Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam od dopiero 2 tygodni taki typ b1090398c7fae43cmed.jpg

Jak narazie nie mam zastrzeżeń, nie brudzą się, nie pruja, pies lubi w nich chodzić - nie to co w swoich poprzednich na ktorych widok uciekał... juz nigdy nie wsadze go w step iny :D . Szelki są dostepne z 2 rodzajami podszyć neoprenem i polarkiem

Chodziło mi raczej o ten tym z taśmą nylonową : http://www.sklep.petsmile.pl/materialy/prod/big/256.jpg , ale dzięki za odpowiedź przynajmniej wiem, że zamówiłam z dobrej firmy :D

Guest Olimpijka
Posted

Olimpijka, urocze dziewczynki i piękne obroze ❤
Długo czekaliscie na obroze od Kudlatego?

To Furkidz :) Bardzo krótko :)

Posted

Kurde, jedyna opcja by dopasować julki na białą suke byłoby obcięcie paska :P wiec szelki dostała druga suka-tez za duży przed ale o wiele lepiej :lol: i się nie przekrecaja :P

Guest Olimpijka
Posted

Ma ktoś z was pasowe julki, ale rozmiar mini-mini? Obwód byłby na styk,ale Ciekaw jestem jak przód :D

Miałam, poszły w śmieci. Jak dla mnie nieproporcjonalne właśnie ze względu na pasek.

Guest Olimpijka
Posted

Ja tam na moich psach (w każdym razie na dwóch) zdecydowanie wolę "step iny" od guardów. Wszystko zależy od budowy psa.

Ja z kolei tylko norwegi :) No i Julki siodełka. guardy u mnie też się zupełnie nie sprawdziły.

Guest Olimpijka
Posted

czyli nie warto? ,

A jakie wymiary ma Twój pieś? Dla mnie nie było warto, na małym psie wyglądały jak szkarady i w dodatku ten pas luźny, szeroki, źle jakby umiejscowiony, mimo, że w kłębie były dobre. Przerabiałam z mamą, ale nic to nie dało i wyrzuciłam.

Posted

My mamy rozmiar Mini, także za wiele nie pomożemy. Mogę powiedzieć jedynie tyle, że my pewnych modyfikacji musieliśmy dokonać właśnie w pasku piersiowym.  ;) I chyba nie wygląda to źle.

Guest Olimpijka
Posted

Przód bodajże 40 a obwód 50.
Dzięki ;)

To może u Ciebie będzie lepiej, bo moje w kłębie mają 40, a piersiowy idealnie leży mając 32cm w norwegach. Da mnie one źle wyglądają na małych psach. Na dużych już ciekawie.

Posted

Ja z kolei tylko norwegi :) No i Julki siodełka. guardy u mnie też się zupełnie nie sprawdziły.

No tak, Juliusy czy norwegi też lubię, ale chodziło mi o porównanie guardów i step inów - to nie tak, że te drugie są do niczego, po prostu trzeba dobrać model do budowy psa.

Guest Olimpijka
Posted

My czekamy na te drugie norwegi i będą się lansować na dzielni <3 :D

Posted

Ja tam na moich psach (w każdym razie na dwóch) zdecydowanie wolę "step iny" od guardów. Wszystko zależy od budowy psa.

A na moim pinczerku to nie za bardzo leżą tym bardziej, że step -in nie miały regulowanego dolnego paska :P