Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alicja']szewki wyciągnięte , wsio zagojone , podbrzusze ok ;)
kaszelek już prawie całkowicie zniknął , dziś raz kaszlnął ale szarpnąłam go bo pakował się na szkło na spacerez i widać go to poddusiło ;)
teraz zaczęło się wiosenne sypanie futra ....masakra :roll:

cieszkamy się, że Ozzulek jest zdrów :p

oj z tym sypaniem futra...ja mam ciemny dywan w salonie a Joker ma trochę białego :angryy: na szczęście wymiana futra jest na ukończeniu :p kąpiel i wyczesanie dają radę :cool3:

Posted

[quote name='halgre'][FONT=Times New Roman]Dziękuję za poradę ... :mad::evil_lol:[/FONT]

http://halgre.posadzdrzewo.pl

zawsze do usług :diabloti::diabloti:

a tak powaznie to daj mu jakies preparaty na wzmocnienie kudełków .
Moze to smieszne co napisze ..ale ja wysmarowałąm bokserke mojego taty olejem palmowym 4 razy ..co tydzien smarowłam i po 2-3 dniach kapałam ..i sypania w tym roku praktycznie nie ma ...ale nie gwarantuje ze to samo zadziała u innych krótkowłosych :lol:

Alunia sorki za privatne pogaduchy :loveu:

Posted

[quote name='halgre'][FONT=Times New Roman]Dino jest codziennie szczotkowany a i tak pełno sierści w pokoju :diabloti:[/FONT]

ale co innego zwykla szczotka co innego furmiator! poczytaj o nim!

[quote name='zuzolandia']
a tak powaznie to daj mu jakies preparaty na wzmocnienie kudełków .
Moze to smieszne co napisze ..ale ja wysmarowałąm bokserke mojego taty olejem palmowym 4 razy ..co tydzien smarowłam i po 2-3 dniach kapałam ..i sypania w tym roku praktycznie nie ma ...ale nie gwarantuje ze to samo zadziała u innych krótkowłosych :lol:

no to przeciez napisalam wyzej ze jakis olej z rby albo czegos i furminator!

Posted

a ja fffffffcale nie mam siersci w domku:roflt:
ani w jedzeniu, ani na ciuchach, ani w zakamarkach ciala:roll::oops:....

ale powiem jak sobie z nia poradzilam..... przestalam na nia zwracac uwage:diabloti:

kudlow dalej wszedzie pelno...ale jak cos to spokojnie wyciagam je z kanapki czy z biustonosza i nawet juz nie komentuje:evil_lol:

Alcia czeeesc:loveu::p

Posted

lolka75 napisał(a):

kudlow dalej wszedzie pelno...ale jak cos to spokojnie wyciagam je z kanapki czy z biustonosza i nawet juz nie komentuje:evil_lol:

o to to! to samo mam z kocimi - trzeba wyluzować i już :lol:

Posted

[quote name='lolka75']a ja fffffffcale nie mam siersci w domku:roflt:

ale powiem jak sobie z nia poradzilam..... przestalam na nia zwracac uwage:diabloti:

Alcia czeeesc:loveu::p

[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]hahahaha ... [/FONT]

Posted

[quote name='deer_1987']Furminator + olej z ryby i nie gubi pies siersci :)

[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]Poczytałam, pooglądałam - fajne to ten furminator :multi: Nie miałam nawet pojęcia o istnieniu czegoś takiego :evil_lol::evil_lol:
Ale tanie to też nie jest ... :shake: No pomyślę ... :eviltong:
[/FONT]

Posted

Asiaczek napisał(a):
Alicjo - kazdy ma swojego czuba, ja też mam takiego wariata...

PIACHU tez nie masz...?!

Pzdr.

a niby skąd , przecież ja mam w domu muzeum bez psów :diabloti:

Posted

[quote name='malawaszka']mówicie, żeby koty też opitolić? tak jak furciakowa

[FONT=Arial]yhy [/FONT]

[quote name='Vectra']było temu onkowatemu zaklikać i piłkę na sznurku dać :diabloti: bo one bez komendy nie działają , nic a nic samodzielnego myślenia :cooldevi:
[FONT=Arial]myśle że by cza było dać inną komendę ..i zaklikać po naszemu ewentualnie dyndu dyndu [/FONT]

[quote name='Maga100']hahah, o matko jedyna :stupid:
żeby jeszcze można było z tego bełkotu jakąś myśl przewodnią wyłuszczyć....
przyciągasz, Alicjo, wariatów :)

[FONT=Arial]
ano myśli przewodniej nie załapałam także ...ktoś ma chyba mega komplex i musiał się wyżyć ....:razz:
[/FONT]
[FONT=Arial]no widzisz ...ma się ten zwierzęcy magnetyzm ;)[/FONT]

[quote name='halgre'][FONT=Times New Roman]Dindek się leni cały okrągły rok !
Ale np. teraz na wiosnę ... szkoda gadać :mad: Całe kłęby codziennie zamiatam taką gumową szczotką ... Dywan już zlikwidowałam jakiś czas temu :diabloti: Odkurzanie go zajmowało mi bitą godzinę - a wcale nie był duży :shake:
On ma taką sierść, że się wbija dokładnie w dywan jak jakieś szpilki czy w jakikolwiek materiał i nijak tego się nie wytrzepie !
Można z tego już oszaleć :angryy: No ale co zrobić ... :niewiem:
[/FONT]

[FONT=Arial]ja też nie mam dywanu , a panele najpierw odkurzam a potem myję [/FONT]

[quote name='agbar']A u nas sypanie sie juz skonczylo...uffff....
[FONT=Arial]
bo do was szybciej wiosna przyszła :cool3:
[/FONT]

[quote name='deer_1987']Furminator + olej z ryby i nie gubi pies siersci :)

[FONT=Arial]Ozzy olej rybi dostaje do karmy [/FONT]

[quote name='Grosziwo']Aż mi się lżej na sercu zrobiło , nie tylko ja bawię się w don kichota i walczę z sierścią jak z wiatrakami ! Żabulec (80% biała ) sieje sierść cały rok, kociambry ( też w dużym procencie białe) to już przodownicy pracy w produkcji "bawełny". Sprzątanie sierści (i tak nigdy nie skuteczne) zajmuje mi dwie , trzy godziny:shake:
Ale i tak wolę brud po zwierzęcy niż po ludzki :diabloti:

[FONT=Arial]o to to ....
ale fajnie sie tak podbudować że innym tysz źle ;)
[/FONT]
A co to za świrek do ciebie pisze Alicjo ? Biedne to jakieś bardzo :evil_lol:Ale cóż , chyba mu się "zmarszczki" na szarych wyprostowały :evil_lol:, może mu trzeba karbownicę do szarych komórek sprawić !
[FONT=Arial]cza by mu mózg na rompli przeprać , to sie pofałduje [/FONT]:evil_lol:

Posted

[quote name='Cola']cieszkamy się, że Ozzulek jest zdrów :p

oj z tym sypaniem futra...ja mam ciemny dywan w salonie a Joker ma trochę białego :angryy: na szczęście wymiana futra jest na ukończeniu :p kąpiel i wyczesanie dają radę
[FONT=Arial]myślisz , ze sie to skończy i u nas ....skoro dopiero sie zaczęło :cool3:[/FONT]

[quote name='AlKil']Witaj Aluś!
Ja z Albiego wyczesałam już dwa wory sierści a dalej brodzę w kudłach....:roll:
[FONT=Arial]
Witaj Ewuśko !
fajnie masz ..jak na amerykańskim filmie takie klęby :lol:
[/FONT]

[quote name='halgre'][FONT=Times New Roman]Cześć sierściuchy ! :multi::evil_lol:[/FONT]

[FONT=Arial]łysol ;)[/FONT]

[quote name='zuzolandia']Ha i dlatego mam psy długowłoseeeeeeeeeeee ..co wyczesze to moje ;-) :evil_lol:
Nic mi sie nie sypie :eviltong::eviltong:

Doberek Alutkowa :loveu:
[FONT=Arial]

doberek Kudlaczkowa :loveu:
[/FONT][FONT=Arial]
kudłacza już miałam ....nie do przejścia dla mnie zimą ....i w czasie opadów

[/FONT]
[quote name='Vectra']a ja tam nie mam ani sierści w domu , ani piachu :diabloti:
[FONT=Arial]
szcześciara :evil_lol:
[/FONT]

[quote name='lolka75']a ja fffffffcale nie mam siersci w domku:roflt:

Alcia czeeesc:loveu::p[FONT=Arial]

cze Loluś , bez kudłów w puszce z piwem ;)
[/FONT]

[quote name='Asiaczek']Alicjo - kazdy ma swojego czuba, ja też mam takiego wariata...

PIACHU tez nie masz...?!

Pzdr.
[FONT=Arial]
rany Asiaczku to ty też dostajesz takie listy uwielbiające :diabloti:
[/FONT]

[quote name='malawaszka']o to to! to samo mam z kocimi - trzeba wyluzować i już :lol:

[FONT=Arial]my tam luz ale najfajniej jak wpada do nas czasem niespodziewanie kuzynka z mężem a on jako że pan prezes zawsze elegancja ... jak wychodzą to lepiej nie patrzeć na ich ciuchy :oops:[/FONT]

Posted

[quote name='Vectra']a niby skąd , przecież ja mam w domu muzeum bez psów :diabloti:

[quote name='Asiaczek']Muzeum bez psów... hm...

Pzdr.

[FONT=Arial]bo u Vectry się chodzi na dodatek w takich filcowych kapciach ...jak w muzeum :grins:[/FONT]

Posted

[FONT=Arial]my tam luz ale najfajniej jak wpada do nas czasem niespodziewanie kuzynka z mężem a on jako że pan prezes zawsze elegancja ... jak wychodzą to lepiej nie patrzeć na ich ciuchy :oops:[/FONT]

hehe jak była z nami Sarunia nasza rottka to uwielbiała jak ktoś do nas przychodził taki elegancki ... szła do kuchni, pojadła chrupek a jak już była spoko ufafloczona to przychodziła i kładła pyś na kolankach gościa i powolutku ściągała łepek ocierając ślicznie faflupki :diabloti:
gość wychodząc miał doope cała w czarnych kłakach a na spodniach zaschnięte flupki :evil_lol: ... ale cóż jako że zawsze rottka odprowadzała gości do drzwi to nawet słówkiem nie piskali że cosik im nie tak :diabloti:

Posted

[quote name='fioneczka']

hehe jak była z nami Sarunia nasza rottka to uwielbiała jak ktoś do nas przychodził taki elegancki ... szła do kuchni, pojadła chrupek a jak już była spoko ufafloczona to przychodziła i kładła pyś na kolankach gościa i powolutku ściągała łepek ocierając ślicznie faflupki :diabloti:
gość wychodząc miał doope cała w czarnych kłakach a na spodniach zaschnięte flupki :evil_lol: ... ale cóż jako że zawsze rottka odprowadzała gości do drzwi to nawet słówkiem nie piskali że cosik im nie tak :diabloti:

to takie coś też mieliśmy z Harleyem , kiedy jeden dość sławny pan zaszpanował w święta będąc u nas z wizytą i Niunia poczęstował ciachem ...potem jego cud miód orzeszki spodnie miały gluta 1sza klasa ;)

Posted

Alicja napisał(a):
to takie coś też mieliśmy z Harleyem , kiedy jeden dość sławny pan zaszpanował w święta będąc u nas z wizytą i Niunia poczęstował ciachem ...potem jego cud miód orzeszki spodnie miały gluta 1sza klasa ;)

oooooooo tak Tosia była miszcz w rozrzucaniu glutów po gosciach a robiła to z takim wdziekiem ze nikt nic nie mówił ...:evil_lol::evil_lol:
miesem to pewno ciepali dopiero po wyjściu od nas :ylsuper:
:ylsuper: