Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

te obecna zamowilam na ebay. Odblaskowego dostalam z amerykanskego Amazon. (TZ zamowil w prezencie) Teraz czekam na smycz do kompletu tez z tamtad (turquise chrome)
6' to 180cm.
[url]http://www.amazon.com/gp/search/ref=sr_nr_seeall_1?rh=k%3Arogz%2Ci%3Agarden&keywords=rogz&ie=UTF8&qid=1296321143[/url]

Posted

[quote name='kasia_1982']to sa orginalne produkty ktorych nie ma w Polsce ;) szukalam ich na stronie rogza ( w tych gazetkach w pdf) i znalazlam. Nie wiem dlaczego one nie sa dostepne w Polsce.
Maja kod z LL[/QUOTE]

pokazesz link? jestem na ich stronie i nie widze, jedynie standardowe dlugosci

Posted

[quote name='zaba14']ma ktos szelki rogza xl, po zmniejszeniu na klacie jaki jest minimalny obwód? :)[/QUOTE]
xlki rogza sa w klacie dobre na moja suke a ma kolo 65cm , ile Miya ma w barach z ciekawosci pytam :)

Posted

Na stronie rogza znalazlam jedynie klasyczne 2 dostepne smycze - [URL]http://img141.imageshack.us/img141/4114/34028958.jpg[/URL] jesli takie by byly to i rogz by je mial na stronie...seria z nitka ma te same smycze.

Kasia, nie zrozum mnie zle;) Dopytuje, bo podrobek jest pelno i w kazdej dziedzinie, dlatego mnie to zaciekawilo;)

edit: w gazetkach ktore dalas widzialam smycz 1,8 w takim razie nie pozostaje nic innego niz czekac az dotra do PL ;)

Posted

[quote name='zaba14']ma ktos szelki rogza xl, po zmniejszeniu na klacie jaki jest minimalny obwód? :)[/QUOTE]

gorny pasek jest bardzo dlugi nie wiem czy u Twojej suki nie wypadnie za klatka piersiowa ;)

Posted

[quote name='zaba14']no to nic 20mm to za cieńko ;) bo te pewnie by pasowały ;) może skuszę się kiedyś na manmaty :)[/QUOTE]
moze Ci pociesze ale Lki moglyby byc za male :evil_lol:
moja miala na maxa powiekszone w klacie i byly dosc ciasne :lol:
manmata polecam , my mamy ansze szele prawie rok i sa naprawde swietne

Posted

w Angli jest dostepnych moze z 6 wzorow rogza z naszywkami, 3kolory z nitka (czarny, pomaranczowy i niebieski) rogza lancuszkowego jak dlugo mieszkam w UK nie widzilam w zadnym internetowym sklepie, nie mowiac o stacjonarnym, zacisk chyba tylko w jednym wiec tez pewnie skads sprowadzany. Mam nadzieje ze w koncu do nas (Anglia) dojdzie cokolwiek ponad to co jest ;) to dopiero jest zacofanie jesli chodzi o Rogza. Polska jest bardzo dobrze zaopatrzona jesli chodzi o Rogza. Ja niestety musze prawie wszystko sprowadzac ;)

Posted

Maykowe mają min 67cm,

górny pasek 17cm

przód i dolny pasek był skracany bo były na nią za duże,

Mayka ma za łapami jakieś 75cm.....

Posted

Nasze rogzowe XLki też mają około 67cm. w klacie. Przednia obręcz jest rzeczywiście duża, moja sunia ma maksymalnie zmniejszoną. Dolny pasek w sam raz :)

Posted

[quote name='Agnes']na duzego psa tak, ale na malego nie ;)[/QUOTE]

To pewnie bardziej od budowy zależy. Mayka przecież do małych nie należy, a jak widać musiała mieć skracany ten pasek.
Rozmiarówka szelek Rogza (XL) jest trochę dziwna. Zdecydowanie bardziej pasuje mi regulacja w RD (L) :)

Posted

[quote name='Diora']To pewnie bardziej od budowy zależy. Mayka przecież do małych nie należy, a jak widać musiała mieć skracany ten pasek.[/QUOTE]

nie stricte od budowy a od dlugosci psa ;) mayka to ok 20 kg o ile wiem ;) jak dla mnie mala - polowa mojej suki ;)

Posted

Zajrzyjcie chociaż:
[U][url]http://www.dogomania.pl/threads/201263-Wyeksploatowana-do-granic-mo%C5%BCliwo%C5%9Bci-beagielka[/url]....

[url]http://www.dogomania.pl/threads/201208-Tir%C3%B3wka.-Zag%C5%82odzona-chora-sk%C3%B3ra-zjadaj%C4%85-j%C4%85-paso%C5%BCyty...pomocy[/url]!
[/U]

Posted

[quote name='Agnes']nie stricte od budowy a od dlugosci psa ;) mayka to ok 20 kg o ile wiem ;) jak dla mnie mala - polowa mojej suki ;)[/QUOTE]

Hmm, jak dla mnie, długość też wchodzi w skład budowy ;) Mój sierściuch waży 27 kg. Ani mała, ani duża :)