Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pojechalismy dzisiaj na trening agility, ale okazalo sie ze jest za duze bloto, i nie bylo sensu rozkladac toru, wiec zrobilismy PT.
Pocwiczylismy troche komendy, a przede wszystkim popracowalam z Aresem wreszcie wsrod inncyh psow:multi: i calkiem calkiem szlo mu skupianie na mnie, raczej ignorowal psy, jedynie warczal na owczarka niemieckiego, ktory co chwila dopieral sie do Mayki:evil_lol:

Zdjec zadnych nie ma bo nie bylo czasu, a pozatym pogoda tez beznadziejna.

Potem pojechalismy do siostry Tzta i Ares pierwszy raz jechal winda:lol: :lol:
byl troche zdziwiony, jak mu pietra tak szybko uciekaly:lol:

ostatnie fotki ze wspolnego spaceru, kiedy jeszcze byla ladna pogoda:loveu:

• Replies 18.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak ślicznie i biało, szkoda, że u nas tak nie ma :( Ja już bym chciała wiosnę, aby była taka dłuższa i w miare ciepła, by można było ubrać grubszą bluzę aparat, plecak, no i futra i na długie spacery wyruszyć, takie po 20-25 km, zahaczając nad jeziorko i tam ognicho albo grill :)

I poprosze jeszcze jakieś fotki z agility :)

Posted

kurcze taka piekna pogoda a my bez aparatu:shake: :shake:

Dzisiaj tez bylismy na treningu, ale super bylo, piekna pogoda, cieplutko, pobiegalismy troche, o dziwo Ares wszystko pamietal, ladnie sie sluchal, coraz mniej konfliktow z psami, zaprzyjaznil sie juz mozna powiedziec z 2 belgijkami:evil_lol: co uwazam za sukces bo bo zawsze bal sie wiekszysch psow, obojetnie jaka plec.

A dzisiaj zachecal do zabawy :loveu: :loveu:

zdjec zadnych nie ma chyba ze ktos innyc focil, to moze z czasem jakies sie pojawia na naszym agilitowym forum to je tu wstawie;)

Posted

Marta_Ares napisał(a):
kurcze taka piekna pogoda a my bez aparatu:shake: :shake:

Dzisiaj tez bylismy na treningu, ale super bylo, piekna pogoda, cieplutko, pobiegalismy troche, o dziwo Ares wszystko pamietal, ladnie sie sluchal, coraz mniej konfliktow z psami, zaprzyjaznil sie juz mozna powiedziec z 2 belgijkami:evil_lol: co uwazam za sukces bo bo zawsze bal sie wiekszysch psow, obojetnie jaka plec.

A dzisiaj zachecal do zabawy :loveu: :loveu:

zdjec zadnych nie ma chyba ze ktos innyc focil, to moze z czasem jakies sie pojawia na naszym agilitowym forum to je tu wstawie;)

No ja nie wiem Marta co ty Aresowi zrobiłaś (jakieś środki uspakajające czy co :P:P:P:P) ale zachowywał się chłopak wzorowo dziś! gratuluję i oby tak dalej :) co do belgijek to myślę, że będzie coraz lepiej :) z mojej strony na pewno nic nie powinno się dziać bo ja mam dziecię uległe no i dziewczynka i do tego szczeniaczek jeszcze więc myślę, ze Aresik nie bedzie miał oporów z zaprzyjaznieniem, z reszta dziś i wczoraj nie miał, widać, ze Mandalka mu się podobała :) bardzo mnie to cieszy. Z Cerberkiem na polu sporów też żadnych nie było wczoraj jak ćwiczyliśmy PT. Normalnie zuch z tego Atresika :) a i do Ludzi jest lepiej :) oby tak dalej, życzę tego wam z całego serca :)

Posted

U Aresika rzeczywiście widać olbrzymią poprawę :loveu::loveu::loveu: Co dziwne moja suka jest dość humorzasta i wybiera sobie psich kumpli więc może Aresik wpadł jej w oko :razz: Bardzo się cieszę Marta :loveu:

Posted

Acctiually napisał(a):
Widze że Ares tak samo szczęśliwy jak Bono kiedy jest śnieg:loveu:

oj tak szaleje wariat na sniegu:loveu:

anitaaa i bartis napisał(a):
http://images38.fotosik.pl/53/0ec00d21cb6741d3.jpg świetne ujęcie Areska w biegu :loveu:

dziekuje;) tez mi sie podoba ta fotka:evil_lol:

deer_1987 napisał(a):
Zazdroszcze pogody :P u nas znow tygodn ie szarosci..

to stare zdjecia;) u nas wczoraj byla piekna pogoda, akurat na trening:loveu:
a dzisiaj juz znowu szaro, pochmurno:shake:

Cerber napisał(a):
No ja nie wiem Marta co ty Aresowi zrobiłaś (jakieś środki uspakajające czy co :P:P:P:P) ale zachowywał się chłopak wzorowo dziś! gratuluję i oby tak dalej co do belgijek to myślę, że będzie coraz lepiej :) z mojej strony na pewno nic nie powinno się dziać bo ja mam dziecię uległe no i dziewczynka i do tego szczeniaczek jeszcze więc myślę, ze Aresik nie bedzie miał oporów z zaprzyjaznieniem, z reszta dziś i wczoraj nie miał, widać, ze Mandalka mu się podobała :) bardzo mnie to cieszy. Z Cerberkiem na polu sporów też żadnych nie było wczoraj jak ćwiczyliśmy PT. Normalnie zuch z tego Atresika a i do Ludzi jest lepiej :) oby tak dalej, życzę tego wam z całego serca :)

hehe ja sama przyznam sie bylam w szoku:lol: on ostatnio warczal na wszystkie psy, obojetnie czy suka czy pies:shake: a wczoraj i w sobote, zachecal do zabawy Twoja Mandale i Fante:multi:

musimy sie koniecznie na jakis spacer wybrac z Cerberem, Mandala, Fanta i Pepsi, niech chlopak sie przekona ze z psami mozna tez sie fajnie bawic:evil_lol:
Jesli tylko pogoda sie troche poprawi, i zalicze wreszcie ta fizyke to pisze sie na jakis spcaerek!!!:cool3:
Tak jak to bylo za starych dobrych czasow...

anetta napisał(a):
Bardzo sie cieszę że Ares się opamiętał :evil_lol:
:multi:

nawet nie wiesz jak ja sie ciesze:multi: teraz tylko nie moge tego zepsuc i pracowac z nim caly czas

Matusz napisał(a):
już tego śniegu dawno nie ma :eviltong::diabloti:

oj tam bo to stare zdjecia:eviltong:

fankafanty napisał(a):
U Aresika rzeczywiście widać olbrzymią poprawę :loveu: Co dziwne moja suka jest dość humorzasta i wybiera sobie psich kumpli więc może Aresik wpadł jej w oko :razz: Bardzo się cieszę Marta :loveu:

Ania dziekuj, ja rowniez bardzo sie ciesze:multi: co powiesz na jakis spacerek, jak pogoda sie troche poprawi???

Posted

Witam, ale mielismy nieciekawa sytuacje we wtorek:shake:

Bylam na spacerze z Tztem i psami. Psy na smyczach, dodatkowo w kamizelkach odblaskowych. W pewnym momenci leci do nas mieszaniec bullowaty bardzo podobny pitbulla red nose- tylko wyzszy, wlascicielka widziala nas z daleka, my jej psa nie bo biegal w taki zaułku, wiec pomyslalam ze pewnie lagodny, skoro widzac nas i nasz psy nie zapiela go na smycz.
A on lecial do nas i bez zadnego ostrzezenia, zawarczenia rzucił sie na Maye:-( Zaskomlała bo ja swoja masa na ziemie polozył, na szczescie włascicielka jakos go odciagneła, ja mialam rece zajete odciaganiem Aresa (bo chiał bronic Maye), Tzt ratował Maje, jak wlascicielka odciagnela tego pita to znowu podbiegl do Mayki niufek, ona biedna wystraszona ogon pod siebie nie wiedziala biedna co ma zrobic:-( :-( Z ta dziewczyna jak sie okazalo byl jeszcze jakis chlopak z niufkiem i husky oczywiscie wszystkie bez smyczy.

Zrobilsmy awantrue zeby psy na smycz pozapinali bo po policje dzwonimy.
Odeszlismy kawałek dalej bo Maya i Ares (zaprzestał prob obrony Mayki bo sam sie wyrtraszył) wystraszone strasznie, dopiero jak odeszlismy zobaczylam ze z Mayki oka leci krew:-( :-(
A wiec w tył zwrot i do wlasciciela, zobaczyla ze idziemy w jej kierunku wiec zaczela uciekac, weszla do jakiejs klatkiw bloku i tyle ja widzielismy....

natomiast udalo sie dogonic chlopaka z husky i niufkiem, od niego dowiedzielismy sie jak sie nazywa.

Wsadzilismy psy do samochodu i na policje. Okazałao sie ze dzien wczesniej byli u wlasicieliki w upomnieniem ze pies biega bez smyczy:angryy: :angryy:
Pojechalismy z policja do niej do domu otworzyl drzwi ojciec, wkurzony ze do niego przychodza ze pies przeciez lagodny, a corka nie wstanie w juz spi:shake: chociaz przed chwila byla z psem na dworzu...

Staneło na tym ze zaplaca za weta i za dojazd, ale kolejny raz juz nie obejdzie sie bez mandatu, zaluje ze juz wtedy nie dostali, ale wazniejsza byla Maja i zeby jak najszybciej dostac sie do weta.

Obudzilismy wetke u nas w Kowalu, obejrzala oko, przeczyscila, okazalo sie ze ma troszke rozwalona powieke, ale na szczescie nic wiekszego nie zrobil.

Maja wraca teraz do zdoriwa, mam tylko nadzieje ze ten wyskok nie zakonczy sie paninczym strachem przed psami....