Cola Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='Alicja']szewki wyciągnięte , wsio zagojone , podbrzusze ok ;) kaszelek już prawie całkowicie zniknął , dziś raz kaszlnął ale szarpnąłam go bo pakował się na szkło na spacerez i widać go to poddusiło ;) teraz zaczęło się wiosenne sypanie futra ....masakra :roll: cieszkamy się, że Ozzulek jest zdrów :p oj z tym sypaniem futra...ja mam ciemny dywan w salonie a Joker ma trochę białego :angryy: na szczęście wymiana futra jest na ukończeniu :p kąpiel i wyczesanie dają radę :cool3: Quote
AlKil Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Witaj Aluś! Ja z Albiego wyczesałam już dwa wory sierści a dalej brodzę w kudłach....:roll: Quote
halgre Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]Cześć sierściuchy ! :multi::evil_lol::multi::evil_lol:[/FONT] http://halgre.posadzdrzewo.pl Quote
zuzolandia Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Ha i dlatego mam psy długowłoseeeeeeeeeeee ..co wyczesze to moje ;-) :evil_lol: Nic mi sie nie sypie :eviltong::eviltong: Doberek Alutkowa :loveu: Quote
halgre Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]Dino jest codziennie szczotkowany a i tak pełno sierści w pokoju :diabloti:[/FONT] http://halgre.posadzdrzewo.pl Quote
zuzolandia Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='halgre'][FONT=Times New Roman]Dino jest codziennie szczotkowany a i tak pełno sierści w pokoju :diabloti:[/FONT] http://halgre.posadzdrzewo.pl zapuść mu kudełki :diabloti::diabloti: Quote
halgre Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='zuzolandia']zapuść mu kudełki :diabloti::diabloti: [FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]Dziękuję za poradę ... :mad::evil_lol:[/FONT] http://halgre.posadzdrzewo.pl Quote
zuzolandia Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='halgre'][FONT=Times New Roman]Dziękuję za poradę ... :mad::evil_lol:[/FONT] http://halgre.posadzdrzewo.pl zawsze do usług :diabloti::diabloti: a tak powaznie to daj mu jakies preparaty na wzmocnienie kudełków . Moze to smieszne co napisze ..ale ja wysmarowałąm bokserke mojego taty olejem palmowym 4 razy ..co tydzien smarowłam i po 2-3 dniach kapałam ..i sypania w tym roku praktycznie nie ma ...ale nie gwarantuje ze to samo zadziała u innych krótkowłosych :lol: Alunia sorki za privatne pogaduchy :loveu: Quote
taxelina Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='halgre'][FONT=Times New Roman]Dino jest codziennie szczotkowany a i tak pełno sierści w pokoju :diabloti:[/FONT] ale co innego zwykla szczotka co innego furmiator! poczytaj o nim! [quote name='zuzolandia'] a tak powaznie to daj mu jakies preparaty na wzmocnienie kudełków . Moze to smieszne co napisze ..ale ja wysmarowałąm bokserke mojego taty olejem palmowym 4 razy ..co tydzien smarowłam i po 2-3 dniach kapałam ..i sypania w tym roku praktycznie nie ma ...ale nie gwarantuje ze to samo zadziała u innych krótkowłosych :lol: no to przeciez napisalam wyzej ze jakis olej z rby albo czegos i furminator! Quote
Vectra Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 a ja tam nie mam ani sierści w domu , ani piachu :diabloti: Quote
lolka75 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 a ja fffffffcale nie mam siersci w domku:roflt: ani w jedzeniu, ani na ciuchach, ani w zakamarkach ciala:roll::oops:.... ale powiem jak sobie z nia poradzilam..... przestalam na nia zwracac uwage:diabloti: kudlow dalej wszedzie pelno...ale jak cos to spokojnie wyciagam je z kanapki czy z biustonosza i nawet juz nie komentuje:evil_lol: Alcia czeeesc:loveu::p Quote
Asiaczek Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Alicjo - kazdy ma swojego czuba, ja też mam takiego wariata... Vectra napisał(a):a ja tam nie mam ani sierści w domu , ani piachu :diabloti: PIACHU tez nie masz...?! Pzdr. Quote
malawaszka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 lolka75 napisał(a): kudlow dalej wszedzie pelno...ale jak cos to spokojnie wyciagam je z kanapki czy z biustonosza i nawet juz nie komentuje:evil_lol: o to to! to samo mam z kocimi - trzeba wyluzować i już :lol: Quote
halgre Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='lolka75']a ja fffffffcale nie mam siersci w domku:roflt: ani w jedzeniu, ani na ciuchach, ani w zakamarkach ciala:roll::oops:.... ale powiem jak sobie z nia poradzilam..... przestalam na nia zwracac uwage:diabloti: kudlow dalej wszedzie pelno...ale jak cos to spokojnie wyciagam je z kanapki czy z biustonosza i nawet juz nie komentuje:evil_lol: Alcia czeeesc:loveu::p [FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]hahahaha ... [/FONT] Quote
halgre Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='deer_1987']Furminator + olej z ryby i nie gubi pies siersci :) [FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]Poczytałam, pooglądałam - fajne to ten furminator :multi: Nie miałam nawet pojęcia o istnieniu czegoś takiego :evil_lol::evil_lol: Ale tanie to też nie jest ... :shake: No pomyślę ... :eviltong:[/FONT] http://halgre.posadzdrzewo.pl Quote
Vectra Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Asiaczek napisał(a):Alicjo - kazdy ma swojego czuba, ja też mam takiego wariata... PIACHU tez nie masz...?! Pzdr. a niby skąd , przecież ja mam w domu muzeum bez psów :diabloti: Quote
Asiaczek Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Vectra napisał(a):a niby skąd , przecież ja mam w domu muzeum bez psów :diabloti: Muzeum bez psów... hm... Pzdr. Quote
Alicja Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 [quote name='malawaszka']mówicie, żeby koty też opitolić? tak jak furciakowa [FONT=Arial]yhy [/FONT] [quote name='Vectra']było temu onkowatemu zaklikać i piłkę na sznurku dać :diabloti: bo one bez komendy nie działają , nic a nic samodzielnego myślenia :cooldevi: [FONT=Arial]myśle że by cza było dać inną komendę ..i zaklikać po naszemu ewentualnie dyndu dyndu [/FONT] [quote name='Maga100']hahah, o matko jedyna :stupid: żeby jeszcze można było z tego bełkotu jakąś myśl przewodnią wyłuszczyć.... przyciągasz, Alicjo, wariatów :) [FONT=Arial] ano myśli przewodniej nie załapałam także ...ktoś ma chyba mega komplex i musiał się wyżyć ....:razz:[/FONT] [FONT=Arial]no widzisz ...ma się ten zwierzęcy magnetyzm ;)[/FONT] [quote name='halgre'][FONT=Times New Roman]Dindek się leni cały okrągły rok ! Ale np. teraz na wiosnę ... szkoda gadać :mad: Całe kłęby codziennie zamiatam taką gumową szczotką ... Dywan już zlikwidowałam jakiś czas temu :diabloti: Odkurzanie go zajmowało mi bitą godzinę - a wcale nie był duży :shake: On ma taką sierść, że się wbija dokładnie w dywan jak jakieś szpilki czy w jakikolwiek materiał i nijak tego się nie wytrzepie ! Można z tego już oszaleć :angryy: No ale co zrobić ... :niewiem:[/FONT] http://halgre.posadzdrzewo.pl [FONT=Arial]ja też nie mam dywanu , a panele najpierw odkurzam a potem myję [/FONT] [quote name='agbar']A u nas sypanie sie juz skonczylo...uffff.... [FONT=Arial] bo do was szybciej wiosna przyszła :cool3:[/FONT] [quote name='deer_1987']Furminator + olej z ryby i nie gubi pies siersci :) [FONT=Arial]Ozzy olej rybi dostaje do karmy [/FONT] [quote name='Grosziwo']Aż mi się lżej na sercu zrobiło , nie tylko ja bawię się w don kichota i walczę z sierścią jak z wiatrakami ! Żabulec (80% biała ) sieje sierść cały rok, kociambry ( też w dużym procencie białe) to już przodownicy pracy w produkcji "bawełny". Sprzątanie sierści (i tak nigdy nie skuteczne) zajmuje mi dwie , trzy godziny:shake: Ale i tak wolę brud po zwierzęcy niż po ludzki :diabloti: [FONT=Arial]o to to .... ale fajnie sie tak podbudować że innym tysz źle ;)[/FONT] A co to za świrek do ciebie pisze Alicjo ? Biedne to jakieś bardzo :evil_lol:Ale cóż , chyba mu się "zmarszczki" na szarych wyprostowały :evil_lol:, może mu trzeba karbownicę do szarych komórek sprawić ! [FONT=Arial]cza by mu mózg na rompli przeprać , to sie pofałduje [/FONT]:evil_lol: Quote
Alicja Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 [quote name='Cola']cieszkamy się, że Ozzulek jest zdrów :p oj z tym sypaniem futra...ja mam ciemny dywan w salonie a Joker ma trochę białego :angryy: na szczęście wymiana futra jest na ukończeniu :p kąpiel i wyczesanie dają radę [FONT=Arial]myślisz , ze sie to skończy i u nas ....skoro dopiero sie zaczęło :cool3:[/FONT] [quote name='AlKil']Witaj Aluś! Ja z Albiego wyczesałam już dwa wory sierści a dalej brodzę w kudłach....:roll: [FONT=Arial] Witaj Ewuśko ! fajnie masz ..jak na amerykańskim filmie takie klęby :lol:[/FONT] [quote name='halgre'][FONT=Times New Roman]Cześć sierściuchy ! :multi::evil_lol:[/FONT] http://halgre.posadzdrzewo.pl [FONT=Arial]łysol ;)[/FONT] [quote name='zuzolandia']Ha i dlatego mam psy długowłoseeeeeeeeeeee ..co wyczesze to moje ;-) :evil_lol: Nic mi sie nie sypie :eviltong::eviltong: Doberek Alutkowa :loveu: [FONT=Arial] doberek Kudlaczkowa :loveu:[/FONT][FONT=Arial] kudłacza już miałam ....nie do przejścia dla mnie zimą ....i w czasie opadów [/FONT][quote name='Vectra']a ja tam nie mam ani sierści w domu , ani piachu :diabloti: [FONT=Arial] szcześciara :evil_lol:[/FONT] [quote name='lolka75']a ja fffffffcale nie mam siersci w domku:roflt: ani w jedzeniu, ani na ciuchach, ani w zakamarkach ciala:roll::oops:.... ale powiem jak sobie z nia poradzilam..... przestalam na nia zwracac uwage:diabloti: kudlow dalej wszedzie pelno...ale jak cos to spokojnie wyciagam je z kanapki czy z biustonosza i nawet juz nie komentuje:evil_lol: Alcia czeeesc:loveu::p[FONT=Arial] cze Loluś , bez kudłów w puszce z piwem ;)[/FONT] [quote name='Asiaczek']Alicjo - kazdy ma swojego czuba, ja też mam takiego wariata... PIACHU tez nie masz...?! Pzdr. [FONT=Arial] rany Asiaczku to ty też dostajesz takie listy uwielbiające :diabloti:[/FONT] [quote name='malawaszka']o to to! to samo mam z kocimi - trzeba wyluzować i już :lol: [FONT=Arial]my tam luz ale najfajniej jak wpada do nas czasem niespodziewanie kuzynka z mężem a on jako że pan prezes zawsze elegancja ... jak wychodzą to lepiej nie patrzeć na ich ciuchy :oops:[/FONT] Quote
Alicja Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 [quote name='Vectra']a niby skąd , przecież ja mam w domu muzeum bez psów :diabloti: [quote name='Asiaczek']Muzeum bez psów... hm... Pzdr. [FONT=Arial]bo u Vectry się chodzi na dodatek w takich filcowych kapciach ...jak w muzeum :grins:[/FONT] Quote
fioneczka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [FONT=Arial]my tam luz ale najfajniej jak wpada do nas czasem niespodziewanie kuzynka z mężem a on jako że pan prezes zawsze elegancja ... jak wychodzą to lepiej nie patrzeć na ich ciuchy :oops:[/FONT] hehe jak była z nami Sarunia nasza rottka to uwielbiała jak ktoś do nas przychodził taki elegancki ... szła do kuchni, pojadła chrupek a jak już była spoko ufafloczona to przychodziła i kładła pyś na kolankach gościa i powolutku ściągała łepek ocierając ślicznie faflupki :diabloti: gość wychodząc miał doope cała w czarnych kłakach a na spodniach zaschnięte flupki :evil_lol: ... ale cóż jako że zawsze rottka odprowadzała gości do drzwi to nawet słówkiem nie piskali że cosik im nie tak :diabloti: Quote
Alicja Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 [quote name='fioneczka'][FONT=Arial]my tam luz ale najfajniej jak wpada do nas czasem niespodziewanie kuzynka z mężem a on jako że pan prezes zawsze elegancja ... jak wychodzą to lepiej nie patrzeć na ich ciuchy :oops:[/FONT] hehe jak była z nami Sarunia nasza rottka to uwielbiała jak ktoś do nas przychodził taki elegancki ... szła do kuchni, pojadła chrupek a jak już była spoko ufafloczona to przychodziła i kładła pyś na kolankach gościa i powolutku ściągała łepek ocierając ślicznie faflupki :diabloti: gość wychodząc miał doope cała w czarnych kłakach a na spodniach zaschnięte flupki :evil_lol: ... ale cóż jako że zawsze rottka odprowadzała gości do drzwi to nawet słówkiem nie piskali że cosik im nie tak :diabloti: to takie coś też mieliśmy z Harleyem , kiedy jeden dość sławny pan zaszpanował w święta będąc u nas z wizytą i Niunia poczęstował ciachem ...potem jego cud miód orzeszki spodnie miały gluta 1sza klasa ;) Quote
halgre Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]łysol ;)[/FONT] http://halgre.posadzdrzewo.pl Quote
zuzolandia Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Alicja napisał(a):to takie coś też mieliśmy z Harleyem , kiedy jeden dość sławny pan zaszpanował w święta będąc u nas z wizytą i Niunia poczęstował ciachem ...potem jego cud miód orzeszki spodnie miały gluta 1sza klasa ;) oooooooo tak Tosia była miszcz w rozrzucaniu glutów po gosciach a robiła to z takim wdziekiem ze nikt nic nie mówił ...:evil_lol::evil_lol: miesem to pewno ciepali dopiero po wyjściu od nas :ylsuper::ylsuper: Quote
Asiaczek Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Alicja napisał(a): rany Asiaczku to ty też dostajesz takie listy uwielbiające :diabloti:[/FONT] Miałam mojego słuzbowego, a teraz mam psiowego:) Pzdr. Quote
Recommended Posts