Ka-ka Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Alicjarydzewska napisał(a):Fotki poogladałam ....:loveu: http://img66.imageshack.us/img66/3321/pict0225tz5.jpg wypiękniał chłopak ;) współczuję kłopotów lokalowych....trzymam kciukaski za jakieś lokum :kciuki: no ba! wypiękniał, zmądrzał :loveu: odpisała jakaś dziewczyna, że jest zainteresowana wspólnym wynajmowaniem. pies? chętnie-w domu ma podhalana...tylko, ze ja nie napisałam w ogłoszeniu, że to rottek :eviltong: napisałam, że duży i radosny :lol: żeby nie płoszyć na dzień dobry potencjalnych chętnych. najpierw trzeba przekonać, jakim się jest fajnym, jaki superowskim jest pies :diabloti: a potem można przejść do szczegółów :p oj, nie rozumiem, dlaczego ludzie tak reagują na hasło "rottweiler" :shake: dlatego trzeba troszkę czasem pokombinować :evil_lol: ale wysłałam teraz zdjęcie :evil_lol: tacy na nim jesteśmy szczerzy i godni zaufania http://img114.imageshack.us/img114/3458/pict0222ti6.jpg ech, jest tylko problem, bo każdy chciałby samodzielny pokój, najlepiej 350-450 zł... ale nie ma mieszkań złożonych z samych małych pokoików, za które można tyle płacić...zawsze jest jakiś większy pokój, za który trzeba więcej zapłacić...no nie ma cudów...:mad: no nic, moja działalność agitacyjna nabiera tempa, więc może uda mi się skomponować jakiś zespół :razz: Quote
anetta Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Czytam i czytam..i wspolczuje ;) A te 9 m2 to po prostu porazka :mdleje: Mam nadzieje ze dziewcze z ktora pisalas sie nie rozmysli wiedzac juz ze to rottek:) Jak ma podchalana...musi sie udac!:kciuki: Quote
Paula Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Ka-ka napisał(a):Paula...a fe! wstydź się !!! JEŹDZIŁAŚ na pola za Tesco? to z buta trzeba :eviltong: jak tylko się sprowadziłam na Małej Łąki, uprzedzając, że mój janioł psów akurat nie lubi :diabloti: usłyszałam dobrotliwą przestrogę, cobym w Al. Kasztanową się nie zapuszczała, bo tam psiowe przeludnienie... i faktycznie-przez 2 lata szłam tamtędy z Prestonem może dwa razy :p :oops: Ja leń jestem, nie chciało mi się z buta :evil_lol: Na pola jeździliśmy w dzień, najczęściej przy okazji zahaczając o Tesco ;) Maksiu się w miarę słucha, więc na zwykłych spacerkach na siq mogłam go puszczać, ale oczy naokoło głowy :roll: a na wybieganie szłam przez lasek i na boisko; generalnie nie było tak źle ;) Ale najfajniej nam się mieszkało na Kabackim Dukcie :lol: Parę kroków i las :loveu: Ka-ka napisał(a):...tylko, ze ja nie napisałam w ogłoszeniu, że to rottek :eviltong: napisałam, że duży i radosny :lol: żeby nie płoszyć na dzień dobry potencjalnych chętnych. najpierw trzeba przekonać, jakim się jest fajnym, jaki superowskim jest pies :diabloti: a potem można przejść do szczegółów :p oj, nie rozumiem, dlaczego ludzie tak reagują na hasło "rottweiler" :shake: dlatego trzeba troszkę czasem pokombinować :evil_lol: Hehe :D Jak ja szukałam mieszkania, na pytanie "a jaki piesek?" odpowiadałam, że średniej wielkości, krótkowłosy, nauczony czystości :p O tym, że pitbull, wynajmujący dowiadywali się dopiero po przeprowadzce :evil_lol: Tylko to trochę inna sytuacja, jak się wynajmuje ze współlokatorem :roll: I jak poszukiwania? Było coś w Ofercie? Quote
Ka-ka Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 doopa...lipa dzisiaj z tą Ofertą :roll: w necie widziałam parę zaleglych ogłoszeń agencyjnych (ale agencji porządnych-typu Strzelczyk itp.) z czerwca-kurczę, wtedy się najlepiej szuka...aaaale okazje...cóż-teraz jest trochę gorzej, a we wrześniu...strach pomyśleć, co będzie :shake: narazie skupiłam się na zbieraniu ekipy-muszę mieć ze 4 osoby (tzn. oprócz mnie 3), w tym 2, które zechcą mieszkać w jednym pokoju :cool3: i coś się znajdzie. jest fajne ogłoszenie-na ul. Meander, 65m2, 3-pokojowe; 1700zł+woda,prąd,net,telefon. ale właścicielka będzie od poniedziałku i kobitka w Agencji uprzedzała, że sporo usób się pyta o to ogłoszenie (no i się nie dziwię-ale agencja porządna-szukam takich zrzeszonych :razz: ) zastanawiam się, czy w ogóle przyznawać się do psa, jeśli np. opłata comiesięczna ma wpływać na konto :eviltong: bo wiem, że ludzie tak robią, jak nie mogą przetumaczyć, że maja normalnego, cywilizowanego psa :evil_lol: z drugiej strony co rusz słyszę-a co to za rasa???? taki łaaadny :loveu: COOO???? ROTTWEILER???? :crazyeye: Z O G O N E M ???? :-o no to powiem, że taki tam średnio-duży, nie wyje, nie niszczy itp. ... :lol: co do wybiegów-wychodzę z założenia, że zanim dojdziem do celu na piechotę-też się zawsze zmęczy....zresztą ja nie mam samochodu :eviltong: chociaż zawsze mogę jeszcze autobusem :roll: Quote
Ka-ka Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 było już trochę Prestona, ale to w końcu JEGO galeria, więc będzie go jeszcze więcej :p zwłaszcza, że NARESZCIE miałam warunki, by porobić mu zdjęcia takie,jakie lubię najbardziej-tzn. "naturalne", na ładnym tle, bez żadnych klatek na pysku i łańcuchów na szyi :cool1: mój terminatorek kochany :loveu: kto dojrzy, co ma na głowie?:mad: :angryy: uśmiechnięty pies :cool3: MIIIISIUUUUU :loveu: no dobra, kobito, koniec leniuchowania, pstrykania zdjęć !!! wstajemy....(znowu te cholerne muchi :diabloti: ) ....i idziemy Quote
Ka-ka Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 na leeeewooooooo ..... na praaaaaawoooo.... góra i dół... pewnie szła tędy mucha :diabloti: mmmmmm...kocham to zdjęcie :loveu: :loveu: :loveu: ależ mi dzieciak ładnie zmężniał :oops: Quote
Ka-ka Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 pewnego dnia cielaczek poszedł na pastwisko.... :diabloti: goopia mucha-nie miałaś gdzie siąść? nie widzisz, że zaraz zeza dostanę?:shake: mam dość, chcę do domu :placz: jeeeeeeeee....uciekamy przed muchami :multi: Quote
Ka-ka Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 taką łączkę Preston chciałby na właśność :p tymczasem, borem, lasem.... :cool1: widok na polanę od drugiej strony a w wąwozie, którym później się idzie...były to jedyne kwiatki, które znalazłam :cool3: taaakie malutkie :loveu: Quote
Paula Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 http://img223.imageshack.us/img223/2227/pict0252ng3.jpg :loveu: Super foty Prestonka :multi: i plamka na jęzorku :loveu: tylko te muchi upierdliwe :angryy: masiakra :shake: http://images25.fotosik.pl/57/133ceead8ca31b4d.jpg aaaaa :loveu: taką polankę też byśmy chcieli mieć tylko dla siebie ;) Quote
Ka-ka Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 tak, plama jest absolutnie niepowtarzalna :lol: i z roku na rok coraz większa :evil_lol: co do łączki-no ktoś tam ją ma na własność-sama się nie kosi :razz: Quote
Ka-ka Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 i właśnie wzdłuż tej polany biegnie ścieżka, którą zdążaliśmy dalej... oczywiście, byliśmy dobrze przygotowani na górską wyprawę-każdy miał swoje jedzenie i picie (szkoda tylko, że nie każdy sam je sobie nosił :roll: ) Quote
Ka-ka Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 za nami już ładny kawałek drogi...;) niektórzy się spieszyli i trochę im się do oczu nalało :diabloti: ale sytuację udało się opanować nie ma, jak dwie pary oczu na szlaku... zwłaszcza, gdy patrzą w tym samym kierunku ;) powoli zbliżamy się do końca naszej wyprawy...widok na Berezkę... Quote
Ka-ka Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 ukwiecony szlak... resztki parku dworskiego...niezwykle urokliwe miejsce :loveu: pływają rybki, kumkają żabki...i tylko psa trzeba pilnować, żeby się w tym bajorku nie skąpał :eviltong: oczywiście-miał być piękny, NIE SKAŻONY widoczek, a wyszedł widoczek z d... Młodego na pierwszym planie :angryy: nie wiem, jak to jest, ale wszystkie nasze rottweilery zawsze przejawiały wybitne ciągotki do ładowania się bez zaproszenia na pierwszy plan pamiątkowych zdjęć-i ustawiania się na nich tyłkiem do widza :mad: na ryby....pójdziemy na ryby.... :lol: a na końcu trasy, na skraju wsi, znajdują się ruiny cerkwi...to niesamowite, jak przyroda walczy o swoje miejsce...drzewa rosną wszędzie...ich korzenie przerastają mury... w takich miejscach lubię szukać resztek dawnej świetności... Quote
Ka-ka Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 widok od strony wejścia głównego-aż po prezbiterium (o ile w cerkwiach też się to tak nazywa :roll: ). kiedy się przyjrzeć-widać, jak musiała być wnoszona ta cerkiew-przeróżnej wielkości, kształtów i rozmiarów kamienie-zapewne z górskich rzek i z pól... :oops: a to widok, który ukazał się mym oczom na miejscu prezbiterium... baaardzo stary krzyż, nad nim uszkodzony krzyż prawosławny...znicze... niesamowite wrażenie. aż się dziwnie poczułam-za pierwszym razem myślałam, że nic w tych ruinach już nie ma, nawet nie wiedziałam, z której strony doszłam i niechcący weszłam od prezbiterium. przy następnej wizycie, kiedy zaprowadziłam tam Rodziców, Preston został już grzecznie na zewnątrz :oops: większość zwykłych kościołów nie daje takiego wrażenia, jak to miejsce... pamiątkowe tablice-po prawej po polsku, po lewej-jeśli dobrze pamiętam-po ukraińsku Quote
Ka-ka Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 a to współczesny, śliczny, bardzo kameralny kościółek w Berezce(rzymskokatolicki) paaaaaatrz !!!!!! BOOOCIAAAAAAN !!!!!!!!!!!!! :multi: była tam sobie piękna parka z dwójką młodych i ogroooooomnym gniazdem-czasem boćki raczyły nas swoim widokiem podczas niskiego lotu nad naszym gospodarstwem... czyżby rodzeństwo Prestona, tylko w innym kolorze? :evil_lol: bo rozmiarem bardzo się nie różnili :p a te żółte kuleczki zdecydowanie bardzo sie Prestonowi podobały :loveu: JUŻ po 7 stronach.... KONIEC (relacji z TEJ wyprawy :evil_lol: ) Quote
Ka-ka Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 korzystam z późnej pory i wstawiam więcej fot-będziecie oglądać jutro :eviltong: a ja się ze spokojem sumienia pouczę :p tak dla odprestonienia topicu (równowaga w przyrodzie musi być... ;) )... ...nie tylko chodzeniem po szlakach zajmowaliśmy swój czas.... :lol: jak już wygram w Toto-Lotka i będę miała ten swój wymarzony domek :loveu: konieeeeecznie chcę mieć huśtawkę :multi: jedni śmigali po Solinie...a inni próbowali ich dogonić :eviltong: UWAGA !!!!!! dwa niezidentyfikowane obiekty pływające na jeziorze Solińskim :lol: to ja sobie może odpocznę.... :evil_lol: a to co? migracja wielorybów na ląd? nieeeeeee :p to opatentowany przez mnie sposób wychodzenia z Soliny :eviltong: dla tych, którzy nigdy tam nie byli ---> Solina ma jedną, jedyną, malusieńką wadę... ilaste dno. początkowo człowiek jest nieco zdezorietnowany... :crazyeye: wysiadasz i na dzień dobry zapadasz się do kostek...ruchome piaski, to przy tym bułka z masłem :diabloti: ale potem człowiek się przyzwyczaja i przestaje zwracać na to uwagę ...i tylko na końcu trzeba wymyślić - jak tu wsiąść, nie mając stosownych butów, żeby nie nanieść tego trudnozmywalnego brudu np. do łódki, gdzie leżą ubrania :evil_lol: a to widok ogólny terenu przynależnego do gospodarstwa, w którym wynajmowaliśmy domek-gdyby kogoś interesowało to na przyszłość :cool3: domki są cztery. istnieje również możliwość wynajęcia pokoju w domu właścicieli Quote
Ka-ka Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 nocny misz-masz tematyczny.... :cool1: duży pies=duży "kijek" do aportowania :p maaam.MAAAAAAAM ruiny cerkwi od środka. tym razem zabrałam na wyprawę Rodziców :cool3: doszliśmy do wniosku, że, sądząc zwłaszcza po lokalizacji, to, co sterczy ze ściany, to pozostałości drewnianego chóru... cerkiew od tyłu... boćki once again... Quote
Ka-ka Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 pora na dobranoc, bo już księżyć świeeeeeeciiiiii..... dzieci lubią misie, misie lubią dzieci.... :cool1: a skoro tak, to na dobranoc wrzucam jeszcze parę misiowych przytulanek... może będzie łatwiej spać...pomimo wrzasku lokatorów z sąsiedniego mieszkania, którzy na całe gardło wyją "chce oglądać Twoje nogi, nogi, nogi, NOGI :diabloti: " :shake: nie ma, jak imprezka w trakcie tygodnia... Quote
Ka-ka Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 RRRRRAAAANYYYYY...doszli do "Daj mi tę noc"... :p Preston a'la ON-ek ;) to sem JA -> NETOPEREK :multi: :loveu: uuuuuuupsssss.....zepsuł się :p -żyjesz????!!!!!! -ciiiicho, goopia. żyję, nie widzisz, że się śmieję? nie krzycz do ucha :roll: no to co złego, to nie my :loveu: :loveu: :loveu: P.S. usłyszałam na klatce trzaśnięcie drzwami i tupot świadczący o wysokim stopniu zdenerwowania tego, kto tupał :diabloti: i przez chwilę było nawet cicho...:mad: BYŁO...... :mad: P.S.2....usłyszalam następne trzaśnięcie...jest WZGLĘDNIE cicho :razz: Quote
Alicja Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 :shake:no to lipa z tymi mieszkaniami...no ale trzeba liczyć że się uda...:kciuki: cudne to ;) :loveu::loveu::loveu: http://images26.fotosik.pl/57/9997bdf20a2d2951.jpg Quote
Ka-ka Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 o 3.30 z nieukrywaną satysfakcją zarejestrowałam głuchy łomot, potwierdzony następnie głośnym rechotem, świadczącym niewątpliwie o tym, iż któryś z imprezowiczów wracającycch już do swoich (bądź nie swoich ;) ) domków przywitał się z podłogą :diabloti: co do mieszkań-znalazłam dziś ogłoszenie zatytuowane "Kobiecie z psem.pokój umeblowany.500zł.Ursynów" :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: mówię-DLA MNIEEEEE !!!!!!!!!!!!!! :multi: ale zapaliła się żaróweczka-yyyyy...nie może być tak pięknie, żeby było prawdziwe :shake: i co znalazłam? Pokój umeblowany w mieszkaniu dwupokojowym, przy ulicy Romera, w bloku dwupiętrowym, wynajmę na dłużej kobiecie wolnej. Wygodne spania, dużo półeczek, komputer, sygnał internetowy, telewizor, radio, duże biurko, stół. Nieskrępowany dostęp do kuchni i łazienki, pralka, lodówka. Ja mam 52 lata, brunet po rozwodzie, lubię działkę,jeziora i przyrodę. Quote
Paula Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Super wirtualna wycieczka po Bieszczadach :multi: Urocza fota :lol: http://images25.fotosik.pl/57/840a1baa31030d53.jpg [quote name='Ka-ka']Pokój umeblowany w mieszkaniu dwupokojowym, przy ulicy Romera, w bloku dwupiętrowym, wynajmę na dłużej kobiecie wolnej. Wygodne spania, dużo półeczek, komputer, sygnał internetowy, telewizor, radio, duże biurko, stół. Nieskrępowany dostęp do kuchni i łazienki, pralka, lodówka. Ja mam 52 lata, brunet po rozwodzie, lubię działkę,jeziora i przyrodę. :mdleje: Może zamieszczał też w matrymoniałkach i mu się pomieszało :evil_lol: Quote
Ka-ka Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 [quote name='paula_z']Super wirtualna wycieczka po Bieszczadach :multi: Urocza fota :lol: http://images25.fotosik.pl/57/840a1baa31030d53.jpg :mdleje: Może zamieszczał też w matrymoniałkach i mu się pomieszało :evil_lol: też lubię to zdjęcie :loveu: miło czasem zapomnieć, że jest się dorosłym i powinno się już być taaaaakim dojrzałym, poważnym, odpowiedzialnym.....bla...bla...bla co do ogłoszenia....zaczynam się zastanawiać, czy kobiety wynajmują mieszkania??? bo narazie (z wyjątkiem wczorajszego przypadku), zgłaszają się sami faceci...niedługo sobie haremik założę :diabloti: Quote
Ka-ka Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 coś się dzisiaj Dogo krzaczyło i pustki wszędzie...:shake: no nic, podsyłam zatem Prestonowy uśmiech i do lepszych czasów...:razz: Quote
Recommended Posts