Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie ale ja pamiętam wasze foty z Mokotowskich Pól , gdzieś musiało być wrzucane , szczególnie pamiętam Koroneczki ;), bo ja przez pewien czas na dogo nie pisałam na blogasach a czytałam , no i na astach i bokserach siedziałam ( na boksiach poznałam Dbsst ) ...aha Dbsst dziś urodziła MATYLKĘ :loveu:)
Pamiętam też jak na któreś ze spotkań , na nim była wtedy już i asher i Olcia od czernyszy , przyjechali ze Szczecina Lazy i Perełka ;) ...oj dużo tych wspomnień

Potem chyba w 2007 byłam pierwszy raz w Warszawie na spotkankach :)

Posted

ooo ... i ja Lazy pamiętam z Pól Mokotowskich. I jakąś dogomaniaczkę z collie (ma/miała hodowlę). Nie pamiętam nicka.

boszzz... chętnie obejrzałabym te foty :)

Gratulację dla Dbsst! :multi::multi::multi:

Posted

[quote name='Katerinas']ooo ... i ja Lazy pamiętam z Pól Mokotowskich. I jakąś dogomaniaczkę z collie (ma/miała hodowlę). Nie pamiętam nicka.

boszzz... chętnie obejrzałabym te foty :)

Gratulację dla Dbsst! :multi::multi::multi:[/QUOTE]

z collie to nie była Diana :hmmmm:

Matylka to całe 3200 /51 :loveu:

Posted

[quote name='Alicja']z collie to nie była Diana :hmmmm:

Matylka to całe 3200 /51 :loveu:[/QUOTE]

Tak! Diana :)

Matylka? A nie Matylda?
A wagowo - duża dziewuszka :) Najważniejsze, że zdrowa, i że wszystko ok. :)

Posted

[quote name='Luzia']Kupę miłych wspomnień macie z dogo, zazdroszczę ;)[/QUOTE]

nieoficjalne też mamy :)

[quote name='Katerinas']Tak! Diana :)

[B]a widzisz ...jeszcze skleroza nie zjadła wszystkiego :lol:[/B]

Matylka? A nie Matylda?
A wagowo - duża dziewuszka :) Najważniejsze, że zdrowa, i że wszystko ok. :)[/QUOTE]

no Matylda :)
Fajna taka pucułka mała :) , tylko plakusiała , ze chce z powrotem , skarżyła się ze się jej nie podoba;)

Posted

[quote name='Katerinas']jeza [B]anetta[/B] - ale poruszyłaś lata :)No oczywiście, że pamiętam te spotkania u Gosi od rottków i shib. I Ty, Pika, Korona. Napalone w kominku i my z batalią psów kręcącą się między nogami. :) Ja z mopsem na kolanach. I spotkania na Polach Mokotowskich. :)Ale czasy! Masz zdjęcia? Że niby ode mnie? A ja nie mam. Ślij mi na emaila. [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]plizzz... niech i ja powspominam :multi:I oczywiście pamiętam jak byłam u Korony i maluszki; i jej kochane dogi, które chciały siadać mi na kolanach :lol:[/QUOTE]No tak! jeszcze mopsik klopsik był :lol: zapomniałam o nim kompletnie, przez niego miałam mnóstwo kłaków na sobie hahahahhahaI naleweczka Pawła (jeśli dobrze imię pamiętam), mmmm, pychota. To był taki świąteczno noworoczny czas, Paweł grał na gitarce, śpiewanko, doborowe towarzystwo, i ten kominek :loveu: achhhh Zastanawiam się jaki to musiał być model telefonu skoro miał już aparat :evil_lol: Co prawda jakość tych zdjęć pozostawia wieeele do życzenia ale zawsze to jakaś pamiątka pozostała :)))))))))[quote name='Alicja']Słuchajcie ale ja pamiętam wasze foty z Mokotowskich Pól , gdzieś musiało być wrzucane , szczególnie pamiętam Koroneczki ;), bo ja przez pewien czas na dogo nie pisałam na blogasach a czytałam , no i na astach i bokserach siedziałam ( na boksiach poznałam Dbsst ) ...aha Dbsst dziś urodziła MATYLKĘ :loveu:) Pamiętam też jak na któreś ze spotkań , na nim była wtedy już i asher i Olcia od czernyszy , przyjechali ze Szczecina Lazy i Perełka ;) ...oj dużo tych wspomnień Potem chyba w 2007 byłam pierwszy raz w Warszawie na spotkankach :)[/QUOTE]Taaaak, też wtedy byłam gdy przyjechała Paulina z Perełką. Relacja z tego spotkania chyba miała osobny wątek, albo były zamieszczone na Spacerze po Warszawie, ni wim. Sporo było tych spotkań na Polach, oj sporo. Asher z Boorkami, Diana z Dianą?, Banjo z malamutką Vanitą, siostra Banjo z bulterierką, Cobra przyjechał z Wrocka?ze swoją białą haszczką...I jeszcze na pewno wiele innych osób których nie wymieniłam...A pamiętacie chusty Dogo szyte przez Dianę? :-D Ja mam ją nadal. Później jeszcze był komplet smycz+obroża w niebieskim kolorze robiony przez inną dogomaniaczkę. Komplet wisi do tej pory za szkłem.

Posted

Macie z dogo takie same wspomnienia jak ja ze starych molosów. Na szczęście mimo banów mamy z dziewczynami kontakt do dzisiaj i staramy się chociaż raz w roku spotkać. Trochę psów nam się wykruszyło... ale doszły nowe ... i mimo, że nie gadamy już ze sobą na forum a czasami odezwiemy się do siebie co kilak miesięcy, to podczas spotkań tematy nam się nie kończa i buzie nie zamykają... ;-)

Posted

[quote name='bira']Macie z dogo takie same wspomnienia jak ja ze starych molosów. Na szczęście mimo banów mamy z dziewczynami kontakt do dzisiaj i staramy się chociaż raz w roku spotkać. Trochę psów nam się wykruszyło... ale doszły nowe ... i mimo, że nie gadamy już ze sobą na forum a czasami odezwiemy się do siebie co kilak miesięcy, to podczas spotkań tematy nam się nie kończa i buzie nie zamykają... ;-)[/QUOTE]

fajnie tak , czasem tacy ludzie to bliżsi niż rodzina :)
np wczoraj urodziła się Córeczka Matylda , mojej forumowej sis xero :) , myślę , ze dojadę prędzej niz do Jaśka :lol: którego widziałam dopiero jak miał półtora roku :lol:

aczkolwiek są osoby które bez żalu skreśliłam z tamtych wspomnień ...

Molosy jakoś mnie nie przyciągnęły ...za dużo złych emocji między ludźmi było

Posted

Ja tam byłam jakoś cztery lata. W 2007 dostałyśmy grupowego bana za sprzeciwienie się adminowi i za brak poprawności politycznej jaką było wówczas wyrażenie głośno swoich poglądów, nie głaskanie po głowach ludzi, którzy bez sensu produkowali kolejne partie nowych lokatorów schronisk itp. Od początku kiedy tam byłam (od 2003) zawsze miałyśmy takie samo niezmienne zdanie, którego sie trzymałyśmy, ale przyszedł sponsor i nasze poglądy nagle przestały się adminowi podobać... Ale jakoś nie żałuję, że tak się stało. Mam kontakt z wartościowymi, niesprzedajnymi ludźmi, reszty mi nie potrzeba :-)

Posted

[quote name='bira']Ja tam byłam jakoś cztery lata. W 2007 dostałyśmy grupowego bana za sprzeciwienie się adminowi i za brak poprawności politycznej jaką było wówczas wyrażenie głośno swoich poglądów, nie głaskanie po głowach ludzi, którzy bez sensu produkowali kolejne partie nowych lokatorów schronisk itp. Od początku kiedy tam byłam (od 2003) zawsze miałyśmy takie samo niezmienne zdanie, którego sie trzymałyśmy, ale przyszedł sponsor i nasze poglądy nagle przestały się adminowi podobać... Ale jakoś nie żałuję, że tak się stało. Mam kontakt z wartościowymi, niesprzedajnymi ludźmi, reszty mi nie potrzeba :-)[/QUOTE]
ano ....
ja dostałam nieraz na molosach PW że mam się nie odzywać

musze zobaczyć czy mam coś w skrzynce jeszcze z tamtych czasów

Posted

[B]anetta[/B] - dostałam zdjęcia :) Czad! Ale wspomnienia :)

[quote name='anetta']I naleweczka Pawła (jeśli dobrze imię pamiętam), mmmm, pychota. To był taki świąteczno noworoczny czas, Paweł grał na gitarce, śpiewanko,[/QUOTE] Tak, tak - naleweczka była pychotna :)

Mopsik chyba wszystkich uraczył wówczas sierścią :lol:

[quote name='anetta']Zastanawiam się jaki to musiał być model telefonu skoro miał już aparat :evil_lol: Co prawda jakość tych zdjęć pozostawia wieeele do życzenia ale zawsze to jakaś pamiątka pozostała :)))))))))[/QUOTE] hehe :lol: Zdjęcia jakościowo dno totalne. Wszystko prawie rozmazane. Nie pamiętam jaki to był aparat telefoniczny. Na pewno nie miał lampy błyskowej :lol:

Zdjęcia ze spacerów mokotowskich, też pamiętam, że były wstawiane na DGM. Ale patrząc na to co robi admin... jest szansa, że ich już nie ma / znaczy się wątku nie ma. :roll:
Choć może...
Ktoś z Was szukał?

[quote name='bira']Ja tam byłam jakoś cztery lata. W 2007 dostałyśmy grupowego bana za sprzeciwienie się adminowi i za brak poprawności politycznej jaką było wówczas wyrażenie głośno swoich poglądów, nie głaskanie po głowach ludzi, którzy bez sensu produkowali kolejne partie nowych lokatorów schronisk itp. Od początku kiedy tam byłam (od 2003) zawsze miałyśmy takie samo niezmienne zdanie, którego sie trzymałyśmy, ale przyszedł sponsor i nasze poglądy nagle przestały się adminowi podobać... Ale jakoś nie żałuję, że tak się stało. Mam kontakt z wartościowymi, niesprzedajnymi ludźmi, reszty mi nie potrzeba :-)[/QUOTE]
jeny [B]bira[/B] - ale macie wspomnienia z molosów :roll:
Byłam przez moment na molosach... ale nie wiedziałam, że tam tak jest :roll:

[quote name='Alicja']ano ....
ja dostałam nieraz na molosach PW że mam się nie odzywać
[/QUOTE] :crazyeye:

Posted

Na molosach to się chyba za dużo nie zmieniło ;). Nie wiem jak inne działy ale na bokserach prawie nikt się już nie pojawia. Większość przeniosła się na fb :smile:

Posted

[quote name='agaciaaa']Witajcie w słoneczny dzionek ;)[/QUOTE]

u nas wczoraj sypał śnieg a dziś chlapa

[quote name='Kaaasia']Na molosach to się chyba za dużo nie zmieniło ;). Nie wiem jak inne działy ale na bokserach prawie nikt się już nie pojawia. Większość przeniosła się na fb :smile:[/QUOTE]

totalna porażka na molosach

[quote name='Katerinas'][B]anetta[/B] - dostałam zdjęcia :) Czad! Ale wspomnienia :)

Tak, tak - naleweczka była pychotna :)

Mopsik chyba wszystkich uraczył wówczas sierścią :lol:

hehe :lol: Zdjęcia jakościowo dno totalne. Wszystko prawie rozmazane. Nie pamiętam jaki to był aparat telefoniczny. Na pewno nie miał lampy błyskowej :lol:

Zdjęcia ze spacerów mokotowskich, też pamiętam, że były wstawiane na DGM. Ale patrząc na to co robi admin... jest szansa, że ich już nie ma / znaczy się wątku nie ma. :roll:
Choć może...
Ktoś z Was szukał?

jeny [B]bira[/B] - ale macie wspomnienia z molosów :roll:
Byłam przez moment na molosach... ale nie wiedziałam, że tam tak jest :roll:

:crazyeye:[/QUOTE]

no na bank nic z tamtych czasów nie ma bo wszystko powywalane i wątki spacerowe , i agresywny dog niemiecki itp

a na wątku o znikających PW zostałam okrzyknięta zem obdarta z przyzwoitości i brak mi kultury :roflt:

odpisawszy
[QUOTE]Nie nie uważam by mój post był NIEGRZECZNY , był kpiący z regulaminu :roll: tego fo-rum :evil_lol: z którego jasno wynika że - admin NIC nie musi i zawsze ma racje ...i nie wmawiaj mi proszę dziecka w brzuch bo za stara jestem na takie excesy
Co do kultury ...no widać różnie pojmujemy , ja pojmuję po ludzku ty po dogomaniacku

Kultura ze strony admina była by wtedy , jeśli powiadomił by userów o planowanej czystce skrzynek , no a jeśli wy o tym tez wiedzieliście to znaczy ze wasza kultura też jest inna anizeli zwykłych ludzi :)[/QUOTE]
bom się wqrdwiła i nikt mi nie będzie przekręcał moich słów , widać cierpko komuś zaczął sie nowy rok i kpiny nie potrafi odczytać no chyba ze pała sympatią do admina i uraziłam jestestwo :roll: :diabloti:

a kultury mi nie brak :diabloti: ksiązki czytam :evil_lol: do kina chodzę , na koncertach bywam wszelkiego rodzaju , z ludźmi normalnymi rozmawiać potrafia , więc problem jednak nie tkwi we mnie :diabloti:

Posted

Ty na SATANISTYCZNE koncerty chodzisz i za grosz kultury a tfu.Co te biedne dziecka muszą przeżywać z TAKĄ panią:shake:
Czytałem to na admin. :lol: Śmich na sali.

Posted

a ja bym sobie chętnie poczytała o dogu :(
ja do pracy nie poszłam przez ten wątek :evil_lol: ale nie dało się od tego oderwać :-( i wywalono buuuuuuu

u mnie chlapa i od nowa śnieg pada .... zapowiadają mrozy , więc będziemy mieć lodowisko .. własne leśne :evilbat:

Posted

[quote name='Aleks89']Ty na SATANISTYCZNE koncerty chodzisz i za grosz kultury a tfu.Co te biedne dziecka muszą przeżywać z TAKĄ panią:shake:
Czytałem to na admin. :lol: Śmich na sali.[/QUOTE]
:diabloti: mają się najlepsiej na wsiecie :evil_lol:

[quote name='Vectra']a ja bym sobie chętnie poczytała o dogu :(
ja do pracy nie poszłam przez ten wątek :evil_lol: ale nie dało się od tego oderwać :-( i wywalono buuuuuuu

u mnie chlapa i od nowa śnieg pada .... zapowiadają mrozy , więc będziemy mieć lodowisko .. własne leśne :evilbat:[/QUOTE]

i o druhu Patysiu i .... ech , to byli czasu , aż człek kalorie spalał ze śmiechu :lol:

U nas wczoraj waliło śniegiem , rano o 6.15 to samo , jak wracałam z pracy o 15.30 to chlapa masakryczna ...a na noc faktycznie zapowiadają mróz ..oj będą balety na drogach :roll:

Kupiłaś sobie hokeje żeby pojeździć na lodowisku czy do łyżwiarstwa figurowego łyżewki ??

Posted

[quote name='Aleks89']W nocy dziś też chyba padał śnieg ,a teraz wszystko rozklapciane:shake:Jak to zetnie to masakra ,bo z pól do bloku mam z górki:evil_lol:[/QUOTE]

weź na spacer doopolot ;)

Posted

Narty lepiej ,szybciej dojade do klatki:evil_lol:Ostatnio tak sobie wracam ,jestem w połowie uliczki tej w dół właśnie i zza zakrętu wychodzi BUCZ:diabloti:Szybkim kocim ruchem wskoczyłem na trawnik ,żeby nie przejechać się za Lucaskiem do Bucza:evil_lol:

Posted

[quote name='Aleks89']Narty lepiej ,szybciej dojade do klatki:evil_lol:Ostatnio tak sobie wracam ,jestem w połowie uliczki tej w dół właśnie i zza zakrętu wychodzi BUCZ:diabloti:Szybkim kocim ruchem wskoczyłem na trawnik ,żeby nie przejechać się za Lucaskiem do Bucza:evil_lol:[/QUOTE]

no prosze , będziesz zawsze gibki i sprawny ;)