motyleqq Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 a może ktoś mi kupi szelki y hurrty 60 najchętniej niebieskie i wyśle? :cool3: Quote
Unbelievable Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='motyleqq']a może ktoś mi kupi szelki y hurrty 60 najchętniej niebieskie i wyśle? :cool3:[/QUOTE] 60 na timiego mogą być za małe ;) Quote
gops Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Marta Aresowa pisała mi że 70tka jest idealna na barkach na Aresa więc ja na pewno potrzebuję 80tki . Na Timiego prędzej 70 . Quote
motyleqq Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='Unbelievable']60 na timiego mogą być za małe ;)[/QUOTE] czemu? on ma w klacie 54cm edit: nie kumam tego :placz: Quote
Kasi i Lena Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='Unbelievable']60 na timiego mogą być za małe ;)[/QUOTE] Ponoć 60 pasują na jamniczki :) 70 cm w najmniejszym możliwym obwodzie tylnej obręczy ma 55 cm. Ja na psa wielkości spaniela będę miała 70 cm, o ile jeszcze będą w sklepie. Quote
Unbelievable Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 klatką piersiową trzeba się najmniej przejmować, bo można sobie skrócić jak się chce ;) najważniejszy jest obwód w barkach lub przedni pasek, zależy od szelek. Quote
motyleqq Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='Unbelievable']klatką piersiową trzeba się najmniej przejmować, bo można sobie skrócić jak się chce ;) najważniejszy jest obwód w barkach lub przedni pasek, zależy od szelek.[/QUOTE] ale w tabelce rozmiarów jest obwód klatki piersiowej i nic poza tym Quote
gops Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='motyleqq']ale w tabelce rozmiarów jest obwód klatki piersiowej i nic poza tym[/QUOTE] Ale tu na wątku było pokazane kilka rozmiarów na różnych psach i psy wielkości mudika miały raczej 70 a nie 60 . Quote
Unbelievable Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='motyleqq']ale w tabelce rozmiarów jest obwód klatki piersiowej i nic poza tym[/QUOTE] dlatego ja pojechałam z miarką do sklepu :grins: Quote
Kasi i Lena Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='motyleqq']ale w tabelce rozmiarów jest obwód klatki piersiowej i nic poza tym[/QUOTE] Hill pisała że w 70 przednia obręcz ma 54 cm. Quote
motyleqq Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 no dobra, w takim razie, czy ktoś kupiłby mi hurttę y rozmiar 70 najchętniej w kolorze niebieskim i mi wysłał? :evil_lol: Quote
rev Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 czemu? on ma w klacie 54cm Moja suka też ma 54cm w klacie, wzięłam jej 70, ale niestety w mimo, że w klacie jest dobrze, to paski na barkach trochę odstają, co widać [url="http://i1247.photobucket.com/albums/gg627/loscebula/szele_zps66d8f439.jpg"]tutaj[/URL]. Wiem, że 60, mimo, że według rozmiarówki Prodoga powinny mieć zakres 50-60cm, to zaczynają się od około 45cm. Niestety nie mam pojęcia jaka jest rzeczywista górna granica, musiałabyś spytać kogoś, kto ma ten rozmiar (Bobryna?), wtedy będzie wiadomo czy zmieści się w tym zakresie, jeśli nie to spokojnie można brać 70 ;) Quote
katasza1 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Zamowilam te kolorowa smycz gumowana z psygody. Dam znac jak przyjdzie , jak sie sprawdza. Quote
Szura Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Jednak się nie powstrzymam, Yuki dostanie Hello Kitty. :loveu: Quote
IZMADO Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='gops']Marta Aresowa pisała mi że 70tka jest idealna na barkach na Aresa więc ja na pewno potrzebuję 80tki . Na Timiego prędzej 70 .[/QUOTE] My mamy 70. [quote name='motyleqq']no dobra, w takim razie, czy ktoś kupiłby mi hurttę y rozmiar 70 najchętniej w kolorze niebieskim i mi wysłał? :evil_lol:[/QUOTE] Mogę Ci kupić (jeśli tylko ten rozmiar jeszcze będzie), ale w Łodzi były tylko czerwone. [quote name='Endher']Moja suka też ma 54cm w klacie, wzięłam jej 70, ale niestety w mimo, że w klacie jest dobrze, to paski na barkach trochę odstają, co widać [URL="http://i1247.photobucket.com/albums/gg627/loscebula/szele_zps66d8f439.jpg"]tutaj[/URL]. Wiem, że 60, mimo, że według rozmiarówki Prodoga powinny mieć zakres 50-60cm, to zaczynają się od około 45cm. Niestety nie mam pojęcia jaka jest rzeczywista górna granica, musiałabyś spytać kogoś, kto ma ten rozmiar (Bobryna?), wtedy będzie wiadomo czy zmieści się w tym zakresie, jeśli nie to spokojnie można brać 70 ;)[/QUOTE] U nas też trochę odstają, ale wydaje mi się, że ta 70. jest idealna. Chociaż może to ja idealizuję te szelki, bo mimo czerwonego koloru bardzo mi się podobają, są porządne, a jednocześnie delikatne w budowie. A czy to odstawanie nie jest jeszcze zagięciem z transportu? Quote
marta1624 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 nadira w Czeladzi było strasznie dużo legowisk, a już zwłaszcza dla dużych psów. Ja planuje jechać jeszcze raz kupić legowisko, szelki Y dla jamnika. Muszę tylko namówić kogoś do wyjazdu:) Próbowałam zmniejszyć szelki hurtty i chyba się udało. Na pewno leżą o niebo lepiej, mogłam tylko skrócić bardziej dolny pasek. Wieczorem wstawie zdjęcia, to doradzicie czy jest ok. Quote
gops Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='IZMADO']My mamy 70. [/QUOTE] A zwróciłaś może uwagę czy rozmiary 70 i 80 różnią się mocno tą przednią obręczą ? Quote
omry Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='motyleqq']czemu? on ma w klacie 54cm edit: nie kumam tego :placz:[/QUOTE] No dla Avril 60, więc na Timiego na pewno nie wejdą. Wczoraj byłam, ale nie kupiłam, bo jak dla mnie dupy nie urywa. Kupie teraz Superdogi, a Hurtty kiedyś kiedyś, jak będzie mnie stać, ładniejsze kolory :razz: Quote
rev Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='IZMADO']U nas też trochę odstają, ale wydaje mi się, że ta 70. jest idealna. Chociaż może to ja idealizuję te szelki, bo mimo czerwonego koloru bardzo mi się podobają, są porządne, a jednocześnie delikatne w budowie. A czy to odstawanie nie jest jeszcze zagięciem z transportu?[/QUOTE] U nas to odstawanie nie kole szczególnie w oczy i jakoś specjalnie też nie przeszkadza, odniosłam się tylko do wypowiedzi Unbelievable, że faktycznie warto zwracać na to uwagę ;) Szelki ani na wieszaku ani podczas transportu nie były zgięte, wyraźnie widać, że w tym miejscu po prostu źle się układają, pasek jest troszkę za długi ;) Quote
dance_macabre Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='gops']A zwróciłaś może uwagę czy rozmiary 70 i 80 różnią się mocno tą przednią obręczą ?[/QUOTE] 80 dużo szersze paski(70 ma jakoś 2cm a 80 już 3), jak dla mniej fajniejsze. 80 jest dobra na moją sukę a ona nosi ten sam rozmiar obroży co twój więc 80 chyba powinna być lepsza. Quote
Szura Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Tu na zdjęciu Młody jest w 3,5cm obroży, myślicie że w 4-4,5cm wyglądałby dobrze, czy już za szeroko? [IMG]http://i70.photobucket.com/albums/i99/szura/WP_20131008_009640x480_zpsea5a6971.jpg[/IMG] Quote
lucky23 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='Szura']Tu na zdjęciu Młody jest w 3,5cm obroży, myślicie że w 4-4,5cm wyglądałby dobrze, czy już za szeroko? [IMG]http://i70.photobucket.com/albums/i99/szura/WP_20131008_009640x480_zpsea5a6971.jpg[/IMG][/QUOTE] 4 cm były by chyba jeszcze ok, ale 4,5 to nie wiem.. Quote
gops Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='dance_macabre']80 dużo szersze paski(70 ma jakoś 2cm a 80 już 3), jak dla mniej fajniejsze. 80 jest dobra na moją sukę a ona nosi ten sam rozmiar obroży co twój więc 80 chyba powinna być lepsza.[/QUOTE] 2cm to sznurek u nas , czyli 80 na pewno. No nic teraz tylko czekam czy w ogóle jeszcze są . Quote
Adriana. Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='Szura']Tu na zdjęciu Młody jest w 3,5cm obroży, myślicie że w 4-4,5cm wyglądałby dobrze, czy już za szeroko? [/QUOTE] Spokojnie możesz mu kupić 4 cm. Ma chyba jakąś długą szyję, bo nie powiedziałabym po tym zdjęciu, ze to taka szeroka obroża. Quote
Recommended Posts