Alicja Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 [quote name='zuzolandia']juz niy wymyslej hihih cmyntorz jak las ino że krzyzy a hołda choby góry Montenegro ;-) zas krematorium niczym łąka sbłąkanych dusz;-) hihihiihihi ale tak na powaznie to chciałabym miec dom w Chorwacji wbity w skałe z widokiem na ciepłe morze hmmmmmmmmmmmm.........[/QUOTE] ale wynokwiosz z tą Chorwacją , a jak skała sleci i chałpa z nią ?? Quote
Bolsbokser Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Vectra']Mi się nieraz tęskni do miasta , nie ukrywajmy - dużo łatwiej i pewne rzeczy .. więc jak mi się tak mocno tęskni , jadę do mamy i tęsknota znika na długi czas :evil_lol: ten sielski , anielski spokój - rekompensuje 20 km od sklepu :evil_lol: chociaż , tam jakoś umówiłam się z koleżanką pod oszołomem ..... ja tam mam dokładnie 22 km , ona miała jakieś 8 km ... ja jechałam 25 minut , ona półtorej godziny - ach te miasto i godziny szczytu. Oszołom jest na krańcach wawy , z mojej strony korki tam nie sięgają .. natomiast z wawy masakra. Różnica odległości jest między miejscem gdzie prace mam ... z mojego lasu jakieś 33km , od mamy 3 km ... jadę tylko 25 minut dłużej ... bo korek zaczyna się od miejsca mego meldunku miejskiego. I tak by wymieniał i wymieniał ... ale kurde , żeby mi ktoś miał dyktować kiedy ogrzewanie hulać będzie ? na spacer z psem , w pełnym makijażu i stroju galowym ? Ta żałosna cisza nocna i wiercenie cały dzień u sąsiadów. Ja sobie wiercę , stukam , pukam , kuje .... kiedy mam wenę artystyczną ... ale nikt tego nie słyszy , a ja słucham mojej pracy , a nie całego bloku. Trochę może brakuje sklepu w tej samej klatce ;) może tam ciężej dojechać .... ale nikt mi kurna miejsca parkingowego nie zajmuje :diabloti: Tak samemu bez zwierzów , to by człowiek w lesie skisł ;) z drugiej strony , to te dzieńdoberki całej okolicy o świcie , kiedy mam fatalny humor - chyba by mnie do lasu wywaliły.[/QUOTE] I ja za tymi samymi argumentami obstaję. Jest dużo minusów, ale za to ileż plusów !!!! Swoboda, cisza, stałe miejsce parkingowe :P Quote
Alicja Posted April 1, 2013 Author Posted April 1, 2013 [quote name='Bolsbokser']I ja za tymi samymi argumentami obstaję. Jest dużo minusów, ale za to ileż plusów !!!! Swoboda, cisza, stałe miejsce parkingowe :P[/QUOTE] oj tak ja wy też bym chciała mieszkać , bo i Asia i Vectra mieszkają podobnie tylko na 2 różnych (chyba) krańcach stolicy ;) Pamiętam jak byłyśmy ostatnio u Dbsst , jak mieszkała na Sokratesa ...i jechałyśmy z Vectrą i jechałyśmy , już myślałam , ze ona chce mnie gdzieś wywieść i wywalić z auta na poboczu do rowu :diabloti: bo to cholera przez całą stolycę trzeba było przejechać ...masakra ...i wcale się Dbsst nie dziwię ze jak Maga uciekła na ,, Pierdy ,, ;) . To ja na moim zadupiu tutaj nie mam tak strasznie źle ale samo mieszkanie w otoczeniu lasu to mnie pociąga ...dlatego taka byłam szczęśliwa na wakacjach w Borach Quote
Bolsbokser Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Alicja']oj tak ja wy też bym chciała mieszkać , bo i Asia i Vectra mieszkają podobnie tylko na 2 różnych (chyba) krańcach stolicy ;) Pamiętam jak byłyśmy ostatnio u Dbsst , jak mieszkała na Sokratesa ...i jechałyśmy z Vectrą i jechałyśmy , już myślałam , ze ona chce mnie gdzieś wywieść i wywalić z auta na poboczu do rowu :diabloti: bo to cholera przez całą stolycę trzeba było przejechać ...masakra ...i wcale się Dbsst nie dziwię ze jak Maga uciekła na ,, Pierdy ,, ;) . To ja na moim zadupiu tutaj nie mam tak strasznie źle ale samo mieszkanie w otoczeniu lasu to mnie pociąga ...dlatego taka byłam szczęśliwa na wakacjach w Borach[/QUOTE] Ale świat jest mały :) Ja na Żoliborzu mieszkałam, na te same górki chadzałam z psem co dbsst i nigdy się nie spotkałyśmy, a jak przeprowadziłam się na Bródno, to poznałam sąsiadkę, która niedługo po mnie się tam pojawiła. Okazało się, że Marta to nasza z Dominiką wspólna znajoma :) Quote
Alicja Posted April 1, 2013 Author Posted April 1, 2013 [quote name='Bolsbokser']Ale świat jest mały :) Ja na Żoliborzu mieszkałam, na te same górki chadzałam z psem co dbsst i nigdy się nie spotkałyśmy, a jak przeprowadziłam się na Bródno, to poznałam sąsiadkę, która niedługo po mnie się tam pojawiła. Okazało się, że Marta to nasza z Dominiką wspólna znajoma :)[/QUOTE] :lol: a widzisz , a ja ze Ślaska i z Dbsst się spotkałam :lol: Pierwszy raz jak jeszcze Vectra mieszkała na Warszawskiej , potem Dbsst była u mnie , potem ja u niej na Gojawiczyńskiej no i później na Sokratesa ...ale w międzyczasie byliśmy u Magi w Skierdach , gdzie teraz Dbsst mieszka za płotem :lol: świat naprawdę jest mały :) Pamiętam ja Dominika na Roberta mówiła Książę Żoliborza :roflt: Quote
Bolsbokser Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Alicja']:lol: a widzisz , a ja ze Ślaska i z Dbsst się spotkałam :lol: Pierwszy raz jak jeszcze Vectra mieszkała na Warszawskiej , potem Dbsst była u mnie , potem ja u niej na Gojawiczyńskiej no i później na Sokratesa ...ale w międzyczasie byliśmy u Magi w Skierdach , gdzie teraz Dbsst mieszka za płotem :lol: świat naprawdę jest mały :) Pamiętam ja Dominika na Roberta mówiła Książę Żoliborza :roflt:[/QUOTE] Skierdy to ja kojarzę z hodowli DDB, bo mieliśmy kupić, ale pojawił się "bokser" zamiast bordoga i tak już za bokserami się ciągnę. A jeśli chodzi o Śląsk, to na dolnym mam rodzinę :) Quote
Alicja Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 [quote name='Bolsbokser']Skierdy to ja kojarzę z hodowli DDB, bo mieliśmy kupić, ale pojawił się "bokser" zamiast bordoga i tak już za bokserami się ciągnę. A jeśli chodzi o Śląsk, to na dolnym mam rodzinę :)[/QUOTE] w Skierdach mieszka Maga i Dbsst My z Górnego Śląska tego zwanego ogólnie Śląskiem ;) [quote name='Aleks89']Dolny to już nie śląsk:diabloti:[/QUOTE] tysz Śląsk ino my czorny a oni zielony ;) Quote
Aleks89 Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 [quote name='Alicja']w Skierdach mieszka Maga i Dbsst My z Górnego Śląska tego zwanego ogólnie Śląskiem ;) tysz Śląsk ino my czorny a oni zielony ;)[/QUOTE] Śląsk jest jeden GÓRNY!A dolny to jakaś siódma woda po kisielu:diabloti: Quote
asiak_kasia Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 [quote name='Aleks89']Śląsk jest jeden GÓRNY!A dolny to jakaś siódma woda po kisielu:diabloti:[/QUOTE] dla wielkopolanina to i tak jeden pies :evil_lol: śląsk to tam na dole z kopalniami , wrocław to juz tez śląsk, jak dla mnie to tak od Głogowa się już zaczyna :diabloti: Quote
Alicja Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 [quote name='Aleks89']Śląsk jest jeden GÓRNY!A dolny to jakaś siódma woda po kisielu:diabloti:[/QUOTE] historycznie to Śląsk [quote name='asiak_kasia']dla wielkopolanina to i tak jeden pies :evil_lol: śląsk to tam na dole z kopalniami , wrocław to juz tez śląsk, jak dla mnie to tak od Głogowa się już zaczyna :diabloti:[/QUOTE] najfajniej jak byliśmy w Sarbinowie i tam też akcja , skąd jesteście ...ze śląska ....aaaaa mam tam ciocię , taaaa , a gdzie w Zgorzelcu :diabloti: kurde toć to od nas do Niemieckiej granicy :lol:, potem już mówiłam zawsze że z okolic Katowic :lol: Quote
Bolsbokser Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 [quote name='Alicja']historycznie to Śląsk najfajniej jak byliśmy w Sarbinowie i tam też akcja , skąd jesteście ...ze śląska ....aaaaa mam tam ciocię , taaaa , a gdzie w Zgorzelcu :diabloti: kurde toć to od nas do Niemieckiej granicy :lol:, potem już mówiłam zawsze że z okolic Katowic :lol:[/QUOTE] Dlatego dodałam, że "Dolny Śląsk" Quote
Alicja Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 [quote name='Bolsbokser']Dlatego dodałam, że "Dolny Śląsk"[/QUOTE] taaa , ale Olek uznał że to nie śląsk więc mu tłumaczę ;) Quote
jonQuilla Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Co się tak marszczycie zza smogu i tak Was nie widać Ślązacy moi kochani ;) oto zdjęcie Śląska z satelity na google earth Quote
Alicja Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 [quote name='jonQuilla']Co się tak marszczycie zza smogu i tak Was nie widać Ślązacy moi kochani ;) oto zdjęcie Śląska z satelity na google earth eeeee, to chyba Kraków , u nas tak źle nie jest ;) tylko czasami ;) Quote
jonQuilla Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 a to może.... nie mam zdolności do geografii, to tak jak z muzykiem albo malarzem...jak się nie ma talentu do geografii to nic się nie wskóra :) wiem bo moja mama jest cieślą :) Quote
Alicja Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 [quote name='jonQuilla']a to może.... nie mam zdolności do geografii, to tak jak z muzykiem albo malarzem...jak się nie ma talentu do geografii to nic się nie wskóra :) wiem bo moja mama jest cieślą :)[/QUOTE] eeeetam to oni na tych googlach się nie znają ;) ale serio tak najeżdżają na Śląsk , a kolosalnie gorsze notowania ma właśnie Kraków w zanieczyszczeniu powietrza Quote
jonQuilla Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 szczerze mówiąc to też się w sumie ta nagonka na Śląsk pod tym względem uspokoiła, już tyle się tego tematu nie wałkuje albo to tylko moje wrażenie ;) tak czy siak kiedyś więcej było myślę o tym Quote
Alicja Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 [quote name='jonQuilla']szczerze mówiąc to też się w sumie ta nagonka na Śląsk pod tym względem uspokoiła, już tyle się tego tematu nie wałkuje albo to tylko moje wrażenie ;) tak czy siak kiedyś więcej było myślę o tym[/QUOTE] raczej tego mniej wszędzie ale i jest lepiej ...są momenty że jest syf w powietrzu ale to chyba wszędzie i to głównie ten zależny od nas ... niska emisja spalin , samochody , opalanie mieszkań , co odczuwalne jest w niektórych miejscach przy niskim ciśnieniu atmosferycznym , przemysłowe zanieczyszczenia są coraz rzadsze z tego względu że wymagane są filtry itp ; i tak doprawdy większa świadomość ludzi spalających syf w swoich piecach , to już byłby pełny sukces ...bo na ciśnienie wpływu nie mamy ;) Quote
Alicja Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 [FONT=arial]31 marca -1 kwietnia 2013 [/FONT] Quote
Rinuś Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 NA SZCZEŚCIE żadnej gównarzerji nie przyszło do głowy aby w taką pogodę lać wodą choćby minimalnie :diabloti: Quote
Alicja Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 [quote name='Rinuś']NA SZCZEŚCIE żadnej gównarzerji nie przyszło do głowy aby w taką pogodę lać wodą choćby minimalnie :diabloti:[/QUOTE] u nas ogólnie był spokój , chyba jedyny plus zimy w lany poniedziałek Quote
Recommended Posts