Alicja Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 [quote name='apple']jesssuuuuuuu :placz::evil_lol: ale mnie już pewnie nie bedzie.....no chyba że się dopcham wieczorem :roll: dopychaj się ...już jestem :grins: [quote name='teqquila']nie placz Dzapuszkowa :evil_lol: tylko siem cieszkaj hehehe no nie wiem z czego :razz: [quote name='apple']siem cieszkam przeciez aż mi łzy lecą:diabloti: poka :grins: [quote name='Matusz']Witaaaaaaaaaankooooooooooooooooooooooo ;) witka :multi: [quote name='jonQuilla']cześć Mamcia :multi::loveu: przychodzę do Ciebie z zasypanego śniegiem Gdańska :roll: wrrr! widziałam nowy podpisik Ozzulcowy :loveu: cześć Córcia :loveu::multi: u nas też zima:placz::placz::placz: [quote name='agaciaaa']Witanko..... zimowe :roll: zasypało mnie troszki :evil_lol: ano zasypuje ...a miało być tak pieknie :razz: [quote name='evaxon']:loveu:hej hej Aluska czy u was tez zima??:-( hey Ewuśka :loveu: tak u nas też zima:-( [quote name='Pimpek']Cześć :D 10 znaków cześć Pimpkowe ;) Quote
Alicja Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 [quote name='emdziolek']cześć Alu!:multi::multi: Coś u Ciebie ostatnio podejżanie cicho:cool1: Tylko dwie strony od mojego ostatniego TUbycia:crazyeye: Zapraszam do nas, na foteczki:razz: widać czasem i tak być musi ;) witaj EMI :multi::multi::multi: już lece popatrzeć ;) Quote
emdziolek Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='Alicja']widać czasem i tak być musi ;) Nie Musi:evil_lol: witaj EMI :multi::multi::multi: już lece popatrzeć ;) Czekam:cool3: Quote
Alicja Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 [quote name='Matusz']Dobranoc ;):loveu: do napisania ;) ;)i do poczytania :hand: :loveu: Quote
agaciaaa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 ale fajny numer strony :loveu::loveu: no oprócz tej czwórki na początku :razz: :diabloti: Quote
Alicja Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 [quote name='tygra']cześć Alu :) - gadułko ale ja dziś cichutko :grins: [quote name='agaciaaa']ale fajny numer strony :loveu::loveu: no oprócz tej czwórki na początku :razz: :diabloti: :evil_lol::evil_lol:ja mam po 20 postów na stronie to mam 2333;)....jak ktoś ma 10 to wychodzi 4666:evil_lol::evil_lol::evil_lol: A ja kiedyś obiecałam że poszukam na żywieniu przepisów na psiowe smaczki :grins: Ciasteczka wątrobowe: 3 jaja 1/3 szklanki oleju 0,5 kg wątroby (surowej) 1 ząbek czosnku ok. 2 szklanek mąki Ubić lekko jajka, dolać olej, wrzucamy czosnek, wymieszać. Wątróbkę przekręcić przez maszynkę do mięsa. Dodać tyle mąki, żeby mieć gęstość przeciętnego ciasta (niezbyt płynne). Wyłożyć na blachę, pomagając sobie łopatką. Piec w nagrzanym piekarniku 15-30 minut, w temp 220 stopni. Kiedy powierzchnia jest sucha i zaczyna się rumienić na brzegach, sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone. Jeżeli patyczek wkłuty w środek wychodzi suchy, to jest upieczone. Kroić na kawałki i wyłożyć do wystygnięcia. Jeżeli chcemy żeby ciasteczka były bardziej suche i twarde, włożyć kawałki na blachę i suszymy w lekko ciepłym piekarniku około 30 minut Ciasteczka serowe: 2 szklanki mąki razowej 1 i 1/4 szklanki tartego sera żółtego 2 ząbki czosnku zmiażdżonego 1/2 szklanki oleju 5 łyżek wody Mąke, ser, czosnek, olej wymieszać i wyrobić ciasto dodając wody. Rozwałkować, wycinać ciasteczka i piec w temp. 200 stopni przez 10-15 minut (do zrumienienia) Ciasteczka pasztetowe: 60 dkg pasztetowej 3 łyżki suszonego majeranku 2 jajka 2 szklanki mąki Całość wymieszać do uzyskania konsystencji ciasta i piec na blasze ok. 20 min. w 200 stopniach. Ciasteczka cynamono-jabłkowe: 1 duże jabłko 2-3 łyżki miodu 1/4 szklanki wody 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki mąki owsianej (lub ryżową jeśli pies jest alergikiem) 3/4 szklanki mąki pszennej Nastawić piecyk na 200-220 stopni Jabłko obrać, zetrzeć na tarce. Dodać do niego miód, wode cynamon i mąkę owsianą. Wszystko dokładnie wymieszać. Potem stopniowo dodawać mąkę pszenną. Po wyrobieniu ciasta uformować płaskie ciasteczka. Włozyć do piekarnika na 0,5 godz. Nastepnie przewrócić na drugą stronę i zmiejszyc temperaturę do o około 20 stopni. Piec jeszcze 30 minut. Ciasteczka z Gerbera 1 słoik jedzenia dla dzieci (np. indyk z warzywami lub sam indyk Gerbera) 6 łyzek stołowych mleka w proszku 8 łyżek zarodków pszenicy Nastawić piekarnik na 220 stopni. Wszystkie składniki wymieszać i formować ciasteczka. Piec około 12-15 aż zbrązowieją. Ciasteczka marchewkowe (wpływające na barwę sierści) szklanka ugotowanej i zmiażdżonej marchewki 2 jajka 2 łyżeczki czosnku 1 szklanka mąki 1/2 szklanki płatków owsianych 1/8 szklanki mąki ryżowej lub zarodków pszennych Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić ciasto. Rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Piec około 45 minut aż zrobią się brązowe i chrupiące. Ciasteczka z płatków owsianych lub jęczmiennych 2 szklanki płatków owsianych lub jęczmiennych, 1/2 kostki margaryny lub masła, 2 jaja, 3-4 łyżki miodu, olejek waniliowy Płatki zrumienić na patelni (uważać bo strasznie szybko się przypalają) Żółtka, miód, kilka kropli olejku waniliowego i margarynę lub masło utrzeć na gładką masę. Do tej masy dodać zimne płatki i wymieszać. Ubić na sztywną pianę białko, dodać do masy i dokładnie wymieszać. Formować małe kuleczki, układać luźno na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blasze. Piec w mocno nagrzanym piekarniku aż się zrumienią (można w połowie pieczenia przewrócić na druga stronę). Trzeba co chwilę sprawdzać bo szybko się przypalają. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasteczka, żeby się wysuszyły. Ciasteczka jabłkowo-cynamonowe z otrębami (dla psów otyłych) 1 jabłko, 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka soku z cytryny, 2 białka z jajek, 1/8 szklanki z otrąb owsianych, 1/8 szklanki mąki owsianej, 1/4 szklanki chudego mleka, Utrzeć jabłko (obrane i bez pestek). Włożyć do rondelka, dodać cynamon i dusić 10 minut (można dolać trochę wody). Następnie wymieszać z resztą składników. Po ostygnięciu zmiksować. Nakładać łyżką na formę. Piec w piekarniku podgrzanym do 180 stopni C przez 20 minut. Quote
agaciaaa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 No ja mam po 10 :lol: Robiłam kiedyś te ciasteczka pasztetowe :razz: Quote
Alicja Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 [quote name='agaciaaa']No ja mam po 10 :lol: Robiłam kiedyś te ciasteczka pasztetowe :razz: a ja wątróbkowe ...bardzo smaczne były :oops::roll:...z keczupem :oops: Quote
agaciaaa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='Alicja']a ja wątróbkowe ...bardzo smaczne były :oops::roll:...z keczupem :oops: :evil_lol::evil_lol: psu z keczupem? :eviltong: no bo przecież nie piszesz o sobie :lol: :diabloti: Quote
Alicja Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 [quote name='agaciaaa']:evil_lol::evil_lol: psu z keczupem? :eviltong: no bo przecież nie piszesz o sobie :lol: :diabloti: no ktoś musiał spróbować żeby się pies nie otruł:roll: Quote
lolka75 Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='Alicja'] no ktoś musiał spróbować żeby się pies nie otruł:roll: no ja tez bym sprobowala:oops:...zeby piesiowi nie zaszkodzilo:evil_lol: Quote
Alicja Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 [quote name='lolka75']no ja tez bym sprobowala:oops:...zeby piesiowi nie zaszkodzilo:evil_lol: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:...ale powiem ze było dobre ...a przecież robiłam to ja ...i tak jakbym robiła to nam ...czysto i dokladnie :grins: Quote
agaciaaa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 ja bym nie spróbowała... bo nie cierpie wątróbki :eviltong: ale pasztetowych próbowałam :oops: Quote
Alicja Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 [quote name='agaciaaa']ja bym nie spróbowała... bo nie cierpie wątróbki :eviltong: ale pasztetowych próbowałam :oops: a ja lubię ;)...ale nie miałam przekonania do tych z Gerbera ...znajoma robiła ...:razz::razz: Quote
apple Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Część Alunia mój Tz wczoraj zabalował przed tv więc dzisiaj dłużej śpi w związku z tym szybciutko wpadam powiedzieć - Dzień Dobry zasnieżony Quote
lolka75 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Dzieb dobrzy Ozzulki:loveu:...co tak spicie:evil_lol:? Wstawac i na saneczki biegusiem:loveu: zazdraszczam sniezku:placz: Quote
Alicja Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 [quote name='apple']Część Alunia mój Tz wczoraj zabalował przed tv więc dzisiaj dłużej śpi w związku z tym szybciutko wpadam powiedzieć - Dzień Dobry zasnieżony :placz::placz::placz:widzę przez okno i poczułam że on nie tylko zasnieżony ale i barrrrrrrrdzo zimny i wietrzny.....boję się że jak wyjdę to się może źle skończyć [quote name='lolka75']Dzieb dobrzy Ozzulki:loveu:...co tak spicie:evil_lol:? Wstawac i na saneczki biegusiem:loveu: zazdraszczam sniezku:placz: bereczek Loluś :loveu::loveu:A ja dziś dłużej pospawszy bo nikogo nie trzeba było budzić :razz::razz: A snieżek fajny ale a moment :razz::razz:...poślę Ci w paczuszce ;) Quote
Martinee Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Dzień Dobry jak tam Pan Ozzulkowiski ?? Quote
Tina.Sara Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 dzień dobry :loveu: u nas też troszku śniegu napadało :p Quote
sota36 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Kurde Ala - co sie stalo, czymsta nagrzeszylim, ze tak pizdzi??? Quote
jonQuilla Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Witam w sobotni zaśnieżony dzionek :loveu: :multi::multi::multi: dobrze Wam tak że u Was też zima...czuję się lepiej z tego powodu, w grupie przecież raźniej ;) :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Alicja Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 [quote name='Martinee']Dzień Dobry jak tam Pan Ozzulkowiski ?? zadowolony i wyspany ;)Doberek :p [quote name='Tina.Sara']dzień dobry :loveu: u nas też troszku śniegu napadało :p doberek :multi: śnieg śniegiem ...ale wiatr jest okropny :shake: [quote name='sota36']Kurde Ala - co sie stalo, czymsta nagrzeszylim, ze tak pizdzi??? :hmmmm: no jo nie wiem ...ale zima jak 105:diabloti: [quote name='jonQuilla']Witam w sobotni zaśnieżony dzionek :loveu: :multi::multi::multi: dobrze Wam tak że u Was też zima...czuję się lepiej z tego powodu, w grupie przecież raźniej ;) :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Witanko :multi::loveu::multi: hu hu ha ...hu hu ha ...nasza zima zła :diabloti::diabloti: U nas straszecznie zimno :shake:ale jak się razem zejdziemy to będzie nam raźniej i cieplej ;) Quote
Recommended Posts