Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pokończyły bo niektórzy hurtem kupowali żeby teraz sprzedać w necie drożej... Widać to na grupie sprzedażowej na fb na przykład. ;) Wczoraj w Poznaniu w CC - jedna smycz, w Malcie większy wybór jakby się ktoś wybierał.

Posted

Od dłuższego czasu planuje dla kundla jakąś obroze 4cm na zatrzask, handmejdżową, nie moge sie zdecydować skąd i w jakiej kolorystyce, czytam wątek od początku (XD) w poszukiwaniu inspiracji i przypomniało mi sie o furkidzach, i chociaż nigdy nie planowalam, bo nie mam zwyczaju zwracać uwage na to żeby obroza sie nie pobrudzila, a ze zazwyczaj moj pies sie kąpie, tarza w piachu i ogólnie jest taki nierozgarniety zawsze wybieralam obroze najzwyklejsze, z el perro czy innych tym podobnych firm, i wytrzymują, ale chce coś innego stąd moje pytanie - jak wyglądają furkidziwe obroze po intensywnym uzytkowaniu? Chodzi mi przede wszystkim o ciemniejsze kolory, bo domyslam się jak jest w przypadku jasnych :p a jeśli są względnie wytrzymale too jaki wzór? :D

Nie muszą być tylko te trzy, moze być coś innego ;)

Posted

My meldujemy, że po ponad roku używania nasza obroża z OhMyDog nadal wygląda jak nowa <3

Jakie to podszycie? :)

Czy ktoś ma może pomysł na to jakim materiałem jest "pianka" z KudłatyArt?

Posted

To "pianka neoprenowa". Ja nie wiem, czym różni się taka pianka od neoprenu, w moim odczuciu to jest po prostu neopren, bardzo podobny w dotyku do tego, jaki ma Hurtta

Posted

Macałam w sobotę na obroży u znajomej, jest bardziej miękka od neoprenu, delikatniejsza i przyjemna w dotyku.
Aż sama myślę, czy czegoś z nią nie zamówić.

No i byłam w lubelskim thmaxxie i gówno, zostladoróżowy z rogzaał tylko pejcz półzacisk bladorozowy z rogza. A liczylam na smycz xl do kopletu ;<

Była jeszcze niebieska smycz, bodajże XXL i czarna w łapki smycz M ;)
Już dawno pisałam, że wszystko tam wybrane, a byłam wczoraj :P

Posted

Też bylam wczoraj, wlasnie XXL mnie nie interesuje;< 

No ale blady róż od biedy moze byc, mam suke owczarka, ktora panicznie boi się chodzic w obrozy na smyczy (w domu ja nauczono chodzenia przy nodze bez smyczy, ale jednak jak z chlopakiem bierzemy psy nad zalew czy gdzies dalej, to wiadomo, wole miec je na smyczy oba), bo w tej chwili mam tylko jedne szelki i wolałabym samca w nich prowadzać, a ją przekonać do półzacisków. 

Posted

To "pianka neoprenowa". Ja nie wiem, czym różni się taka pianka od neoprenu, w moim odczuciu to jest po prostu neopren, bardzo podobny w dotyku do tego, jaki ma Hurtta

Dziękuję Ci :) Znalazłam, nawet te same kolory i kilka więcej. Właśnie ona jest inna od neoprenu Hurtty. Hurtta ma bardzo zbliżony do tego, który stosuje OhMyPet - twardszy, bardziej szorstki i o innej strukturze, a u mojego psa wycierający sierść. Ten jest miększy i wydaje mi się, że o wiele delikatniejszy dla skóry i sierści, gładki, o strukturze wierzchniej warstwy w bardzo cienkie "paseczki".

Spróbuję tym podszyć jakieś nasze szelki, bo z naszymi z Kudłatego już dziś się żegnam, a oni na długi czas zawieszają działalność. 

Posted

Ktoś się orientuje ile mniej więcej ma w obwodzie szyjki dorosły buldożek francuski? :P
Mnie strasznie kuszą te nowe żółte hurtty... we wrześniu zamówię :D

Posted

Jak to "na długi czas zawieszają działalność"???? :o

Porównałam oba materiały jeszcze raz, dokładniej i wydaje mi się, że ten kudłatego jest po prostu cieńszy i dlatego wydaje się bardziej "puszysty", a hurttowy jakby bardziej zbity i dlatego twardszy. W kwestii wycierania sierści ten cieńszy wydaje się bardziej odpowiedni, ale znowu można przez niego wyczuć kanty taśmy i spodnią, podwiniętą wewnątrz część podszycia. W Hurttach czuć tylko ten neopren.

Przesuwając palcem piankę kudłatego wzdłuż prążków rzeczywiście jest gładziusieńka i aksamitna, ale w poprzeg też ma jakiś opór ;) nie wiem, czy na tyle istotny, że będzie sierść wycierał, ale jednak nie tak gładki, jak wzdłuż prążków :) Hurttowy neopren też w jedną stronę jest gładszy, niż w drugą. Ale fakt- nie aż tak gładziusieńki, jak kudłaty :)

PS: żółty- Hurtta

zielony- Kudłaty

podsumowując- Kudłaty bardziej delikatny, Hurtta- lepiej amortyzuje przy większej sile nacisku :)

Posted

Ja w tej chwili Hurtty nie mam przy sobie, więc nie mam aż takiego porównania, ale faktycznie ten z Kudłatego jest cieńszy, mniej "nabity". W każdym razie chętnie sobie kawałek zakupię żeby podszyć np. Rogzy.

Co do ich przerwy w pracy: dostałam szelki niezgodne z zamówieniem, reklamacja w ciągu 14 dni możliwa dopiero pod koniec września, bo wtedy wznawiają szycie. A że uszyte są tak, że nie sposób ich komfortowo używać, odsyłam je i rezygnuję z zamówienia. 

Posted

Ktoś się orientuje ile mniej więcej ma w obwodzie szyjki dorosły buldożek francuski? :P

Mocno zbudowane samce mają nawet 51 cm obwodu ;) Obroża z regulacją do 55 cm spokojnie starczy :)

Posted

Mocno zbudowane samce mają nawet 51 cm obwodu ;) Obroża z regulacją do 55 cm spokojnie starczy :)

Takie wielkie??? Nie pomyliło Ci się z angielskim??? Nie upieram się, że nie, ale jestem w szoku

Posted

Chwalimy się naszymi nowościami od Kudłatego. Jestem bardzo zadowolona z tej firmy- zarówno kontakt z nimi jak i wykonanie produktów są świetne.

Jxn3g7.jpg

Jakież maleńkie te szeleczki :D Ślicznie :)

Posted

Takie wielkie??? Nie pomyliło Ci się z angielskim??? Nie upieram się, że nie, ale jestem w szoku

Nie, nie pomyliło ;) Pamiętam doskonale, że Rolex Baflo miał chyba właśnie 51 cm w szyi, ale on to na prawdę konkretny buldog franc   ;) Buldogi wbrew pozorom mają dość spore karczycha tak samo jak i mopsy  :)

No i mówię tutaj o mocno zbudowanym buldogu, drobniejsze mają szyję w granicach 43-47 cm