Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='vege*']Akurat te szelki są identyczne jak te co mam w domu więc się strasznie cieszę, że pasują :)

Dzięki dziewczyny :) Fakt, [B]szelki i smycz są szmatkowate, ale mi to absolutnie nie przeszkadza,[/B] bo Nuka nie niszczy wcale rzeczy i ich nie brudzi :) Mam jedne szelki, które może brudzić do woli i które zakładam zawsze na spacery gdzie sobie wolno biega i kopie :)
A przy smyczy to dobrze, że taśma jest miękka bo nie będzie mi obcierać dłoni, dla mnie to plus :)[/QUOTE]

Ja bardzo lubię smycze tego typu, przymierzam się do zakupu kolejnej. Z szelkami nie mam dużego doświadczenia (a juz na pewno nie z PWDD), ale smycz od nich polecam każdemu :)

Posted

[quote name='IZMADO']Ja bardzo lubię smycze tego typu, przymierzam się do zakupu kolejnej. Z szelkami nie mam dużego doświadczenia (a juz na pewno nie z PWDD), ale smycz od nich polecam każdemu :)[/QUOTE]
Mi też ta smycz podpasowała bardzo, jest miękka i jednocześnie bardzo lekka, a ja nie lubię ciężkich smyczy. Jestem bardzo zadowolona z tego kompletu :)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='vege*']
A przy smyczy to dobrze, że taśma jest miękka bo nie będzie mi obcierać dłoni, dla mnie to plus :)[/QUOTE]

ja mam zmasakrowaną prawą dłoń od smyczy:placz:teraz chce taką z podszytą eko skórą rączką,chyba uderzę z tym do Dog Style

Posted

[quote name='marta.k9080']ja mam zmasakrowaną prawą dłoń od smyczy:placz:teraz chce taką z podszytą eko skórą rączką,chyba uderzę z tym do Dog Style[/QUOTE]
Podszyta polarem będzie wygodniejsza :)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='gops']Podszyta polarem będzie wygodniejsza :)[/QUOTE]

przemyślę i tą opcję:p myślałam że polar się brudzi za mocno,bywa że moje dłonie w trakcie spaceru z Luną nie są najczystsze:evil_lol:

Posted

[quote name='marta.k9080']przemyślę i tą opcję:p myślałam że polar się brudzi za mocno,bywa że moje dłonie w trakcie spaceru z Luną nie są najczystsze:evil_lol:[/QUOTE]
Jest dużo wygodniejszy od eko . Na pewno sie trochę brudzi , ja tylko mówię o wygodzie ;)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='gops']Jest dużo wygodniejszy od eko . Na pewno sie trochę brudzi , ja tylko mówię o wygodzie ;)[/QUOTE]

do smyczy może być ok:lol:ale do obroży już by u nas takie podszycie nie przeszło:evil_lol: Luna to brudas:diabloti:

Posted

Ja już mam plan co kiedy młodemu zakupię (za dużo rzeczy mi się podoba, to przez Was!). Na październik kupię mu hurttę stajl z DS, razem ze smyczą "warkoczem", a na Gwiazdkę Julki - o ile uznamy, że faza wzrostu się skończyła. ;) Teraz pozostała kwestia wyboru koloru obroży i Julków (tu waham się między: neo niebieski, a neo zielony). Chcę, aby i jedne i drugie pasowały do smyczy, także tu koloru nie będę musiała wybierać. :lol:

Posted

[quote name='knicks']rogz alpinist, wytrzymałe?
[/QUOTE]
Smyczy z tej serii nie mam, ale mam obrożę. Taśma jest bardzo miękka, szybko się brudzi (ale to też zależy od koloru, ja mam pomarańczowy) i trochę mechaci. Pewnie taka smycz byłaby mega wygodna ze względu na miękkość taśmy, a jeśli chodzi o wytrzymałość to polecam serię z odblaskową nitką.

[quote name='Dioranne']Ja już mam plan co kiedy młodemu zakupię (za dużo rzeczy mi się podoba, to przez Was!). Na październik kupię mu hurttę stajl z DS, razem ze smyczą "warkoczem", a na Gwiazdkę Julki - o ile uznamy, że faza wzrostu się skończyła. ;) Teraz pozostała kwestia wyboru koloru obroży i Julków (tu waham się między: neo niebieski, a neo zielony). Chcę, aby i jedne i drugie pasowały do smyczy, także tu koloru nie będę musiała wybierać. :lol:[/QUOTE]
Ja też sobie już robię plany. W październiku listopadzie chcę kupić przepinaną smycz (jak dałoby radę to taką szarą z PSDD tylko przepinaną i długości około 2,5 m, zamierzam z tym do nich napisać), może ze dwie obroże jak będę miała i na gwiazdkę dla Skwara szelki (myślę nad Y z OMP) i chciałabym hurtty dla Soni, ale na pewno nie starczy mi na nie kasy, bo wszystkie oszczędności wydałam na lustro więc ten zakup przełożymy na wiosnę. W ogóle nie wiem czy uda mi się to wszystko kupić w tym czasie w którym planuję, a muszę jeszcze zrobić zapas karmy bo nam się kończy.
A co do koloru to jestem za neo zielonym. Uwielbiam ten kolor, a nienawidzę niebieskiego (oprócz odcieni turkusu i mięty).

Posted

Adzia a jak z miękkością tej odblaskowej? ja właśnie chciałam jakąś miękką mkę a smyczy też za często nie używam więc nie powinna się tak szybko zużyć

Posted

Jeśli chodzi o serię rogza z nitką, to s-ki są miękkie i leciutkie, ale już m-ki są szyte z podwójnej taśmy i w mojej opinii są dość sztywne i średnio przyjemne. Być może po jakimś czasie użytkowania się wyrabiają nieco, nie wiem.

Powiem tak - moja przyjaciółka ma smycz rogz miękkie i lekkie ładnych parę lat, jest ona owszem, zmechacona, ale przy tym dalej bardzo wygodna oraz wytrzymała i niezawodna. Więc jeśli nie przeszkadza Ci fakt, że za jakiś czas smycz już nie będzie taka śliczna, to bierz miękkie i lekkie.

Posted

Mam rogza z nitką przepinaną od 2-3 lat - używana codziennie i kompletnie nie widać po niej tego czasu. Faktycznie początkowo była bardzo sztywna, ale teraz już się wyrobiła :) Ja tam lubię.

Posted

[quote name='puchu']Gdzie mogę zamówić mocną taśmę treningową 10m, po za DS?[/QUOTE]
[URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/smycz_polowanie/smycze_mysliwskie/195486[/URL]

Posted

[quote name='gops']Jest dużo wygodniejszy od eko . Na pewno sie trochę brudzi , ja tylko mówię o wygodzie ;)[/QUOTE]

A może pianka na rączkę? Ostatnio prowadzałam psa na takiej smyczy, to był mój pierwszy kontakt ze smyczą i rączką czymś podszytą, nie powiem, było super! Sama rączka trochę sztywna, ale ogromnie wygodna! I super się nią manewrowało, dobrze wyczułam kiedy mogę smycz skrócić, a kiedy przerzucić ją sobie tak, żeby złapać za rączkę.

[quote name='knicks']Adzia a jak z miękkością tej odblaskowej? ja właśnie chciałam jakąś miękką mkę a smyczy też za często nie używam więc nie powinna się tak szybko zużyć[/QUOTE]

Mam smycz z odblaskową nitką, używaną już dość długo, mogę ją kiedyś wziąć byś sobie "pomacała" :)

Posted

[quote name='WEIMAR'][URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/smycz_polowanie/smycze_mysliwskie/195486[/URL][/QUOTE]
Dzięki, ale nie na moją kieszeń ;)

Posted

[quote name='puchu']Jak u nich z okuciami? Potrzebuję linki dla dorosłego asta i szalonego miksa stafika[/QUOTE]

Napisz im, że potrzebujesz mocniejsze okucia i powinno być ok :)

Posted

Ja od wczoraj mam superdoga i powiem tyle - wooooow! Okucia chyba niezniszczalne, dosyć ciężkie i spore ale to obroża 4cm z regulacją 50-60. Wygląda solidnie, materiał bardzo fajny, ciekawa jestem jak będzie z wodą i praniem. Obroże bawełniane szybko robią się brzydkie, blakną, mechacą się. Tutaj materiał jest zupełnie inny i mam nadzieję że będzie taki długo.

Posted

[quote name='puchu']Gdzie mogę zamówić mocną taśmę treningową 10m, po za DS?[/QUOTE]

taśma- castrorama, i inne podobne, pasmanterie, karabińczyk również duży i mocny można dostać

Posted

[quote name='puchu']Jak u nich z okuciami? Potrzebuję linki dla dorosłego asta i szalonego miksa stafika[/QUOTE]
Ja mam tylko szelki ale nie podoba mi się w nich kółko małe i hmm cienkie w porównaniu do innych rzeczy jakie mam a pisałam że to na ciutke narwanego staffika .
Ile metrów potrzebujesz? mam w sumie świetną line 5m gruba, z dużym karabinem na pewno nie do zerwania kupiona na mojego staffika ale okazała się nie potrzebna jednak .