majuska Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Tekturka pojechała dzis wreszcie do nowego domku. Przyjechali po nia państwo z Sanoka, na dzień dobry została wytulona i wycałowana przez nową pańcię, ma mieszkać w domku z ogródkiem ale broń boże na zewnątrz, będzie w domku, ludzie ci stracili psiaka ( ze starości ) i Tekturka podbiła ich serca, jak sie dowiedzieli, że jeszcze jest, natychmiast wsiedli w samochód i przyjechali po nią. W razie czego zapraszają na poadopcyjną, zostawili też datek na te zmarznięte kociczki. Kociczki już troszkę lepsze, ale nadal bardzo wystraszone , w każdym bądź razie mają apetyt, Justynka je odrobaczyła, odpchliła i jeszcze leczy im zapalenie spojówek. Quote
Dzika_Figa Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Wiadomo było, że kluska długo nie posiedzi u Justynki. No to teraz czas na Terryego i Wojtusia... MUSI się coś ruszyć! Majuska, kiedy będziesz u Reksia? Quote
majuska Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 miałam być w najbliższy poniedziałek, ale niestety ostatnio mi wypadł jeden dzień właśnie poniedziałek z "obiegu" bo śnieżyca nie pozwoliła mi do Lublina dojechać i musze ten dzień odrobić, przesunie się ta wizyta o tydzień Quote
Sayrel Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Czy w tym schronie sa jakies szpice? Polnocniaki? Jakie sa warunki wspolpracy? W sensie jakies rezerwacje? Sterylki? Quote
majuska Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 nie ma , właściwie to mamy teraz tylko 2 psy :) to jest małe gminne przytulisko Quote
karolciasz28 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Super że się Tekturce udało, :) A maleństwa śliczne. Dobrze że już bezpieczne. A ile takich biedactw mieszka na wsiach?:-( Quote
Becia66 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 karolciasz28 napisał(a): A ile takich biedactw mieszka na wsiach?:-( na wsiach to mają choć kawałek budy i bodaj ochłap do żarcia, a ile jest takich co koczują pod krzakami....:shake: Quote
karolciasz28 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Becia66 napisał(a):na wsiach to mają choć kawałek budy i bodaj ochłap do żarcia, a ile jest takich co koczują pod krzakami....:shake: a ile ląduje w studniach, nie chcecie wiedzieć co widziałam w tamtą sobotę podczas wieczornego spaceru z Łajką... Quote
majuska Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 To ja doleję, błagam zajrzyjcie: http://www.dogomania.pl/threads/197530-Pomocy!!-Podkarpaci******-giną-w-quot-smalcowni-quot-cała-wieś-kupuje-smalec-psi!!!?p=15857603#post15857603 Quote
figa33 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 był , cudny akita , Lisek ale na szczęście już bezpieczny i czytałam o tym przepięknym psiaku z toczniem po tylu latach wiernej miłości , na bruk , bo chory...ech..:shake: Quote
figa33 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 dla Czesława http://allegro.pl/czeslaw-najbardziej-uroczy-kot-na-allegro-i1353419532.html czy podałam dobry nr kontaktowy? Quote
majuska Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Viki to cudnej urody ONeczka, ma około 4 latek, dotychczas jej życie to koszmar, sunia mieszkała u ludzi którzy ją traktowali jak rzecz, była bita i poniewierana, zresztą wystarczy spojrzeć jej w oczy...to nasmutniejsze psie oczy na świecie. Pewnego dnia Viki została zabrana od tych ludzi, właściwie oddali ja bez większego protestu, przeciez i tak była tylko workiem treningowym....sunia mieszka u starszej pani, która zgodziła się przechowac ją jakiś czas, niestety ze wzgledu na stan swojego zdrowia, nie będzie mogla się nia długo opiekować, prosi o pomoc w szukaniu dla niej troskliwego domku. Pomimo swoich traumatycznych przeżyć Viki jest niesamowicie łagodna, spokojna, grzeczna, bardzo boi sie podniesionego głosu, gwałtownych ruchów, jest bardzo delikatną , skrzywdzoną przez ludzi suczką i szukamy jej najlepszego domku na świecie, domku który wynagrodzi całe zło jakiego doznała. Cudna Viki: Quote
majuska Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 figa33 napisał(a):dla Czesława http://allegro.pl/czeslaw-najbardziej-uroczy-kot-na-allegro-i1353419532.html czy podałam dobry nr kontaktowy? Tak figuniu, ale piękne Czesiek ma to allegro:) On naprawde jest taki kochany, spokojny, mruczy cały czas, leży w takim gabinetowym inkubatorze, wie, że ma tam siedzieć, żeby nie przeszkadzać jak pacjenci przychodzą, no po prostu przekocur z niego :) Quote
figa33 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 smutna bardzo:shake: ech ...wziąć tak kija i przez grzbiet tym "opiekunom" Quote
Dzika_Figa Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Jakie smutne oczyska... Siądę wieczorem, napiszę jakiś tekst i ją podeslę na ten bazarek ogłoszeniowy, gdzie wykupiłam pakiet. No i oczywiście allegro... Olalolaa ostatnio miała chyba sporo telefonów od ludzi chętnych na DONkę, zaraz ją tu podeślę. Quote
majuska Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Dzika Figo podaj telefon do mnie i info, że odbiór własny . Dzięki wielkie:loveu: Quote
olalolaa Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Viki piękna.. Biedna sunieczka. Miałam sporo telefonów w sprawie Kseni, która juz w DS, ale to było jakis czas temu i nie zapisałam, tylko odsyłałam na dogo albo owczarki w potrzebie.. błąd kurde. Jestem w kontakcie tylko z jedna pania z Krakowa, tylko sunia musiałaby zaakceptować królika.. wiadomo może jaki stosunek do kotów? Gdzie ona porzebywa? Jeśli ktos jeszcze będzie dzwonił to oczywiście ją zaproponuje. Quote
karolciasz28 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Ale cudowna piękna suka. Zrobię dzisiaj ogłoszenia.:) Quote
majuska Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Karolciu jakbyś mogła, te nasze regionalne, rzeszowiaka, szerloka, krosno24 i podkarpacie 24, Viki będzie miała dużo innych ogłoszeń z pakietu bazarkowego i allegro od Dzikiej Figi ja bazarek klece od kilku godzin i nie wyrabiam Quote
majuska Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Viki jest tymczasowo u takiej straszej pani w Boguchwale, piszcie, że odbiór osobisty, ja nie mam czasu teraz wozić psów Quote
figa33 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Czesiu , życzę ci domku jak najszybciej , jak najlepszego fajny kot z Ciebie Quote
majuska Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Bazar na boguchwalszczaki otwarty, zapraszamy serdecznie. [url]http://www.dogomania.pl/threads/197635-Zestaw-do-manicure-markowe-ciuchy-okazje-na-psy-z-Boguchwały.-Do-12.12.-godz.-20!!?p=15868417#post15868417[/url] Quote
Dzika_Figa Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Wstyd, ale mi się wczoraj zasnęło o 9 i allegro nie zrobiłam... Spłodziłam tekst... trochę plagiatując majuske... będzie? Oto Viki. Czteroletnia suczka w typie Owczarka Niemieckiego. Kudłata, piękna i bardzo smutna. Dotychczasowe życie Viki nie było usłane różami - wręcz przeciwnie - było paskudnym koszmarem o którym chętnie by zapomniała. Miała niby dom, ale nie była w nim traktowana jak pies. Była workiem treningowym. Codziennie bita i poniewierana, do niczego poza tym niepotrzebna... Tak minęły cztery lata jej życia. Wystarczy spojrzeć w jej oczy - widać w nich całe zło, jakiego Viki doświadczyła. Bardzo przygnębiający to widok. Niedawno udało się przekonać dotychczasowych właścicieli suni, żeby ją oddali w dobre ręce. Viki jest teraz bezpieczna, ale tam, gdzie znalazła schronienie, nie może zostać na zawsze. Pomimo tak złych doświadczeń z ludźmi, Viki jest wcieleniem łagodności. Nie ma w niej cienia agresji. Jest dużym, silnym psem, mogłaby być niebezpieczna, gdyby tylko chciała, ale ona kuli się na widok podniesionej ręki, na każdy gwałtowniejszy ruch,na dźwięk podniesionego głosu. Rozpłaszcza się na ziemi i usiłuje zniknąć. Szukamy dla Viki najlepszego domu na świecie. Takiego, który wynagrodzi jej całe zło, jakiego doznała. W którym nauczy się, że ludzie potrafią być wspaniali. W którym będzie potrzebna, ważna i kochana. Quote
Recommended Posts