LadyS Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Psia.mamo, jeśli nie podoba Ci się to, jak działamy, to przyjeżdżaj sama i zrób z tym coś. Widać, skoro tyle piszesz, to albo masz wiedzę, albo ją uzurpujesz - w każdym razie, zapraszam do schroniska. Matrioszko, dziękujemy za oddanie jednego miejsca Frodowi - jak tylko pojawią się nowe miejsca, chętnie oddamy naszą kolejkę psinie z Nowodworu. Zrobię porządek na wątku skarpety zaraz. Myślę, że można wziąć dwie małe psiny - tylko wybrać takie naprawdę adopcyjne, a nie takie, które będą siedzieć 100 lat w w oczekiwaniu na DS. Spotkać się mogę, owszem - ale... dopiero jutro wracam do Lublina, zaś w następny poniedziałek mam egzamin - więc najbliższy weekend i jeszcze następny odpada (jestem na weselu poza Lublinem) - pozostaje czas na tygodniu. Quote
Paulina_mickey Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 powtarzam- czy bankowata sunia jest jeszcze w schronie??? Quote
LadyS Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [quote name='Paulina_mickey']powtarzam- czy bankowata sunia jest jeszcze w schronie??? Która? Jest gdzieś zdjęcie? EDIT: Na miarę obecnych możliwości (dopiero jutro będę miała dostęp do mojego komputera) zaktualizowałam pierwszy post skarpety. Quote
matrioszka2 Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 [quote name='Paulina_mickey']powtarzam- czy bankowata sunia jest jeszcze w schronie??? No i co się tak awanturzysz :mad:.Skąd mamy to wiedzieć, kurna olek ? :evil_lol: Quote
Mike i Morgan Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 http://photos.nasza-klasa.pl/22077921/310/main/ba0ca21b7e.jpeg To jest zdjęcie tej suni bernardynowatej :razz: Quote
matrioszka2 Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Pisałam do funi: ...my w Nowodworze też mamy zagwozdkę, jak rozwiązać sprawę szczepienia przed przyjazdem do Ciebie.Wszyscy zapsieni.Nie myślałaś o jakimś miejscu na kwarantannę ? Jasne , że masz wymagania co do szczepień i chorób skóry, ale sama rozumiesz ... to mają być psy ze schronu Może coś podpowiesz , doradzisz ... Odpisała: "Oczywiście .Wzięłam to pod uwagę . Jeśli chodzi o zamość to przywieziecie go ze schronu do weta i jeśli on pozwoli zaczczepicie go ,jeśli nie zrobimy to u mnie. Jeśli chodzi o psy z Polski to sama przecież woziłam nie szczepione do innych Hoteli. nie mogę też na masę brać zwierząt bez żadnych szczepień bo to na krótką drogę by było. Te które przyjadą z innych miast będą musiały tutaj zostać zbadane i zaszczepione. Kwarantanna to podstawa ,oczywiście ze będzie ." Quote
plastelina Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 mogłybyśmy się wybrać kiedyś do schroniska,ale przyszły weekend u mnie też odpada a na tygodniu po 16. Dziewczyny jak możecie to odezwijcie się do mnie na gadu bo numerów nie mam. Pozatym ja byłabym za tym żebyśmy wzięły tego psa którego Leni proponowała, jako jednego z dwóch , zawsze finansowo będzie nam trochę łatwiej. Paulina pamiętaj o wspólnej paczce dla Jagienki Quote
E-S Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Ja jutro podjadę z Bugim do Nowodworu po papiery Czarusi, która w niedzielę jedzie do DS i tej niby springer spanielki Lali, która póki co jest u mnie a 19 stycznia wiozę ją ze Zdrapką na zapoznanie 2 potencjalnych domków. Ale jak się dziewczyny i ja rozstaniemy to nie wiem ... Nie mam nr tel do kierownika, więc nie wiem, czy to załatwię, a nie chciałabym niepotrzebnie wlec Bugiego, bo jemu socjalizacja potrzebna a nie uwielbiane jazdy z nosem w przedniej szybie, możecie mi podesłać nr tel do Kierownika? Na PW, o ile macie ten telefon. Ewa Quote
E-S Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Nie mogę od rana wyjść z bloku - skuwają lód i zwalają śnieg znad klatki i jeden pan stoi i nie wypuszcza. W internecie jest zły, bo stary i nieaktualny nr tel do schroniska i nie mogę zadzwonić żeby sprawdzić, czy jest dzisiaj kierownik albo może czy jutro będzie, HELP!!! Ewa PS. help z telefonem, nie z wyjściem bloku bo to nie do przeskoczenia przecież. Quote
E-S Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Dzięki za telefon :) Pan kierownik przygotuje dokumenty Czarusi (maleńka, czarna, u Malagos na DT, jutro jedzie do DS w Warszawie) i Lali (w typie springer spaniel, 19 stycznia jedzie na Roztocze na wizytę do 2 potencjalnych DS) dopiero na poniedziałek ... także nie jadę do Nowodworu dzisiaj. Ewa Quote
Paulina_mickey Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='Mike i Morgan']http://photos.nasza-klasa.pl/22077921/310/main/ba0ca21b7e.jpeg To jest zdjęcie tej suni bernardynowatej :razz: Tak to ta sunia. Na allegro ogłaszana jako Sonia, z resztą nie tylko na allegro(z W-wy). Ale osoba, która ją ogłaszała nie odpowiada na zapytania, więc dziewczyna napisała do mnie z zapytaniem o nią. Dlatego pytałam o nią :) Quote
psia.mama007 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='evl']Dlaczego tak się kurczowo trzymacie tych statystyk? Bo może ja za głupia jestem, Sama to powiedzialas, o sobie. ale się tam czasami pojawiam no wlasnie czasami. Wiec co to za roznica czy kogos nie bylo, czy byl dwa razy czy czasami bywa? a jak przychodzi ktoś, kto schroniska na oczy nie widział to tylko statystyki i statystyki. Nie moze przyjsc i nie widziec na oczy tzn. ze niewidomy jest. To nie sa statystyki to sa WIARYGODNE dane z gmin. Widzisz to teraz? Nas - no nie wiem, przynajmniej mnie - obchodzą żywe psy, z krwi i kości, psy potrzebujące pomocy - a nie statystyki. Statystyki to tylko liczby. To nie sa liczby. Za tymi liczbami kryją sie psy, kryły sie ZYWE psy. To, ze nie widzisz to nie oznacza ze nie bylo. Widze, ze to jest bardzo trudne dla Ciebie do zrozumienia. Quote
plastelina Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 psia.mamo007 do czego mają doprowadzić Twoje posty? co chcesz dzięki temu uzyskać? zrobiłaś nam bardzo ładny wykład o szczepieniach i o niemożliwości dezynfekcji bo w schronisku są budy:O, niestety jestem bardzo przeciwna paleniu ich!! wydaje mi się że już wystarczy Twoich wywodów, zrozumiałyśmy co miałaś nam do przekazania, resztę swoich uwag kieruj do kierownika. Quote
evel Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='psia.mama007']Nie moze przyjsc i nie widziec na oczy tzn. ze niewidomy jest. Chodziło mi o to, że ktoś przychodzi na wątek nie wiadomo skąd i robi burdel, bo to, bo tamto, bo siamto, bo owamto. Masz z czymś problem, to dzwoń do kierownika i przedstaw mu swoje racje, bo to nie jest odpowiednie miejsce do wylewania swoich żalów. Tu organizujemy pomoc dla psów a nie dla liczb ze statystyk. Ach, no i zapomniałam, że przy niektórych nie można używać zbyt lotnych skrótów myślowych, bo nie kumają, c'nie? Hihi :lol: [quote name='psia.mama007']no wlasnie czasami. Wiec co to za roznica czy kogos nie bylo, czy byl dwa razy czy czasami bywa? Czasami = co najmniej raz w miesiącu. Może coś mi umknęło i Ty jesteś w schronie co dwa dni? :hmmmm: Poza tym, rzeczywiście, żadna różnica, czy ktoś w ogóle był w schronisku i widział warunki, w których żyją psy czy sobie siedzi na d. w ciepłym domku i nawala w klawisze, bo mu nudno a cały swój wywód opiera na statystykach. Więc daruj sobie, bo chciałybyśmy się skupić na pomocy psom - Ty możesz się zająć liczbami i tabelkami, krzyżyk na drogę. Quote
LadyS Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Dziewczyny, nie wdawajmy się w jałowe dyskusje. Trzeba wybrać psy do Funii, wyjąć je może wcześniej albo poprosić kiera, żeby je wziął do tej salki szpitalnej na szczepienie i kwarantanne? Quote
matrioszka2 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Przypominam, że chwilowo mamy jedno miejsce, więc albo dwa małę zgodne pieski, albo jeden większy.Oczywiście jak najbardziej w typie rasy albo takie o których mówi się "adopcyjne", czy właśnie takie małe.Na wątku Przygarnę psa jest całe mnóstwo chętnych na małe pieski, dlatego tak o nich marudzę w kółko. Wiecie co, jeśli nie można zebrać " komisji", to może niech pojedzie jedna-dwie osoby w tygodniu (jak się umówią), zrobią zdjęcia tych najmilejszych dla ich oka i nam tu przedstawią na wątku.A my podyskutujemy. Quote
sacred PIRANHA Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 no jeste jedno miejsce- mozna wziąć dwa małe psy...macie jakies malizny adopcyjne tam? Quote
LadyS Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 matrioszka2 napisał(a):Przypominam, że chwilowo mamy jedno miejsce, więc albo dwa małę zgodne pieski, albo jeden większy.Oczywiście jak najbardziej w typie rasy albo takie o których mówi się "adopcyjne", czy właśnie takie małe.Na wątku Przygarnę psa jest całe mnóstwo chętnych na małe pieski, dlatego tak o nich marudzę w kółko. Wiecie co, jeśli nie można zebrać " komisji", to może niech pojedzie jedna-dwie osoby w tygodniu (jak się umówią), zrobią zdjęcia tych najmilejszych dla ich oka i nam tu przedstawią na wątku.A my podyskutujemy. To jest dobry pomysł i ja chętnie pojadę na przykład w poniedziałek, ale tak, żeby wrócić na zajęcia na 13stą. Tylko nie mam czym :lol: Kto ma samochód? :D Też myślę, że najlepiej wziąć dwie małe adopcyjne :) Quote
matrioszka2 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 W tej chwili zdeklarować się nie mogę , bo nie wiem, kiedy u nas chodzi ksiądz po kolędzie.Wtedy muszę być na rano w pracy.Jeśli jutro się dowiem, to napiszę, kiedy mogę się umawiać na dopołudniową wizytę w schronie.Obojętnie kiedy - o 13-stej najpóźniej muszę wyjechać ze schroniska. LadyS, jeśli dojedziesz busem do Lubartowa, to stąd już razem pojedziemy dalej.I do Lublina wrócimy razem (jeśli w tym dniu będziesz mogła być dopiero o 14stej) Wszystko powiem jutro poo-o-o- mszy. Quote
leni356 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Adpcyjny chyba jest ten kudłacz też o którym pisałam, wygląda na młodego, ten którego jakaś suka gryzła Quote
LadyS Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 leni356 napisał(a):Adpcyjny chyba jest ten kudłacz też o którym pisałam, wygląda na młodego, ten którego jakaś suka gryzła No właśnie między innymi, a są też inne małe kudłacze - dobrze byłoby im porobić wszystkim zdjęcia. Quote
AngelikaXD Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Mój typ z malizn w schronie to Niedźwiadek http://img525.imageshack.us/img525/9719/miszr.jpg .Pomyślcie nad nim :oops: Quote
Paulina_mickey Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Ja przypominam o tym, że mamy też propozycję DT w Świdniku-jeśli nie "nasze" psy to zaproponuję jakiegoś innego... Bazarek dla Oliwki http://www.dogomania.pl/threads/177849-Banerki-na-zamA-wienie-Zbieramy-na-utrzymanie-Oliwki-uratowanej-od-pseudo-Do-30-01?p=13905824#post13905824 Quote
evel Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Czy mamy kogoś ze Świdnika, który może sprawdzić ten DT? Wiem, że na MIAU jest doświadczona dziewczyna, która jest kocim DT - mogę ją poprosić o wybranie się i sprawdzenie tej Pani, jeśli będzie miała czas... Ja niestety do schronu teraz nie pojadę, pewnie dopiero po sesji jak już (chyba, że pasuje Wam czwartek 21.01, obojętnie która godzina) bo od poniedziałku zaczynają się zaliczenia :shake: Quote
AngelikaXD Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Ten DT jak nikt nie chce to ewentualnie ja mogę sprawdzić. Szkoda żeby się zmarnował :razz: Quote
Recommended Posts