Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze nie poszła, ale właśnie idzie, ciężko wściekła. Pisałam list i mi wszystko wcięło. Nie dało się nijak odzyskać. Coś źle musiałam nacisnąć :placz:

Miłego dzionka wszystkim :)

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[quote name='bos'][B]Ibolya, Wind, zadziorny , bogula[/B] ,[B]Flaire..[/B].........dzień sie budzi.
Wstawać szkoda dnia:lol: :lol: :evil_lol:.... nocna zmiana poszła spać. :evil_lol:[/quote]
No już, no... Sumienia nie masz, tak wcześnie pobudkę robić... :mad:

Posted

[quote name='bogula']Livka to wogóle konkret jest: suche rozrzuca, ale mięsko (pierś z kurczaka, serduszka) gotowane, serek bieluch, jabłko, marchew wcina aż miło.Rwie się też do chlebusia, ale ja poprostu nie wiem, czy takiej niespełna 2miesięcznej psinie można JUŻ podawać takie węglowodany i rzeczone jaja:cool1: :lol: ....Poradźcie, tylko "bez jaj";)[/quote]
[B]bogula [/B]nie jajko tylko żółtko, białko jest szkodliwe dla psiego przewodu pokarmowego, maluchy dostawały już surowe zółtko (po sparzeniu jaja oczywiście), chlebka też już próbowały, ostanim przebojem smakowym były gotoiwane brokuły i polecam gotowany seler:lol:

Posted

[B]bogula[/B] pilnuj , żeby podstawę stanowiła sucha karma, tam ma wszystko, co potrzebne do prawidłowego rozwoju:lol: i wzrostu.

Posted

Drugi łyczek kawki na welszykach..
[quote name='Ali26762']Oooo, to zapraszam, [B]Flaire[/B], w pobliże ringu walijczyków w Poznaniu :D Mam zamiar zrobić moją autorską sałatkę i przywieźć na światówkę :)[/quote]

[quote name='Ali26762']
Lubi ktoś sałatkę śledziową?[/quote]
Ja też lubie i... rozważałam aby takową zrobić... moja nazywa się " śledz w pierzynce"- [B]Ali[/B] wymienimy się przepisami:razz: :cool3:
Zrobie taką z ryżem albo taką z orzechami-- ale przede mną jeszcze stacja- Gniezno-:evil_lol:

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Ja dopiero będę robic sobie kawę.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Widzę, że w Poznaniu bedzie wielkie żarcie :evil_lol: A ja cichutko zapraszam na ciasto orzechowe przy skye terrierach (ale mam tylko jeden mały placek).[/COLOR][/SIZE][/FONT]:oops:

Posted

[quote name='bo'][B]bogula[/B] pilnuj , żeby podstawę stanowiła sucha karma, tam ma wszystko, co potrzebne do prawidłowego rozwoju:lol: i wzrostu.[/quote]
Oczy-wiście! noc nam mineła wspaniale.Potem każdy miał przegląd skarpet.
Na razie pogoda jakby lepsza...

Posted

Witajcie :lol:
Ja też się już melduję na porannej kawusi :kaffee_2:. Pogoda nieco się poprawiła :roll:. Jest nadal pochmurno ale już nie leje, a temperatura jak na listopad przyzwoita: 10 [FONT=&quot]°[/FONT]C :cool3:.
Jeśli chodzi o śledzie to jestem chyba jedyną osobą która ich nie jada :shake: (z jednym małym wyjątkiem :razz:).

Posted

[quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Ja dopiero będę robic sobie kawę.[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Widzę, że w Poznaniu bedzie wielkie żarcie :evil_lol: A ja cichutko zapraszam na ciasto orzechowe przy skye terrierach (ale mam tylko jeden mały placek).[/COLOR][/SIZE][/FONT]:oops:[/quote]
[B]Sirion[/B], nie bój nic, pomozemy Ci ten ciężar unieść:evil_lol:

Posted

[quote name='sirion']
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Widzę, że w Poznaniu bedzie wielkie żarcie :evil_lol: A ja cichutko zapraszam na ciasto orzechowe przy skye terrierach (ale mam tylko jeden mały placek).[/COLOR][/SIZE][/FONT]:oops:[/quote]
Obawiam się że w piątek oprócz serdeli i weszterierów to my niczego nie zobaczymy :shake: :mad:. Ale nie martw się :cool3:, ciasto na pewno zniknie bez śladu przy tej ilości głodnych dogomaniaków :evil_lol: :razz: ;)

Posted

[quote name='Ali26762']Masz przepis na GG. A czy będą powody do mruczenia... hmmmm, okaże się jak zrobisz :)[/quote]
[B]Ali,[/B] jak dobrze, ze tylko przepis wysłałaś. Jedna taka wysłała rolmopsy do Holandii.... nazywala sie Chmielewska Joanna....i cała z tego chryja sie zrobiła:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Dzień dobry!
Tak wcześnie jeszcze mnie tu chyba nie widzieli :evil_lol: Zapachy mnie zwabiły :eating: Ale zaraz lecę zjeść śniadanko, herbatkę wypić i do praceczki :)

Ja zamierzam jutro upiec ciasteczka, ale nie wiem czy wytrwam w tym zamiarze :p

Posted

[quote name='zadziorny']
Jeśli chodzi o śledzie to jestem chyba jedyną osobą która ich nie jada :shake: (z jednym małym wyjątkiem :razz:).[/quote]
Wyrazy głębokiego współczucia
(niestety nie jesteś w swym nieszczęściu odosobniony. Moja przyjaciółka tez śledzi nie jada i jej córka też).

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Wszystkie. Dla dwu jest to pożegnanie z ringiem. Ostatni raz na wystawie:-( Szukaj wariató w szkockich spódnicach ![/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Jura']Wyrazy głębokiego współczucia
[/quote]
Niepotrzebnie :shake:. Po prostu mi obrzydły kiedy co tydzień miałem na obiad tzw. "śledzia w śmietanie" :mad: :angryy: :evilbat:

Posted

[quote name='zadziorny']Niepotrzebnie :shake:. Po prostu mi obrzydły kiedy co tydzień miałem na obiad tzw. "śledzia w śmietanie" :mad: :angryy: :evilbat:[/quote]
Zadziorny, nie wiesz co tracisz. A śledź w śmietanie (nie wiem, jak tzw. "śledź w śmietanie"), nawet częściej niż co tydzień, mniam.

[B]Sirion[/B], czy w inne dni niż piatek też będziecie w szkockich spódniczkach?

Posted

[quote name='Jura']
[B]Sirion[/B], czy w inne dni niż piatek też będziecie w szkockich spódniczkach?[/quote]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Może tylko ja, ale towarzyszący mi panowie już raczej nie.[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Dzien Doberek Wszystkim,

Wstyd sie przyznac, ale dopiero teraz wstalam :oops: Zaraz przyjezdza nasza trenerka obedience i zabiera Majuta na plan. Bede miala dzien wolny od opieki nad "dzieckiem" :lol:

[B]Ali,[/B]

Dzieki wielkie za przepisik! Jutro wyprobuje to danko, bo wszystkie ryby (od sledzia po wegorza) uwielbiam :loveu: O ile moge sie obejsc bez miesa (wieprzowiny w ogole nie jadam) o tyle bez ryb ani rusz! A czy te sledzie moge kupic takie a'la Matijas, czy nie bardzo :roll:

[B]bogula,[/B]

A gdzie jakies nowe foty? Sasiedzi oczarowni slodka istotka? Pewnie ciumkanie i piski zachwytu slyszycie na kazdym spacerku :loveu:

[B]zadziorny,[/B]

A ktoz to "katowal" Cie taka sledziowa codziennoscia? :evil_lol:

Czy zauwazyliscie, ze odkad [B]bosik[/B] dostal nowego kompa w pracy to juz do nas nie pisze z miejsca pracowych obowiazkow? :eviltong:

Posted

[quote name='zadziorny']Witajcie :lol:
Jeśli chodzi o śledzie to jestem chyba jedyną osobą która ich nie jada :shake: (z jednym małym wyjątkiem :razz:).[/quote]
w takiej sałatce to raczej jest posmak śledzia czyli niewiele śledzia w śledziu:razz:

Posted

[quote name='Wind']
[B]zadziorny,[/B]

A ktoz to "katowal" Cie taka sledziowa codziennoscia? :evil_lol:

[/quote]
Ludowe Wojsko Polskie :mad: :shake: :angryy:. Kto nie próbował tego "specyjału" ten nie wie o czym mówię :shake:

Posted

[quote name='bogula']Livka to wogóle konkret jest: suche rozrzuca, ale mięsko (pierś z kurczaka, serduszka) gotowane, serek bieluch, jabłko, marchew wcina aż miło.Rwie się też do chlebusia, ale ja poprostu nie wiem, czy takiej niespełna 2miesięcznej psinie można JUŻ podawać takie węglowodany i rzeczone jaja:cool1: :lol: ....Poradźcie, tylko "bez jaj";)[/quote]

Widzę, że tarfiła Ci się fajna psinka do jedzenia. :lol: Ale jeśli już lubi jeść wszystko to przynajmniej potem nie będziesz z nią miała problemów. Nie tak jak my z pierwszą Miką - super niejadkiem, która robiła sobie glodówki, a my płkaliśmy, że nam z głodu umrze. Ale jak pamietam, jak ona miała 2 miesiące, to dawaliśmy jej robione przez nas miseczki, gdzie wprowadzaliśmy warzywa. Jeśli chodzi o jaja to nie pamiętam jak było. Tyle, że jej dawało się więcej mięska, aby ją zachęcić do jedzenia, bo karmienie jej to był koszmarek:placz: A Dexia kupiliśmy juz 3,5 miesięcznego i je wszystko, ale za to on nie lubi suchego pokarmu. Suchy pokarm może dla niego nie istnieć. Czasem coś przegryzie ale tylko ten dla szczeniąt, a chłopak ma ponad 1,5 roku. Za to wszystkie warzywa zjada, a miesko tylko gotowane (surowe nie je bo nie lubi). Tylko nie chce gryźć kości. Malutkie patyczki gryzie jak mu się trzyma. Ale tak to do jedzenia jest swietny. Aż za świetny, bo robi awantury - mają być 3 miski dziennie i nie da rady inaczej, wiec mu porcje dzielimy na 3 razy.

Tak więc myślę, że warzywa mieszane z mięskiem i np ryżem może malutka spokojnie jeść. To samo zdrowie. To tego witaminki dla szczeniąt. I gra. Nam wet powiedział, że najzdrowsze żywienie szczeniaka, to jest przygotowywanie samemu pokarmów z mięsa, ryżu i warzyw. Sucha karma może być ale na dojedzenie. Czy tak faktycznie jest to nie wiem, ale ja sama wolałabym gotowane niż suche. Pozdrawiam. Powodzenia

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...