Marta_Ares Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images39.fotosik.pl/12/4dea0afa3b77eeed.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images45.fotosik.pl/12/04de0a71ca4afafe.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images39.fotosik.pl/12/a2092e6ab0896f81.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/365/a7b81383a44a4a69.jpg[/IMG][/URL] Quote
puzzle Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 [quote name='eria']zdecydowanie mamut :lol::loveu:[/QUOTE] Ja sie na psach polnocy wogole nie znam, jak jade na wystawe moja mama ciagle pyta "co to?" zazwyczaj wiem, jak mam jakies watpliwoscii po wystawie sprawdzam na necie i jeszce nie zdarzylo mi sie pomylic, jednak gdy widze jakiegos mamuciaka, albo haszczaka, czy psa podobnego odrazu sie poddaje moge powiedziec jakie jest jego przeznaczenie, ale rasy nie wyznaczam:evil_lol:. Kiedys myslalam, ze husky to te mniej "wymalowane", bardziej siwe, a mamuty to te ciemne czarne, badz rude, z mocnymi znaczeniami, ale zawsze mi to jakos pokretnie wychodzi:evil_lol:. Quote
gops Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 sliczna jest :loveu: tez obstawiam ze to malamut :razz: widze ze juz wieksza od Aresa co to bedzie za miesiac :evil_lol: a wiadomo w jakim wieku moze byc? Quote
taxelina Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 [url]http://images40.fotosik.pl/12/ff754d0a89b9469a.jpg[/url] ale cudny wyraz pysia... Quote
LadyK Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 [url]http://images40.fotosik.pl/12/ff754d0a89b9469a.jpg[/url] ślicznotka :loveu: Quote
Marta_Ares Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 ja obstawiam ze jakies 3 albo 4 miesiace, ale lepiej bede wiedziec po wizycie u weta dzisiaj. Mi tez ona bardziej malamucia, pysk, łapy, budowa. Troche chyba za duza na husky. Quote
LadyK Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 [quote name='Marta_Ares']ja obstawiam ze jakies 3 albo 4 miesiace, ale lepiej bede wiedziec po wizycie u weta dzisiaj. Mi tez ona bardziej malamucia, pysk, łapy, budowa. Troche chyba za duza na husky.[/QUOTE] Jak dla mnie to 4miesięczny malamucik ;) Quote
gops Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 to samo pomyslalam hasky jest taki bardziej szczuply i inny :razz: malamut taki bardziej potezny jak ona :diabloti: no z 4 miechy to pewnie ma :loveu: Quote
ewelinabuck Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 [B]to chyba raczej dziewczynka mamucia :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:ale ty masz szczescie dziewczyno...moze marzenie sie w koncu spelni:loveu:[/B] [B]dawaj ja do mnie:lol:[/B] Quote
Cerber Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 [quote name='Marta_Ares']spaceruje z nia po okolicy, ludzie sie ogladaja bo szczeniak husky w moim miescie to wydarzenie. Ale przeciez jakby byla czyjas to by chyba poznali. Narazie nikt sie nie zgłosił Eria prawda ze bardziej mamucia??? za chwile zdjecia;)[/quote] [quote name='eria']ooooo a tu widzę jakieś małe mamuciątko :crazyeye: kurcze dawno tu nie byłam....:oops:[/quote] [quote name='eria']zdecydowanie mamut :lol::loveu:[/quote] [quote name='Marta_Ares']ja obstawiam ze jakies 3 albo 4 miesiace, ale lepiej bede wiedziec po wizycie u weta dzisiaj. Mi tez ona bardziej malamucia, pysk, łapy, budowa. Troche chyba za duza na husky.[/quote] No dokładnie odniosłam to samo wrażenie, ale nie byłam pewna i myślałam, ze to tak zdjęcia ją trochę wyolbrzymiają. Jak na moje oko to ona sporawo wyższa niż moja... a suki husky czy malamutów nie są przecież strasznie wysokie... mtyślę wiec, ze chyba nawet jest starsza od mojej... Quote
Koma Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Cudowna jest :loveu: Dlaczego do mnie taka się nie przybłąka :evil_lol: Ale mimo wszystko ja bym na Twoim miejscu porozwieszała ogłoszenia, przecież nie oddasz jej byle komu, a może rzeczywiście ktoś za nią tęskni :shake: Jeśli nikt się nie zgłosi przynajmniej będziesz miała czyste sumienie, że coś zrobiłaś by znaleźć właścicieli ;) Quote
Onomato-Peja Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 to napewno mamut :) słodkie małe mamuciątko :loveu: Quote
Cerber Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 a mamuty mogą mieć takie umaszczenie? (myślałam, że takie ciemne to tylko haszczaki mogą być) ja się na tych psach nie znam, dlatego pytam. PS. o 14 idę z martą i naszymi psami na spacer do parku więc szykujcie się na foty :> Quote
eria Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 dużo fot przynieście ,duuużo fot !!! :loveu: mamuty moga być takie ciemne z tego co wiem Quote
LadyK Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 [quote name='eria'] mamuty moga być takie ciemne z tego co wiem[/QUOTE] "Umaszczenie występuje w odcieniach szarego i białego, sobolowo-białego, czarno-białego, wilczasto-białego, czerwono-białego albo czysto białego" Czyli może być ;) Quote
diabelkowa Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 jasne ze moze bo mamuciki to miski bardziej takie czekamy na fotki spacerkowe;] Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Dobry wieczór :) Świetne zdjęcia - ten maluch, mimo swojego wieku, wzrostem prawie przewyższa Aresa :evil_lol::loveu: Quote
Asia & Ginger Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 [URL]http://images40.fotosik.pl/12/ff754d0a89b9469a.jpg[/URL] Ale się Fortuna czai na tego hot doga. :cool3: :loveu: :evil_lol: [URL]http://images39.fotosik.pl/12/a2092e6ab0896f81.jpg[/URL] Super szaleją z Aresikiem. :cool3: :loveu: :multi: I jak tam po wizycie u weta? :cool3: Quote
BBeta Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 [quote name='Marta_Ares']Narazie nikt sie nie zgłosił[/QUOTE] Jak ktoś ma się zgłosić skoro nigdzie nie ogłosiłaś, że znalazłaś psa. Powinnaś jak najszybciej porozwieszać ogłoszenia. Pies przyzwyczai się do Ciebie, Ty do niego, a po jakimś czasie nagle właściciel się odnajdzie i będzie chciał odzyskać szczeniaka. To, że na ulicy jeszcze nikt Cie nie zaczepił nie znaczy, że właściciel go nie szuka Quote
Marta_Ares Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 [quote name='BBeta']Jak ktoś ma się zgłosić skoro nigdzie nie ogłosiłaś, że znalazłaś psa. Powinnaś jak najszybciej porozwieszać ogłoszenia. Pies przyzwyczai się do Ciebie, Ty do niego, a po jakimś czasie nagle właściciel się odnajdzie i będzie chciał odzyskać szczeniaka. To, że na ulicy jeszcze nikt Cie nie zaczepił nie znaczy, że właściciel go nie szuka[/quote] Ja nie mieszka we włocławku tylko w mały miasteczku 15km od włocławka, gdzie wieści sie bardzo szybko rozchodzą. Tym bardziej mieszkam na osiedlu przy dosc ruchliwej drodze, wszedzie dookoła pola. A taki szczeniak za duzo nie przebiegnie sam. Sporo osob wie ze znalazlam psa i rowniez sporo osob przychodził z propozycja ze go odkupi, a wlasciciela jak nie ma tak nie bylo. Ide dzisiaj na obchod. Quote
BBeta Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 [quote name='Marta_Ares']A taki szczeniak za duzo nie przebiegnie sam. Sporo osob wie ze znalazlam psa i rowniez sporo osob przychodził z propozycja ze go odkupi[/QUOTE] Jakby właściciel chciał się pozbyć takiego szczeniaka to najprawdopodobniej po prostu by go sprzedał. Skąd wiesz, że pies pokonał tą odległość sam? Może właściciel pojechał z nim na spacer i pies mu uciekł, bo czegoś się przestraszył Quote
Marta_Ares Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 przyszedł na spacer z psem z rozwalona łapa, nie widzial wczesniej ze cos ma z łapa. według wetki wpadl w jakies sidla, albo ktos mu to specjalnie zrobiła. Łapa nie była leczona i uraz bedzie do konca zycia. Mi jakby zginał pies to pierwsze co bym zrobiła to zaczeła rozwieszac ogłoszenia jak widac nie tylko jak bo widzialam u siebie w miescie juz nie raz ogłoszenie ze zaginał kot czy pies. Takze ludzie jak chca znalezc to znajda Quote
BBeta Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 [quote name='Marta_Ares']Takze ludzie jak chca znalezc to znajda[/QUOTE] Tylko, że Ty im tego nie ułatwiasz... Nie wiesz co się tak naprawde wydarzyło, więc nie możesz oceniać kto i jak wcześniej się nim zajmował, znalazłaś psa, chciałabyś go zatrzymać, rozumiem to tylko nie licz, że właściciel się nie odnajdzie Quote
Justa Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 A ja dla świętego spokoju dałabym ogłoszenia. Skąd pewność, że to zwierzak z najbliższej okolicy - sama mówisz, że to małe miasteczxko, więc raczej widziałabyś, że ktoś sprawił sobie malamuta. Może komuś uciekł, ktoś inny go znalazł - później spostrzegł co z łapą i wyrzucił w najbliższym lesie? Przyzwyczaisz się do małej, ona do Ciebie, niespodziewanie znajdzie się właściciel i co? A może ktoś za nią tęskni? Może dzieci? Quote
Recommended Posts