Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='AngelikaXD']Mój typ z malizn w schronie to Niedźwiadek http://img525.imageshack.us/img525/9719/miszr.jpg .Pomyślcie nad nim :oops:
I ten foksterier, którego inne psy trochę no, nie gryzą, ale ustawiają na dole hierarchii, łagodny, adopcyjny, nieagresywny. Niedźwiadek go nie akceptuje.
Foksio:
http://lh3.ggpht.com/_jPRKC9R8AIA/Sz-bbF9PNCI/AAAAAAAAANU/wAAhub_OzOI/s720/dsc_6354.jpg
I jamnisiowata przecież ...
Ewa

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ladySwallow napisał(a):
No właśnie między innymi, a są też inne małe kudłacze - dobrze byłoby im porobić wszystkim zdjęcia.

To zróbcie zdjęcia jak będziecie następnym razem. Bo zgłosił się domek chętny na małego kudłacza

Posted

Że tak zapytam, jakie domumenty Czarusi? Mam wydrukowaną umowę adopcyjną, wypełnię oba egzemplarze, jeden mogę przesłać do schroniska. Ale jakie dokumenty ma pan kierownik?

Posted

No to zaświadczenie o szczepieniu, chyba...? Dziewczyny - następnym razem bierzcie wszystkie papiery razem z psem, bo są nieporozumienia...

Posted

evl napisał(a):
No to zaświadczenie o szczepieniu, chyba...? Dziewczyny - następnym razem bierzcie wszystkie papiery razem z psem, bo są nieporozumienia...

Szczepieniu? Teresz mówiła, już to pisałam, żeby zaszczepić na wściekliznę, bo nie ma zaświadczenie. W inne szczepienia nie wierzę, ze ma.

Posted

Ja nie wiem - jak ja z ladySwallow zabieram psa, to bierzemy papiery, na co szczepiony i czy w ogóle, i tak dalej. Wszelkie wątpliwości telefonicznie z kierownikiem można wyjaśniać, jak mniemam.

Posted

malagos napisał(a):
Że tak zapytam, jakie domumenty Czarusi? Mam wydrukowaną umowę adopcyjną, wypełnię oba egzemplarze, jeden mogę przesłać do schroniska. Ale jakie dokumenty ma pan kierownik?

Szczepienia. Oni tam szczepią te psy na wirusówki, a na wściekliznę nie zawsze.
Ewa

Posted

Niestety też mało o niej wiemy np. w jakim jest wieku. Trudno określić jaki ma charakter bo jak n razie bardzo pilnuje małego. Jak ktoś będzie w schronie to ona siedzi w tej małej części, gdzie tez przebywają psy na obserwacji. Zdjęcie jest z grudnia, w styczniu nie wchodziłyśmy tam, gdyż akurat przywieźl tam psa po wypadku w niebyt dobrym stanie psychicznym i fizycznym. Ale warto się dowiedzieć co z nią i wrzucić na jakieś minipsiaki lub wyciągnąć.

Posted

malagos napisał(a):
Szczepieniu? Teresz mówiła, już to pisałam, żeby zaszczepić na wściekliznę, bo nie ma zaświadczenie. W inne szczepienia nie wierzę, ze ma.

Cóż, ja zawsze, jak zabieram szczeniaka, to dostaję naklejkę i pokazuje mi się zaświadczenie w księgach, że jest zaszczepiony.

Posted

Posłuchajcie, z adopcją Lali, tej spanielki, pod kogo, tzn. jaką fundację lub stowarzyszenie mogę się "podpiąć" ?
Jutro z nią wyjeżdżam, chcę ją i się przygotować na wtorek.
Ewa

edit: tej spanielki: