Becia66 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 (edited) [quote name='Lucyja']Jak będa foty sunieczki to ją obejrzymy i zobaczymy ile ma z collie. Do nas na forum czasem zaglądaja ludzie, którzy szukaja collie, więc mozna by ją tam rozreklamować :)[/QUOTE] To nasz nowy nabytek, Figa - ok. 1-roczna sunia przekochana, wrażliwa, bardzo łagodna i ulegla. [IMG]http://images37.fotosik.pl/1388/74cbd5a6623cda11.jpg[/IMG] Edited March 12, 2012 by Becia66 Quote
karolciasz28 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Taka trochę Igusiowata. Bardzo ładna,a jaką ma postawę:lol:. Quote
Becia66 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='karolciasz28']Taka trochę Igusiowata. Bardzo ładna,a jaką ma postawę:lol:.[/QUOTE] Dlatego dałam jej na imię Figa, Figa-Iga, od razu załapiemy o kogo chodzi. Quote
Becia66 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 A dzisiaj do domu pojechał Ozzi :loveu:. [IMG]http://images49.fotosik.pl/1379/2406bb5520e335ffgen.jpg[/IMG] Quote
majuska Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 No Oziku chłopie niech ci sie tam powodzi i obyś zapoczątkował jakąś dobrą passę!!! :lol: Sliczna jest Figa, kolejny duży pies:roll: Quote
Irka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Skąd ta Figa - Iga? ma wątek? Jak będę więcej wiedzieć (przede wszystkim skąd dokładnie ją przywieziono) i trzeba to mogę mini plakat - zdjęcie podjechać i rozwiesić w piątek po południu. Quote
SZPiLKA23 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Moim zdaniem ma sporo z collie nawet z pewnych ruchow takich colowych Beciu wyslalam Ci zdjecia dziadka slepka na maila Quote
Becia66 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Irka']Skąd ta Figa - Iga?.[/QUOTE] Irka, mieliśmy w tamtym roku taką Igę w przytulisku, collusiowatą i podobną z charakteru, równie delikatną i łagodną. Też bała się smyczy. Stąd porównanie Figa-Iga, ale ta nowa to Figa. Quote
majuska Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Beciu Irce chodzi chyba o to, skąd do przytuliska trafiła, żeby w tej okolicy plakaty jakieś rozwiesić, ja nie wiem skąd ona jest. Quote
Becia66 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='majuska']Beciu Irce chodzi chyba o to, skąd do przytuliska trafiła, żeby w tej okolicy plakaty jakieś rozwiesić, ja nie wiem skąd ona jest.[/QUOTE] pytałam Magdę ale sama nie wiedziała czy z Niechobrza czy ze Zgłobnia, trzeba pewnie Justynę spytać. Quote
Agula99 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Becia66']pytałam Magdę ale sama nie wiedziała czy z Niechobrza czy ze Zgłobnia, trzeba pewnie Justynę spytać.[/QUOTE] Justyna mówiła że ze Zgłobnia - Woli Zgłobieńskiej, czyli z tej krainy katastrofy i niedoli zwierząt wrrrrrrrrr , a Fugunia jest kochana, wygłaskana dziś i przez Becię i mnie, wybiegała się na ogródku, popodrywała Kajkę i niezadowolona poszła do boksu :) Quote
Agula99 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Becia66']To nasz nowy nabytek, Figa - ok. 1-roczna sunia przekochana, wrażliwa, bardzo łagodna i ulegla. [IMG]http://images37.fotosik.pl/1388/74cbd5a6623cda11.jpg[/IMG][/QUOTE] To właśnie nasza Fugunia, ten uśmiech, ten czar, oj chciałabym żeby miała super domek, a nie jakichś buraków ........feee Quote
karolciasz28 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Agula99']To właśnie nasza Fugunia, ten uśmiech, ten czar, oj chciałabym żeby miała super domek, a nie jakichś buraków ........feee[/QUOTE] Znajdziemy jej taki jak Iguni, co nie?:lol::lol: Quote
Agula99 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Tak, tak, ona tak kochana, musi mieć super domek!!! Szkoda Karolciu, że tutaj nie mieszkasz, przydałaby się nam taka wolontariuszka na miejscu, echh pomarzyć :) [quote name='karolciasz28']Znajdziemy jej taki jak Iguni, co nie?:lol::lol:[/QUOTE] Quote
Irka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Agula99']Justyna mówiła że ze Zgłobnia - Woli Zgłobieńskiej, czyli z tej krainy katastrofy i niedoli zwierząt wrrrrrrrrr , a Fugunia jest kochana, wygłaskana dziś i przez Becię i mnie, wybiegała się na ogródku, popodrywała Kajkę i niezadowolona poszła do boksu :)[/QUOTE] Owszem chodziło mi o to skąd jest - popytam jeszcze dokładnie Justynę i jak się nikt nie zgłosi to mogę się ze zdjęciami przejechać. A nóż - choć to jest mega trafne określenie z tą krainą katastrofy i niedoli ... No ale dla Nuki okazał się to dobry pomysł. Po Ślepka nikt się jednak nie zgłosił :shake::shake::shake: Quote
Becia66 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Agula99']Szkoda Karolciu, że tutaj nie mieszkasz, przydałaby się nam taka wolontariuszka na miejscu, echh pomarzyć :)[/QUOTE] To prawda, o Karolci można tylko pomarzyć. Quote
karolciasz28 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Agula99']Tak, tak, ona tak kochana, musi mieć super domek!!! Szkoda Karolciu, że tutaj nie mieszkasz, przydałaby się nam taka wolontariuszka na miejscu, echh pomarzyć :)[/QUOTE] A no szkoda...ale co zrobić takie życie, a pomarzyć zawsze można :). Quote
Irka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 A na czym stanęła sprawa tych podziękowań dla sklepu? Coś powstało? Quote
karolciasz28 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Becia66']To prawda, o Karolci można tylko pomarzyć.[/QUOTE] Matko jak mi miło! Quote
Agula99 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Irka, tylko że Nuka jest z Lutoryża, a Figa była ze Zgłobnia, a to dwa różne kierunki i dwie różne miejscowości, w Lutoryżu to jeszcze jako tako, ale tamte tereny porażka!!! Nie wiem, czy chciałabym żeby gdzieś tam wracała, to za kochana sunia...:) Quote
Irka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 no - tam rzeczywiście jest chyba porażka - nawet jak te nasze kolorowe plakaty wieszałam to sie tam jakoś nieswojo czułam - ptaki nie śpiewały choć dzień był słoneczny a i wszystkie wspomnienia mi wróciły jak byłyśmy tam po Promyka .... ja mam taki pomysł i tyle mogę zrobić by pomóc - jak uważacie, że stosowne. Suki są w cieczce teraz i też czasem uciekinierki - jak zadbana i bez śladów powrózka to może komuś po prostu dała nogę i nawiała ... Quote
Irka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Agula - wiesz ona mi bardzo przypomina tego psa - Haskiego - co jest za ogrodzeniem naprzeciw sklepu Opalińskiego. Może by się Pani zapytał czy nie chce jeszcze podobnej suki :p:p Quote
rozio Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Becia66']A dzisiaj do domu pojechał Ozzi :loveu:. [/QUOTE] bardzo się cieszę :cool2: Quote
Agula99 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Irka']Agula - wiesz ona mi bardzo przypomina tego psa - Haskiego - co jest za ogrodzeniem naprzeciw sklepu Opalińskiego. Może by się Pani zapytał czy nie chce jeszcze podobnej suki :p:p[/QUOTE] he he he, dobreee, to pytaj, pytaj ;) Quote
Agula99 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Kto może, niech zaglądnie na ten wątek, ludzie to normalnie ...brak słów, kto ma FB niech udostępni, ja nie mam , to nawet nie wiem co to znaczy, ale Irka ma!! irka wleź tm , udostępnij!!! Taki słodki psiak, a ludzie......wrrr słów brak!!! [url]http://www.dogomania.pl/threads/224505-MEGA-PILNE!-4-letni-JRT-do-u%C5%9Bpienia!!!!?p=18816446#post18816446[/url] Quote
Recommended Posts