Dzika_Figa Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 A nasza biała Kropka ma dwóch obserwatorów na allegro... Tylko co z tego, skoro nikt nie dzwoni? Quote
majuska Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Dzika_Figa napisał(a):A nasza biała Kropka ma dwóch obserwatorów na allegro... Tylko co z tego, skoro nikt nie dzwoni? No nikt..tak właśnie dzis rozmyśłałam, że nawet po Kropcię nikt nie dzwoni..to juz jest tragedia:shake: Ta mała sunia z kartoniku jednak domku na razie nie ma ...rozmyslili się ( ale to chyba dobrze, że teraz niz po jakims czasie:roll: ) Suńka ponoć w straszliwym stanie była, mnóstwo robali, słabiutka, biegunka i wymioty, dziewczyny ją doprowadzaja do "ładu " , jest u Magdy w domu całe szczęście:shake: Quote
majuska Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Sunieczka z kartonu Przecudowna maleńka kuleczka, delikatna , o mięciutkim futerku, bezbronna kruszunka, ma ok. 6-7 tygodni, jest spokojna , lubi sie troszkę pobawic , ale większośc czasu spędza na drzemce, na rączkach u człowieka przytula się całym ciałkiem i po chwili juz chrapie. jest po prostu niesamowita, ogromnie rozczulająca, nie wiem jak mogłabym jeszcze to cudeńko opisać.... Została odrobaczona, było w niej tego robactwa mnóstwo:shake:..dzis czuje sie lepiej, jeszcze jest obserwowana czy cos jej nie dolega, ale raczej wsystko jest w porządku. Powiedzcie mi jak można wyrzucić takie słodkości bezbronne??:placz::placz: Quote
Becia66 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 ale cudności....:loveu: Byłam przekonana nie wiedzieć czemu - że ona czarna, a tu taki aniołek kremowy, śliczna, puszysta kuleczka. O domek dla niej nie ma się co martwić. To ona teraz w gabinecie mieszka ? Ma jakieś imię ? Quote
majuska Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 U Magdy w domu jest, ma kilka par rąk do mizinia , spacerków i uczenia czystości, ale to jeszcze maleństwo, więc siuśki się przydarzają :) Tez myślę że domek się znajdzie, trzeba tylko poogłaszać. Quote
Florentynka Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Prześliczna sunia. Raczej się nie zapowiada na duże psisko, prawda? Edit: jak jeszcze bezimienna, to proponuję Tekturka Quote
majuska Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Suńka teraz waży ok. kilograma, nie będzie większa niż sześć kg, tak Justynka mówi, łapeczki są cieniutkie :) Nie wiem czy tam u Magdy już jakieś imię do niej nie przylgnęło....ale Tekturka dobre :) Zaraz jeszcze będą foty fajnego kocurka tylko obrobię :) Quote
Dzika_Figa Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Słodkie maleństwo. Myślę, że nie będzie problemów z domkim. Quote
majuska Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Biały książę Śliczny, o rzadko spotykanym umaszczeniu - idealnie biały kocurek. Ma ok. 6 miesięcy, jest oswojony, lubi siedzieć na rączkach, bardzo sympatyczny i przyjacielski, taki kanapowy mruczuś, oczywiście zachowuje czystość, dogaduje się z innymi przebywającymi zwierzakami w gabinecie. Został chyba wyrzucony przez kogoś na pobliskim osiedlu, pojawił się po prostu z dnia na dzień. Teraz jest jeszcze odrobinkę "przybrudzony" ale w swoim domku będzie na pewno śnieżnobiałym kochanym pieszczochem :) Quote
Dzika_Figa Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Piękny! To co, allegro dla dwójki? Quote
majuska Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Małgosiu, może najpierw wrzucę u nas na regionalne stronki ( allegro to jednak koszty ) i zobaczymy, z kociakiem mam czekać do jutra, bo być może coś się z nim uda, ale to nic pewnego:roll: Quote
Dzika_Figa Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 No to czekam na sygnał z Twojej strony. Allegro jak się nie pogrubia, nie wyróżnia itd to wychodzi 30-50 groszy. Fakt, że wtedy oglądalność mniejsza.... Quote
Dzika_Figa Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 to o 2 zł więcej. Ale w sumie nie wiem, czy pogrubienie coś daje. Przejrzałam statystyki wyświetleń wszystkich "moich" psów i są różne wyniki niezależnie od tych pogrubień i podświetleń. Tylko te z wyróżnieniem mają wyraźnie więcej... ale to już za drogo... Dla przykładu - Terry, Emilka, Wojtuś i Kropka, wystawieni tego samego dnia, aukcje zwykłe: Kropka - 162 wyświetlenia, 2 obserwatorów Terry - 41 , nikt nie obserwuje :-(:shake: Wojtuś - 34 :crazyeye::shake: Emilka - 51 :shake: Poprzednim razem wystawiałam wszystko pogrubione i wyniki wcale nie były lepsze. Quote
wtatara Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 dziewczyny nie chcę sie wtrącac ale moje obserwacje są takie- nie zalezy to chyba od wyróznienia , czy pogrubienia.Dużo zależy od zdjęcia i tytułu Quote
Becia66 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 wtatara napisał(a):dziewczyny nie chcę sie wtrącac ale moje obserwacje są takie- nie zalezy to chyba od wyróznienia , czy pogrubienia.Dużo zależy od zdjęcia i tytułu od wszystkiego po trochu ale masz rację - zdjęcia to basis. Quote
Dzika_Figa Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 wtatara napisał(a):dziewczyny nie chcę sie wtrącac ale moje obserwacje są takie- nie zalezy to chyba od wyróznienia , czy pogrubienia.Dużo zależy od zdjęcia i tytułu No właśnie to samo mi wychodzi. Zdjęcia w miniaturkach dobre, tytuły też mi się wydają interesujące... Ale może się mylę? Terryego jakoś nikt nie chce programowo... nie wiem... przebrać go za yorka do zdjęć? On ma super zdjęcia, miniaturkę śliczną w apaszce z uśmiechem, Skarba w tutule... :shake: Może zrobić loteryjkę psią? Zebrać chętne domy i rozlosowac psiaki - niepsodzianki... :roll:. już mi najdziwniejsze pomysły przychodzą do głowy Quote
Becia66 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 jeśli posiedzi do wiosny - zrobimy mu wielkie cięcie i może z nową fryzurą powali wszystkich na kolana. Quote
Dzika_Figa Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 A to jego się w ogóle da jakoś ostrzyc? Przecież jest dobry taki jaki jest! I niech on nie siedzi do wiosny lepiej! Quote
majuska Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Na foksika go zrobimy na wiosnę, tylko te farfocle na pyszczku trzeba będzie jakoś dokleić :) :) No chyba, że wreszcie jakiś normalny dom zadzwoni...... Dwa dni temu dzwoniła babka pytać o Reksa, chodziło o pilnowanie podwórka, jak powiedziałam, że on już jest starszy i trzeba mu zapewnić odpowiednią opieke i dietę, to wtedy zapytała o Terrego, ale z dalszej rozmowy wynikło, że mają kury :) ( ...zresztą wogóle mi to pilnowanie podwórka troche "śmierdziało" ) - to było z Sanoka ( 40 km od Krosna :) ) Pani Ewa od naszej boksi Gapy nas czytuje, to jej wyjaśnie o co chodzi z tym Krosnem ( p. Ewa z Krosna jest właśnie) Florentynka ma na tymczasie znalezionego przypadkiem psa Skutka i poogłaszałam go na różnych stronkach, tez tych naszych regionalnych, i było pare telefonów, właśnie z Krosna...ale to były same jakies oszołomy :)..i tak powstała legenda, że w Krośnie jest deficyt psów :) Jak widać po przykładzie Niny - Gapci w Krosnie też są fajne domki :) Quote
majuska Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Małgosiu - Dzika Figo wreszcie dotarła do mnie wysłana przez Ciebie paczka. Wszystko jest w należytym porządku, tzn. puszeczki są całe, nawet nie pomięte :) W sumie nasze psiska dostały 36 puszek karmy wysokiej jakości i trochę fajowych zabawek: Serdecznie i gorąco dziękujemy:loveu::loveu: [SIZE="3"]I kolejna dobra wiadomość Dziś do domku pojechała Kropka:multi: Dostałam telefon, że ludziska zakochali się w najpiękniejszym psie na allegro ( znaczy Kropce ) i że zaraz po niego przyjeżdżają..mówię, że ona nie u mnie tylko na tymczasie w Nowej WSi pod Rzeszowem, a oni: to my już jedziemy:evil_lol::evil_lol:...wizyty przedadopcyjnej nie było, ale po kilku minutach wiedziałm, że to jest to. Rodzinka z Rzeszowa, niesamowicie sympatyczni ludzie, w wieku 20 lat odeszła im kilka dni temu sunia, w domu czarna rozpacz...tylko nowa bida ( właśnie miała to być bida ) mogła pomóc wyjść z traumy...zapraszają na poadopcyjną, już chwilę temu miałam telefon, że Kropka jest cudowna, że wszyscy się w niej zakochali, że strasznie nam za nią dziękują...po prostu to brzmi jak bajka, nie?? Na temat sterylki rozmawiałam, wiedzą że to konieczność, w domu sa 3 koty wszystkie pokastrowane i posterylizowane. ludzie generalnie rozumieja problem nadpopulacji, bezdomności i na pewno Kropke będą styerylizować, mam kontakt do nich poproszę o fotki. Podsumowując...jestem w szoku, akcja ekspresowa i jakoś tak wogóle sie nie martwię, że nie było wizyty przedadopcyjnej, jestem pewna , że Kropa trafiła na swoich :) EDIT: Która to ciotka robiła Kropci allegro??? ( przepraszam, że nie ogarniam, ale mam ostatnio młyn ) stokrotne dzięki!!!! Quote
majuska Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 jakiś dziwny dubel, nie wiem o co chodzi:shake: Quote
Dzika_Figa Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Uff, kamień z serca, że paczka doszła. Ja się do allegro przyznaję. I do tego że Kropa miała dwóch obserwatorów. No ale kto wie, czy figa33 tez cichcem jej nie wystawiała ;-) Super, cudownie, że wreszcie się ktoś na małej poznał! A przedwczoraj Sandomierska Kropka poszła do domu! I nie ma żadnych Kropek do adopcji! ;) EDIT: i na kogo ja mam to allegro teraz podmienić? :roll: Quote
Recommended Posts