , bo ściany pękają , masakra jakaś , dlatego ja mam tapety Quote
Alicja Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 [quote name='Ania!']O tak, nie ma nic lepszego od remontu w mieszkaniu :evil_lol: a remont łazienki ma dodatkowe zalety, w postaci specyficznych utrudnień :diabloti:[/QUOTE] oj tak ....trzeba będzie zainwestować w nocniczek :lol: [quote name='Luzia']haha ja pamiętam jak miałam jakieś 9-10 lat i mój tatuś uczył mnie układać płytki :evil_lol: Niezapomniane przeżycie :) A remontu szczerze współczuję - nienawidzę tego wszechobecnego syfu, pyłu i brudu. Szczególnie przy szpachlowaniu, kładzeniu płytek i malowaniu :roll: No i zdrówka, przede wszystkim. :)[/QUOTE] płytki to sami kładziemy znaczy TZ a ja mu asystuję ;) ale cza schować rurki do ściany :placz: i zamontować kabinę i inne ustrojstwa .... kurde , chyba przemyślę i zrezygnuję :lol: [quote name='agaciaaa']Chętnie, ale troszkę daleko :cool3:[/QUOTE] szkoda :) Ozzy zna świetnie komendę HOP do wody ....szliśmy lasem kierując się nad rzeczkę i zaczęła sie burza , Tz stwierdził że chyba nie pójdziemy już zwodować psa tylko do auta ...na naszej drodze znalazł siębłotny rów ....wołam do Ozzyego HOP a on ......wskoczył w sam środek tego błotka :diabloti: i ...musieliśmy iść nad rzeczkę :lol: Quote
zuzolandia Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Uuuuu remont .......na samo slowo zaczynam miec mdłości hihih......remont kuchni i salonu ---szumne słowo salon - hihi odłozyłam na przyszły rok kolejny zresztą bo jak sobie wyobraze ten burdel to ..............stwierdzam ze jeszcze tak żle u mnie nie wygląda hihih. Do tego balkon który pęka sypie sie tynk jest koloru brudego kakao i wyglada koszmarnie .....ale tez udaje ze tego nie widze ....wstyd ... Bleeeeeee.tez chetnie wynajme kogos kto mi to ogarnie a ja sie wyniose na miesiąc hihihihih..... Trza Ozulka innych komend uczyc ...a nie pospolite HOP hihihihi Buziam;-) Quote
Aleks89 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Ja chce kafle w całym domu iiiiii NIE CHCE:lol: Quote
Alicja Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 [quote name='zuzolandia']Uuuuu remont .......na samo slowo zaczynam miec mdłości hihih......remont kuchni i salonu ---szumne słowo salon - hihi odłozyłam na przyszły rok kolejny zresztą bo jak sobie wyobraze ten burdel to ..............stwierdzam ze jeszcze tak żle u mnie nie wygląda hihih. Do tego balkon który pęka sypie sie tynk jest koloru brudego kakao i wyglada koszmarnie .....ale tez udaje ze tego nie widze ....wstyd ... Bleeeeeee.tez chetnie wynajme kogos kto mi to ogarnie a ja sie wyniose na miesiąc hihihihih..... Trza Ozulka innych komend uczyc ...a nie pospolite HOP hihihihi Buziam;-)[/QUOTE] no właśnie sie zastanawiam czy nie odwlec tego w czasie ...ale trocha gańba , ze łazienke już 3 czy 4 rok robimy :lol: a nadal jest w stanie takim jak byłas :lol: Ozzulek był dobrze uczony , tylko ja schrzaniłam :lol: [quote name='Aleks89']Ja chce kafle w całym domu iiiiii NIE CHCE:lol:[/QUOTE] ja mam kafle równo przedpokój z kuchnią a 2gi przedpokój i pokoje panele , w sumie one też nie są złe to sprzątania , nie mam żadnych tepichów więc jeżdżę na mopie ;) Quote
Aleks89 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Panele=stukot pazurów:diabloti:A ja tego nienawidzę.W przedpokoju mam panele i jak tam psy wpadną to huk jakby ktoś cegły rzucał.W pokoju mam linoleum ,w kuchni kafle.A walnąłbym takie panelopdoobne :loveu: [URL]https://www.google.pl/search?hl=pl&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1333&bih=632&q=kafle+deskopodobne&oq=kafle+deskopodobne&gs_l=img.3...1448.5449.0.5603.18.8.0.10.10.0.189.1169.1j7.8.0...0.0...1ac.1.16.img.Ow1KIKfZqyc#facrc=_&imgrc=A8ipQTP6_JZk5M%3A%3BW_r0tCQzOZOz7M%3Bhttp%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F_l4we-KWPGaI%2FTR0luJLlCJI%2FAAAAAAAAAyQ%2FJ-LaJsUjdkQ%2Fs1600%2Ftubadzin%2Bbosco%2B1.jpg%3Bhttp%3A%2F%2Fwnetrzarka.blogspot.com%2F2010%2F12%2Fpytki-drewnopodobne.html%3B1003%3B489[/URL] coś w ten deseń:cool3: Quote
Alicja Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 [quote name='Aleks89']Panele=stukot pazurów:diabloti:A ja tego nienawidzę.W przedpokoju mam panele i jak tam psy wpadną to huk jakby ktoś cegły rzucał.W pokoju mam linoleum ,w kuchni kafle.A walnąłbym takie panelopdoobne :loveu: [URL="https://www.google.pl/search?hl=pl&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1333&bih=632&q=kafle+deskopodobne&oq=kafle+deskopodobne&gs_l=img.3...1448.5449.0.5603.18.8.0.10.10.0.189.1169.1j7.8.0...0.0...1ac.1.16.img.Ow1KIKfZqyc#facrc=_&imgrc=A8ipQTP6_JZk5M%3A%3BW_r0tCQzOZOz7M%3Bhttp%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F_l4we-KWPGaI%2FTR0luJLlCJI%2FAAAAAAAAAyQ%2FJ-LaJsUjdkQ%2Fs1600%2Ftubadzin%2Bbosco%2B1.jpg%3Bhttp%3A%2F%2Fwnetrzarka.blogspot.com%2F2010%2F12%2Fpytki-drewnopodobne.html%3B1003%3B489"]https://www.google.pl/search?hl=pl&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1333&bih=632&q=kafle+deskopodobne&oq=kafle+deskopodobne&gs_l=img.3...1448.5449.0.5603.18.8.0.10.10.0.189.1169.1j7.8.0...0.0...1ac.1.16.img.Ow1KIKfZqyc#facrc=_&imgrc=A8ipQTP6_JZk5M%3A%3BW_r0tCQzOZOz7M%3Bhttp%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F_l4we-KWPGaI%2FTR0luJLlCJI%2FAAAAAAAAAyQ%2FJ-LaJsUjdkQ%2Fs1600%2Ftubadzin%2Bbosco%2B1.jpg%3Bhttp%3A%2F%2Fwnetrzarka.blogspot.com%2F2010%2F12%2Fpytki-drewnopodobne.html%3B1003%3B489[/URL] coś w ten deseń:cool3:[/QUOTE] no stukot tipsami po panelach to porażka :diabloti: a w nocy to już katastrofa Podobają mi się te kafle , tylko zawsze się zastanawiałam czy nie za zimno by było od podłogi ale w sumie chyba nie powinno . Co do kładzenia kafelkow to najmniejszy problem , syfi się tylko przy mieszaniu i cięciu ;) Quote
Aleks89 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Na parterach może i zimno ,ale na naszych 4 piętrach raczej nie.Ja mam środkowe mieszkanie i grzeją mnie z każdej strony więc powinno być ok.Tylko wtedy walnąłbym te kafle w przedpokoju ,pokoju i kuchni ,żeby wszędzie byyły takie same.A 35m2 x ok. 70-80zł to trochu dla mnie dużo + robocizna ,zaprawy itd.:angryy:Szkoda ,że się za darmo nie da:lol: Quote
Alicja Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 [quote name='Aleks89']Na parterach może i zimno ,ale na naszych 4 piętrach raczej nie.Ja mam środkowe mieszkanie i grzeją mnie z każdej strony więc powinno być ok.Tylko wtedy walnąłbym te kafle w przedpokoju ,pokoju i kuchni ,żeby wszędzie byyły takie same.A 35m2 x ok. 70-80zł to trochu dla mnie dużo + robocizna ,zaprawy itd.:angryy:Szkoda ,że się za darmo nie da:lol:[/QUOTE] z tego wszystkiego robocizna najdroższa no i zaprawa jak chce się lepszą , płytki można trafić czasem w bardzo fajnych cenach No właśnie każdy remont to wydatek i to nie mały , zawsze możesz pomału odkładać kasiorkę na ten cel i za rok , dwa uzbierasz ;) Quote
Kosmaty Gałganek Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 [quote name='Alicja'] Ozzy zna świetnie komendę HOP do wody ....szliśmy lasem kierując się nad rzeczkę i zaczęła sie burza , Tz stwierdził że chyba nie pójdziemy już zwodować psa tylko do auta ...na naszej drodze znalazł siębłotny rów ....wołam do Ozzyego HOP a on ......wskoczył w sam środek tego błotka :diabloti: i ...musieliśmy iść nad rzeczkę :lol:[/QUOTE] To się jeszcze nagroda należała za wykonanie komendy :evil_lol: Usłyszał, że się wahacie co do pójścia nad rzekę i ułatwił Wam decyzję, taki pies to skarb :grins: Quote
hecia13 Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Ja bym też płytki chciała, ale u mnie stropy drewniane, nie da się bo wszystko się rusza... A do remontu przydaje się zdolne dziecko - moja Gośka w mig całą (prawie) chałupę odmalowała jak ja byłam w pracy :D I tylko trochę kocich żółtych łapek było na podłodze :evil_lol: Quote
Alicja Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [quote name='Ania!']To się jeszcze nagroda należała za wykonanie komendy :evil_lol: Usłyszał, że się wahacie co do pójścia nad rzekę i ułatwił Wam decyzję, taki pies to skarb :grins:[/QUOTE] ja podejrzewam , że on faktycznie zrobił to specjalni :lol: [quote name='hecia13']Ja bym też płytki chciała, ale u mnie stropy drewniane, nie da się bo wszystko się rusza... A do remontu przydaje się zdolne dziecko - moja Gośka w mig całą (prawie) chałupę odmalowała jak ja byłam w pracy :D I tylko trochę kocich żółtych łapek było na podłodze :evil_lol:[/QUOTE] Moim marzeniem było zawsze tak jak w naszym rodzinnym mieszkanku z dzieciństwa prawdziwy parkiet , prawdziwe drzewo na podłodze , siostra ma deski to już coś , ale no niestety , koszt tego zbyt duży a nie jestem z tych co do mieszkania wkładają kasę :lol: mam swoje minimum na swoją modłę i na wygodę i tyle musi wystarczyć ;) Łapki powiadasz :lol: , kiedyś jak smarowaliśmy tapety klejem , nasz Max - króliś ,już niestety nie ma go z nami , wypadł jak luxtorpeda z pokoju i jechał na tych swoich nartach po całym 2i pół metrowym pasku tapety z klejem , a Ozzy wymalował nam wykładzinę białą emulsją ... TZ zostawił w wiaderku z farbą patyk do mieszania , a Ozzy wyciągnął i ładnie się poszedł bawić do Kuby pokoju :grins: Quote
agaciaaa Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 [quote name='Alicja']TZ zostawił w wiaderku z farbą patyk do mieszania , a Ozzy wyciągnął i ładnie się poszedł bawić do Kuby pokoju :grins:[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
monia&nero Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Witanko :) Jak tam biodro? Ja właśnie zaczęłam urlop od sprzątania szafy :) Mamy poźniej w planach malowanie :) Quote
Recommended Posts