Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czekam na zdjęcia - czy moge wykorzystywac do ogloszen ? czy nie wiesz czy Bernardynka po sterylce? nie moglam sie dodzwonic - ja tez jutro mialam jechac aby sprawdzic stan - i porobic zdjęcia malym suczkom . Czekam niecierpliwie. 3 terierowate suczki w poniedzialek ida na sterylkę o ile jeszcze nikt nie wyadoptował i o ile nie sa po sterylkach. Uwazam ze sa bardzo pro- ludzkie, mile , nieagresywne.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety nie wiem jak z tą bernardynką, nie pytałam o nią. Wiem tylko, że dwie młode, średnie suczki (ruda i czarna) z boksu w rogu obok izolatek są po sterylce, ale nie wiem czy miały ją robioną wcześniej czy dopiero teraz.
Zdjęcia oczywiście będziesz mogła wykorzystać :).

Tak na marginesie wspomnę, że planuję adopcję psiaka i będzie to właśnie któryś z podopiecznych z Nowodworu. Nie wiem tylko jeszcze kiedy (może za kilka tygodni, a może miesięcy), bo trwa remont mojego domu, a psa chcę wziąć dopiero jak ogrodzenie będzie skończone ;).

Posted

http://jaworskaphoto.blogspot.com/2013/11/schroniskowo-cz-4.html#more

To rude to średnia, około 2-letnia suczka, wysterylizowania. Bardzo energiczna.
To czarne to kudłata, maleńka psinka. Pieszczocha, przytulała się, chciała wejść na kolana. Bardzo spodobała się mojej znajomej :).
Kolejne czarne to średnia suczka, też około 2-letnia, po sterylce. Całkiem fajna, towarzyska.
Ostatnie to też suczka, bardzo młodziutka. Skakała, biegała, tarzała się po ziemi, chciała się bawić i gryzła smycz :).

Posted

adzia dziękuje za opis do pit bulla red nosa.mogę zacytowac twoja wypowiedż ostatnia?bo na astach niektórzy czekaja ....jeszcze raz dziekuje,jeśłi bys była albo ktokolwiek inny i mógł czy to foto czy to wiesci o nim podawac to bardzo dziekuje.

Posted

Adzia123 napisał(a):
Wczoraj się w schronisku dowiedziałam, ze pit bull idzie do adopcji.
Mam też zdjęcia dwóch psiaków, dodam dzisiaj wieczorem.

Pytanie tylko czy to dobry dom..

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Zdjęcia z wczoraj - http://jaworskaphoto.blogspot.com/2013/12/schroniskowo-cz-5.html.
Ta mała czekoladka to suczka. Śliczna, przyjacielska, widać, ze trochę zestresowana życiem w schronisku. Po spacerku nie chciała wrócić do boksu. Ma około 3 lat.
Biało-szara suczka przypominająca mieszańca husky lub łajki syberyjskiej (tylko trochę mniejsza) jest młoda, zwariowana i energiczna. Świetna z niej psina :). Około 2 lat.
Biszkoptowa, puszysta psinka jest bardzo spokojna, ładnie chodzi na smyczy, nie boi się obcych. Wygląda na psiaka który już kiedyś miał dom. Około 4 lata.

Poza tym w schronisku jest kolejny chart, jest w boksie ze szpicami. Mam tylko takie zdjęcie:

Widziałam też psiaka przypominającego shar-pei'a (tylko nie ma tak dużo zmarszczek):

Są też dwa bernardyny. Wczoraj już nie miałam czasu, ale jeśli będę mogła pojechać za tydzień to postaram się wyprowadzić i zrobić zdjęcia chartowi i shar-pei'owi.

Edited by Adzia123
Posted (edited)

Shar pei to jest dziewczynka , suczka - jest w boksie z suczkami przynajmniej, bardzo zazdrosna o czlowieka, dominująca, widzialam ją w akcji...

Mam zdjęcia MUZZEGO ale wczesniej informacje:

Sunia mala w typie JRT poszla do adopcji , ale nie wiem kto ją wyadoptował
Pies MALAMUT ten co mial byc suczka pojechal do dt nazywa sie MIKOLAJ
Pies LABRADOR biszkopt jest w DS w ...Szczecinku
Pies HUSKY w dt w Nałęczowie
Suka MALAMUT?HUSKY znalazłam ja po ogloszeniach o zaginionych i odebral wlasciciel i ...znow zwiala, suka ma chip schroniskowy...

Udalo sie tez wyadoptowac sunie ze szczeniaczkiem

Niestety sunia COCKER SPANIEL pomimo leczenia za TM

Edited by teresz10