Vailet Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 w moim schronisku też niby ładnie, boksy (czasami) czyściutkie miski napełnione.. ale jednak. Od koleżanki dowiedziałam się jakie tam dramaty się dzieją.. psy nigdy nie wychodzą na spacery, a jak już wyjdą to raz na rok. dowiedziałam się że żeby postraszyć wolontariuszy, usypiają ich psich ulubieńców, wiadomo pracuję się ze zwierzętami to ma się tam kilka psów które lubi się bardziej od innych. Kiedyś była suczka z jakimś tak małym zapaleniem łapek to wrzucili ją do boksu i po pewnym czasie stan zapalny był tak silny że ją uśpili.. Quote
Onomato-Peja Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Unbelievable']w gdańsku/gdyni warunki w schroniskach są bardzo dobre, to nie są umieralnie ;)[/QUOTE] Owszem, warunki sa bardzo dobre, ale to nie zmienia faktu, że schrony sa przepełnione, zwłaszcza gdy trafia kolejny pies do izolatki i schronisko nie ma 200 pracowników, żeby kazdy pies wyszedł na spacer. ;) Jezeli ma teraz gdzie posiedziec i jego życiu to nie zagraża, ma jakiś tam kontakt z człowiekiem to niech chwilowo tam siedzi, może da się jeszcze coś naprawić. Quote
Vailet Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Powracając do wychodzenia z obroży, to naprawiłam mu te "szelki" które rozwalił, i je założyłam na razie jeszcze nie zwiał, zobaczymy co będzie dalej. zawsze zakładam mu też 2 obrożę z ID i jak już ściągnie te szelki i obrożę, to ma jeszcze jedną obroże która nie jest do niczego przypięta i jej nie ściąga. Po za tym na szczęście jak zwiewa to kręci się blisko, a właściwie w jednym miejscu. Ostatnio zaczął też biegać do suczki która mieszka niedaleko. PS jakby ktoś chciał sobie coś więcej o nim poczytać lub pooglądać jego zdjęcia zapraszam do jego galerii. (na dole "galeria Grubego") Quote
gops Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='omry']Nie zadowoliłyśmy Was? Wystarczyło podsunąć pomysł na taki i taki test, a nie pisać, że dostałyśmy obroże, jesteśmy zadowolone i nic nas nie obchodzi ;)[/QUOTE] ja nic takiego nie napisałam ;) a żeby było na temat to kupiłam 2 sztuki szelek norweskich u DogStyle :lol: Quote
omry Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='gops']ja nic takiego nie napisałam ;) [/QUOTE] Nie no, ja nie mówię, że to Ty to pisałaś, ale ogólna nagonka się na nas zrobiła. Quote
gops Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='DomixX'][B]Gops[/B] Jakie połączenia?:razz:[/QUOTE] za ozdobnymi tasiemkowymi nie przepadam tzn są piękne ale nie na mojego psa za często muszę prać i zwyczajnie by się zniszczyły za szybko więc postawiłam na szelki przód i rączka czarne jaszczurki na niebieskiej taśmie reszta niebieska, a drugie to rasta z przodu i na rączce a reszta czarna ;) norwegi z DogStyle jedne mamy już bardzo długo i te zwykłe taśmy po każdym praniu znowu są jak nowe! a prałam je na pewno ze 30 razy i mimo że wyglądały już naprawdę źle po dopraniu znowu jak nówki :lol: dla nas idealne ;) Quote
DomixX Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Rozumiem, ciekawa jestem jak będzie wyglądać ;) Jaszczurki zawsze mi sie podobały:loveu: My też mamy szelki właśnie DogStylowe tylko, że quardy też właśnie z tą zwykłą taśmą ze wzorkiem(te czarno-pomarańczowe) i spisują się świetnie i faktycznie lepiej jest je wyczyścić po deszczowym spacerze + piachu, nam dotychczas wystarczała mokra szmatka :razz: A z ozdobnej tasiemki tak łatwo bród nie chce schodzić, ale to nie zmienia faktu, że je uwielbiam :D Na dodatek, że moje psy do wodnych nie należą, to zbyt często obroży nie piorę. Quote
Unbelievable Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='toyota']To samo słyszałam na innym watku jak prosiłam dziewczynę, by nie oddawała szczeniaka do schronu. Po 2 tygodniach już nie żył. Przeczytaj proszę tylko post 128: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/216295-Gdynia-przygarnij-mnie-mój-los-w-twoich-rękach!!?p=18280448#post1828044[/URL] W Gdańsku/Gdyni też rozgrywają się dramaty, o których nikt nie mówi publicznie. Nie są to umieralnie, ale wszędzie są zagryzienia.[/QUOTE] a jak ucieknie to może wpaść pod samochód, może go ktoś zastrzelić, mogą go psy zagryźć. może zdechnąć na głupią bebeszję. Prawda jest taka że każdy z nas w każdym momencie może umrzeć a nikt nie siedzi pod szklanym kloszem:roll: Quote
a_niusia Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 w ogole mi nie odpisuja z activedoga, a tak bym chciala juz zamowic te obrozki. nawet sobie juz kupilam na allegro rozdzielacz na dwa psy:) Quote
Beatrx Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Unbelievable']a jak ucieknie to może wpaść pod samochód, może go ktoś zastrzelić, mogą go psy zagryźć. może zdechnąć na głupią bebeszję. Prawda jest taka że każdy z nas w każdym momencie może umrzeć a nikt nie siedzi pod szklanym kloszem:roll:[/QUOTE] i naprawdę myślisz, że będzie mu lepiej w schronie niż mając przynajmniej częściowo za pańcie Vailet? różne są przypadki i wszędzie można zginąć, nawet będąc na smyczy. a takto psisko ma przynajmniej 'swojego' człowieka, który go wymizia i na spacerek zabierze i trochę się nim zajmie, a nie zostanie zamknięte prawdopodobnie na resztę życia w kojcu. Quote
Agnes Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Vailet']mam łańcuszek, ale boje się że jak będzie na kogoś szczekał to obroża będzie chodzić to łańcuszek się zaciśnie. Wiem bo na sylwestra jak z nim chodziłam i usłyszał że ktoś już strzela to się wyrywał. ale czasami musiałam mu rozplątywać bo się zacisnął i nie chciał "odcisnąć"[/QUOTE] a dobrze byl zalozony ten lancuszek? wlasciwie nie ma mozliwosci, zeby sie nie poluzowal, chyba ze lancuszek jest pod szyja pies maly etc. Co do burzliwej dyskusji o testach obrozy - psy Marty_Ares zdecydowanie do testow sie nadaja! Malo tego, Marta uchwycila takie momenty ze dokladnie widac, jak obroza byla uzywana, w extremalnych warunkach, bardzo fajna reklama :) Uzytkowanie obrozy to nie tylko tuptanie na smyczy, a na takich zdjeciach widac do czego sie nadaje :) Marta - wiecej takich zdjec! ;) hehe Quote
Lucky. Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Ktoś się pytał co zamówiłam dla Małej :P obrożę rogza fioletową i szelki butterfly. Jutro powinny dojść, mam nadzieję. Quote
Voute Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='a_niusia']w ogole mi nie odpisuja z activedoga, a tak bym chciala juz zamowic te obrozki. nawet sobie juz kupilam na allegro rozdzielacz na dwa psy:)[/QUOTE] Bo do nich nieraz trzeba napisać 2 razy, nie zawsze e-maile dochodzą :) My też się pochwalimy Activdogiem :cool3: [IMG]http://img215.imageshack.us/img215/5714/img7730d.jpg[/IMG] [IMG]http://img268.imageshack.us/img268/3361/img7710e.jpg[/IMG] Tylko coś z kolorami nie tak, żółty jest bardziej taki jak na drugim zdjęciu Quote
Lucky. Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 bardzo fajne połączenie :) i na rudym się świetnie komponuje. Quote
a_niusia Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 no to poczekam do jutra i napisze jeszcze raz. mi sie te czaszki podobaja-pasowalyby do mojego gnojka. ubolewam, ze nie ma batmanow. juz sie zdecydowalam na sowy i mam plan w glowie. teraz jeszcze mysle nad jelonkami-to mialby byc polzacisk i myslalam o czerwonej tasmie podkladowej, ale teraz sadze, ze moze ten czerwony to niezbyt. zolty bylby ladny, ale zolty sie bedzie syfil. Quote
Asia & Ginger Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Dzięki wszystkim za podpowiedzi będę musiała pomyśleć, które rozwiązanie w przypadku tego psa będzie najlepsze. Quote
Milka__ Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [b]omry[/b], bardzo ładne obróżki :) Co do wychodzenia psa z szelek, to ja przy swoim płochaczu używałam różnych modeli i z każdego potrafi bardzo szybko wyjść. Jak idę na spacer i mogę się spodziewać, że pies mi się wystraszy (np. jak usłyszy fajerwerki) to zapinam mu ciaśniej obrożę (ale bez przesady) i zakładam szelki, prowadzę na obroży. Przydatna jest rączka przy norwegach, za którą mogę złapać psa. A z norwegów potrafi wyjść błyskawicznie :) Najlepiej jest po prostu poznać reakcje psa i odpowiednio manewrując nie dopuścić, żeby się wyślizgnął. Czyli jak się wycofuje albo szarpie, to nie ciągnąć, tylko starać się poluzować smycz i przesunąć obrożę tak, by karabińczyk był pod szyją - w takiej sytuacji pies nie ma jak wyjść z obroży. Wypróbowałam ten sposób też na dzikich schroniskowcach, które nieraz próbowały mi się wyrwać zobaczywszy jakieś "dziwne" zjawisko. Quote
a_niusia Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 dalej active dog milczy. napisalam drugi raz. martwi mnie to, bo juz nie moge sie doczekac tych obrozek szczeolnie w sowy!!! Quote
Milka__ Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 A ja czekam od 12 grudnia na Dublin Doga ;/ Quote
Ewa&Duffel Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 A już myślałam, że się wyleczyłam z nałogu...wczorajsze zakupy :diabloti::evil_lol: [URL=http://fmix.pl/zdjecie/3040138/dsc05765][IMG]http://i1.fmix.pl/fmi940/78ed3c17001756e84f05d81c/zdjecie.jpg[/IMG][/URL] Quote
Marta_Ares Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Ewa, śliczne kolory wybralaś :loveu: :loveu: czekam na zdjęcia na modelu :) czerwona skóra 3cm od Gops :loveu: (model nie chciał zbytnio współpracować:roll:) [IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Zima%202011-2012/DSC00734.jpg[/IMG] W której mu najlepiej? czarna 2cm [IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Zima%202011-2012/DSC00204.jpg[/IMG] zielona 2,5: [IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Zima%202011-2012/DSC00742.jpg[/IMG] beżowa 2,5: [IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Zima%202011-2012/DSC00526.jpg[/IMG] Quote
Tepes Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [B]Ewa[/B] [COLOR="blue"]limonka super:)[/COLOR] [B]Marta[/B] [COLOR="blue"]Aresowi najlepiej w tej ostatniej![/COLOR]:loveu::loveu: Quote
paulaa. Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Jak dla mnie w tej: [url]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Zima%202011-2012/DSC00204.jpg[/url] :loveu: Quote
Recommended Posts