Alicja Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 [quote name='Rinuś'][I][B]No nie! weszłam tutaj na głodnego i co widzę? ciasto :placz:[/B][/I][/QUOTE] nie krępuj się , nasycaj się patrząc :) Quote
Vectra Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 No jak można nie umieć gotować ? :diabloti: ja uwielbiam mieszać w garach. Ja korzystam teraz z przepisów , Anielskiej kuchni , siostry Anieli , z TV Religia :cool3: Babcia pingwin ma fajne proste przepisy i co ważne nie oszukane :diabloti: Produkty naturalne , a nie podróby. A serniczek jaki pycha :loveu: PS Rogale wszystkich rzucają na kolana ;) Ubolewałam że miałam rozwalony piekarnik i nie szło upiec jak należy. Teraz nadrabiam stracony czas ;) Quote
Asiaczek Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 [quote name='Alicja'] Jak ktoś toleruje kokos i lubi lekkie ciasta to voile [B]CIASTO JOGURTOWE[/B] Ciasto: * 3 szklanki mąki (szklanka o pojemności 250 ml) * 250 g margaryny * 5 żółtek * 3 łyżki cukru pudru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * Szczypta soli Jogurtowa masa * 3 opakowania (opakowanie 400g) jogurtu greckiego * 200 g wiórek kokosowych (jak najdrobniejsze) * 5 białek * ¾ szklanki drobnego cukru (ale nie pudru) * 2 łyżeczki octu winnego (lub soku z cytryny) * 1 łyżka budyniu waniliowego * 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: słoiczek dżemu z czarnej porzeczki lub powideł Ze składników na ciasto, wyrobić kruche ciasto (najwygodniej w malakserze), podzielić na dwie części i wstawić owinięte w folie, do lodówki na kilka godzin. Formę 24x36 wyłożyć papierem do pieczenia i jedną część ciasta zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, na dno. Lekko przyklepać aby nie było widać papieru. Posmarować powidłami. Jogurty wymieszać z wiórkami kokosowymi, ekstraktem waniliowym i z budyniem. Białka ubić ze szczyptą soli, dodając stopniowo cukier. Na koniec dodać ocet winny. Ubitą pianę delikatnie wymieszać z jogurtem i całość wylać na ciasto w formie. Na wierzch zetrzeć na tarce z dużymi otworami, resztę ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (najlepiej piec w 160 – termoobieg) przez około 1 godzinę. Po upieczeniu zostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami przez około pół godziny. Sugerowane jest też żeby posypać gorzkim kakao. [/QUOTE]Ka niestety, nie zrobię tego ciasta, bo jedyna rzecz, jakiej nie umiem przy ciastach robić, to ubicie białek i potem dodanie ich do ciasta. Nie i nie. Nie wychodzi.... Szkoda. A rogaliki tez testowałam i z tego testowania wyszły u mnie rozki-pierozki.... tez z różnymi nadzieniami:) Pzdr. Quote
Vectra Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 [quote name='Asiaczek']Ka niestety, nie zrobię tego ciasta, bo jedyna rzecz, jakiej nie umiem przy ciastach robić, to ubicie białek i potem dodanie ich do ciasta. Nie i nie. Nie wychodzi.... Szkoda. Pzdr.[/QUOTE] :mdleje: Asia ,to jest najprostsza czynność w ciastach !! nauczę Cię !!! tu nie ma co nie wyjść .. to jest jak ugotowanie wody na kawę w czajniku elektryczny. Pewno zapominasz nalać wody ;) Quote
Alicja Posted January 12, 2013 Author Posted January 12, 2013 [quote name='Vectra']No jak można nie umieć gotować ? :diabloti: ja uwielbiam mieszać w garach. Ja korzystam teraz z przepisów , Anielskiej kuchni , siostry Anieli , z TV Religia :cool3: Babcia pingwin ma fajne proste przepisy i co ważne nie oszukane :diabloti: Produkty naturalne , a nie podróby. A serniczek jaki pycha :loveu: PS Rogale wszystkich rzucają na kolana ;) Ubolewałam że miałam rozwalony piekarnik i nie szło upiec jak należy. Teraz nadrabiam stracony czas ;)[/QUOTE] Siostra Aniela pokazuje krok po kroku jak co się piecze więc dla laika super sprawa :cool2: Pamiętam jak uczyłam Dbsst robić rogaliki :lol: i ona w Warszawce a ja w Rybniku tworzyłyśmy ciasto ... krok po kroku fotografowałam , wysyłałam foty na GG :roflt: ....nie było jeszcze Siostry Anieli :evil_lol: [quote name='Asiaczek']Ka niestety, nie zrobię tego ciasta, bo jedyna rzecz, jakiej nie umiem przy ciastach robić, to ubicie białek i potem dodanie ich do ciasta. Nie i nie. Nie wychodzi.... Szkoda. A rogaliki tez testowałam i z tego testowania wyszły u mnie rozki-pierozki.... tez z różnymi nadzieniami:) Pzdr.[/QUOTE] Asiu pianę ubijasz mikserem a z cukrem bardzo fajnie sie na ulep ubija a potem mieszasz łyżką , albo mikserem ale na żółwich obrotach Quote
Vectra Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Formatowałaś dysk , drogą telefoniczną .. to co tam pieczenie rogali :evil_lol: wszystko się w mordę da :diabloti: Quote
Alicja Posted January 12, 2013 Author Posted January 12, 2013 [quote name='Vectra']Formatowałaś dysk , drogą telefoniczną .. to co tam pieczenie rogali :evil_lol: wszystko się w mordę da :diabloti:[/QUOTE] no tak :grins: jak się chce , WSZYSTKO można :lol: Quote
justysiek Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 [quote name='Vectra']No jak można nie umieć gotować ? :diabloti: ja uwielbiam mieszać w garach. Ja korzystam teraz z przepisów , Anielskiej kuchni , siostry Anieli , z TV Religia :cool3: Babcia pingwin ma fajne proste przepisy i co ważne nie oszukane :diabloti: Produkty naturalne , a nie podróby. A serniczek jaki pycha :loveu: PS Rogale wszystkich rzucają na kolana ;) Ubolewałam że miałam rozwalony piekarnik i nie szło upiec jak należy. Teraz nadrabiam stracony czas ;)[/QUOTE] ale mi wyjechałaś na ambicje:diabloti: jak tylko wrócę do domu to zrobię te rogale :evil_lol: Quote
Rinuś Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 [I][B]ja muszę też się wziąć za gotowanie....tylko że ja wymyslam sobie takie potrawy, do których składniki sa drogie:evil_lol:[/B][/I] Quote
Katerinas Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 [quote name='Alicja']może do jutro nie zjedzą :lol:[/QUOTE] ... wątpie :lol: [quote name='Vectra']No jak można nie umieć gotować ? :diabloti: ,[/QUOTE] Ano można :diabloti: :eviltong: Wszystkie ciasta mi opadają :pissed: [quote name='Vectra']Ja korzystam teraz z przepisów , Anielskiej kuchni , siostry Anieli , [B]z TV Religia[/B] :cool3:,[/QUOTE] eee.,.. z Religii TV? Przepis z kazaniem ;) Quote
mar....ka Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 [IMG]http://global.images10.fotosik.pl/2999/83cf397af016589e.jpg[/IMG]O Boziu, jak ja juz dawno Ozzzzuuuulka nie widziałam, troszkę mu poleciało- pewnie jak nam wszystkim, ale dalej nadal przystojny facet:P Alicja w ogóle całusy dla Ciebie:) Quote
Kaaasia Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Przepis na rogale zapisany- kiedyś ktoś zrobi ;) U mnie dzisiaj robiły się pączki. I weź tu człowieku idź na dietę :evil_lol: Quote
Vectra Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='Katerinas'] eee.,.. z Religii TV? Przepis z kazaniem ;)[/QUOTE] kazania ma dobre , by nie używać np margaryny ino masła :evil_lol: i tu ją słucham ;) Quote
Katerinas Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='Vectra']kazania ma dobre , by nie używać np margaryny ino masła :evil_lol: i tu ją słucham ;)[/QUOTE] Dobrze, że tylko w tym jej słuchasz ;) Quote
Alicja Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 [quote name='justysiek']ale mi wyjechałaś na ambicje:diabloti: jak tylko wrócę do domu to zrobię te rogale :evil_lol:[/QUOTE] :evil_lol: [quote name='Rinuś'][I][B]ja muszę też się wziąć za gotowanie....tylko że ja wymyslam sobie takie potrawy, do których składniki sa drogie:evil_lol:[/B][/I][/QUOTE] kup tańsze zamienniki :diabloti: [quote name='Katerinas']... wątpie :lol: Ano można :diabloti: :eviltong: Wszystkie ciasta mi opadają :pissed: eee.,.. z Religii TV? Przepis z kazaniem ;)[/QUOTE] stawiaj na podłodze to nie opadną :evil_lol: [quote name='majoka']http://global.images10.fotosik.pl/2999/83cf397af016589e.jpgO Boziu, jak ja juz dawno Ozzzzuuuulka nie widziałam, troszkę mu poleciało- pewnie jak nam wszystkim, ale dalej nadal przystojny facet:P Alicja w ogóle całusy dla Ciebie:)[/QUOTE] nooooo , nareszcie znak że żyjecie :loveu: [quote name='Kaaasia']Przepis na rogale zapisany- kiedyś ktoś zrobi ;) U mnie dzisiaj robiły się pączki. I weź tu człowieku idź na dietę :evil_lol:[/QUOTE] a co to takiego dieta :hmmmm: chora jesteś :diabloti:czy cóś ?? [quote name='hecia13']Ozzy to wyjątkowy przystojniak!!![/QUOTE] :grins: [quote name='Vectra']kazania ma dobre , by nie używać np margaryny ino masła :evil_lol: i tu ją słucham ;)[/QUOTE] słusznie prawi :cool2: [quote name='Katerinas']Dobrze, że tylko w tym jej słuchasz ;)[/QUOTE] w innych sprawach wątpię że by Vectra posłuchała :lol: Quote
Doginka Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Aktualnie zajadam się faworkami maminej roboty:lol: Quote
Katerinas Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='Alicja']w innych sprawach wątpię że by Vectra posłuchała :lol:[/QUOTE] hehe... domyślam się. Choć znam przypadki nawrócenia. ;) Oby na Vectre nie spadło ;) Quote
Alicja Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 [quote name='Katerinas']hehe... domyślam się. Choć znam przypadki nawrócenia. ;) Oby na Vectre nie spadło ;)[/QUOTE] oby nie :modla: [quote name='Gioco']Hej Alu i Ozzulku :bye:[/QUOTE] :hand: Quote
Alicja Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 [quote name='Doginka']Aktualnie zajadam się faworkami maminej roboty:lol:[/QUOTE] ładnie to tak smaka robić ?? Quote
Doginka Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='Alicja']ładnie to tak smaka robić ??[/QUOTE] Smak smakiem, teraz mam objawy bulimiczne - obżarłam się jak bąk i będę puszczać ptaki z kolorowymi ogonami na wolność:roflt: Quote
Alicja Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 [quote name='Doginka']Smak smakiem, teraz mam objawy bulimiczne - obżarłam się jak bąk i będę puszczać ptaki z kolorowymi ogonami na wolność:roflt:[/QUOTE] oj to ja na szczęście tak nie mam :) Quote
bira Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Ja w pierwszej kolejnosci zrobie rogaliki. ale nutelli może tam nawciskam ;-) Na zime akurat ;-) Chociaż to ciasto jogurtowe wygląda bosko :-) Ala, daj sniezne fotki Ozziego :-) Jak masz :-) Quote
Alicja Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 [quote name='bira']Ja w pierwszej kolejnosci zrobie rogaliki. ale nutelli może tam nawciskam ;-) Na zime akurat ;-) Chociaż to ciasto jogurtowe wygląda bosko :-) Ala, daj sniezne fotki Ozziego :-) Jak masz :-)[/QUOTE] z nutellą rogaliki też smaczne :) Ciasto jogurtowe i smakuje bowsko :) Jakieś fotki mam ale nie wiem co z nich wyszło [CENTER][SIZE=4][FONT=arial][B]BARDZO WAS PROSZĘ o [COLOR=#ff0000]ZAGŁOSOWANIE[/COLOR] na Moją SIS XERO :) Dbsst czyli Dominikę Borowską[/B][/FONT][/SIZE] [url]http://www.radiopin.pl/bizneswoman/glosowanie[/url] [/CENTER] Quote
Recommended Posts