Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ice_t']byłam na zajęciach jak się to stało, straszne życie tylu ludzi zgasło

u nas w domu zatrzymał się czas , nikt nie chciał uwierzyć w to co sie stało

[quote name='Izabela124.']http://images8.fotosik.pl/276/3b23fbf041067da8.jpg lubię żonkile :loveu:

ja też

[quote name='magdola']Mój żonkil: http://www.dogomania.pl/threads/183474-Szczeniaki-to-mA-j-koniec-Lady-pozwA-l-mi-A-yAE?p=14463606#post14463606
chyba sie nie obrazicie, bo mamy duuuuzo takich kwiatkow.....do eutanazji...:(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

znam te kwiatki :(

[quote name='anetta']Straszna tragedia :-(

tragedia jakiej nie było chyba jeszcze .....

A moje żonkile juz padły...:-(
Za to chyba cebula mi zakwita :multi:

u mnie zygokaktus wypuścił 2 pąki

Posted

Bo trudno uwierzyć w to co się stało , na pewno wydarzenia z soboty , skłonią wiele ludzi do refleksji , do zastanowienia się nad sobą , wartością życia ..... żyjemy w dziwnym świecie , gdzie rządzi nami materializm ... nie cenimy tego co najważniejsze .... czytam w dziale wystaw , bo no dziś już , miała być wystawa w NDM .. ale słusznie odwołali ten pokaz .... sama miałam psy zgłoszone, ale nawet gdy odział Legionowo wydał pierwsze info , że mimo iż mamy żałobę , wystawa się dobędzie ... miałam mieszane uczucia .... w sumie jechać ... tyle pracy w Marysię , znowu szoł , adrenalina .... ale w obliczu łez , bólu , jakoś miałam w sercu wstyd że myślę kategoriami własnych endorfin .... w obliczu takiej śmierci :( teraz tam czytam spory o kasę , pytania kiedy będzie wystawa , to mnie szlag trafił .... co znaczy kasa , jak nie ma życia ? Nie interesuje się polityką , to żyje obok mnie , nie mam upodobań , ulubionej partii .... jednak jakoś mnie to dziś dotknęło i trochę rozsypało ...

Może nie uwierzycie , ja tak bardzo kocham żyć , kiedyś dano mi drugą szansę , może temu wartość życia i ogólnie jego duch , priorytety się zmieniały .....
Dlatego wolę psy niż ludzi , potrafią kochać po prostu , wyrażać czyste uczucia , nie radzą nimi przedmioty .. cieszą się z tego co mają , nie wymagają więcej i więcej , potrafią współczuć ... po prostu bez obłudy , na pokaz ...

Łudzę się , że ta tragedia która dotknęła nas wszystkich i cały świat również , czegoś nas nauczy ... ja zawsze twierdzę że NIC nie dzieje się bez przyczyny , przeznaczenie czuwa ....

Posted

cytat z jednego z fo

To mnie właśnie wkur... przed chwilą powiedzieli w radiu, że to jak dotąd największa tragedia w naszym kraju... Pamięta ktoś ile osób zginęło jak się hala na gołębiarzy zawaliła? Ale nie ta jest największa bo pasożyty zginęli a nie zwykli ludzie

... niestety ludzie czesto nie potrafia zachowac sie po ludzku :(

Posted

Ja staram się w internecie nie poruszać tematu tej tragedii-nie dlatego,ze mnie nie poruszyło.Za dużo jest idiotów,którzy chcą być na siłę kontrowersyjni żartując sobie z wydarzenia czy obrażając ofiary.

Nie lubiłam polityki Kaczyńskiego,wielokrotnie sobie żartowałam z jego decyzji i zachowań- tego się nie wstydzę .Ale tragedia jest tragedią,śmiercią ludzi,traumą dla rodzin.Należy współczuć zwyczajnie po ludzku.

O kraj się nie martwię,wszystko jakoś się potoczy,gdyż regulują to odpowiednie zapisy w ustawie zasadniczej.W wielkie pojednanie na scenie politycznej nie wierzę,różnice polityczne były,są i będą.Mogą się jedynie zatrzeć w chwili żalu i zadumy-bo jesteśmy tyko ludźmi.

I smutno mi było wczoraj okrutnie,niemal cały dzień spędziłam oglądając TVN24 i informacje o tym zdarzeniu.

Posted

Vectra napisał(a):
Bo trudno uwierzyć w to co się stało , na pewno wydarzenia z soboty , skłonią wiele ludzi do refleksji , do zastanowienia się nad sobą , wartością życia ..... żyjemy w dziwnym świecie , gdzie rządzi nami materializm ... nie cenimy tego co najważniejsze .... czytam w dziale wystaw , bo no dziś już , miała być wystawa w NDM .. ale słusznie odwołali ten pokaz .... sama miałam psy zgłoszone, ale nawet gdy odział Legionowo wydał pierwsze info , że mimo iż mamy żałobę , wystawa się dobędzie ... miałam mieszane uczucia .... w sumie jechać ... tyle pracy w Marysię , znowu szoł , adrenalina .... ale w obliczu łez , bólu , jakoś miałam w sercu wstyd że myślę kategoriami własnych endorfin .... w obliczu takiej śmierci :( teraz tam czytam spory o kasę , pytania kiedy będzie wystawa , to mnie szlag trafił .... co znaczy kasa , jak nie ma życia ? Nie interesuje się polityką , to żyje obok mnie , nie mam upodobań , ulubionej partii .... jednak jakoś mnie to dziś dotknęło i trochę rozsypało ...
Może nie uwierzycie , ja tak bardzo kocham żyć , kiedyś dano mi drugą szansę , może temu wartość życia i ogólnie jego duch , priorytety się zmieniały .....
Dlatego wolę psy niż ludzi , potrafią kochać po prostu , wyrażać czyste uczucia , nie radzą nimi przedmioty .. cieszą się z tego co mają , nie wymagają więcej i więcej , potrafią współczuć ... po prostu bez obłudy , na pokaz ...
Łudzę się , że ta tragedia która dotknęła nas wszystkich i cały świat również , czegoś nas nauczy ... ja zawsze twierdzę że NIC nie dzieje się bez przyczyny , przeznaczenie czuwa ....

Tak, nie nie dzieje się bez przyczyny...

Tengusia napisał(a):
cytat z jednego z fo
... niestety ludzie czesto nie potrafia zachowac sie po ludzku :(

Tak. Właśnie przed chwila byłam w temacie wystawy w NDM. I... poniosło mnie...

Lapeno napisał(a):
Ja staram się w internecie nie poruszać tematu tej tragedii-nie dlatego,ze mnie nie poruszyło.Za dużo jest idiotów,którzy chcą być na siłę kontrowersyjni żartując sobie z wydarzenia czy obrażając ofiary.
Nie lubiłam polityki Kaczyńskiego,wielokrotnie sobie żartowałam z jego decyzji i zachowań- tego się nie wstydzę .Ale tragedia jest tragedią,śmiercią ludzi,traumą dla rodzin.Należy współczuć zwyczajnie po ludzku.
O kraj się nie martwię,wszystko jakoś się potoczy,gdyż regulują to odpowiednie zapisy w ustawie zasadniczej.W wielkie pojednanie na scenie politycznej nie wierzę,różnice polityczne były,są i będą.Mogą się jedynie zatrzeć w chwili żalu i zadumy-bo jesteśmy tyko ludźmi.
I smutno mi było wczoraj okrutnie,niemal cały dzień spędziłam oglądając TVN24 i informacje o tym zdarzeniu.

Podpisuję się.
Brawo za mądre słowa.

Pzdr.

Posted

[FONT=Arial]Co do tematu wczorajszej tragedii ....
Mnie
[/FONT][FONT=Arial]po prostu naszła [/FONT][FONT=Arial]refleksja nad ułomnością Człowieka , nad kruchością ludzkiego istnienia

A u nas pomimo wiosny znowu jesień ...czy w tym roku , będzie wiosna ...lato , czy tylko jesień i zima , bo pomału tracę cierpliwość :mad:
[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]
A u nas pomimo wiosny znowu jesień ...czy w tym roku , będzie wiosna ...lato , czy tylko jesień i zima , bo pomału tracę cierpliwość :mad:[/FONT]
[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]No ja też ... :angryy:[/FONT]

Posted

[quote name='halgre'][FONT=Times New Roman]No ja też ... :angryy:[/FONT]

[FONT=Arial]czyli jesteśmy w tym temacie zgodne ;)[/FONT]

[quote name='zuzolandia']Bedzie wiosnaa jeszcze troche cierpliwości ...

witaj kochana ...

[FONT=Arial]witanko ...
a kiedy ta wiosna :hmmmm: w 2011 chyba :diabloti: ja naprawde mam już dość:cool3:
[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]Ozzy nie chce wychodzić , a mi się wele na włosach robią :oops::diabloti::evil_lol:i cholera mnie biere :mad:[/FONT]

a moze nam sie klimat zmienia i teraz bedziemy mieć pore deszczową i suchą z dodatkiem -40st mrozu? hihih

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]Ozzy nie chce wychodzić , a mi się wele na włosach robią :oops::diabloti::evil_lol:i cholera mnie biere :mad:[/FONT]

[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]hahaha ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A Dindka deszcz ani ziębi ani parzy - łaziłby bez końca - zupełnie jakby nic nie padało ... Ja se mogę moknąć i marznąć, a jego to nie obchodzi - ma to gdzieś !
[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]wiesz katastrofy zawsze biorą się ZNIKĄD:roll:
aha i to akurat nie w Polsce sie stało :cool3:

może czasem pomyśl zanim coś napiszesz :roll:
[/FONT]
przecie taka głupia to ja nie jestem ..
chodziło mi o to , że coraz więcej ludzi Z POLSKI ginie :razz:
czasem po prostu wystarczy się domyśleć :cool3:
a że prezydent z żoną zginał i ci wszyscy politycy , to już maskara ..

Posted

Że co Ci się robi? :diabloti:

Posted

[quote name='Asiaczek']Welle, po sląsku (?) wele = fale...:)
Ja to sobie tak wydedukowałam...

pzdr.
[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]Jesteś bardzo inteligentno dzioucha ! Umisz dedukować :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT]

Posted

:cool2: brawa :klacz: dla Asiaczka .... zgadła .... mom wela ;) .... musze uciachać moje szanowne włosięta
a u nas rano zimno jak na biegunie polarnym a teraz wyszło słoneczko tylko wieje zimne wiatrzysko .....może to wiosna próbuje do nas dotrzeć :hmmmm:

Posted

[quote name='Alicja']:cool2: brawa :klacz: dla Asiaczka .... zgadła .... mom wela ;) .... musze uciachać moje szanowne włosięta
a u nas rano zimno jak na biegunie polarnym a teraz wyszło słoneczko tylko wieje zimne wiatrzysko .....może to wiosna próbuje do nas dotrzeć :hmmmm:

nie ciachaj ... zaraz zima znowu to w dekielek ciepełko będzie :diabloti: