vege* Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Co powiecie o smyczach Ami Play? Są wytrzymałe i wygodne? Albo o sznurowych firmy aleksandra, ma ktos? Quote
Luzia Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 ami play mieliśmy w przytulisku i dość długo dawała radę, w końcu poszła do adopcji z jakimś psem :) Quote
chrupcia Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='vege*']Albo o sznurowych firmy aleksandra, ma ktos?[/QUOTE] też bardzo chętnie wysłucham opinii i dowiem się gdzie można je zakupić :) Quote
Olson Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 pewnie się powtórzę, ale... smycze firmy Aleksandra są na prawdę, obecnie chyba najlepszymi smyczami na polskim rynku. bardzo wygodne, plecione z super miękkich i super trwałych sznurków. naszą czarną smycz z Aleksandry mam ponad rok, używam jej na każdy spacer - zdarzało się, że leżała w błocie/krzakach/wodzie i nadal wygląda jak nowa. była prana pewnie ze 30 razy i nie wyblakła. ;) jedyny minus to taki, że smycze można kupić tylko i wyłącznie na wystawach. jednak, jeszcze nie zdarzyło mi się być na CACIBie, na którym by ich nie było. :) Quote
angineuuka Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Myślałam, że uda mi się kupić na wystawie w Krakowie. Niestety, jednak nie będzie mnie w tym roku na wystawie... Dopiero w Katowicach smycz kupie.. :( Tyle czekać.. :/ Quote
vege* Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='Luzia']ami play mieliśmy w przytulisku i dość długo dawała radę, w końcu poszła do adopcji z jakimś psem :)[/QUOTE] dzięki :) bo na allegro znalazłam mój ulubiony wzorek szachownicę i się zastanawiam teraz :) [quote name='Olson']pewnie się powtórzę, ale... smycze firmy Aleksandra są na prawdę, obecnie chyba najlepszymi smyczami na polskim rynku. bardzo wygodne, plecione z super miękkich i super trwałych sznurków. naszą czarną smycz z Aleksandry mam ponad rok, używam jej na każdy spacer - zdarzało się, że leżała w błocie/krzakach/wodzie i nadal wygląda jak nowa. była prana pewnie ze 30 razy i nie wyblakła. ;) jedyny minus to taki, że smycze można kupić tylko i wyłącznie na wystawach. jednak, jeszcze nie zdarzyło mi się być na CACIBie, na którym by ich nie było. :)[/QUOTE] A jaką masz szerokość i pamiętasz może w jakiej cenie one są? Ja potrzebuję jakiejś wygodnej smyczy na zmianę z tymi co mam. Quote
chrupcia Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 o to może w Krakowie uda mi sie je zobaczyć :) przydała by mi się taka linkowa, miękka smyczka :) Quote
Olson Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='vege*'] A jaką masz szerokość i pamiętasz może w jakiej cenie one są? Ja potrzebuję jakiejś wygodnej smyczy na zmianę z tymi co mam.[/QUOTE] Jutro sprawdzę jaka to szerokość, ale oni mają baardzo duży wybór - mnóstwo kolorów, smycze przepinane, nieprzepinane, i inne kombinacje (np. smycz tak jakby złożona na pół, ale bez regulacji - Pan mówił, że specjalnie na rower). Z tego co pamiętam za przepinaną, coś koło 3m (jutro sprawdzę), z dużymi karabińczykami płaciłam ok. 35zł. Quote
Rosemary Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='Victoria']trzecia od gory to turkus czy mięta xd? mam taka obroze i nie wiem hahahah ;p [IMG]http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/31/32/79/15/3132791508[/IMG][/QUOTE] Jak dla mnie to to jest turkusowy, nawet bym powiedziała wpadający w błękit, miętowy jest bardziej zielony Quote
konikowa Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='Rosemary']Jak dla mnie to to jest turkusowy, nawet bym powiedziała wpadający w błękit, miętowy jest bardziej zielony[/QUOTE] te 4 obroże są moje i na 100% trzecia od góry to mięta z różową eko ;) na żywo kolor jest trochę inny Quote
Rosemary Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='konikowa']te 4 obroże są moje i na 100% trzecia od góry to mięta z różową eko ;) na żywo kolor jest trochę inny[/QUOTE] Masz je a co dzień, więc raczej wiesz lepiej, wydawało mi się, że jednak inny kolor ;) Każdy też nieco inaczej odbiera barwy :) Quote
BBeta Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Ten kolor w ofercie DS nazywa się mięta, ale na żywo jest zdecydowanie bardziej turkusowy niż miętowy ;) Quote
rashelek Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='vege*']Co powiecie o smyczach Ami Play? Są wytrzymałe i wygodne?[/QUOTE] Zależy na czym podszyte. Te szerokie 3cm na bawełnie są świetne, fajnie leżą w ręce i nie palą skóry (ale zimą w rękawiczkach się ślizgają). A te na nylonie to parodia, mokre są obrzydliwe w dotyku, suche palą ręce a na mrozie sztywnieją :P Dlatego też ja sobie odpuściłam kupowanie, bo bawełnianych węższych nie mają wcale. Quote
Aleksandrossa Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Niedawno po jakichś 2 latach odnalazłam (a właściwie moja siostra) w zakamarkach naszych garaży...15m taśmę z ds :loveu: Mimo że długaśne toto to na spacerze z onkiem jest świetne <3 Bez obaw mogę go trochę spuścić, żeby sobie pobiegał ale bez stresu że ktoś się przyczepi że takie bydle samo luzem biega :evil_lol: Chyba niebawem trzeba będzie im sprezentować nowe obróżki bo te co mają już ciut starawe i brzydkie są :P Quote
gops Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 taką samą smycz jak z aleksandry (tą którą wszyscy chwalą) można kupić u DS mają tą samą taśme . na dzialce poszła mi ostatnia porządna smycz z ipo sklepu , była pleciona i jeden sznurek się zachaczył zerwał a potem pies pozrywał wszystkie po kolei , pewnie były już osłabione i został mi tylko porządny karabinek , na szybko zrobiłam smycz z liny żeglarskiej ale i tak muszę kupić z dwie smycze bo zostały mi tylko takie niezbyt mocne + el perro starsznie ciężka więc jej nie lubie . nie mam pojęcia co kupić żeby było lekkie ale bardzo mocne no i nie paliło w ręce . dziś zajże do zoologa może coś tam znajde . Quote
vege* Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='rashelek']Zależy na czym podszyte. Te szerokie 3cm na bawełnie są świetne, fajnie leżą w ręce i nie palą skóry (ale zimą w rękawiczkach się ślizgają). A te na nylonie to parodia, mokre są obrzydliwe w dotyku, suche palą ręce a na mrozie sztywnieją :P Dlatego też ja sobie odpuściłam kupowanie, bo bawełnianych węższych nie mają wcale.[/QUOTE] O dzięki :) to jednak zrezygnuję z tej z wzorkiem w szachownicę :P [quote name='gops']taką samą smycz jak z aleksandry (tą którą wszyscy chwalą) można kupić u DS mają tą samą taśme . na dzialce poszła mi ostatnia porządna smycz z ipo sklepu , była pleciona i jeden sznurek się zachaczył zerwał a potem pies pozrywał wszystkie po kolei , pewnie były już osłabione i został mi tylko porządny karabinek , na szybko zrobiłam smycz z liny żeglarskiej ale i tak muszę kupić z dwie smycze bo zostały mi tylko takie niezbyt mocne + el perro starsznie ciężka więc jej nie lubie . nie mam pojęcia co kupić żeby było lekkie ale bardzo mocne no i nie paliło w ręce . dziś zajże do zoologa może coś tam znajde .[/QUOTE] Ja najbardziej lubię smycze z taśmy rurowej 2,5 albo 2 cm :) Ale teraz czaję się na jakąś linkową, jak myślisz dla Nuki (i dla mnie :lol: ) taka 10mm nie będzie za ciężka? :) Albo może ktoś ma taką 10mm w domu i pokazałby zdjęcie w dłoni tak dla porównania? Quote
gops Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='vege*'] Ja najbardziej lubię smycze z taśmy rurowej 2,5 albo 2 cm :) Ale teraz czaję się na jakąś linkową, jak myślisz dla Nuki (i dla mnie :lol: ) taka 10mm nie będzie za ciężka? :) Albo może ktoś ma taką 10mm w domu i pokazałby zdjęcie w dłoni tak dla porównania?[/QUOTE] ja mam rurowe ale 2cm z dość małym karabinkiem i leżą i się kurzą , chyba kupie znowu taką plecionke . 10mm to mało więc na pewno nie będzie za ciężka , ja najbardziej lubie 12-14mm , mam jeszcze 18mm ale tego to nikomu nie polecam jest jak dla konia i strasznie ciężka. Quote
vege* Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='gops']ja mam rurowe ale 2cm z dość małym karabinkiem i leżą i się kurzą , chyba kupie znowu taką plecionke . 10mm to mało więc na pewno nie będzie za ciężka , ja najbardziej lubie 12-14mm , mam jeszcze 18mm ale tego to nikomu nie polecam jest jak dla konia i strasznie ciężka.[/QUOTE] Ok dzięki :) ja miałam 14 ale była za ciężka, więc pewnie 10 będzie akurat :) Quote
Olson Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Doszedł nasz AD. Jest bardzo ładny, ale ma jeden mankament... Ma założone za wąskie regulatory jak na 4cm i po prostu obroża w tych miejscach jest "zgnieciona". Okropnie to wygląda. :shake: A co do smyczy z Aleksandry to szerokość ma 2cm, grubość 0,5cm, długość 3m [img]https://lh5.googleusercontent.com/-DbwCAreS5EE/UYeldNANEJI/AAAAAAAADkc/9EC_k6rQiIw/w800-h827/DSC_5780.jpg[/img] Quote
Kasia i Teodora Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='gops']e collars jest prześwietny , schnie bardzo bardzo szybko jest idealny do wody , polecam. [IMG]http://img838.imageshack.us/img838/4453/dsc09221g.jpg[/IMG] [IMG]http://img201.imageshack.us/img201/2174/dsc09236v.jpg[/IMG][/QUOTE] Gdzie można kupić takie obroże? Quote
majusa Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='Luzia']Udał Ci się pies Gops, nie ma co piękności :loveu:[/QUOTE] Zgadzam się młody jest cudny ! Chyba jest świadomy swojęgo wyglądu;) bo pozuje zawsze jak model. Quote
katasza1 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 A gadzciaki maja obroze wygladajaca jak portfel Julsa z Pulp Fiction :-( Chce, kto ma pozyczyc troche pieniedzy? ;p Quote
Recommended Posts