Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Merunia troche spokojniejsza ale widze ,
że na nowych zdjęciach " kita" macha do człowieka :iloveyou: jak za starych

dobrych czasów , żeby jeszcze ten "swój" człowiek sie znalazł :loveu:

Posted

Na razie tylko widze, ze jedna osoba obserwuje. Natomiast nikt sie w sprawie pieskow nie odezwal. W sumie mam 16 aukcji, jeszcze Pani Teresa nam wystawila kilka aukcji.

Posted

byłam dzisiaj w odwiedzinach :

i moje słoneczko Merunia :iloveyou:/ Mary Jane /powitało mnie w dużo lepszej formie jak miesiąc temu , mieszka teraz sobie w nowym kojcu - na razie sama bo czarny piesek gdzies przeniesiony .

Jak ją zobaczyłam to myslałam , że coś jej jest , bo całe płaty siersci z niej odchodziły , ale wyszło na to , że ona po prostu sie leni / jak mój Arni zrzuca siersc to sa to pojedyncze włosy i to trwa miesiąc / Pani Iza wyczesła Merunie i z takim pięknym snieżno białym pieskiem maszerowałam po Mielcu przez jakieś 2 godziny ,

powiem szczerze nawet 2 osoby nas zaczepiały , że taka ładna sunia ale jak się dowiadywały że ona jest ze schroniska i do wzięcia , to jakoś nie było już entuzjazmu :-(

Mary jest fantastyczna :laugh2_2: , po prostu pies do wzięcia , ja jak z nią spaceruję to nie widzę róznicy w jej zachowaniu a w zachowaniu mojego psa którego mam od jego 8 tygodnia życia
zwyczajnie wszystko co do niej mówie rozumie , jest posłuszna i bardzo pogodna . Uwielbia głaskanie - zamyka wtedy oczy i kontempluje :evil_lol:

szkoda mi bardzo , że taki psiak siedzi już 3 rok w schronisku i szkoda mi człowieka który już 3 rok mógłby się nia cieszyć a tego nie zrobił bo o niej zwyczajnie nie wie

Posted

Jak tak patrzę na te zdjęcia Mary co są na allegro i to tak sobie myslę może by jej zrobic nowe zdjęcia gdzieś na zewnątrz schronu , na trawie , wsród kwiatów

ludzie to wzrokowcy a ona na prawdę jest o wiele ładniejsza niż na tych zdjęciach :loveu:

ja mam tylko jeden problem nie mam aparatu cyfrowego , może kiedys dało by sie tak umówić jak będą robione zdjęcia przez Kasie , żebym przyjechała i bym ją wyprowadziła do zdjęć na trawę

ja jej ostatnio zrobiłam zdjęcie przed schroniskiem w koniczynie / ale aparatem z telefonu / i słowo daję wygląda na nim jak biały pies haski w koniczynie - dużo korzystniej :multi:

a może idąc za ciosem - p.Kierownik by się zgodził żebyśmy wyprowadzili tez kilka innych psiaków ażeby miały " sesje " poza schronem , nawet zielona trawa jest lepsza niż piasek , deski czy obite garki na zdjęciach :oops:

to taka moja propozycja ale może warto ?

Posted

Warto na pewno. Zdjecia musza byc dobre i ukazywac charakter i urode psa.

Ewa, kiedy sie bedziesz wybierac do schronu, dam Ci telefon do Kasi. Pstrykniecie kilkanascie zdjec, gdzies na trawie, blisko Ciebie, przy nodze, jakies zblizenia pyszczka rozmazonego.
Trzeba przekonac ludzi, ze psy ze schroniska to normalne psiaki takie ja nasze domowe.

Posted

ania14p napisał(a):
Kremóweczki:loveu: , czas do domów, ten temat ma być zamknięty, ileż można czekać!

ech :oops: żeby to były prorocze słowa :cool3:

Posted

no to trzeba przed nocą się pokazac bo inaczej nici z domków :evil_lol: :
przypominamy

nr 1

Spójrzcie na tą smutną, zrezygnowana sunię
w pięknym kremowym kolorze .
Ona jest w schronisku już od dawna
tak długo nikt nie zwraca na nią uwagi,
że teraz już nawet nie wstaje i nie podchodzi do krat,

nr 2

Jest to najlagodniejszy, najkochanszy psiak w calym schronisku.
Za kilka sekund glaskania przez kraty, odwdziecza sie jak moze,
z calej sily napiera na kraty, zeby wyjsc.
Sunia ma kilka lat, jest bardzo, bardzo lagodna

Camedia & Mary Jane / jak kto woli /

było tak :

boks 108

potem tak :

boks nr 44

obecnie jest tak :

nowy boks z Kundelka

ale to ciągle ja ta sama Camedia & Mary Jane / jak kto woli :cool3: /

i czekam kto mnie zabierze do domu bo 3 lata już tu czekam

i chyba jestem cierpliwa ?????????????