bira Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Alicja napisał(a):nie , aparatu nie kupuję , nie mam kasiory na takie zbytki ;) , oglądam sobie nowinki ;) , mój Nikon jeszcze dobry , tyle że może szkiełko by się jakieś inne przydało , aczkolwiek jak dobre światło jest to foty dobre wychodzą Co do pracy ...jak podejmowałam decyzję o zdobywaniu wykształcenia to byłam młoda :lol: i głupia :lol: podobała mi się ta praca ....a teraz męczę się już 29 rok :lol:..od 1 maja poleci 30 ty ;) U NAS PADA ŚNIEG grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Najszczersze wyrazy współczucia z powodu śniegu... A co do aparatu, to ja w końcu będe musiała się szarpnąć, bo mój powoli chce na emeryture. Jak jest ładna pogoda to tak jak u Ciebie, zdjęcia wychodza ok, ale inaczej jest kiepsko... Quote
Alicja Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 Katerinas napisał(a):Alu - ja podziwiam nauczycieli. To ciężka praca, zarówno w przedszkolu, jak i w szkołe. I trzeba się "bujać" nie tylko z dziećmi... te pewnie da się okiełznać... ale najgorzej pewnie z rodzicami. Sama widzę, że niektórym rodzicom to przydałby się kubeł zimnej wody na łeb... oj niektórym tak , bo są i fajni ludzie z którymi można dużo zrobić , i ich dzieci wyjdą na ludzi ...ale są i tacy ...że szkoda gadać .... ja na 25 dzieci to w sumie mam 1 rodziców z którymi jest zero współpracy i 3 takich troszkę wycofanych , do których trzeba podejść indywidualnie , zresztą zachowanie rodziców widać i u dzieci , ale reszta jest oki , nasze zebrania grupowe zawsze są wesołe , aczkolwiek o poważnych sprawach się rozmawia , ale naprawdę można bez patosu to robić ;) Nie mogę powiedzieć ze nie lubię tej pracy ... ja jestem już po prostu zmęczona ...no i ogrom papierów mnie przytłacza ... z roku na rok coraz więcej , a od nowego roku grożą nam dzienniczkami godzinnymi w które będziemy wpisywać wszystko co robimy związane z pracą :roflt: Quote
Katerinas Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Alicja napisał(a): grożą nam dzienniczkami godzinnymi w które będziemy wpisywać wszystko co robimy związane z pracą :roflt: ło matko.... to jest chore :crazyeye: Quote
Alicja Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 Katerinas napisał(a):ło matko.... to jest chore :crazyeye: no , poczytać można w internecie o tym , jakie ministerstwo ma plany ... bo oni nie potrafią zrozumieć , że nauczyciel po 25 godzinach ( w moim wypadku) siedzenia z dziećmi , jeszcze 15 poświęca w tygodniu na sprawy związane z pracą ...a pisanie planów, konspektów , projektów, zebrania , narady , warsztaty , szkolenia , przygotowanie pomocy i kart pracy do zajęć , przygotowanie materiałów , wyjazdy po pomoce do hurtowni ... i wiele , wiele , innych ...jak dekorowanie sali , przedszkola ...wiele by pisać ...ale zza ministerialnego biurka nie widać Quote
Vectra Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 powybijać tych zacnych gryzipiórków :shake: się takie nudzi i wymyśla .. i że niby pracuje. Quote
zuzolandia Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Doginka napisał(a):Oj dałam, ale to niezamierzone było! Po prostu czytałam, a na koniec się zasugerowałam ostatnim nickiem z ostatniego postu i tak to wyszło. A w sumie to chodziło mi o xxxx z jakąś liczbą - chyba 52, ale nie jestem pewna:razz: A tak w ogóle to jestem wykończona bólem - boli w dzień, boli w nocy, ciekawe za jakie grzechy tak cierpię:mad: grzechy młodosci hihihihih a tak powaznie to wspólczuje wszystkim bolejącym sama mam jeden dosc powazny ale to wyłazi jak sie przeforsuje lub zbyt długo w jednej pozycji cos tam robie ale jak juz dopadnie to ...........łoooo matkoo..... Alusiowaaa Ty moja ja na samo słowo operacja wpadam w panike a co dopiero jakbym staneła przed taką okolicznoscią ..koszmar...no ale nigdy nie wiadomo co czleka w zyciu jeszcze czeka ..ehhhhhhhhhhhh...... Buziammmm słodziutko;-) u mnie duzoooooooooooooooo mokregoooooooooo snieguuuuuuuu fujjjjjjjjjjjjjjjjj............ Quote
Doginka Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Vectra napisał(a):powybijać tych zacnych gryzipiórków :shake: się takie nudzi i wymyśla .. i że niby pracuje. Oj tak, niedługo wymyślą żeby dzieci, które ledwo zaczną chodzić do szkoły poszły:angryy: Alu Współczuję boleści, wiem co przechodzisz, bo ja mam podobnie, tylko z ręką. Dziś zasnęłam ok.4 rano, a już o 6:30 wyłam znowu z bólu:bigcry: w tej chwili nawet pisanie na klawiaturze sprawia mi ból, ale z klikania nie zrezygnuję, chyba, że całkiem łapa mi zesztywnieje. Na razie mogę ruszać dłonią, ale ból przechodzi już od ramienia po łokieć:-( To jest tak, jakby mi ktoś na żywca kość ramieniową łamał i dodatkowo przecinał ścięgna bez znieczulenia:sad: Wierzę, że można zemdleć z bólu, bo mnie to już kilka razy spotkało, dlatego szczerze Ci współczuję Twojego bólu;-):glaszcze: Quote
Katerinas Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Alicja napisał(a):...ale zza ministerialnego biurka nie widać No właśnie... i tak jest z wieloma zawodami. :roll: Ci zza ministerialnych biurek widzą przeważnie stan swojego konta :roll: Quote
Alicja Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 Vectra napisał(a):powybijać tych zacnych gryzipiórków :shake: się takie nudzi i wymyśla .. i że niby pracuje. to się nazywa wg nich kreatywność :lol: zuzolandia napisał(a):grzechy młodosci hihihihih a tak powaznie to wspólczuje wszystkim bolejącym sama mam jeden dosc powazny ale to wyłazi jak sie przeforsuje lub zbyt długo w jednej pozycji cos tam robie ale jak juz dopadnie to ...........łoooo matkoo..... Alusiowaaa Ty moja ja na samo słowo operacja wpadam w panike a co dopiero jakbym staneła przed taką okolicznoscią ..koszmar...no ale nigdy nie wiadomo co czleka w zyciu jeszcze czeka ..ehhhhhhhhhhhh...... Buziammmm słodziutko;-) u mnie duzoooooooooooooooo mokregoooooooooo snieguuuuuuuu fujjjjjjjjjjjjjjjjj............ buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuziak :) Doginka napisał(a):Oj tak, niedługo wymyślą żeby dzieci, które ledwo zaczną chodzić do szkoły poszły:angryy: Alu Współczuję boleści, wiem co przechodzisz, bo ja mam podobnie, tylko z ręką. Dziś zasnęłam ok.4 rano, a już o 6:30 wyłam znowu z bólu:bigcry: w tej chwili nawet pisanie na klawiaturze sprawia mi ból, ale z klikania nie zrezygnuję, chyba, że całkiem łapa mi zesztywnieje. Na razie mogę ruszać dłonią, ale ból przechodzi już od ramienia po łokieć:-( To jest tak, jakby mi ktoś na żywca kość ramieniową łamał i dodatkowo przecinał ścięgna bez znieczulenia:sad: Wierzę, że można zemdleć z bólu, bo mnie to już kilka razy spotkało, dlatego szczerze Ci współczuję Twojego bólu;-):glaszcze: ale cza życ dalej , niestety ...ale czasem jak boli to umiałabym dziecka powyzbijać Katerinas napisał(a):No właśnie... i tak jest z wieloma zawodami. :roll: Ci zza ministerialnych biurek widzą przeważnie stan swojego konta :roll: no niestety ...oni tak mają Quote
Alicja Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 zuzolandia napisał(a):wieczorowo kusiole przesyłam;-) :) będzie mi się lepiej spało ;) Quote
Izabela124. Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Współczuje pracy i śniegu (u mnie też pełno go...) Quote
Alicja Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 Izabela124. napisał(a):Współczuje pracy i śniegu (u mnie też pełno go...) dzisiaj najpierw deszcz potem śnieg z deszczem teraz śnieg i mróz Quote
Alicja Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 Vectra napisał(a):u mnie śnieg i mróz witaj wiosno :multi: qrna ani nie mów , tak mnie dzisiaj na psacerach wywiało , ze jeszcze mi we łbie huczy Quote
zuzolandia Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Alicja napisał(a)::) będzie mi się lepiej spało ;) a co Ci sie sniło ??? witankoo........wczoraj bylo zimno ale swiecilo sloneczko a dzisiaj totalna porazkaaaaa ......wytrzymamy prawda do lata? hih buziam! Quote
Alicja Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 zuzolandia napisał(a):a co Ci sie sniło ??? witankoo........wczoraj bylo zimno ale swiecilo sloneczko a dzisiaj totalna porazkaaaaa ......wytrzymamy prawda do lata? hih buziam! no i już nie pamiętam :) skleroza :lol: lato jest przereklamowane ale wiosną , taką prawdziwną , nie pogardzę , autentycznie zaczynam popadać w deprechę z powodu tej pogody Quote
zuzolandia Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 no ale wiosna nie sce przyjsc to cza sie pocieszac latem dyc ;-) kupiem Ci bilobil ;-) hihihih Quote
Obama Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 U nas śnieg,a wczoraj wieczorem jak wracałam to taaaaak sypało,że czułam ,że dojście to domu to będzie jak zdobycie jakiegoś zimowego szczytu....:diabloti: Że tak powiem mało oryginalnie,piękną zimę mamy tej wiosny. Quote
Alicja Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 zuzolandia napisał(a):no ale wiosna nie sce przyjsc to cza sie pocieszac latem dyc ;-) kupiem Ci bilobil ;-) hihihih oj tam bilobil , kup flaszkę i wypijemy co by te zimno przepędzić Obama napisał(a):U nas śnieg,a wczoraj wieczorem jak wracałam to taaaaak sypało,że czułam ,że dojście to domu to będzie jak zdobycie jakiegoś zimowego szczytu....:diabloti: Że tak powiem mało oryginalnie,piękną zimę mamy tej wiosny. ani nie mów , u nas dziś na ulicach taka ślizgawica ze szok :shock: rano me piekne zaspane oczy poraziła biel za oknem , zaraz mi się humor spierdasił na maxa ...mam po prostu już dość , nie jestem pasjonatem upałów , ale lubię normalną pogodę , gdzie nie trzeba kurtki ubierać , butów ciepłych ... a co do piękna , to owszem , zima jest piękna od Bozego Narodzenia do 3 króli a potem już jest zbyteczna :diabloti: Quote
Katerinas Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 powiem szczerze... mam już dość tej cholernej zimy :roll: też lubię zimę... ale ile można... toć to koniec marca już :roll: na gaz zbankrutuję :roll: Quote
Alicja Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 Vectra napisał(a):melduje , że nadal pada śnieg :diabloti: serio serio ??? :shock: u mnie też :diabloti: Katerinas napisał(a):powiem szczerze... mam już dość tej cholernej zimy :roll: też lubię zimę... ale ile można... toć to koniec marca już :roll: na gaz zbankrutuję :roll: zima jest fajna od Wigilii do trzech króli :diabloti: Quote
Vectra Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 W tym roku zima będzie u nas dwa razy , od stycznia do lipca i od sierpnia do grudnia :diabloti: Quote
Alicja Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 Vectra napisał(a):W tym roku zima będzie u nas dwa razy , od stycznia do lipca i od sierpnia do grudnia :diabloti: tatko to samo dzisiaj powiedział :placz: idę się pochlastać ...wiosny nie ma ...na dzieckach się nie znam :lol: Quote
Recommended Posts