Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znajdę może smycze w kolorach żółty i różowy neon? pomijając smycze hurtty? :)

Rogz z nitką może? Żółty jest na pewno neonowy, jak z różem nie wiem.

Posted

witam,

poszukuję długiej linki ok. 7-8m dla psa ok. 40kg, możecie coś polecić? Szukam szukam i nie mogę się zdecydować. Po zdjęciach ciężko stwierdzić, która jest solidna.

z góry dzięki za odp

Posted

oo a którą masz? 2.5 czy 3? piątek troche późno, także zadowole sie opisem :P jaki ten zatrzask jest?

Ja mam dwie 3cm, oba zatrzaski takie same, raczej zgrabne i nieduże, krótkie a przy tym mocne. Fotkę mogę jutro dodać :)

coal&milk, taką samą niedawno kupiłam, do czarnego futerka świetnie wygląda :) jednak moja leży nieodpakowana- nie jestem przekonana do tego obszycia, wydaje mi się takie na 5 minut :/  chyba skończy jako prezencik

Posted

oo a którą masz? 2.5 czy 3? piątek troche późno, także zadowole sie opisem :P jaki ten zatrzask jest?

My Mamy 2,5cm. Wygląda tak na mojej seterce: 

10314637_783672238336062_835769813101407

Ledwo widać, ale ogólnie nie uważam tego zatrzasku za masywny, w porównaniu do RD jest raczej delikatny. 

Posted

dziena :D

Kurcze serio ładniutki ten zatrzask jest. Tylko to 3 cm mnie ciekawi, bo się zastanawiam nad dwiema obrożami i właśnie nie wiem czy brać 2.5 czy 3.. może wezme jedną taką drugą taką, tylko 2.5 pewnie zginie w futrze.. ;c

Chce wziąc roll on i born in the USA tak nawiasem mówiąc :)

Posted

Z tego co mi kiedyś Superdog pisał, to w 2,5cm jest ładny, lekko profilowany zatrzask, a w 3cm prosty, więc co kto lubi :D
Ja na przykład nie lubię prostych zatrzasków na psie, muszą być profilowane :D

Ale chyba żadna firma HM nie ma profilowanego zatrzasku 3cm, nad czym ubolewam.

Posted

Nie wiem, czy zatrzask będzie dobrym rozwiązaniem, ale za to wzorek Roll on jest super :)

Mój pies też dość ofutrzony jest, ale najczęściej kupuję zatrzaski. Z tym, że zawsze wkładam mu przez głowę zapiętą obrożę, dopiero zdejmując używam zatrzasku.

Fotki zatrzasków 3cm w porównaniu do tej samej szerokości DS ( niby wymiar taki sam, ale Superdog jednak zgrabniejsze):

Posted

witam,

poszukuję długiej linki ok. 7-8m dla psa ok. 40kg, możecie coś polecić? Szukam szukam i nie mogę się zdecydować. Po zdjęciach ciężko stwierdzić, która jest solidna.

z góry dzięki za odp

Na pewno solidne są liny typu lonża - płaskie, nie tną rąk ani nie zrobią krzywdy psu, zwykle można wybrać wielkość karabińczyka. Ja używałam lonży od DogStyle i byłam zadowolona :)

Posted

A jak się sprawdza łańcuszek z superdoga podczas częstego kontaktu z wodą? nie rdzewieje?
Lepszy do pływania byłby łańcuszek czy półzacisk? Jak myślicie? :)

Posted

Tylna obręcz nie leży trochę za daleko? ;)

rzeczywiście mogłaby być krótsza, ale z tego co wiem to tak szyty jest ten model...

KlaudioZak, który to jest model, ten: http://www.pelna-miska.pl/pl/p/ManMat-szelki-SOFT-UNIVERSAL-Reflex/993, czy ten: http://www.pelna-miska.pl/pl/p/ManMat-szelki-LONG-DISTANCE-Reflex/4454

Przymierzam się do zakupu i nie wiem, który wziąć.

Jest to ten pierwszy model ;)
Posted

Victoria na Twoim miejscu wzięłabym zacisk zwykły lub martingale.Moim zdaniem zatrzaskowa obroża na borderze to pomyłka :D

Ja mam to samo :P Odszukać zatrzask w futrze, dokopać się i specjalnie poodsłaniać, żeby włosy nie ścisnęły się w klamrze...zresztą pokrojowo jakoś bardziej mi odpowiadają półzaciski :)