E-S Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='malawaszka']czy w dalszym ciągu nikt nie byłby w stanie pomóc z podwiezieniem Birmana w kierunku Śląska/Częstochowy/Kielc chociaż? lada chwila będzie gotowe dla niego miejsce - proszę pomóżcie :modla: zwrócę koszty[/QUOTE] Malawaszka, jestem chyba jedyną osobą posiadającą auto, w które Birman by się zmieścił bez problemu i jeszcze rozłozył wygodnie jak długi (terenówka), ale cholera pracuję po 12 h na dobę i jestem chora w dodatku strasznie - chyba że komuś auto pożyczę jak mi nie będzie potrzebne i ktoś z nim podjedzie. Quote
malawaszka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 no tylko to chyba niewykonalne - czy znajdzie się ktoś kto pojedzie pożyczonym samochodem? Quote
E-S Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='malawaszka']no tylko to chyba niewykonalne - czy znajdzie się ktoś kto pojedzie pożyczonym samochodem?[/QUOTE] Nie wiem, nie mogę mówić za kogoś. Ja na pewno nigdzie nie pojadę, jestem tak potwornie załatwiona (zatoki, krtań, oskrzela + gorączka), że boję się jeździć bo jestem nieprzytomna i ledwo na oczy widzę. Jutro się chyba wreszcie wybiorę do lekarza. A pracować i tak muszę. Nie mam zastępstwa. Pochlastam się chyba ... Quote
malagos Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='ladySwallow']Ja ogłaszałam Tusię, ale niemożliwe, żeby do Ciebie przyszło zapytanie, bo ogłaszam z danym do malagos i podawałam też swojego maila w systemie. Może ktoś znalazł stare ogłoszenie? Do mnie do dziś dzwonią po Joy.[/QUOTE] Ogłaszasz moją Tusię, tę z mojego bannerka? Jakoś tych Tusiów sie namnożyło.... :roll: Quote
LadyS Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='malagos']Ogłaszasz moją Tusię, tę z mojego bannerka? Jakoś tych Tusiów sie namnożyło.... :roll:[/QUOTE] Tak, z bazarku ogłoszeniowego ją ogłaszałam. Quote
E-S Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [CENTER][IMG]http://lh6.ggpht.com/_ssZ-fR3U_LI/TMMm6VIR-sI/AAAAAAAABW4/ugHrM-H_D8I/s640/DSC_3275.JPG[/IMG] [/CENTER] [quote name='gracz7']Witam, już wiadomo o którą Łatkę chodzi :) Moja żona próbowała sie do Pani dodzwonić w sprawie tej suczki, pewnie spróbuje po 20.00 lub jutro, jednakże gdyby Pani coś napisać o tej psince. Pytania standardowe, jaki ma stosunek do innych zwierząt, w domu 14 miesięczny border terier, dwa koty, świnka morska no i dzieciaki w wieku szkolnym :) Czy jest strachliwa, czy chodzi na smyczy, czy ktoś wyprowadzał ją na spacery bez smyczy? W jakim może być wieku, co przeszła, na co choruje lub chorowała, ile ma wzrostu. Gdzie można ją zobaczyć ? O Mambie trochę już wiemy, teraz czas na Łatkę ;) pozdrawiam[/QUOTE] Akurat o tej Łatce najwięcej może powiedzieć Matrioszka i As-co, ja jej nawet nie głaskałam, gdyż byłam zajęta w tym czasie innym psem. Z obserwacji płacze do ludzi, żeby ją zabrać ze schroniska, łagodna, potulna, nie wszczyna kłótni z innymi psami. Standardowo także odpowiem, że niestety w warunkach schroniska nie mamy możliwości sprawdzenia jak sunia reaguje na dzieci, czy zwierzęta inne niż psy ani jak się zachowuje w domu i czy zachowuje czystość. Widać, że suni tak strasznie zależy na ludziach i ich akceptacji, że ewentualne kwestie porządkowe i wdrażanie do "zasad współżycia w rodzinie" nie powinny zająć więcej, niż kilka dni. Tyle ode mnie. Ze mną najlepiej kontaktować się na nr z play, lub mail [email][email protected][/email] Quote
malawaszka Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 W niedzielę zabieram Birmana, missieek jedzie ze mną do Lublina po chłopaka Quote
sacred PIRANHA Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 potrzebuje transportu dla dwoch psiakow z zamojskiego schroniska z Zamościa do Lublina na niedziele...malawaszka zabrałaby je dalej tylko muszimy jakos dotransportowac je do lublina moze znacie kogos kto by robil ta trase w weekend albo kogos kto by mogl z lublina po nie przyjechac... Quote
gracz7 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='matrioszka2']Dzięki, dzięki ... A ta mała biała w kropki, taka ta myśliwska , to coś w tym typie, tylko miniatura [url]http://psypsypsypsy.blogspot.com/2009/12/braque-sanit-germain.html[/url] A może do tego ją podpiąć :roll: [url]http://rasy-psow.com/content/view/165/63/[/url] Zwyczajna to ona nie jest [URL=http://img530.imageshack.us/i/gocza.jpg/][IMG]http://img530.imageshack.us/img530/9944/gocza.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL][/QUOTE] Witam, Proszę coś napisać o tej psince. Pytania standardowe, jaki ma stosunek do innych zwierząt, w domu 14 miesięczny border terier, dwa koty, świnka morska no i dzieciaki w wieku szkolnym :smile: Czy jest strachliwa, czy chodzi na smyczy, czy ktoś wyprowadzał ją na spacery bez smyczy? W jakim może być wieku, co przeszła, na co choruje lub chorowała, ile ma wzrostu/wagi, Gdzie można zobaczyć więcej zdjęć. Ewentualnie proszę o nr tel. :) pozdrawiam Quote
E-S Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='gracz7']Witam, Proszę coś napisać o tej psince. Pytania standardowe, jaki ma stosunek do innych zwierząt, w domu 14 miesięczny border terier, dwa koty, świnka morska no i dzieciaki w wieku szkolnym :smile: Czy jest strachliwa, czy chodzi na smyczy, czy ktoś wyprowadzał ją na spacery bez smyczy? W jakim może być wieku, co przeszła, na co choruje lub chorowała, ile ma wzrostu/wagi, Gdzie można zobaczyć więcej zdjęć. Ewentualnie proszę o nr tel. :) pozdrawiam[/QUOTE] Na część tych pytań odpowiedź została udzielona stronę wcześniej, proszę: [quote name='E-S'] Akurat o tej Łatce najwięcej może powiedzieć Matrioszka i As-co, ja jej nawet nie głaskałam, gdyż byłam zajęta w tym czasie innym psem. Z obserwacji płacze do ludzi, żeby ją zabrać ze schroniska, łagodna, potulna, nie wszczyna kłótni z innymi psami. [B]Standardowo także odpowiem, że niestety w warunkach schroniska nie mamy możliwości sprawdzenia jak sunia reaguje na dzieci, czy zwierzęta inne niż psy ani jak się zachowuje w domu i czy zachowuje czystość.[/B] Widać, że suni tak strasznie zależy na ludziach i ich akceptacji, że ewentualne kwestie porządkowe i wdrażanie do "zasad współżycia w rodzinie" nie powinny zająć więcej, niż kilka dni. Tyle ode mnie. Ze mną najlepiej kontaktować się na nr z play, lub mail [email][email protected][/email][/QUOTE] W sprawie pytań o jej zachowanie w czasie wyprowadzania na spacery w schronisku (o ile akurat ona jest wyprowadzana) - to najlepiej zadzwonić do kierownika schroniska: Adam Szumiło, tel. 601-896-073, uwaga - kierownik nie skojarzy psa po imieniu, należy go opisać. Nie jest prawdopodobne, aby pracownicy schroniska wyprowadzali psy na spacer bez smyczy, byłby to szczyt głupoty z ich strony. Sunia przed przyjęciem do schroniska była BEZDOMNA - trudno więc wskazać osobę, która będzie wiedzieć, na co w przeszłości chorowała i co przeszła w życiu, w schronisku jest zdrowa. Co do tego gdzie można zobaczyć jej więcej zdjęć także była już o tym mowa: [quote name='E-S']Ach, o tą Łateczkę, to sorki, bo 2 mamy :D O tej to ze mną albo z Matrioszką. Ona nie ma swojego wątku. Tutaj więcej zdjęć: [url]http://picasaweb.google.com/107489641233057346303/Nowodwor23X10?authkey=Gv1sRgCNWk3M6arcXSWg#[/url][/QUOTE] proszę po prostu przejrzeć album zbiorczy psów ze schroniska, wśród zdjęć są zdjęcia Łatki. Quote
as_ko Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='gracz7']Witam, Proszę coś napisać o tej psince. Pytania standardowe, jaki ma stosunek do innych zwierząt, w domu 14 miesięczny border terier, dwa koty, świnka morska no i dzieciaki w wieku szkolnym :smile: Czy jest strachliwa, czy chodzi na smyczy, czy ktoś wyprowadzał ją na spacery bez smyczy? W jakim może być wieku, co przeszła, na co choruje lub chorowała, ile ma wzrostu/wagi, Gdzie można zobaczyć więcej zdjęć. Ewentualnie proszę o nr tel. :) pozdrawiam[/QUOTE] Sunia jest w schronisku, nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na większość pytań. Nie wiadomo jak zareaguje na koty, z psami się dogaduje. Jak była wyciągnięta na smycz z boksu to była zdezorientowana, więc trudno było odgadnąć jak będzie się zachowywać poza schroniskiem. W schronisku nikt z psami nie chodzi na smyczy, a tym bardziej bez niej. Suczka jest młoda, gdzieś tak wysokości do połowy łydki jak dobrze pamiętam, w tej chwili tak jak napisała E-S jest zdrowa, nikt nie wie co się z nią działo wcześniej. Tu jest filmik, który nakręciłam suni: [URL]http://img641.imageshack.us/img641/4097/mvi5755.mp4[/URL] [URL]http://img5.imageshack.us/img5/5166/mvi5758.mp4[/URL] [URL]http://img143.imageshack.us/img143/408/mvi5759.mp4[/URL] (nie mogę otworzyć tych filmików na komórce, a przekopiowałam je z postu #5040, więc jakby to były filmiki innego psa to podeślijcie dziewczyny te dobre) Więcej zdjęć mam na komputerze, ale nie mogę ich wrzucić, gdyż od kilku dni nie mam internetu w mieszkaniu i korzystam z internetu w komórce lub u znajomych. Sunia jest bardzo fajna :) ma niesamowite umaszczenie, te wielkie kropy są śliczne. Quote
matrioszka2 Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Dodam jeszcze od siebie, że jest niewielka, jak dla niektórych - mała;może ważyć jakieś ... 8-10 kg.Zagubiona.Wyróżnia sie urodą wśród współmieszkańców nie tylko boksu, ale i schroniska.Nie jest wystraszona, raczej zdezorientowana miejscem , w których się znalazła.Podchodzi do krat, żeby obejrzeć, kto przyszedł.Nie szczeka.W schronisku od niedawna.Wygląda na zdrową, ale wychudzona.Prawdopodobnie z taką figurą tutaj trafiła. Gracz7, jak bardzo jesteś zainteresowany jej adopcją ? Czy masz inne kandydatki ? Przed adopcją suka będzie wysterylizowana.Do jakiego domu miałaby trafić ? (dom, blok,które piętro ,ilość mieszkańców, dzieci ... w jakim wieku .... o zwierzętach już wiemy).Gdzie jest ten domek ?;) Jeżeli jesteś ... mocno, bardzo, żywo, strasznie ... zainteresowany, jestem skłonna "gratis" podjechać do schroniska i dowiedzieć się o niej wszystko, a może i więcej. No i przede wszystki m : czy nadal tam tkwi.:roll: Quote
matrioszka2 Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 [quote name='malawaszka']W niedzielę zabieram Birmana, missieek jedzie ze mną do Lublina po chłopaka[/QUOTE] No to udało się, staremu kudłaczowi.:loveu: Wasiu, przepraszam, że nie mogłam pomóc w transporcie.:oops: Przepraszam.:-( No, ale zawsze mogę się z Wami przywitać w schronie, a w razie jakichś niedopatrzeń formalnych później podjechać do kierownika i wyciągać od niego papióry.;) O której ruszacie i z jakiego miasta ? Quote
malawaszka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 jedziemy z Bukowna do Lublina - nie będziemy w schronisku - Pan Kierownik obiecał Birmana podwieźć, problem mały, ze jak nie urok to... i złapała mnie dziś grypa żołądkowa - oby jednodniowa... Quote
matrioszka2 Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Oj ,to wielka szkoda. Zdrowia życzę. I szerokiej drogi ! Quote
gracz7 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='matrioszka2']Dodam jeszcze od siebie, że jest niewielka, jak dla niektórych - mała;może ważyć jakieś ... 8-10 kg.Zagubiona.Wyróżnia sie urodą wśród współmieszkańców nie tylko boksu, ale i schroniska.Nie jest wystraszona, raczej zdezorientowana miejscem , w których się znalazła.Podchodzi do krat, żeby obejrzeć, kto przyszedł.Nie szczeka.W schronisku od niedawna.Wygląda na zdrową, ale wychudzona.Prawdopodobnie z taką figurą tutaj trafiła. Gracz7, jak bardzo jesteś zainteresowany jej adopcją ? Czy masz inne kandydatki ? Przed adopcją suka będzie wysterylizowana.Do jakiego domu miałaby trafić ? (dom, blok,które piętro ,ilość mieszkańców, dzieci ... w jakim wieku .... o zwierzętach już wiemy).Gdzie jest ten domek ?;) Jeżeli jesteś ... mocno, bardzo, żywo, strasznie ... zainteresowany, jestem skłonna "gratis" podjechać do schroniska i dowiedzieć się o niej wszystko, a może i więcej. No i przede wszystki m : czy nadal tam tkwi.:roll:[/QUOTE] Dzięki za filmy, jest urocza. Do tej pory rozmawialiśmy z panią Andzike o Mambie, jednakże łatka jak dla mnie to cudo. Mamy jeszcze inne schroniska na oku i czekamy na informację o kilku suczkach. Dom z działką, tuż za Błoniem pod W-wą. Dzieciaki 1 i 3 podstawówka, zwierzaki w domu od zawsze, choć najłatwiej było z labradorką :) Terrier super, zero agresji do ludzi i zwierząt, ewentualnie koty mogą się trochę wkurzać na nowego mieszkańca. Rozumiem że nie suczka nie była nigdy w DT, nie wiadomo jak z czystością itd. Temat zostawiam do jutra może do niedzieli. Musimy przemyśleć i pogadać. Nie wiem jakie są warunki adopcji, jeżeli ktoś miałby przyjechać na "wizję" to zapraszam. Jak wszystko pójdzie dobrze z naszej strony to czy jest możliwość przyjechania po nią w czwartek 11 listopada ? Quote
E-S Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Graczu 7, nie ze mną dzisiaj rozmawiałaś przez telefon ? Sunia jest w schronisku. Druga Łatka, ta mini mini też. Jutro można kontaktować się telefonicznie z kierownikiem, tzn. ma byc niezalatany i w schronisku. 11 listopada jest OK. Quote
gracz7 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Nie ja - moja żona :) cały dom jest zaangażowany. Zadzwonimy jutro do schronu, dzięki za pomoc. pozdrawiam Quote
jostel5 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Przepraszam,że zakłócam,ale muszę...;) [B]Szukam kogoś miłego i doświadczonego do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Tomaszowie Lub.Nie wiem,czy ktoś z Tomaszowa jest na DGM, ale z Zamościa na pewno :)... Czy ktoś mógłby pomóc? Proszę o wiadomość na pw.[/B] Quote
matrioszka2 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Ode mnie jest 148 km, a z Zamościa tylko 36 km, więc do zamojszczaków leć.;) Quote
malawaszka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 nie jadę jutro po Birmana :cry: było wszystko już zgrane, zabieranie Birmusz,a i dwóch psiaków z zamościa, a godzine temu missieek której wutem miałyśmy jechać miała stłuczkę :cry: jakiś idiota jej wjechał :( mam dość... wszystko pod górkę :( a zima coraz bliżej Quote
matrioszka2 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 No to fatalnie.To misieek ma kłopot i wydatek.Cholera ... Quote
jostel5 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [B]Matrioszko[/B]-Już poleciałam (do Funi) ,ale się skomplikowało...Dom ma być dla kudłaczka Kudiego.Pani bardzo go chce,ja przekonana nie jestem,ale sprawdzić trzeba...Nie wykluczam ,że intuicja mnie zawodzi... Quote
malawaszka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='matrioszka2']No to fatalnie.To misieek ma kłopot i wydatek.Cholera ...[/QUOTE] no mam nadzieję, że wydatki to będzie miał sprawca, ale missieek bez samochodu to tragedia jest :( Quote
Recommended Posts