żabusia Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Czyli wciąż nic... ale w końcu się uda. Quote
kasiulki Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Zaraz wyrusze ze swoimi psami i jedzonkiem-jako wabikami i przejde sie obok Arkadii w strone Gdanskiego.Pokrece sie obok dzialek.popytam ludzi. Quote
gusia0106 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='lilk_a']a może do niej strzelić z usypiacza ?[/QUOTE] Byłoby najlepiej ale niestety nie wiemy gdzie jest, i nie ma kto strzelić. Trzeba pamiętać też o tym, że strzałka ma maksymalny zasięg 15 metrów. Quote
lilk_a Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 skontaktujcie się z [B]asiaf1[/B] na którymś z wątków czytałam ze ma kontakt z kimś kto to może zrobić .... Quote
gusia0106 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='lilk_a']skontaktujcie się z [B]asiaf1[/B] na którymś z wątków czytałam ze ma kontakt z kimś kto to może zrobić ....[/QUOTE] Asia ma ten sam kontakt, który mam ja, bo to od niej dostałam przy łapaniu Marleja. Tak jak pisałam, chłopaki przyjadą, ale TYLKO WTEDY gdy będzie wiadomo gdzie jest pies. I to dość dokładnie. Quote
NiJaSe Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 kurde narazie najlepszy trop t te nieszczesne zahaszczone dzialki , mysle ze na poczatek tego musimy sie trzymac i sprawdzic czy ona faktycznie stamtad wychodzi lub tam wraca , moze trzeba by sie jakos dogadac kto w jakich godzinach moze tam byc zeby obserwowac , najlepiej zaczac switem Quote
NiJaSe Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='lilk_a']skontaktujcie się z [B]asiaf1[/B] na którymś z wątków czytałam ze ma kontakt z kimś kto to może zrobić ....[/QUOTE] dziekowac Ci dobra kobieto Quote
NiJaSe Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='lilk_a']skontaktujcie się z [B]asiaf1[/B] na którymś z wątków czytałam ze ma kontakt z kimś kto to może zrobić ....[/QUOTE] dziekowac Ci dobar kobieto Quote
roleczka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 mam najświeższe wiadomości. Miszke widziała pani śpiącą na działkach na Śłomińskiego na przeciwko Arkadii, czyli po przeciwnej stronie od tych krzaków gdziej ją wczoraj zgubilismy, ale było to WCZORAJ rano, jak również była widziana też WCZORAJ na tej samej ulicy idąca w strone mostu gdańskiego, o 14.00, a potem my ja łapaliśmy od 15.00 wiec może rzeczywiscie krąży...... My idziemy tam po pracy, przejechac rowerem i sie przejsć, jeśli nic, to pójdziemy tam o świcie. Nie bedę teraz przy kompie , gdyby było cos wiecej wiadomo , bedę dzwonić Quote
lilk_a Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='NiJaSe']dziekowac Ci dobra kobieto[/QUOTE] nie ma za co :evil_lol: Quote
NiJaSe Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='roleczka']mam najświeższe wiadomości. Miszke widziała pani śpiącą na działkach na Śłomińskiego na przeciwko Arkadii, czyli po przeciwnej stronie od tych krzaków gdziej ją wczoraj zgubilismy, ale było to WCZORAJ rano, jak również była widziana też WCZORAJ na tej samej ulicy idąca w strone mostu gdańskiego, o 14.00, a potem my ja łapaliśmy od 15.00 wiec może rzeczywiscie krąży...... My idziemy tam po pracy, przejechac rowerem i sie przejsć, jeśli nic, to pójdziemy tam o świcie. Nie bedę teraz przy kompie , gdyby było cos wiecej wiadomo , bedę dzwonić[/QUOTE] znakiem tego ona ma tam skrytke swoja , tylko powoli zebyscie jej nie wyploszyli , bo jak zobaczy ze jest namierzona i osaczana to wpadnie jej do glowy zmienic miejsce ....narazie trzeba ja namierzyc a potem ustalic plan dzialania ,jesli moja bialo-czarna krowka bedzie przydatna to dzwoncie Quote
figa33 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 byłam na tych działkach ,ale widzę ,ze ona poszła za Arkadię , a ja obeszłam teren po drugiej stronie ulicy, też są działki , Słonimskiego , , Intraco , Inflancka, Stawki , Dzika , tereny budowy , tereny dawnych działek i NIC do Arkadii jak doszłam było już zupełnie ciemno i dooooopa....:shake: Quote
kasiulki Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Może trzeba poszukać przy torach ?Obok ronda,tam na dole przy Arkadii jest duża dziura w siatce którą można przejść na tory i może tam należałoby poszukać ??? Tam często w dzień ludzie chodzą z psami -może i ona tam gdzieś pobiegła? Quote
NiJaSe Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='kasiulki']Może trzeba poszukać przy torach ?Obok ronda,tam na dole przy Arkadii jest duża dziura w siatce którą można przejść na tory i może tam należałoby poszukać ??? Tam często w dzień ludzie chodzą z psami -może i ona tam gdzieś pobiegła?[/QUOTE] przedzieralam sie wczoraj tamtedy razem ze swoja sucza , nie bylo jej tam wtedy ,reszta ganiala w druga strone a ja sie platalam tam Quote
kasiulki Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Zostają w takim razie te działki,to spory teren,mnóstwo zakamarków,ale moim zdaniem ona właśnie gdzieś tam może koczować... Quote
lilk_a Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 rozwieście tam może ogłoszenia na terenie tych działek ...ona musi coś jeść , może ktoś jej tam jakieś jedzenie wyrzuca , może udało by się ją zamknąć na terenie jakiejś działki , chociaż ogrodzenia to niskie na takich działkach są ..... Quote
NiJaSe Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='lilk_a']rozwieście tam może ogłoszenia na terenie tych działek ...ona musi coś jeść , może ktoś jej tam jakieś jedzenie wyrzuca , może udało by się ją zamknąć na terenie jakiejś działki , chociaż ogrodzenia to niskie na takich działkach są .....[/QUOTE] bezdomnym dawac ulotki , oni nocuja na dzialkach , paluchem pokazywac takiemu slowo nagroda , oni juz beda widzieli kontener denaturatu do picia i Miszke na zlotej poduszce pod drzwi Roleczki przyniosa , a tak powaznie to tak dawc bezdomnym ale zaznaczac ze najpierw ja trzeba wysledzic i nie niepokoic ,zeby sie nie wyprowadzila gdzie indziej Quote
mpati123 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 "bezdomnym dawac ulotki , oni nocuja na dzialkach , paluchem pokazywac takiemu slowo nagroda , oni juz beda widzieli kontener denaturatu do picia i Miszke na zlotej poduszce pod drzwi Roleczki przyniosa , a tak powaznie to tak dawc bezdomnym ale zaznaczac ze najpierw ja trzeba wysledzic i nie niepokoic ,zeby sie nie wyprowadzila gdzie indziej" Wszystko fajnie, ale jak oni się z nami skontaktują? Większość bezdomnych nie będzie miała telefonów, a nawet jeśli komuś się go da, to co z tego, skoro może sprzedać i przepić? To jest fajne, ale trzeba y było wymyślić jakiś rodzaj kontaktu z nimi... Quote
L/Olka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 oni mieliby chyba wypatrzec kryjówkę Miszki. A jesli tak, to oni maja obserwować i trzeba będzie do nich wpadać i podpytywac co i jak. Bo faktycznie o inny kontakt ciężko. Nawet automatów telefonicznych niewiele (można im kartę dać i liczyc na to, ze nie przepiją, bo nagroda więcej warta) Quote
NiJaSe Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='mpati123']"bezdomnym dawac ulotki , oni nocuja na dzialkach , paluchem pokazywac takiemu slowo nagroda , oni juz beda widzieli kontener denaturatu do picia i Miszke na zlotej poduszce pod drzwi Roleczki przyniosa , a tak powaznie to tak dawc bezdomnym ale zaznaczac ze najpierw ja trzeba wysledzic i nie niepokoic ,zeby sie nie wyprowadzila gdzie indziej" Wszystko fajnie, ale jak oni się z nami skontaktują? Większość bezdomnych nie będzie miała telefonów, a nawet jeśli komuś się go da, to co z tego, skoro może sprzedać i przepić? To jest fajne, ale trzeba y było wymyślić jakiś rodzaj kontaktu z nimi...[/QUOTE] hahahaha spoookooo zebyscie sie nie zdziwily ;)))) , wczoraj jak chcialysmy podac jednemu bezdomnemu numer telefonu to pan mruknal "chwilke tyko telefon przyniose" i przyniosl , ten chyba najnowszy model noki , maly komputerek z wysuwana klawiatura , nie bojcie sie oni moze i bezdomni ale nie zacofani ;))) Quote
figa33 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 kurde , widzieliśmy tylko jednego bezdomnego , spał pod kołdrą , to nie budziliśmy człowieka...... Quote
NiJaSe Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='figa33']kurde , widzieliśmy tylko jednego bezdomnego , spał pod kołdrą , to nie budziliśmy człowieka......[/QUOTE] a mysmy spotkali chyba z 3 czy 4 a ja dodatkowo jedna wariatke ;p , nieopatrznie ja zaczepila , nie wiem co mnie podkusilo bo dziewoja szka i nawijala sama ze soba . Jakies licho mnie podpucilo zeby ja zaczepic .... na moje pytanie o psa zaczela mi gledzic cos o destrukcji i telefonie do pzpn-u , najpierw mi opadla szczeka a potem wszystko inne , nawet Niya zglupiala bo patrzyla sie na nia jak urzeczona. Quote
monika083 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 to przy okazji szukania Miszki nawiazecie nowe przyjazni:) Quote
Awit Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Przeczytałam w końcu zaległości. Pomyślałam sobie, że Miszka jakos intuicyjnie wyczuła, że próbujemy ją złapać i robi wszystko by się nie dać. Myślę, że wyczuwa nasze napięcie i być może dlatego jest dziś przyczajona, o ile nie polazła za gdański. Sądze, że trzeba dać jej chwilę odpocząć i czekać na kontakty od ludzi co ją widzą, ale tak na spokojnie. Te działki odkąd je zobaczyłam nie dają mi spokoju, nawet jeśli nie sypia tam, to możliwe, że choć kilka nocy spędziła. Pytałyśmy trzech gości z działek, którzy oczywiście jej nie widzieli, w tym ten z komóreczką:-) Ale mnie się wydaje, że oni w dzień tam mało przebywają, schodzą się na wieczór. A skoro Misza lata w dzień po mieście to mogła późną porą nie rzucić im się w nietzreźwe oczy. Quote
NiJaSe Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='Awit']Przeczytałam w końcu zaległości. Pomyślałam sobie, że Miszka jakos intuicyjnie wyczuła, że próbujemy ją złapać i robi wszystko by się nie dać. Myślę, że wyczuwa nasze napięcie i być może dlatego jest dziś przyczajona, o ile nie polazła za gdański. Sądze, że trzeba dać jej chwilę odpocząć i czekać na kontakty od ludzi co ją widzą, ale tak na spokojnie. Te działki odkąd je zobaczyłam nie dają mi spokoju, nawet jeśli nie sypia tam, to możliwe, że choć kilka nocy spędziła. Pytałyśmy trzech gości z działek, którzy oczywiście jej nie widzieli, w tym ten z komóreczką:-) Ale mnie się wydaje, że oni w dzień tam mało przebywają, schodzą się na wieczór. A skoro Misza lata w dzień po mieście to mogła późną porą nie rzucić im się w nietzreźwe oczy.[/QUOTE] Awit na haslo nagroda wytrzezwieja :evil: w trymiga Quote
Recommended Posts