Harley Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Do nas dotarły żółwiki z Lupine, są śliczne :) Dopiero dzisiaj zauważyłam, że Lupine zmieniło trochę klips do zapinania obroży, nowy jest odrobinę mniejszy ;) A do mnie napisało Lupine, że nie dotarł do nich wybrany przeze mnie rozmiar szelek i proponują albo mniejszy, albo zwrot kasy albo czekanie na nastepną dostawę około 20.02. Chyba sobie jeszcze poczekam... Quote
Pepper-oni Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Ja dziś powinnam mieć zamówienie z lupine i z hurrty, obie paczki w dostarczeniu. BBeta daj zdjęcie tych żółwików na psiakach. Mnie kuszą żółwie i biedronki ale nie wiem czy jest sens tyle płacić. Dla nas 1,8 to wąsko i mi się nie podoba a 2,5 super, ale ta klamra duuuuuża. Quote
Pepper-oni Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Ha i mam. Zaskoczył mnie ten juniper na żywo on bardziej zielony niż niebieski, ale prześliczny jest. Smycz pasuje do obu par szelek :). Teraz czekam na obroże jeszcze i wystarczy ;). Natomiast niebieski basic lupine znacznie twardszy od czerwonego a szkoda. [url=http://www.fotosik.pl][/URL] Quote
.Agata. Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Rozwiałaś moje wątpliwości :D teraz trzeba trochę odczekać i mogę zamówić Y juniper :D Na psiakach jeszcze zrób jakieś foto :) Quote
gops Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 A dla mnie one sa takie "bure" .. Całkowicie nie w moim guście . Quote
Amber Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Juniper jest najładniejszy z tych wszystkich. Mnie te oczojebne się w ogóle nie podobają. Kiedyś na pewno kupię taką obrożę. Quote
Pepper-oni Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Psiak jeden, ale mocno bagienny stwór. Zrobię na pewno, może na polach w weekend jak pogoda pozwoli i będzie wsparcie w postaci męża. Bure bo zdjęcie kiepskie z telefonu i ze złym światłem, a naprawdę one są cudne i wcale nie bure :). Z neonowych zrezygnowałam po wstawionym tu zdjęciu jak wyglądają po miesiącu użytkowania. Quote
gops Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 To już kwestia gustu :) Dla mnie ponury , z tej seri chciałabym czarne :) To prawda że te neonkowe szybko tracą i kolor i wychodza nitki , wstawiałam zdjęcia . Jednak nadal to dla mnie szelki nr 1 . Quote
BBeta Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 BBeta daj zdjęcie tych żółwików na psiakach. Mnie kuszą żółwie i biedronki ale nie wiem czy jest sens tyle płacić. Dla nas 1,8 to wąsko i mi się nie podoba a 2,5 super, ale ta klamra duuuuuża. Żółwie dotarły do nas wyjątkowo pojedynczo, bo dla drugiego psa mam łąkę ;) Porównanie zatrzasków :) http://www.beata.boo.pl/dogs/DSC_991.jpg Quote
Hill. Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 paski mają po ok 24cm (mierzone po zewnętrznej stronie ) jednak trochę niżej leżą, szczególnie jak ciągnie, później wstawie zdjęcie. Doszły dzisiaj, rozmiar S jest idealny W SL mają po 21,5. Taka mała różnica, a mostkowy musieli zrobić aż 5cm dłuższy... Bardzo ładnie leżą. U nas, gdy How podniesie głowę, to zgina się i unosi górny pasek. Niezbyt ładnie to wygląda, wygodne też pewnie nie jest. Podobały mi się te pomarańczowo-niebieskie, ale na psie tak sobie: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153230580205921&set=p.10153230580205921&type=1 Może w mniejszych widać więcej niebieskiego. Druga wersja: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153230563170921&set=o.81206307005&type=1 Chyba zaczynają stawiać na guardy. Quote
Agnes Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Obrożomaniacy! Potrzebuje rady porady pomocy ;) Szukam szelek do biegania i na rower. Docelowo pies ma biegać z przodu ale może być tak, że będzie równolegle ze mną (choć ja stawiam na bieganie z przodu, nie wiem co z tego wyjdzie). Dokopałam się różnych firm, 3rd pole, ManMat oczywiście, Rowerlandy, Sali. Ale jak patrzę na nie to ze zdjęć ciężko mi wywnioskować które najlepsze i czy na pewno sledy dla nas będą odpowiednie? Nie chce zrazić suki mając niewygodne szelki. Nie będziemy biegać maratonów wiec nie chce szaleć z cenami ale nie chce jakiś marnych ;) Ktoś podpowie? Quote
nenya Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Ja mam trixie premium i taśma też jest super, szelki piorę prawie co drugi dzień w pralce. Jak znajdę smycz nieprzepinaną w kolorze akwamaryny i limonki to się zaopatrzę :P Też miałam nadzieję, że dzisiaj dojdą hurtty ale listonosz nie przyszedł z pustymi rękoma :D WOW wygląda super z tym żółtym! :) A dla mnie one sa takie "bure" .. Całkowicie nie w moim guście . Mnie też nie podszedł ten kolor...chyba że na rudym psie ;) W SL mają po 21,5. Taka mała różnica, a mostkowy musieli zrobić aż 5cm dłuższy... Bardzo ładnie leżą. U nas, gdy How podniesie głowę, to zgina się i unosi górny pasek. Niezbyt ładnie to wygląda, wygodne też pewnie nie jest. Podobały mi się te pomarańczowo-niebieskie, ale na psie tak sobie: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153230580205921&set=p.10153230580205921&type=1 Może w mniejszych widać więcej niebieskiego. Druga wersja: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153230563170921&set=o.81206307005&type=1 Chyba zaczynają stawiać na guardy. WOW ten nowy fason też mi się podoba! :) Choć wolę norwegi i Y od guardów... A ja czekam na przesyłkę od lupine ( z 18% zniżką ) zestaw półzacisków pomarańcz i róż dla Niego i dla Niej :P Potem tylko na wielkanoc zakupię obróżki...i koniec...na razie :P Quote
Pepper-oni Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Żółwie dotarły do nas wyjątkowo pojedynczo, bo dla drugiego psa mam łąkę ;) Porównanie zatrzasków :) http://www.beata.boo.pl/dogs/DSC_991.jpg BBeta to są dwie obroże 2,5cm? Czy ta łączka to 1,8? Żółwie cudnie wyglądają, znacznie lepiej niż na zdjęciu katalogowym. Quote
Hill. Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Obrożomaniacy! Potrzebuje rady porady pomocy ;) Szukam szelek do biegania i na rower. Docelowo pies ma biegać z przodu ale może być tak, że będzie równolegle ze mną (choć ja stawiam na bieganie z przodu, nie wiem co z tego wyjdzie). Dokopałam się różnych firm, 3rd pole, ManMat oczywiście, Rowerlandy, Sali. Ale jak patrzę na nie to ze zdjęć ciężko mi wywnioskować które najlepsze i czy na pewno sledy dla nas będą odpowiednie? Nie chce zrazić suki mając niewygodne szelki. Nie będziemy biegać maratonów wiec nie chce szaleć z cenami ale nie chce jakiś marnych ;) Ktoś podpowie? Ja od siebie polecam ZeroDC Short, byle dobrze dobrać rozmiar :) Quote
BBeta Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 BBeta to są dwie obroże 2,5cm? Czy ta łączka to 1,8? Żółwie cudnie wyglądają, znacznie lepiej niż na zdjęciu katalogowym. Tak, dwie 2,5cm, rozmiar 30-50cm ;) Na żywo są jeszcze ładniejsze :) Quote
Agnes Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Ja od siebie polecam ZeroDC Short, byle dobrze dobrać rozmiar :) z tym mam duży problem, suka ma bardzo mało w szyi jak na swoją długość Quote
gops Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Te nowe Hurtty to już w ogóle do mnie nie przemawiają kolorystycznie . Quote
Hill. Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 z tym mam duży problem, suka ma bardzo mało w szyi jak na swoją długość Myślę, że przy tym modelu to zaleta - mój mógłby mieć odrobinę mniej, żeby na nim dobrze leżały. Na długość grzbietu nie patrz. Quote
cockermaister Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Ponawiam moje pytanie :) gdzie kupujecie Hurrty? Quote
Illusion Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Chyba większość kupuje teraz w prodog.pl ;) Quote
Ewa&Duffel Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Hm, ja z neonowych rzeczy Hurtty jestem bardzo zadowolona, zarówno żółtych szelek jak i obrozy nie oszczędzamy, były juz prane kilka razy, kolor nadal intensywny, dopierają się bez problemu, nitki tez nam nie wychodzą. Dla mnie Hurtta to teraz firma numer jeden :D Nasze zamowienie w Lupine za to nie doszło do skutku, w dostawie przyszedł inny rozmiar, wiec zrezygnowałam skoro dali taką możliwość. Następnym razem chyba bede polować na to, co jest w magazynie... Quote
Skyy Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Ktoś się orientuje, czy produkty Hurtta będą dostępne na Crufts? Quote
XdamianX Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Byliśmy dzisiaj w zoologiku mierzyć Juliusy. Bierzemy rozmiar mini. Dostawa do sklepu będzie w okolicach czwartku- piątku *_* i kolejne 100zł wydane._. Zbankrutuje jak nic. Quote
Recommended Posts